icon

Delenie majetku po smrti otca. Ako riešiť jeho frajerku?

25. okt 2025

Zdravím, mám takú chulostivú otázku.

Otec bol s mamou rozvedený už skoro 15 rokov...posledne 3 roky mal frajerku.
Otec bol posledný rok slabý, ona s ním posledný rok bývala.

Teraz otázka- ako takúto situáciu riešiť...
Byt chceme s bratom predať ale ona v ňom býva...
Počula som ževraj svoj byt predala.

No mám husiu kožu, čo teraz 🤯🤯🤯🤯

tom_i
Autor odpoveď zmazal
anonym_6b15db
25. okt 2025

Vyhľadaj si podľa adresy bytu list vlastníctva na stránke https://zbgis.skgeodesy.sk/mapka/sk/kataster a pozri sa ako je to s vlastníctvom bytu. Tiež pozri či tam nie sú ťarchy.

anonym_ef8b53
25. okt 2025

Pockaj na dedicske, tam sa dozvies, kto ma na co narok. Bud to bude klasicky zo zakona, alebo zavetom. Inak to nebude

sova7
Autor odpoveď zmazal
anonym_829588
25. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor nic ,byt je toho kto je vlastníkom ,pani treba vysťahovať
Je byt tvoj a tvojho brata?

@minenkaa no neviem ako by si sa ty cítila kebyže si partnerka muža, ktorý zomrie a jeho deti by ťa chceli vysťahovať z jeho byu. Tie decká si najprv ale musia overiť veci, predtým než by chceli vystahovavat, lebo možno ten zosnulý svojej frajerke niečo zanechal.

amdornik
25. okt 2025

zaujímavé... keď sa na prvej strane zobrazujú komentáre, kde ti dávajú jasne najavo, že kým neprebehne DK, tak nič nezmôžeš a musíš čakať aj prekvapenie formou závetu v prospech priateľky, tak odrazu vytiahneš, že ťa otec sexuálne využíval a teraz aj to, že priateľka je totálna ožrankyňa (použijem tvoje slovo).

no, nech je ako je. odpovedí tu máš kopu na jedno kopyto. musíte počkať do dedičského, skôr sa nedá robiť nič. na to, čo bolo v hotovosti či ceninách v byte, rovno zabudni, to bude tvrdenie proti tvrdeniu, pokiaľ ti to vlastný otec neodfotil a neposlal ako fotku s textom, že toto mám doma a toto chcem, aby si zdedila ty (so synom). aj to neviem, či by bolo pre súd právoplatné, nie som právnik. ale ak nemáš absolútne nič, tvrdenie proti tvrdeniu. nič nezmôžeš. (ešte jedine, čo tu písali baby, že má niekde potvrdenky o tom, ale to rovnako priateľka môže tvrdiť, že áno, on to kúpil, ale potom to daroval deťom...).

bosorkabb
25. okt 2025

To čo bolo v byte vieš ako? Čiže ťa otec sexuálne obťažoval a zároveň bol na tvojej svadbe a chodila si k nemu do bytu? Priateľka je zrazu ožranka.
Sorry ale nesedí to.
Môj otec bol jedna katastrofa, nejdem písať čo všetko robil či nerobil. A nevidela som ho vyše 20 rokov. A nie nešla by som k nemu do bytu.
Počkajte si pekne na dedičské konanie.

minenkaa
25. okt 2025
@anonym_829588

@minenkaa no neviem ako by si sa ty cítila kebyže si partnerka muža, ktorý zomrie a jeho deti by ťa chceli vysťahovať z jeho byu. Tie decká si najprv ale musia overiť veci, predtým než by chceli vystahovavat, lebo možno ten zosnulý svojej frajerke niečo zanechal.

@anonym_829588 no asi by mi to bolo jasne ak by som byvala v byte ktorý nie je moj

anonym_47b668
25. okt 2025
@bosorkabb

To čo bolo v byte vieš ako? Čiže ťa otec sexuálne obťažoval a zároveň bol na tvojej svadbe a chodila si k nemu do bytu? Priateľka je zrazu ožranka.
Sorry ale nesedí to.
Môj otec bol jedna katastrofa, nejdem písať čo všetko robil či nerobil. A nevidela som ho vyše 20 rokov. A nie nešla by som k nemu do bytu.
Počkajte si pekne na dedičské konanie.

