Deň matiek a ja som nič nedostala
Spomenul si na vás dnes manžel? Na mna zase nie. Nie že darček ale ani ešte pekne slovo. :(
Ja nedostavam darceky/kytice ani na mdz, valentina, den matiek uz vobec nie lebo nie som jeho mama ale pre mna ma ovela vacsiu cenu ako nejaky kvet co aj tak po par dnoch zvadne to, ze rano ked sa decka zobudili ich zobral do obyvacky, zavrel mi dvere na spalni a nechal ma aspon jeden den v tyzdni sa normalne vyspat. Tieto 'gesta' s kadejakymi dnami vsetkeho mozneho pre mna nemaju nejaky vyznam. A inak, ty jemu davas darceky na den otcov alebo den muzov ak nieco take existuje?
@lenka567899 manžel nie ale priznám sa že som niečo čakala od neho 🤣 ale syn mi dal krásny darček ❤️
Ja som od muža dostala kvietok, ako každý rok, mala povyrabala všeličo v skole. Mne to príde úplne normálne, som matka jeho dieťaťa predsa a malej dáva pekný príklad. Dnes sme boli ku dňu matiek na vystúpení zo školy, prišla aj moja mama, babka, mala vystupovala a potom nás všetky muz pozval na koláč do cukrárne. Otrasne komenty od žien, ktoré tvrdia, že nie sú mužove matky, preto nič nedostali a ani nič nečakajú 😂
Ja som nedostala nic, a tiez mi to pride normalne, kedze moj muz mi nikdy nic nenosi😂 ale dosiel po skoro dvoch tyzdnich domov, tak to beriem ako najvacsi dar
Môj si taktiež nespomenul, ľúto mi to nie je. A keď si spomeniem, že posledné roky som ešte jemu obstarala kvety pre svokru aby on nezabudol…
Ale súhlasím. Deťom treba ísť vzorom. A tak ako ja s dcérou absolvujem kúpu darčeka pre iných ľudí. Mali by toto robiť otcovia s deťmi pre mamičky. Super tip je rodinný výlet.
strasne mam rada tieto komentare, ze ty nie si jeho mama, tak co chces - nie ani ja nie som manzelova mama ALE moj manzel a ja davame predsa nejaky vzor nasmu synovi a rada by som ho naucila, ze je spravne spravit radost svojej manzelke, matke jeho deti a tiez mne jeho mame, ze aj na sviatky sa kvety nosia, ze to jeho manzelku raz potesi - takze ano, moj manzel dnes zobral nasho dvojrocneho syna na trhovisko, dovolil mu vybrat kvety a potom mi ich maly cely stastny doma podal 🤷♀️
takze ano, moj manzel si spomenul, lebo je to jedna z veci, ktore chceme naucit nase dieta a ked uz nic ine som matka jeho dietata
A deň matiek znamená, že iba tej svojej za gratulujeme? Ja napríklad gratulujem aj svokre - je mi ako mama, pomáha, postráži deti, navarí nám,... Sak je hádam prirodzene, že keď sú deti malé, tak im otec ukáže svojim príkladom, že mama ma sviatok, že ideme mamine za gratulovať... Aj babke, aj tej "našej" mame. Keď aj od muža nič nedostane, ale aspoň nech deti k tomu vedie...
@lenka567899 mne môj manžel stále kupuje čokoládu alebo kvety aj na deň matiek. Keď som sa ho opýtala, prečo to robí, veď nie som jeho matka, odpovedal, ale si matka mojich detí. Robí to už 14 rokov, a úprimne, stále ma to poteší. Dokonca viac, ako v iné sviatky. Možno pre niekoho hlúposť, pre mňa prejav úcty, lásky... Mohol niečo pripraviť spolu s deťmi, alebo len nejaký kvietok vonku odtrhnúť. Nejde predsa o drahé dary, poteší pusa, objatie, slovné ocenenie.
@lenka567899 výchova prebieha v rodine a preto otec ma ísť príkladom. Môj manžel vždy kúpi moju obľúbenú čoko a bonboniéru a dá deťom, nech mi poďakuju za starostlivosť. Od manžela dostávam kyticu. Je smutné, že toľko žien si myslí, že len učiteľky majú ich deti viesť. Takto to potom v našej spoločnosti aj vyzera
Dostala som parfum, ktorý sa mi vôbec nepáči. Ak chces pošlem ti ho. 😂(na odľahčenie)
@erikab82 ja osobne nepovažujem za vedenie detí k úcte a láske k rodičom tým, že im učiteľka prikáže niečo nakresliť pre mamičku a naučiť sa básničku na základe "sviatku" v kalendári. Pre mňa sú tieto "sviatky" povrchné a smiešne. K láske a úcte majú rodičia deti viesť svojim príkladom počas celého roka. A ak majú manželia naplnený vzťah v ktorom im nechýbajú prejavy úcty, vďaky a lásky, tak rozhodne nevyžadujú na povel nejaké prejavy... Keďže nesledujem telku a nepočúvam rádio, tak som ani nevedela, že nejaký "sviatok" je. Dotyčná autorka narieka, že sa jej nedostalo ani milého slova a tam je pes zakopaný... že jej chýbajú prejavy lásky a úcty v manželstve a ani počas tohto "sviatku" sa jej nedostali.
