Dedo udrel vnuka
Vylev a aj otazka...Čo by ste robili keby vás otec strážil vášho syna a potom čo malý 2r chlapec nechce ísť domov ale chce ostať ešte na ihrisku dostane po zadku?...Ako ja nemám slov. Mňa udrel za každú blbosť dokonca mám kvôli nemu aj jazvu na tele ako má tam udrel istým predmetom a x-krát sme sa o Tom bavili že to na mne zanechalo stopy a že som voči nemu cítila nenavist a on toto.. Ešte sám uznal že sa mal ovládnuť. Je mi na grcanie...
Co sa stalo uz sa neodstane. Zrejme len uder po zadku tam nebol, ked syn uz k dedovi nechce ani len ist, nie kazde dieta vie presne opisat co sa stalo, zvlast ak je sokovane z fyzickeho nasilia ktore sa mu dostalo. Nenechala by som uz nikdy dieta s takym starym rodicom o samote. Ja neznasam fyzicke nasilie, zvlast na detoch je neospravedlnitelne najviac, je to toxicke, zle a uplne nespravne. Tvoj otec ma v sebe zakoreneny silny vzorec, nevie inak riesit detske vrtochy ani o generaciu nizsie ako si bola ty, cize tam zmenu necakaj. Ty ako mama si musis chranit v prvom rade svoje dieta.
@ankare každý to vníma inak. Nebudem sa o tom doťahovať.
@bluemoon24 ale v podstatne nižšej miere. Čoraz viac sa deti už berú ako hodnotni ľudia
Je mi cudne ze keď teba bil tak mu veríš svoje dieťa.... To ho tak potrebuješ ze strpis niečo také? Vidím ze píšeš ze ti je z toho na grcanie ale prečo až teraz ta to pobúrilo... Nahnevalo.... Teraz keď vieš ze začal možno bit aj jeho tak už ho tam nenechá? Ci zasa privries 1 oko...
@alison11 hrozne..no určite sa nejakú dobu neuvidime
@rebellefleur to by bolo na facku aj pre neho..čo si urobila?
@tanyag to ani ja nechápem..myslela som že už dostal rozum
@ankare presne tak!
@pragmaticka fuj grciam..no môj oco není učiteľ ale má dva tituly a myslí si,že vie všetko najlepsie
@macekovam práveže len kvôli mame ta tam bola tiež vraj s tým nesúhlasila no ani tomu nezabránila🤬s otcom sme vdzy mali biedny vzťah. Ale naozaj by ma nenapadlo že by si toto dovolil vždy keď čosi obaja mudrovali som im povedala že to je moje dieťa moje pravidlá atď..ešte tie ich kecy..no dobre my to rešpektujeme..nič veď toto bol zlatý klinec
@macekovam ja som mu dala už ako dieťa najavo že sa mi to nepáči a robila som ešte väčšiu anarchiu lenže vieš chcela som áno priznávam naivne tie vzťahy nejak napraviť no týmto to pochoval už načisto.
Niekedy sa stane že rupnu nervy,ale jedna po zadku určite mu neublíži ,proste deti vedia všeličo a skúšajú hranice a vermi niekedy tie hranice sú už na nervy a kôli tomuto prerušiť kontakt je moc
@andrejka1974 neospravedlňuj... Pozná svojho otca... Bil aj ju....ze aj teba bili???
S fotrom 6rokov nie som v kontakte,ale nie kvoli tomuto. Vtedy bohuzial nic, v takom soku som ostala
@andrejka1974 ale ublíži toto sa nerobí. Keď sa muž na teba nahnevá lebo mu urobíš nervy tiež ti môže jednu dať?
@andrejka1974 mna udivuje, ako sa vsetci pohorsuju nad tym, ze chlap udrie zenu. Co je nespravne, aby boli jasne. Ale ak zena, muz hocikto udrie dieta je to ok? Je to uplne rovnake, nie je to ovela horsie Silnejsi demknstruje takto svoju moc nad slabsim. No zena sa moze branit- odist od utocnika, podat trestne oznamenje. Ale co to dieta ako sa ma branit. A ublizuju mu ti, ktori ho maju lubit a chranit.
Mne je extremne smutno kolkym sa vam zda normalne bit deti (ano aj “po zadku” je bitie) a este propagovat tuto “vychovnu metodu” 🤦🏼♀️
No maleho by som s dedm uz nenechala a hotovo, ked sa mu zdalo normalne otlkat teba ako dieta, tak toto “po zadku” vnukovi by urcite nebolo posledny krat.
Ja by som si sadla so starými rodičmi (oboma) a jasne im vysvetlila, že toto sa viac opakovať nebude. Od deda by som požadovala, aby sa vnukovi ospravedlnil a vysvetlil mu, že spravil chybu.
Ak dedo zamietne ospravedlnenie s tým, že sa predsa nebude ospravedlňovať decku, je jasné, že sa od tvojho detstva jeho nadradený vzťah k deťom nezmenil a asi ani nezmení. Ak bude ochotný vysvetliť vnukovi, že spravil chybu, je tam veľká nádej a navyše aj výchovný moment pre dieťa - aj dospelí robia chyby, aj dospelí sa majú ospravedlniť a napraviť, čo pokazili.
@marcelka49 keby si spravila chybu v robote, niekoho rozculila bolo by v poho dat ti po zadku? Asi nie co.
@marcelka49 nie mne sa ako matke nikdy nestalo, ze by som bila svoje dieta 🤷🏼♀️
Jsme v obchode, s muzem jsme se domluvili, ze uz jdeme domu, ale me se v obchode zalibila sukne a tak jsem se tam sla podivat. Muz prijde za mnou, “capne” me po zadku, chyti za ruku a odvede pryc. Vzdyt jsme se jasne dohodli, ze jdeme domu. To je ok?
@alison11
Toto čím si si prešla pri matke je strašné. Máš môj obdiv. Ja by som ju už viac asi nechcela vidieť s takým detstvom, ona si predsa vybrala tvojho otca, mala sebe nadávať a nie nevinnému dieťaťu. 😥
@marcelka49 tak definuj capnutie. Lebo ja som capkala dieta po chrbatiku, ked plakako a usudila som, ze potrebuje odgrgnut. Tak potom suhlasim, takto capkat svoje dieta mozes.
Pozri určite mu nedal takú že by sa mu niečo stalo ,a keď mu nepomáha ani dohovor ako to má riešiť jemne capnutie nie je bitka a vermi dieťa z toho traumu mať nebude
@andrejka1974 vyššie som písala že poznám aké bomby vedel dať. Aj varechou keď ma udrel tak sa neraz zlomila...na mojej ruke keďže som si ju samozrejme dala automaticky na zadok..nech to neboli. Som rada,že aj ostatné ženy vyjadrili nesúhlas s takouto akože výchovnú metódou a hlavne ma teší,že už to ostáva v tej staršej generácii. Je to smutné,ale hádam aj ostatní rodičia záujmu tento postoj voči svojim rodičom alebo svokrovcov keby udreli ich dieťa. O facke čo tu písala ina užívatelka ani nehovorím. Fakt do placu
no dobre.. a teraz.. vies ake bomby vedel dat.. ako ta bil... a preco si tam dala svoje dieta? sa nevies rozhodovat tak aby dieta bolo v bezpeci? to si mu verila alebo mu veris? alebo veris na zazraky ci ako?

@rebellefleur nasilie na detoch, zenach, muzoch, ludoch, na zvieratach- NIKDY- nie je v pohode. NIKDY.