@bosorkabb autorka pridáva do diskusie to, čo sa jej práve hodí do krámu. Alebo nechce vyzerať ako krava, čo sa o otca nezaujímala a bola rada, že sa o neho postará jeho priateľka, len teraz ju potrebuje vysáčkovať z bytu, alebo je celá téma vymyslená

anonym_5d50db
25. okt 2025

@anonym_autor Ak by ta otec sexualne zneuzival a su o tom zaznamy, tak by bol sedel vo vazeni.
Ja mam tiez partnera a v zaveti tiez dostane dozivotne uzivacie pravo a aj peniaze. Len to deti zistia az na DK. Takze si prilis nefandi, este moze byt aj studena sprcha.

bosorkabb
25. okt 2025
@anonym_47b668

@bosorkabb autorka pridáva do diskusie to, čo sa jej práve hodí do krámu. Alebo nechce vyzerať ako krava, čo sa o otca nezaujímala a bola rada, že sa o neho postará jeho priateľka, len teraz ju potrebuje vysáčkovať z bytu, alebo je celá téma vymyslená

@anonym_47b668 tiež si myslím. Ja som si tým prešla a otec zanechal závet. Pravdaže som niečo dostala aj ja ako dcéra. Preto treba počkať na dedičské konanie.

anonym_c78595
25. okt 2025

@anonym_autor v rodine sme mali taký prípad - strýko mal dve dcéry, platil na nich akurát tak výživné, nezaujímal sa, nestykali sa. Mal cez 30 rokov družku, bez spoločných detí. Strýko zomrel, závet nespísal, všetko zdedili jeho dcéry, strykovu družku vyslovene vyhodili na ulicu. Vrátila sa bývať k svojim vlastným deťom. Dokonca strýkovi dala jeho družka peniaze, ktoré si šetrila na dôchodok a holt, písomne o tom dôkaz nebol, nič jej nevrátili. Dom aktuálne predávajú. Proste, neboli tam vzťahy, tak neboli ani emócie.

anonym_70af4f
25. okt 2025

Otec mal 3 roky partnerku, posledný rok bol slabý, bývali spolu takže sa ona oňho starala....to bolo v poriadku lebo vy s bratom ste sa nemuseli starať...teraz otec zomrel a vy chcete majetok? A ju vyhodiť? Kde ste boli posledný rok? Ako ste sa starali o otca?
Svokor bol chorý, mal manželku, ale my sme pomahali rok denne sa oňho starať.
Stará nech sa iný, ale majetky nech idú nám.
Dúfam, že otec nechal závet a dostanete podľa zásluh.

anonym_70af4f
25. okt 2025

Komunikuješ na úrovni s človekom, ktorý ťa sexuálne zneužíval a ešte bol aj na tvojej svadbe? Toto ti máme uveriť? Taký sprostý človek nemôže existovať.
Bud klameš alebo si s ním celý život nefungovala, ale chceš jeho majetok. Ako odskodné. Vyhľadaj psychiatra. Pomoze ti

mandarinka555
25. okt 2025
@anonym_986946

@anonym_autor a to sa ti nehnusí byt od niekoho, kto ťa sexuálne zneužíval? Ja by som nechcela od takého človeka ani ihlu.

@anonym_986946 Jasné, že sa jej to nehnusí...Čakala, kedy starý pán umrie, aby mohla dediť. Tieto témy sú tak priehľadné, až je mi na grc😢 Autorka sa začne stupídnymi argumentami brániť až vtedy, keď jej začnú ostatné prispievateľky nakladať! Už len preto ti neverím a je mi ľúto, že starý pán byt nepredal a nedal prachy frajerke😝

anonym_ffde15
25. okt 2025

@anonym_autor Mimochodom....to, že je pani "údajne" ožranka, si spomenula až na štvrtej strane, po šesťdesiatich príspevkoch🙈

anonym_af45d1
26. okt 2025

iste, zneužíval ťa a napriek tomu ti potom ukázal peniaze aj zlato, lebo ste sa síce nestýkali, ale kvôli tomuto si nejako záhadne išla k nemu do bytu... sorry, ale tejto rozprávke neverím

autor
26. okt 2025

Amen tma niektoré, doprajete radšej kur*e ako detom-to o vás hovorí veľa....
Bola som na reči so susedmi majú fotky ako otec v byte chorý nevladny a ona leží ožrata pred dverami....
Ešteže ludia co v realite sú normálni, tu so to normálne zvrhlo na stredovek!!!

A nedá mi nevyjadril sa ze po koľkej strane som co napísala tak po a nie som tu nonstop a po b tie reči že čo mam co chcieť keď ma zneuzival- vážené to je jeho hanba nie moja ako obete !🙈🙈🙈 Máte to v hlave riadne doplnené niektoré!

anonym_b24313
26. okt 2025
@anonym_autor

Amen tma niektoré, doprajete radšej kur*e ako detom-to o vás hovorí veľa....
Bola som na reči so susedmi majú fotky ako otec v byte chorý nevladny a ona leží ožrata pred dverami....
Ešteže ludia co v realite sú normálni, tu so to normálne zvrhlo na stredovek!!!

A nedá mi nevyjadril sa ze po koľkej strane som co napísala tak po a nie som tu nonstop a po b tie reči že čo mam co chcieť keď ma zneuzival- vážené to je jeho hanba nie moja ako obete !🙈🙈🙈 Máte to v hlave riadne doplnené niektoré!

@anonym_autor keďže ta zneužíval pravdepodobne ta aj vydedil. Ale ved uvidíš u notára čo bude.

autor
26. okt 2025

Ona ho obrala o 10 rokov života minimálne!

