Deštruktivny vzťah
Ahojte,nad tym uvazujem,ze moj vztah mi skodi.mame spolu 1,5rocnu dcerku,zijeme spolu,ale vztah nefunguje.citim sa zle vo svojom byte,je tu dusno,neustale ma uraza,vyhraza sa mi...vsetko mu vadi,preco sa stazujem,preco som na nete,preco jem,preco este nespim,zavidi mi aj ked si popisem s kamoskou.ked mala mala3mes,boli sme od seba a ked mala8mes,prijala som ho naspat,to bola chyba mojho zivota.od januara sa vraciam do prace,tak financne to nejak utiahnem sama.je mi luto dcerky,bufe trpiet,ak jej otec nebude byvat s nami,ale ja naozaj som uz taka bez zivota,uplne znicena,znechutena,vyhoreta.vlastne ani neviem preco to sem pisem,ci potrebujem,aby ste mi tu pourazali.nemali ste niekto takyto nestastny vztah?utriaslo sa to?alebo ste to ukoncili a odvtedy ste stastnejsie?
@snehuuulienka "muž sa snaží aspoň čo to porobiť v domácnosti,aj jej poperie,povesia" ... fuh JEJ poperie???? to myslíš vážne? keď to robí žena tak si to ani nikto nevšimne lebo sa to berie automaticky. Ak to urobí chlap tak už perie JEJ a velmi jej pomáha ... nemali by fungovať v spoločnej domácnosti kde je aj dieťa rovnako?
Či pán tvorstva je niečo viac a dotyčná sa mu má ešte klaňať, že dá prať do automatickej pračky???
@snehuuulienka a kde konkretne vidis problem na mojom spravani?takto je to tazke,nevidis to,nepocujes to....mas tu zopar mojich viet.ale v tomto suhlasim,ze je problem aj u mna,inak by som bola uz 10rokov stastne vydata a nie uz stvrtykrat nespokojna vo vztahu.je tazke kriticky sa na seba pozriet a zmenit nieco,co ani nevies pomenovat.a neviem,ci ma zmysel,aby som sa tu obvinovala a snazila sa byt nieco,co ja nie som.
Načo ti je takýto vzťah? Možno to nebude ľahké ale ja by som asi odišla, nezvládala by som byť s niekým kto by ma ponižoval a tváril by sa, že za to, že som žena musím automaticky všetko v domácnosti robiť ja a keby niečo urobil náhodou on tak mu ešte ruky nohy bozkávať...
@anakristina tak to mi padol kamen zo srdca..teraz uz len nabrat odvahu.. 🙂
Drzim palce. 😉
@anakristina kraviny, každý sme nejaký, aj so mnou je ťažký život v istých veciach ale preto som si našla partnera ktorý je kompatibilný a vydrží to so mnou :D iste, treba sa snažiť byť partnerom a nerobiť iným zle, nekaziť vzťah majetníckym správaním, panovačnosťou atď.. to už každý vie, aké má negatíva. na tom sa dá pracovať. ale základ je podľa mňa nájsť vhodného partnera, ktorý s tvojimi chybami bude ok a bude vedieť s nimi pracovať (napr ja som niekedy fakt zlá a rýpem - bývalý to nezvládal, vždy to skončilo megahádkou, terajší priateľ ma vie ukľudniť, rozosmiať).
@holubica555 presne si to napísala... proste sa k sebe nehodia... všetci máme chyby, ale nie vždy sa nájdu dvaja vhodný, čo si ich vzájomne tolerujú.... aj keď prišlo dieťa, cestu k sebe nenašli... zbytočne sa spolu trápia...
Vies co si uvedom?nie ci bude tvojemu dietatu chybat....to su hovadiny...ale ci chces aby ju taky debil vychovaval!!!!?????to je otazka zivota a smrti....lebo ak nase deti vychovavaju hoveda...nenaucia ich nic dobre a deti su nestastne....deti maju byt v kludnom prijemnom prostredi...lubene so stastnymi rodicmi...ty nie ze nesprav to,ze dietatu otca posled prec...ale nedovol aby jej ublizoval tym co robi tebe a ucil ju ako sa v zivote nesprava....vyraz ho.Raz si povies,ze to bolo tvoje najlepsie rozhodnutie😊
dve predtym ho vyhodili z bytu? zaujimave. mne pride ako manipulator. nehlada si on nahodou hlavne teple miestecko bez prace? tak mi to pripada. a kedze medzi vami ani dlho uz nic nebolo, tak predpokladam, ze sa ti uz aj dost hnusi a to tiez o niecom hovori.
no a presne ako hovori @holubica555 , ze si treba najst niekoho kompatibilneho. a to je podla mna ta chyba, o ktorej pises, ze ju robis a neuvedomujes si to. ono dalo by sa povedat, ze v tomto maju aj pekne zeny nevyhodu, ze sa o nich muzi zaujimaju casto len na zaklade ich zovnajsku a oni podlahnu iluzii, ze s tym clovekom im bude do konca zivota dobre (to je vo vseobecnosti take zenske). pritom vobec netusia, co je v skutocnosti zac. vacsinou sa to proste vykrystalizuje ovela neskor, takze podla mna netreba ist hned do vztahu a skor si budovat najprv nejaky okruh znamych, priatelstva a sledovat, ako sa ludia spravaju. ja napriklad uprimne napisem, ze 90% muzov sa mi vo vseobecnosti, ako s nimi mam cest travit viac casu, paci stale menej. no a z tych zvysnych 10 si treba vybrat 🙂
@anakristina Jedna pravda: dieta bude spokojne, ked bude vidiet svoju mamu spokojnu... deti dokazu pochopit ovela viac, ako si myslime...
