icon

Dcérino zlomené srdce

3. feb 2023

Dievčatá, neprispievam sem často, ale teraz som už naozaj zúfalá. Dcéra mala vzťah, neviem presne ako dlho, ja som jej priateľa spoznala niekedy v lete. Je už dospelá, samostatná. Posledné dva týždne je však podráždená, vždy keď k nej prídeme, má prázdnu chladničku, neje, je bledá. Nič ju nebaví. Na víkend som nam zajednala pobyt v Tatrách, len my dve, myslela som, že sa poteší, ale postavila sa k tomu tak, ako keby som jej povedala, že ideme do najbližších potravín po chlieb. Cestou do práce som stretla jej priateľa, povedal, že sa pred pár týždňami rozišli, bol smutný, aj ma poprosil aby som sa s ňou porozprávala. Ale dcéra sa na túto tému rozprávať nechce. Dievčatá, veľmi sa o ňu bojím. Má za sebou už niekoľko rozchodoch, aj po niekoľkých rokoch. Ale vždy sa otriasla. Bojím sa, aby nevyviedla nejakú hlúposť. Ku psychológovi ju nedostanem,aspoň nie teraz.

Strana
z2
vilma7
3. feb 2023

Dcéra chce možno smútiť.. každý smúti po rozchode, teda niekto otvára šampus.
Ak potrebuje smútiť, nech smúti...len jej povedz že si tu pre ňu, kedykoľvek sa.bude chcieť rozprávať.
Viac spraviť aj tak nemôžeš.

Ako nebuď smutná že sa nepotešila pobytu, ale tu byť v jej koži, skákala by si 1.20? Pochybujem. Takže len akceptovať jej smútok. A byť jej oporou.

ilianalu
3. feb 2023

To najlepšie, čo môžete urobiť pre svoju dcéru, ste už urobili - ste jej na blízku. Dali ste jej najavo, ze s vami môže počítať, a to je to najdôležitejšie. Pobyt v Tatrách jej určite prospeje. Netlačte na nič, keď bude chcieť rozprávať, tak bude, ak nie, aspoň sa rozptýli.

luba28
3. feb 2023

@fauko omg

luba28
3. feb 2023

je dospela zena ,,dostane sa z toho aj sama ,,ja som myslela,ze tu riesis 15-rocnu prvu lasku ,,

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
sofiakr
3. feb 2023

@luba28 aj teraz 18 rocnu DOSPELU vyplavil Dunaj

majarumm
3. feb 2023

Chce to len čas, tiež som bola v rovnakej situácií, nič ma nebavilo, schudla som 14 kíl, prvého pol roka to bolo najhoršie, postupne som si začala uvedomovať, po roku to prešlo 🙂

bledomodryzrebec
3. feb 2023

Daj jej nutelu alebo zmrzlinu

luba28
3. feb 2023

@sofiakr no tato uz byva sama a predpokladam,ze ma viac ako 18. ,kedze je uz samostatna tak urcite nerozmysla ako student

sofiakr
3. feb 2023

@luba28 nesuhlasim,v principe nejde o vek,ale situaciu

eludka
3. feb 2023

@fauko matke to môže pomôcť- dcére-pochybujem...

luba28
3. feb 2023

@sofiakr kedze ja mam za sebou omnoho vaznejsiu situaciu a to presne vo veku 18 nast ,,tak toto je nic ,,tych lasok este bude ,,ale k tomu sa jej dcera musi postavit sama ,,rozisla sa ona s nim tak zrejme aj vie preco a to bude ten problem co nevie stravit a aj by sa chcela mozno vratit a nevie ako

sofiakr
3. feb 2023

@luba28 ved to,ze rozchod zeny neznamena stale rozchod,velakrat to je len vystraha,aby sa chlap uvedomil a mozno viac snazil

sroubek78
3. feb 2023

Skús jej nasadiť CBD olej, veľmi pomáha na depresiu. Nie je návykový a pomôže.

ja_bb
3. feb 2023

Ja som zažila podobne,po rozchode som niekoľko dní nejedla, nič nemalo zmysel.Mama ho nemala rada,ale prekvapila ma reakciou,že ju to mrzí a chápe ma,objala ma. Nič mi nevnucovala,nedávala rady. A to by som radila aj ja,počúvať reči, ako bude dobre, zamestnaj myseľ niečím atď, je nanič, ale to iba v prípade, že poznáš dcéru,či o také reči stoji/nestojí.

autor
3. feb 2023

No my máme do Tatier 20 km, chodievame hocikedy keď si zamyslime na banskú jazdu. Aby ste si zase nemysleli, že budeme cestovať niekoľko hodín.
Dakujem vám za všetky rady, urcite nebudem do dcéry hustota, že príde dalsi a pod. (to nemám vo zvyku). Ale, vážne sa o ňu bojím. Sama som po smrti manžela mala všelijaké myšlienky, po odchode expriateľa od nás tiež. A nedovolím si to bagatelizovať, že je samostatná a dospelá a určite nič nevyvedie. Poznám dcéru, váži si život. Ale zlomené srdce dokáže bolieť a neviem, čo sa jej odohráva v hlave. Zajtra na wellness ideme, dcéra súhlasila.

sofiakr
3. feb 2023

Moj nazor na situaciu je presne totozny s tvojim,presne tak nic netreba bagatelizovat a podcenovat ci ma 15 alebo 25 r.Tak si vyletik uzite,kazda sme mali zlomene srdcia,ale tato doba je akasi ina,uz len pre tie soc.siete,proste doba je ina a nemyslim,ze v prekonavani prekazok lepsia,moj nazor🙂🙂

linduska86
4. feb 2023

@joannita lieky???? Načo preboha.... Žiadne psychofsrmaka... Nikto jej neumrel rozišla sa.

linduska86
4. feb 2023

@sofiakr akože v 18 tích skočiť z mosta pre frajera? To musí byť fakt skrat ako sviňa.... Ja neviem ale mne príde ze v súčasnosti je veľmi liberálna výchova aa mladí nevedia co od rozkoše....

joannita
4. feb 2023

@linduska86 naco preboha tolko otaznikov?
ANO lieky. Kratkodobo este nikomu neublizili. Vdaka nim dokaze clovek aspon normalne fungovat a predstav si....pomahaju!

sofiakr
5. feb 2023

@joannita ano v krajnom pripade aj tuto moznost,nevie nikto co sa deje v hlave mladej,v dbesnej dobe ked uz deti maju problemy zo psychikou,vsak psych.ambulancie su plne,cakacky aj niekolko mesiacov,a povedzme si uprimne,plnee pacientov aj deti,dospievajucich tak sa netvarme,ze kazdy vsetko rozchodi len treba cas

sofiakr
5. feb 2023

@linduska86 ano ta hekticka uponahlana doba dnes ked si jeden druheho nevsimame,soc.siete kde je vacsinou vsetko ruzove,malo casu na deti zo strany rodicov vacsinou,potom pride pre mladych problem a bum,akoby nevideli riesenie,skoda mladych zivotov,napadla ma ta 16 rocna co surovo napadla priatela fuu ale to uz bola silna kava aj na mna

Strana
z2