Liala doňho alkohol a fajčila 3 krabičky denne- pri jeho stave je to ako kokteil smrti!!!... to už je starostlivosť, tie čo sa jej zastávate ste také isté 🤯

anonym_af45d1
26. okt 2025

a prečo ste to neriešili keď ste videli čo robí s vaším otcom? neverím, že susedia si ho fotili ležiaceho v byte, ty by si mohla písať scenáre

anonym_0d2c8b
26. okt 2025
@anonym_autor

Liala doňho alkohol a fajčila 3 krabičky denne- pri jeho stave je to ako kokteil smrti!!!... to už je starostlivosť, tie čo sa jej zastávate ste také isté 🤯

@anonym_autor úprimne zvláštne je že to robila, susedia to videli a vy ste to nechali tak. Kľudne to môže byť tak že má aj dlzoby. Susedia asi tiež nemonitorovala 24hod denne a teda kým žil vám to bolo jedno čo je s ním. Vždy keď nejdú komenty ako si zakladateľ želá príde postupne viac a viac kydane na druhú stranu. Prečo si to nenapísala hneď na začiatok, vyznela by si dôveryhodnejšie. Takto to verí čím ďalej menej ľudí.
Co nič nemení ale na Tom s bytom nemôžete robiť nič kým nebude uzavreté dedičské konanie. Kto oznámil úmrtie a vybavil pohreb?

autor
26. okt 2025
@anonym_0d2c8b

@anonym_autor úprimne zvláštne je že to robila, susedia to videli a vy ste to nechali tak. Kľudne to môže byť tak že má aj dlzoby. Susedia asi tiež nemonitorovala 24hod denne a teda kým žil vám to bolo jedno čo je s ním. Vždy keď nejdú komenty ako si zakladateľ želá príde postupne viac a viac kydane na druhú stranu. Prečo si to nenapísala hneď na začiatok, vyznela by si dôveryhodnejšie. Takto to verí čím ďalej menej ľudí.
Co nič nemení ale na Tom s bytom nemôžete robiť nič kým nebude uzavreté dedičské konanie. Kto oznámil úmrtie a vybavil pohreb?

@anonym_0d2c8b lebo som sa to ze sa spijala dozvedela od susedov vcera
Otec zomrel len nedavno

anonym_47b668
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale no tak!!! Už si trápna. Ešte niečo dodaj, napríklad, že sa spolu chystali do kozmu a minuli tam všetky otcove úspory. Veď toto je na úrovni slohu v 3. triede ZŠ

sticker
autor
26. okt 2025
@anonym_47b668

@anonym_autor ale no tak!!! Už si trápna. Ešte niečo dodaj, napríklad, že sa spolu chystali do kozmu a minuli tam všetky otcove úspory. Veď toto je na úrovni slohu v 3. triede ZŠ

@anonym_47b668 prajem ti príjemný deň 😘😘😘som rada ze máš taký bohatý život že musíš reagovať na môj sloh 3.ZŠ....🤌

anonym_47b668
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_47b668 prajem ti príjemný deň 😘😘😘som rada ze máš taký bohatý život že musíš reagovať na môj sloh 3.ZŠ....🤌

@anonym_autor čakám, kým príde muž z biku, aby sme mohli ísť na chatu, popíjam kávu a bavím sa. Príjemný deň aj tebe

anonym_0d2c8b
26. okt 2025
@anonym_autor

Otec zomrel len nedavno

@anonym_autor a kto vybavoval pohreb? Veď si písala že otec ti ukazoval že má doma hotovosť ak zlato, tak si musela vidieť ako to tam vyzerá. A nie človek čo sa spija alebo je alkoholikom tak sa zrazu len tak držať nebude ani domácnosť zrazu držať pikobelo aby zahladil všetky stopy.
A zvláštne že sa susedia zrazu ozvali až vcera. Dovtedy to mali u prdele.

anonym_986946
26. okt 2025
@anonym_autor

Otec zomrel len nedavno

@anonym_autor a ty si sa o neho starala ako?

anonym_986946
26. okt 2025

Zaujímavé aj so susedmi si stihla byť, ktorých si pred tým ani nepoznala, aj fotky mali a hneď ti ich ukazovali. A otcova frajerka liala do neho alkohol nasilu a fajčila 3 krabičky. To jej susedia počítali tie krabičky? Či boli pri tom, ako otca násilím chytila a liala do neho alkohol?

ivik4
26. okt 2025

Autorka ty musis byt velmi jednoducha ked si dovolis nas osocovat ake sme my ked napiseme svoj nazor a zastaneme sa tej jeho priatelky a ty vlastne AZ POTOM napises o alkohole, cigaretach a ze ho obrala o roky zivota😆. Keby si trosku viac rozumu pobrala tak to napises rovno v uvodnom prispevku aby sa clovek dokazal naozaj vyjadrit na zaklade relevantnych informacii pre pana. Zbytocne tu teraz prskas. Bud si naozaj nerozmyslala ked si to pisala alebo len teraz jednoducho pises dve na tri lebo sme si dovolili napisat ze s nim zila a starala sa o neho tym padom ona