icon

Delenie majetku po smrti otca. Ako riešiť jeho frajerku?

25. okt 2025

Zdravím, mám takú chulostivú otázku.

Otec bol s mamou rozvedený už skoro 15 rokov...posledne 3 roky mal frajerku.
Otec bol posledný rok slabý, ona s ním posledný rok bývala.

Teraz otázka- ako takúto situáciu riešiť...
Byt chceme s bratom predať ale ona v ňom býva...
Počula som ževraj svoj byt predala.

No mám husiu kožu, čo teraz 🤯🤯🤯🤯

Strana
z6
natalka13
28. okt 2025

Joj tato autorka vymyslacka lutostivych tem, najskor temicka a ked sa ubera inym smerom ako autorka chce, zacnu lutostive veci a vulgarizmi. 🙂 Pohadky pro dospele😀

jabuducanevesta
28. okt 2025

@anonym_autor sú aj takí otcovia čo darovali byť frajerke a vy nemáte ako deti nič...

anonym_6ce25c
28. okt 2025

Napíš potom ako to dopadlo

senta_sofia
28. okt 2025

@anonym_autor pri rozvode sa riesi aj BSM. Ak tvoja matka nechala byt otcovi, napriek tomu, ze ona na neho cerpala hypoteku a nenechala si od neho vyplatit podiel, ktory do toho podla teba vlozila, smola. Dedenie sa spravuje podla zakonnych zasad, ak otec spisal zavet alebo za zivota previedol vlastnictvo bytu na frajerku, tvoje rozpravky notara zaujimat nebudu. Ak to nespravil, budete dedit vy ako deti. Mohol jej aj vecne bremeno uzivania zridit. A ano, da sa nariadit aj vystahovanie, resp. vypratanie.Vela stastia prajem pri predaji takejto nehnutelnosti.

puertorico
28. okt 2025

nehnevaj sa, ak by som bola na tvojom mieste , tak by som sa vzdala dedičstva po otcovi . neznášať ho , to áno, nezabudla si na staré rany, ale peniaze od neho ti nesmrdia

janamoto78
28. okt 2025
@senta_sofia

@anonym_autor pri rozvode sa riesi aj BSM. Ak tvoja matka nechala byt otcovi, napriek tomu, ze ona na neho cerpala hypoteku a nenechala si od neho vyplatit podiel, ktory do toho podla teba vlozila, smola. Dedenie sa spravuje podla zakonnych zasad, ak otec spisal zavet alebo za zivota previedol vlastnictvo bytu na frajerku, tvoje rozpravky notara zaujimat nebudu. Ak to nespravil, budete dedit vy ako deti. Mohol jej aj vecne bremeno uzivania zridit. A ano, da sa nariadit aj vystahovanie, resp. vypratanie.Vela stastia prajem pri predaji takejto nehnutelnosti.

@senta_sofia ani v závete, sa nesmú opomenúť zákonní dedičia. V prípade, ak neexistujú podmienky pre ich vydedenie, ale v tom prípade na ich miesto nastupujú ich deti, teda vnuci poručiteľa. Ak sú opomenutí a nie sú vydedení, potom je závet neplatný. Poručiteľ iba za života môže svoj výlučný majetok previesť na inú osobu ako na zákonných dedičov. A myslím, že tu autorka písala, že byt na tú priateľku poručiteľa nie je na katasti vedený. Preto si treba počkať na DK.

magdusaaa
Autor odpoveď zmazal
yanni
28. okt 2025
@polarnaziara25
Odpoveď bola zmazaná

@polarnaziara25 ale len ak zosnuly nemal deti.

derdia
28. okt 2025

@anonym_autor mali sa zobrat.nezobrali sanema narok. Neries ju vobec. Mali si to vydiskutovat oni pred smrtou.

parvinka0001
28. okt 2025

Hlavne si zisti na koho sú energie a podobne výdavky lebo ak to ona platiť nebude ,príde to vám nie v malej sume keď si tam bude bývať pokiaľ nebude dedičské

sfet
28. okt 2025
@anonym_39d5c4

No aj mne príde divné, že neviete situáciu a bol slabý a kde ste boli vy?

@anonym_39d5c4 a už som sa obávala, že na pranierovanie niekoho, kto nesedel pri chorom rodicovi na zadku (lebo každý na povel moze, ze?) dnes nepride. Navyse to nie je predmetom diskusie

sfet
28. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor takže máme ďalší prídavok. už opustil maminu 😀 ale nesedí to. otec bol rozvedený 15 rokov, pred 3 rokmi si našiel frajerku, ale opustil maminu kvôli frajerke 😀

@amdornik možno tuto našiel až na nejakej 10.bicyklovacke, kolko ich potom mal? A alkoholicky na bicyklovani? Už som v živote videla včelico, ale toto zatial nie

sfet
28. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor a počuj drahá alebo drahý, čo vymýšľaš tieto rozprávky... ešte jedna pikoška. alkoholici, ktorých opisuješ tak, ako priateľku tvojho otca, že sa váľa ožratá pred dverami atď... takí alkoholici nechodievajú na cyklistiku. ani na turistiku. vlastne nikam. takí už len sedia doma a od rána sa nalievajú. tak už si prestaň vymýšľať príbehy, vôbec ti nesedí dejová niť. spisovateľ z teba nebude.