@derdia ten chlap ju nenapadá fyzicky ,a ani to nerobí pred dieťaťom,nie je to alkoholik a ani gambler.Tam by bolo namieste zbaliť mu kufre to áno.
V tomto vzťahu zlyháva jedine komunikácia a tu je zásadný problém.
@snehuuulienka no ale keď neviete komunikovať je to rovnako zásadný problém ako hocijaký iný. aj môj ex bol v zásade dokonca veľmi dobrý chlap, nebil ma, nepil, nevyužíval ma, ale aj tak ma svojou povahou ničil. proste sme sa nevedeli normálne dohodnúť a normálne porozprávať. ono to ani je je možné s každým.
@sashabb koľko mužov to ale nerobí?ze nepomáha s ničím žene v domacnosti.?a tie partnerske vzťahy napriek tomu fungujú.
Tento chlap vyzerá,že sa snaží a má aj zmysel pre rodinný život.
Podla mňa je autorka tá nevdacna,ktorá mu nevie za to ani poďakovať,ešte sa jej to nepáči,iný chlap by to viac nerobil,keby jeho partnerka takto reagovala ako reaguje ona na nho.
@snehuuulienka ako sorry prečo by mala ďakovať? ďakuje sa pani upratovačke ktorá nám príde pomôcť. veď tam žijú obaja, prečo by mala ďakovať za to že sa zapája do chodu domácnosti? Ako áno, aj ja môjho pochválim, keď niečo robí, alebo vyjadrím spokojnosť - ale zase to by videl ten cirkus keby to nerobil :D podľa mňa také vzťahy "fungujú" na úkor niekoho - proste nie je fér aby žena robila viac ako muž. pokiaľ ona robí alebo je na materskej, tak neviem prečo by mala byť domácnosť na nej. Ak toto trpí a vzťah jej "funguje" tak jej teda vôbec nezávidím.
@anakristina ja vidím problém v tom,že si dosť tvrdohlavá,ze sa nevieš podriadiť tomu druhému pohlaviu,odkomunikovat si určite veci s partnerom a na druhej strane, že si frustrovaná a deprimovana potom v kazdom takomto vzťahu,a ako jediné východisko potom vidíš vycuvanie z toho,nesnazis sa o nápravu seba,aby si reagovala na problémy s úsmevom a snažila sa ich normálne ľudský vyriešiť..Podla mňa na vine neboli ani tak tí tvoji ex-partneri ako Ty sama.
@holubica555 tu je problém úplne inde,.....a škoda,že to nevidíš..samozrejme súhlasím s Tebou,len tu je to o niečom inom....
Tak ako chcú byť ženy milovane vo vzťahu,tak chcú byť muži chvaleni☺.....bežná potreba muža v každom vztahu
Podla mna Ty si sa uz rozhodla, ze ho nechces.
Ale ak ozaj nie je psychopat, tak by som bola za tu poradnu.
Podľa toho čo píšeš, tak ty si s tým už aj vyrovnaná a tak asi ani nie je nejaký dôvod na to, to odkladať. Čím skôr sa rozídete, tým to bude lepšie a neboj malá si zvykne. Však kontakt s otcom jej zakázať nemôžeš.
@snehuuulienka podľa mňa my tu od stola nie sme schopní posúdiť kde je problém, lebo vzťahy sú vždy veľmi zložité a komplexné. pravdepodobne majú aj na tom podiel obaja, ALE mne stačí prvý príspevok, že ju uráža a všetko mu vadí. Toto proste nie je cesta ako komunikovať. Ak ju má rád tak by ju nemal chcieť kompletne meniť, veď prečo ju teda chcel , keď neskôr mu všetko vadí. aj v tom druhom príspevku otazka "no čo mami už budeš normálna?" mne to príde ako manipulácia, takto sa proste nekomunikuje konštruktívne. po takejto otázke by som mu max odvrkla nech ide do... a nie si vstupovala do svedomia.