@tiezjedna on ma spolocne deti upovedomit, a vymysliet mamine, mamine svojich deti, aj obycajni kresbu, ci kvet
@lenka567899
Deň matiek, deň žien, deň otcov, deň detí. Valentín, meniny, deň narcisov, deň predčasne narodených, deň spomienky na nenarodené deti, deň pamiatky zosnulých ........
Každý z týchto dní mi pripomína niečo dôležité. Každý z tých, a iných mnohých, ktire som nespomenula nesie v sebe nejaké memento, ktire sa nás viac, či menej osobne dotýka.
Avšak to je všetko. Nelipneme na obdaruvavani sa výnimočne počas týchto dní.
A učíme k tomu aj naše deti. Predchádzanie sklamaniam, aké máš ty teraz.
Neočakávajú nič špeciálne, hoci je deň detí.
Žijeme tak, že si robíme malé radosti a ďakujeme si navzájom najmä mimo tých dní, kedy je z toho tak trochu boom.
Ale áno. Včera mi muž pri raňajkách povedal, že som úžasná mama pre naše deti. Ale to si hovoríme navzájom často.
Inak som nič nedostala. Mojim chalanom sa kresliť nechce, pubertak tiež ma iné záujmy.
Netuším, či je naša výchova správna. Môjmu otcovi, keď ma sviatok. Zavolám, spomeniem si. Mojej mame, ktora odišla od rodiny, keď som mala 15, som napísala správu, že jej želám pekný sviatočný deň. Na iné som sa nezmohla, ale to je komplikovanejšie.
A muž ovej mamine sme šli zapáliť sviečku na hrob ako aj iné nedele.
Možno ma za to moje budúce nevesty nebudú mať radi, že ich synovia nemali doma príklad, aby kupovali kvety a čokolády v tieto rôzne dní..
Ale, ak im naozaj ideme príkladom, budú nevesta kupovať darčeky ako prekvapenia počas roka, a budú im pri zaspávani ci v bežné štvrtkové ráno hovoriť, že sú radi, že si spolu, alebo aj po 16 rokoch ako u nás, sa budú stiskat pri dverách, keď jeden z nich odchádza do prace.
Verím, že ťa to zarmutilo, a prišlo ti smutno... Najmä aspoň to pekne slovo. To by malo byt na dennom poriadku. My sa nelaskujeme, nrmilacikujeme, ani nie sme presladeny párik... Ale tie slová účty a vďaky vedia potešiť.
Skus ho k tomu nejako " inšpirovať" porozprávať sa s ním, a povedať mu o tom, co by si chcela občas 9d neho počuť...
Onedlho bude deň otcov, a môžeš mu pripraviť taky deň, aký si predstavuješ, aby pripravil on tebe na ten matiek.
Jezis zeny sa spamatajte ☝🏼 samozrejme, ze nie je manzelova matka, ale je normalne ze muz zoberie deti a kupia mamke kvietok alebo nejaku drobnost alebo nieco vyrobia. Vsak deti same od seba asi nezistia, ze je den matiek 🤷🏼♀️ je pekne a malo by byt normalne, aby si manzel vazil svoju zenu, pekne sa k nej spraval a tym dal pekny priklad v tomto pripade svojim synom.
Ja tiez na den otcov zoberiem dcerku a tatinovi nieco mile vymyslime. Naposledy sme mu kupili privesom na kluce s takym peknym napisom pre tata a spravili sme mu palacinky ako ranajky do postele a dcerka nakreslila obrazok nasej rodiny. Nic velke iba mile, aby clovek vedel, ze tym naokolo na nom zalezi.
@zuzanapjat presne o tomto som dopísala môj príspevok vyššie 👌
môj muž mi tiež nezagratuloval ale iba svojej mame. Dcéra mi dala darček. Nevidím dôvod, prečo by mi mal muž niečo dávať keď nie som jeho matka
Mne kúpil v sobotu čokoládu, baby mi doniesli darček zo školky a ja som mu dala do ruky bonboniéru aby dal jeho mame, ja som šla zaniesť mojej...
@zafir01 áno, čítala som. A bola som sa pozrieť i na chladničku, mám tam s magnetkami pripevnený výkres od syna. Veľké srdce dvojfarebne vymaľované a nápis OCKOVI A MAMKE. Nakreslil to spontánne pred dvoma týždňami a prv sa nás bol opýtať aké sú naše obľúbené farby, pretože chcel aby to srdce bolo v našich farbách. Nevedieme deti k tomu, aby uctievali sviatky v kalendári, ale aby mali v úcte nás ako rodičov. A vedieme ich príkladom ako sa k sebe vzájomne chováme.
