icon

Delenie majetku po smrti otca. Ako riešiť jeho frajerku?

25. okt 2025

Zdravím, mám takú chulostivú otázku.

Otec bol s mamou rozvedený už skoro 15 rokov...posledne 3 roky mal frajerku.
Otec bol posledný rok slabý, ona s ním posledný rok bývala.

Teraz otázka- ako takúto situáciu riešiť...
Byt chceme s bratom predať ale ona v ňom býva...
Počula som ževraj svoj byt predala.

No mám husiu kožu, čo teraz 🤯🤯🤯🤯

autor
26. okt 2025
@anonym_47b668

@anonym_autor čakám, kým príde muž z biku, aby sme mohli ísť na chatu, popíjam kávu a bavím sa. Príjemný deň aj tebe

@anonym_47b668 teším sa, aj môj ocko rád bicykloval tam si našiel aj milenku kvôli ktorej opustil moju maminu....príjemnú nedeľu 🫶

anonym_5635fb
Autor odpoveď zmazal
amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_47b668 teším sa, aj môj ocko rád bicykloval tam si našiel aj milenku kvôli ktorej opustil moju maminu....príjemnú nedeľu 🫶

@anonym_autor takže máme ďalší prídavok. už opustil maminu 😀 ale nesedí to. otec bol rozvedený 15 rokov, pred 3 rokmi si našiel frajerku, ale opustil maminu kvôli frajerke 😀

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a počuj drahá alebo drahý, čo vymýšľaš tieto rozprávky... ešte jedna pikoška. alkoholici, ktorých opisuješ tak, ako priateľku tvojho otca, že sa váľa ožratá pred dverami atď... takí alkoholici nechodievajú na cyklistiku. ani na turistiku. vlastne nikam. takí už len sedia doma a od rána sa nalievajú. tak už si prestaň vymýšľať príbehy, vôbec ti nesedí dejová niť. spisovateľ z teba nebude.

anonym_986946
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže ťa sexuálne zneužíval. A zrazu je ocko. Toto je vymyslené, že až.

autor
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor takže máme ďalší prídavok. už opustil maminu 😀 ale nesedí to. otec bol rozvedený 15 rokov, pred 3 rokmi si našiel frajerku, ale opustil maminu kvôli frajerke 😀

@amdornik však ich mal asi 20, ty Einstein👏👏👏

autor
26. okt 2025
@anonym_986946

@anonym_autor takže ťa sexuálne zneužíval. A zrazu je ocko. Toto je vymyslené, že až.

@anonym_986946 ano, vieme čítať iróniu medzi riadkami, však?

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik však ich mal asi 20, ty Einstein👏👏👏

@anonym_autor aha, takže ocko bol vlastne sukničkár. super. jeho vec. ale teba neskutočne serie, že odrazu ocko žil posledné 3 roky v usporiadanom vzťahu (skoncoval s milenkami) a našiel si ženu, ktorú mal zrejme úprimne rád. teba až trasie, čo všetko jej mohol zanechať 😀 no dobre no... tak počkaj do toho dedičského konania. tak či onak, iné ti neostáva.

autor
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor aha, takže ocko bol vlastne sukničkár. super. jeho vec. ale teba neskutočne serie, že odrazu ocko žil posledné 3 roky v usporiadanom vzťahu (skoncoval s milenkami) a našiel si ženu, ktorú mal zrejme úprimne rád. teba až trasie, čo všetko jej mohol zanechať 😀 no dobre no... tak počkaj do toho dedičského konania. tak či onak, iné ti neostáva.

@amdornik popravde už som to predychala, nedal mi nikdy nič
Sere ma len to ze ten byt si kupil z nervov mojej mamy!!!!MOJA MAMA SI BRALA NA TO HYPOTÉKU aby ho vyplatila, ZOBRAL NASE USPORY Z PSS, STARKA Mu DOLOZILA ON SA VLACIL S FRAJERKAMI, MAMA DRELA V JEDNOTE A JA SOM SI SAMA MUSELA ZARABAT NA VŠ....TAKZE TEN BYT JE NA RUBE UTRPENIA MOJEJ MAMY a áno sere ma ze z toho ma mat cudzia žena.....keby to bol jeho majetok ze je podnikatel nech....... ale ledva sa ho MAMA zbavila po 20 rokoch utrpenia, okradol nás, ohrozoval..a ešte hnusak sa nechal vyplatiť a zobral so všetky úspory z manželstva...
Takže áno ide mi len o peniaze, prepáčte!!