No neviem,ci som nevdacna,nema velmi asi zmysel sa tu lutovat,povedat,ze som bola jedine ja na vine vo vztahoch je tiez divne,ked o mne nic nevies snehulienka.poviem priklad.vie,ze som si zvykla pri uspavani vypinat zvonenie.vtedy bola dcera mensia,skakala som s nou na fitlopte asi45min,tak som ju uspavala,mala narocne obdobie.on mi volal 3x lebo si zabudol kluce a necakane prisiel domov.nezdvihla som,lebo som nevidela,ze mi vola.prisiel ored panelak a krical.isla som s malou na rukach na balkon a krical tam na mna ze co teraz dostanem,ze som nezdvihla tel.ze odteraz budem mat zapnute zvonenie a jeho nezaujima ci sa mala zobudi ale ked on vola tak mam zdvihnut.potom sa ospravedlnoval ked prisiel domov.....tak povedz ze som bola na vine len ja.jasne ze povies.a ratala som tu s takymi komentmi.takze dakujem vam vsetkym za nazory a za rozhovor
@holubica555 dakujem ti,ale asi to nema zmysel vysvetlovat,niekomu je uz aj to nesympaticke,ze tu vypisujem a lutujem sa a nie s nim riesim problem.vela veci sa tu nedanapisat,mozno to citaju moji znami....pred chvilkou volal ci mala plakala ked som isla pre nu a co som papkala a ze nech som uz kludna.....napisem to....fyzicky incident bol raz,pred ani nie mesiacom,nie moc vazny a vie o tom len moja mama.neospravedlnil sa a este mi to aj hrdo spomina.....a ja sa hanbim sama pred sebou,ze sa take stalo.....a uz naozaj koncim,necakala som od konverzacie nic,ale trochu mi je lepsie
@holubica555 ťažko sa naozaj vyjadrovať,keď nevieme názor a nepozname pocity toho druhého zo vzťahu.Ale myslím si,že ten chlapec by sa dávno zbalil od nej,keby ju nemal rád,alebo prip.nezalezalo mu na tom vzťahu a na ich dcére.
Podla mňa sa on aj snaží o nejakú nápravu,a o komunikáciu s ňou....
Čo som doteraz nespomenula je,že tu chýba iskra,je tu nuda v tomto vzťahu.
Zena je doma na materskej,možno aj preto je takáto nudná,že sa jej ani nič nechce😉ponáhľa sa do práce po 1,5 roku....možno jej príchodom medzi ludi bude sa s ňou dať aj lepšie porozprávať ,ale to uz musia vedieť oni dvaja☺
@snehuuulienka a to ti tak nahodou nenapadlo,ze sa musim vratit do prace,lebo mame financne problemy a ma novu pracu,doteraz sa mu nedarilo?vies zeny vacsinou neposielaju svoje deti do jasli z nudy.....po tomto tvojom poslednom prispevku uz s tebou nemam co riesit
@anakristina veľmi ti držím palce.. nie si jedina co je v zlom vztahu, mam zopar kamaratok a su to super baby, len si zle vybrali.. akonahle dojde na fyzicke nasilie, tak podla mna nie je o čom.. moja pribuzna si takto vybrala manipulatora a násilníka, už sme ju pochovali.. prepila sa. vždy ma zamrzi ked si niekto kazí život s nesprávnym, lebo to nie je nutne.. keď dostaneš rakovinu, nič moc s tym neurobíš, toto vyriešiť vieš raz dva. len najst odvahu 🙂) Verim ze to dáš!!
@snehuuulienka sorry ale ty si uplne mimo 😨 to akože keď chlap ju nebije (čo teda napísala, že už jeden incident bol), nie je alkoholik a ani gambler tak to je niečo extra??? podla mňa to je samozrejmosť hádam nie?
A v ďalšom príspevku, že ona sa nevie podriadiť? a prečo by sa mala ona jemu podriaďovať? Prosim ťa ty kde to žiješ, že máš takéto názory???? 😲😲😲
@sashabb najprv bol môj príspevok 13:05, kde píšem,že ten chlap ju fyzicky nenapadá.
A potom to napisala až po mne na svoju obhajobu(14:14),že áno fyzicky incident bol,ale bohvie kde je pravda...ja osobne jej to neverím.
S tým podriaďovanim je to tak,že v každom fungujucom vzťahu by sa mali robit kompromisy a tolerovat toho druheho,čiže je potrebné sa občas aj prispôsobiť tej druhej strane,nie len sebecky hľadieť na seba a správať sa ako bohyňa.
Osobne sa čudujem skôr tomu chlapovi,že ešte zotrváva v takomto vzťahu.
A treba jej prikyvkavat ,všetky ste tu ako take ovečky ☺no každá minca má dve strany, nič to pochopíš inokedy😉
@sashabb ešte taká vec:
Názov témy: Deštruktívny vzťah
Čo myslíš,kto ho robí deštruktívnym???
@anakristina prosím ťa, len sa tu nenechaj zdeptať jednou prispievateľkou 🙏 a vlastne sa nenechaj zdeptať ani sebou, je dobré nad sebou/svojimi chybami popremýšľať, ale nepodceňuj sa! "niečo je so mnou" (napísala si ako posledný príspevok na prvej strane) nemusí znamenať že ty si zlá, ale že si si 3x našla debila... skús proste zmeniť typ chlapa nabudúce 😉

@anakristina ja si myslim, ze vy dvaja proste neviete komunikovat. Nepises, ci ho este lubis. Tu by pomohla manzelska poradna.
A tomu, never, ze ako pises "mne vztahy nevychadzaju".... potrebujes len jeden vztah, co by ti vysiel, nie desat. A preto ta poradna. Naucit sa ako byt vo vztahu.