@stanislavicenka to zvládne každé dieťa, ktoré chodí do školy či škôlky aj bez otca, snáď, nie? Veď tam sa o tom učiteľky s nimi bavia, vyrábajú darčeky. Aj naši doniesli, obaja menší obrázok, srdiečko a ja neviem čo ešte. Najstaršia prihrmela s darčekom z Rituals... Neviem prečo by sa mala nejaká žena zdúvať, že na Deň Matiek nedostala nič od manžela. To mi príde fakt detinské a fakt tomu nerozumiem. Menšie deti z toho aj tak rozum nemajú a ani si to nepamätajú. Každé jedno naštvanie za to, že si muž dovolil "nespomenúť si" mi príde ako výkrik v duchu toho, čo tu padlo - nemám depku, tak si ju vyrobím🙄 Niektorých chlapov fakt úprimne ľutujem😎
@milanemila Ono je to navyše aj taký vzácny okamih pre deti. Aj keď sa im dostáva dostatok lásky, pozornosťi a materiálneho zabezpečenia, vnímajú výnimočnosť takýchto dní. A akú veľkú hrdosť a radosť majú, keď vidia, že rodič sa potešil ich darčeku. A ešte keď celé dni naznačujú, že majú prekvapenie na deň matiek, ale nemôžu ho prezradiť - to udržiavanie tajomstva len navyšuje ich záverečnú radosť.
@zuzanapjat s tým súhlasím so všetkým, ten sviatok je len bonus. Skôr ide o to ako to majú v rodine nastavené Je v poriadku neriešit žiadne sviatky, ale pokiaľ si na to žena potrpí, myslím, že muž by jej mal vyhovieť.
@tiezjedna kazda z nas to vnima inak. A deti by, prirodzene, mali vidiet, ze ich otec si ich matku vazi, a teda nie iba na den matiek. No urcite je to mile, ked sa otec zapoji do niecoho takeho. A zarucene deti skolkarskeho veku vnimaju cas ako dospeli. V juni bude den otcov, nie je to taky vypukly sviatok ako den matiek, takze spoliehat sa iba na deti v skolkarskom.veku, aby mozno toho tatka niecim ocenili, im pripomeniem ja ako matka
@stanislavicenka áno, je v poriadku, keď otec deti navedie. Ale nevidím jediný dôvod na sklamanie, smútok, či dokonca hnev, keď tak neurobí. A nepísala som, že škôlkari z toho nemajú rozum, ale deti mladšie ako školkového veku. Tie v škôlkach a školách na 99 % dovalia domov nejaký výtvor.
@lenka567899 pisala som ti spravu.
Ja vas, niektore zeny nechapem.
Pre mna je rola matky asi tou najdolezitejsou. Preto aj ja vnimam citlivo tento sviatok, nepotrebujem honosne oslavy, ale kytica kvetov zo supermarketu by potesila.
Mne dlho trvalo, kym som sa stala matkou, bola to zlozita cesta. Tehotenstvo nebolo prechadzka ruzovou zahradou, prvy porod sa skomplikoval, a keby nebol prisiel akurat na vizitu primar, ktory ma okamzite poslal na sekciu, nemusela som tu dnes pisat a moje dieta tu nemuselo byt, alebo mohlo mat ine problemy. Druhe tehotenstvo tiez neprislo len tak, bola som mesiac v nemocnici s komplikaciou, ktora ma 7% umrtnost pri porode. Takze ja to neberiem ako samozrejmost, ze som sa stala matkou.
Preto je den matiek pre mna dolezity, nezalezi mi na trapnom valentinovi, nepotrebujem kvety na den zien, obzerske vianoce zvladnem bez darceka, ale na den matiek by ma pozornost potesila.
A vy, zeny, ktore to tak necitite, by ste mohli mat aspon trochu empatie k ostatnym.
@erikab82 ja to presne takto vnímam. Rodiny samé určujú, či a aké sviatky chcú dodržiavať a ako. Dotklo sa ma, keď tu niektoré písali, že tie ktoré to nedodržiavame, že v duchu nás to trápi, že sme nič nedostali...alebo že prenechávame výchovu k úcte našich detí učiteľkám, keď necháme výrobu nejakého prezentu na ne. Nie je to tak. Manžel autorky za tie roky predsa má vedieť, či to ako rodina berú ako sviatok, alebo nie. Ja ignorujem i deň učiteľov a neposielam učiteľke nič. Ale zase keď má syn meniny a narodeniny tak vtedy jej posielam čokoládu. Takže určite chápe, že som jej vďačná aj bez dňa učiteľov. To isté dušičky. Ja v tom význam nevidím, lebo na svojich zosnulých rodičov myslím denne. Je to o tradícii uctievať nejako sviatky a nie o tom, či si ctíš matku, otca, učiteľa, zosnulého...
Autorka a ostatné sviatky si manžel spomenie? Tvoje narodeniny, meniny, deň žien? Ak áno, tak síce chápem, že ťa toto zamrzelo a že si mala očakávania, ale zas by som to extra tragicky nebrala. Predýchať a najbližší deň matiek si zorganizuj podľa toho čo máš rada, čo ťa baví.

Mna by ani nenapadlo, ze mi ma moj muz zagratulovat, alebo nieco dat v tento den, ved urobil to pre svoju mamu.