A inak ta pani mu nevytvorí ani pohreb, len ho dá na kremaciu, však ušetrí 2000, paráda nie?

muchotrafka298
26. okt 2025
@anonym_autor

Sere ma len to ze ten byt si kupil z nervov mojej mamy!!!!MOJA MAMA SI BRALA NA TO HYPOTÉKU aby ho vyplatila, ZOBRAL NASE USPORY Z PSS, STARKA Mu DOLOZILA ON SA VLACIL S FRAJERKAMI, MAMA DRELA V JEDNOTE A JA SOM SI SAMA MUSELA ZARABAT NA VŠ....TAKZE TEN BYT JE NA RUBE UTRPENIA MOJEJ MAMY a áno sere ma ze z toho ma mat cudzia žena.....keby to bol jeho majetok ze je podnikatel nech....... ale ledva sa ho MAMA zbavila po 20 rokoch utrpenia, okradol nás, ohrozoval..a ešte hnusak sa nechal vyplatiť a zobral so všetky úspory z manželstva...

A inak ta pani mu nevytvorí ani pohreb, len ho dá na kremaciu, však ušetrí 2000, paráda nie?

@anonym_autor tak ak na pohreb klasicky nema, tak ho zaplatte ty s bratom,ked sa vam zda kremacia "malo". Ako som Ti uz pisala vyssie, pohreb, najom hroboveho miesta a pomnik nie su lacne zalezitosti, toto su tisice EUR. Ona s tvojim otcom zila, cize vie, aky by eventualne chcel pohreb alebo kde chce byt pochovany. A to, ze tvoja mama si musela brat uvery, aby ho vyplatila, ze zobral rodinne uspory, neboli ste ani prvi, ani posledni, co toto museli riesit. Ze ich pri rozvode okradol vlastny muz alebo zena.

anonym_986946
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže tá pani, čo ležala pred dverami platila kremáciu? A vy ste platili čo?

amdornik
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tvoja mama si brala hypotéku, aby otca vyplatila z bytu, v ktorom on ostal žiť? lepšiu už fakt nevieš?
@anonym_986946 autorku očividne serie ešte aj to, že partnerka jeho otca v dnešnej dobe rozmýšľa naozaj aj s ohľadom na životné prostredie. nehovoriac o tom, že otec mohol vyjadriť takéto želanie - byť spopolnený.

a ešte dodatok: ožran, ktorý leží počas dňa pred dverami.... takému ani nenapadne vybavovať pohreb. mimochodom, ako je možné, že ona vybavovala pohreb a nie ty s bratom?
@anonym_autor

autor
26. okt 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor tak ak na pohreb klasicky nema, tak ho zaplatte ty s bratom,ked sa vam zda kremacia "malo". Ako som Ti uz pisala vyssie, pohreb, najom hroboveho miesta a pomnik nie su lacne zalezitosti, toto su tisice EUR. Ona s tvojim otcom zila, cize vie, aky by eventualne chcel pohreb alebo kde chce byt pochovany. A to, ze tvoja mama si musela brat uvery, aby ho vyplatila, ze zobral rodinne uspory, neboli ste ani prvi, ani posledni, co toto museli riesit. Ze ich pri rozvode okradol vlastny muz alebo zena.

Keby vám to dopíšem celé tak také ani v televízii nevymyslia co sa mi stalo!

muchotrafka298
26. okt 2025
@anonym_autor

Keby vám to dopíšem celé tak také ani v televízii nevymyslia co sa mi stalo!