@amdornik teraz som to pisala! Na cyklistike asi tazko. Ved by musela z bicykla hned letiet dole..

sfet
28. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik však ich mal asi 20, ty Einstein👏👏👏

@anonym_autor takže som sa trafika, no skoro
Tipovala som ze 10.

sfet
28. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik popravde už som to predychala, nedal mi nikdy nič
Sere ma len to ze ten byt si kupil z nervov mojej mamy!!!!MOJA MAMA SI BRALA NA TO HYPOTÉKU aby ho vyplatila, ZOBRAL NASE USPORY Z PSS, STARKA Mu DOLOZILA ON SA VLACIL S FRAJERKAMI, MAMA DRELA V JEDNOTE A JA SOM SI SAMA MUSELA ZARABAT NA VŠ....TAKZE TEN BYT JE NA RUBE UTRPENIA MOJEJ MAMY a áno sere ma ze z toho ma mat cudzia žena.....keby to bol jeho majetok ze je podnikatel nech....... ale ledva sa ho MAMA zbavila po 20 rokoch utrpenia, okradol nás, ohrozoval..a ešte hnusak sa nechal vyplatiť a zobral so všetky úspory z manželstva...
Takže áno ide mi len o peniaze, prepáčte!!

A inak ta pani mu nevytvorí ani pohreb, len ho dá na kremaciu, však ušetrí 2000, paráda nie?

@anonym_autor mama chuda sa ho zbavila, on ju ale na biku opustil, trochu to nesedí. A to mama odisla s igelitkou? Nemala z toho bytu nic, kedze platila ako blazon?

anonym_8b2e4f
28. okt 2025
@polarnaziara25
Odpoveď bola zmazaná

@polarnaziara25 neraď hluposti ty.
Si nastuduj ako funguje dedenie a v ktorej skupine.
Kedze mal zosnuly deti, tak dedia v prvej skupine oni, nikto iny. To co pises by platilo keby deti nemal, v druhej skupine moze nasledovat aj osoba co zila v spolocnej domacnosti

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal
anonym_39d5c4
28. okt 2025
@sfet

@anonym_39d5c4 a už som sa obávala, že na pranierovanie niekoho, kto nesedel pri chorom rodicovi na zadku (lebo každý na povel moze, ze?) dnes nepride. Navyse to nie je predmetom diskusie

@sfet áno mne to príde divné, že niekto ma rodiča a iba vie ,ze bol chorý slabý a tým celý záujem padá ,ak nejde o peniaze

muchotrafka298
28. okt 2025

Ja by som prve zistila, ze kto bude platit poplatky za byt. Kedze otcov ucet je zablokovany do vyriesenia dedicskeho, co moze byt niekolko mesiacov, tak treba zapezpecit platenie, ak mal napriklad trvale prikazy, tie odchadzat nebudu. Lebo najomne a energie sa platit musia, ako pise kocka vyssie.

sfet
28. okt 2025
@anonym_39d5c4

@sfet áno mne to príde divné, že niekto ma rodiča a iba vie ,ze bol chorý slabý a tým celý záujem padá ,ak nejde o peniaze

@anonym_39d5c4 tak nic nevieme, ako bol chorý a slabý, či len ležal alebo bol aj chodiaci, aku pomoc potreboval, možno autorka chodit nemohla, ale doplatit mu liecbu či ine veci mohla, nesudila by som.

aljosa1
28. okt 2025

Rovnaká situácia sa stala u nášho suseda. Zomrel. Bol s priateľkou 15 rokov, nezobrali sa, chceli tento rok, no bohužiaľ si ho smrť našla skôr. Priateľka nemala ani vecné bremeno užívania, ani dom nebol na ňu napísaní. Dedičia prišli s políciou a pekne musela ísť, nemala na nič právo. Aj keď pekne žili, starali sa o dom, všetko spolu. Nemá nárok na nič.

anonym_8b2e4f
28. okt 2025
@polarnaziara25
Odpoveď bola zmazaná

@polarnaziara25 tak aspon hodit do googlu treba
Neviem co ste riesili ale nie je to pravda co pises

1. dedičská skupina
Dedičia: Poručiteľove deti a manžel (alebo manželka).
Pravidlo: Dedia rovnakým dielom.
Zástup: Ak nededí dieťa, jeho podiel prechádza rovnakým dielom na jeho deti (vnuci poručiteľa).
2. dedičská skupina
Dedičia: Manžel (alebo manželka), poručiteľovi rodičia a osoby, ktoré s poručiteľom žili najmenej rok v spoločnej domácnosti a starali sa o ňu alebo boli odkázané na jeho výživu.
Pravidlo: Dedia rovnakým dielom, pričom manžel dedí vždy najmenej polovicu dedičstva.

mira0611
28. okt 2025
@zabka1000

Ja napíšem len toľko,že ak by ma otec zneužíval,bil a všetky tie veci,čo si písala,tak by sa ku mne a mojim deťom v živote nepriblížil,ani keby ma 10 bytov a milión na účte.Odstrihla by som ho zo života a rovnako aj dedičstvo po ňom.

@zabka1000 presne. Plus ozranov, ktorych poznam nemaju tolko hotovosti, zlata a ... oni svoj majetok prepiju

anonym_3dce07
28. okt 2025
@anonym_986946

Ja si myslím, že autorka si vymýšľa. Keby ju sexuálne zneužíva už nikdy by ho nechcela vidieť, nie že by s ním slušne komunikovala. Neuveriteľné.

@anonym_986946 Prečo? Každý nerozmýšľa negatívne ...

Strana
z6