@anonym_autor kludne mozes, aspon budeme v obraze, ze co a ako. Povodna diskusia uz sa ale inym smerom ubera. Napriek tomu musis pockat na to, kedy budete ako dedici (ak nebol spisany zavet a neboli ste vydedeni) oboznameny s dedicskym konanim.

autor
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor tvoja mama si brala hypotéku, aby otca vyplatila z bytu, v ktorom on ostal žiť? lepšiu už fakt nevieš?
@anonym_986946 autorku očividne serie ešte aj to, že partnerka jeho otca v dnešnej dobe rozmýšľa naozaj aj s ohľadom na životné prostredie. nehovoriac o tom, že otec mohol vyjadriť takéto želanie - byť spopolnený.

a ešte dodatok: ožran, ktorý leží počas dňa pred dverami.... takému ani nenapadne vybavovať pohreb. mimochodom, ako je možné, že ona vybavovala pohreb a nie ty s bratom?
@anonym_autor

@amdornik vtedy mama ostala s nami v našom neprerobenom byte a otec si kúpil novy prerobený.
Som rada ze šetrí životné prostredie mohla by prestať aj s fajčením✌️

anonym_0d2c8b
26. okt 2025

Vieš čo , môj bol tiež alkoholik a áno tiež mama bola rada že sa ho zbavila hoci ju pripravil o všetko a podľa rozdelenia majetku sme spávali na zemi, jedli rukami a prikryvali sa novinami. Áno tiež som si musela na štart do života zarobiť sama. Napriek tomu nemám potrebu kydať a vymýšľať si v nezmysli. Urobila som za životom čo sa otca týka hrubú čiaru. Žiaľ rodičov si nevyberáme a je len na nás ako so svojím životom naložíme. Či budeme v sebe dusiť nenávisť alebo sa pohneme ďalej. Ja som napriek všetkému otcovi pohreb zaplatila. Nie kvôli nemu ale kvôli babke.
A ty môžeš urobiť to isté zaplatiť pohreb alebo nechať ju nech zaplatí spopolnenie ale zbytočne budeš prskat okolo seba čo urobí ona ako ona ušetrí. Keď ty neurobíš ani to. A náklady na pohreb sa tiež uvádzajú v dedičstve. A ak mal dlhy tak budeš dediť aj tie, nielen aktíva ale aj pasíva. A ohľadom dedičstva a info o sediacich budu kontaktovať toho kto pohreb vybavoval. A keďze píšeš že otec bol sukničkár kľudne vás môže byť dedičov oveľa viac

eeffka
26. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik vtedy mama ostala s nami v našom neprerobenom byte a otec si kúpil novy prerobený.

@anonym_autor pozei ludim ktori maju usporiadne rodinne vztahy do 3.kolena nevysvetlis. U nas sa otec hadal aj o polku lyziciek a ze to nepotreboval. Az pride ten cas pojdem tvrdo po vsetkom narokovatelnom pre moje deti, svoju sestru a aj mamu, darmo ze to nepotrebujem. Moralistky mi budu moct vyskocit na hrb, neprezili nas zivot.

anonym_986946
26. okt 2025
@eeffka

@anonym_autor pozei ludim ktori maju usporiadne rodinne vztahy do 3.kolena nevysvetlis. U nas sa otec hadal aj o polku lyziciek a ze to nepotreboval. Az pride ten cas pojdem tvrdo po vsetkom narokovatelnom pre moje deti, svoju sestru a aj mamu, darmo ze to nepotrebujem. Moralistky mi budu moct vyskocit na hrb, neprezili nas zivot.

@eeffka veď je nám všetkým jasné, že ľudia žijú všelijako, ale vymýšľať si aj to, čo nevie dosvedčiť je načo dobré? Veď napíšem normálne informácie. Veď len sama seba strápňuje.

autor
26. okt 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor kludne mozes, aspon budeme v obraze, ze co a ako. Povodna diskusia uz sa ale inym smerom ubera. Napriek tomu musis pockat na to, kedy budete ako dedici (ak nebol spisany zavet a neboli ste vydedeni) oboznameny s dedicskym konanim.

@eeffka ďakujem
U
@anonym_986946 no keby píšem, podrobnosti asi skolabujete...🤔ved to je len torzo
@muchotrafka298 radšej nie, už aj tak vnímam že mnohí sú šokovaní ako mohol niekto toto zažiť, žiaľ ja áno

muchotrafka298
26. okt 2025
@anonym_autor

@eeffka ďakujem
U
@anonym_986946 no keby píšem, podrobnosti asi skolabujete...🤔ved to je len torzo
@muchotrafka298 radšej nie, už aj tak vnímam že mnohí sú šokovaní ako mohol niekto toto zažiť, žiaľ ja áno

@anonym_autor aj v rodinach, kde zdanlivo ziadne problemy nie su, sa vedia kvoli dedicstvu rozvadit a dlhe roky sa nerozpravat. Napriklad. Alebo si vykrikovat zdanlive banality z minulosti, kto kolko dostal, co dostal, nedostal a kolko komu dali. A toto sa deje u ludi, co spolu dobre vychadzali. Takze nie je nic neobvykle, ze su boje o dedicstvo. A s dedicstvom su spojene aj naklady, co asi vies, ze treba notarovi zaplatit poplatok, ze treba este dalsim instituciam platit, s pohrebom spojene naklady, hrobove miesto (kto bude jeho majitelom a bude ho platit), pomnik. Teba cakaju vydavky v stovkach EUR a vlastne ani nevies, ci nieco zdedis a co to bude. Jasne, tu pracuju emocie, lebo otec nebol dobry clovek, nechoval sa k vam dobre, ale tak rodicov si nevyberies.

zuzana76
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor stryko mal kremaciu a teda stalo nas to asi 1500 eur

anonym_47b668
26. okt 2025
@amdornik

@amdornik už sa zamotáva, ale snaží sa dievča, snažííííí 😂

anonym_f90c84
27. okt 2025
@hytal

@anonym_47b668 Určite záleží i od mesta. My sme čakali na dedičské 11 mesiacov.

@hytal minulý rok v Trnave, po 10 dňoch od pohrebu otca prišiel papier na dedičské , ešte sme sa ani nevyplakali a papier od notára v schránke

veroni2
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor napis, ako to dopadlo. Mna tvoj príbeh zaujima.

mira0611
27. okt 2025

@anonym_autor citala som len 1.stranu, ale mne je normalne zle, ze rodic zomrel, osoba, ktora sa starala o choreho rodica sa starala o osobu 1 rok, este DK neprebehlo, a uz osobu maju vystahovat.

Prosim Vas, aspon pockajte na DK a s danou osobou sa prosim zaoberajte s uctou, aspon sa dohodnite a nevyhadzujte ju ako psa, ale zachovajte sa seriozne a dajte jej aspon par mesiacov na vystahovanie.

anonym_06728d
27. okt 2025
@ivik4

Tak byt je Vas ,ona si musi najst byvanie. Teda, ak jej nic nezanechal.
Byt by som predala ale mne by to nedalo, ak sa starala o otca, ja by som jej isto nieco malo dala. Ale to som ja

@ivik4 Vy ste veľmi zlatá duša, to sa v tejto dobe málo vidí, ja som bývala s babkou 3 roky som sa o ňu starala na smrtelnej posteli a jej deti si majetok rozdelili a vôbec sa o ňu nestarali ani na slovensku nebývali, a mne nedali absolutne nič ani poďakovanie😊Takto to chodí bohužial

anonym_06728d
27. okt 2025
@beata_k

Tak posledny rok sa ti starala o otca, teraz ma odist jak prasivy pes? Porozprava by som sa s nou. Ved tie peniaze z predaja bytu asi ma. Alebo ich minula? Kazdopadne musis pockat na dedicke konanie.

@beata_k Peniaze z predaja bytu mohla aj minuť vyplatiť hypoteku napriklad alebo investovať

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal
monulienka81
28. okt 2025
@anonym_autor

No otec mal u seba peknú časť hotovosti, ukázal mi ju, takže som si istá.........a mal aj niečo uložené v drahých kovoch, ona je v byte čiže som si istá ze jej časť/ všetko z toho dal/ zobrala si.
Na LV nie je
Dedičské nás pozvú?
Či to my máme žiadať?

@anonym_autor pozvu vas

zabka1000
28. okt 2025

Ja napíšem len toľko,že ak by ma otec zneužíval,bil a všetky tie veci,čo si písala,tak by sa ku mne a mojim deťom v živote nepriblížil,ani keby ma 10 bytov a milión na účte.Odstrihla by som ho zo života a rovnako aj dedičstvo po ňom.