icon

Deštruktivny vzťah

anakristina
30. nov 2017

Ahojte,nad tym uvazujem,ze moj vztah mi skodi.mame spolu 1,5rocnu dcerku,zijeme spolu,ale vztah nefunguje.citim sa zle vo svojom byte,je tu dusno,neustale ma uraza,vyhraza sa mi...vsetko mu vadi,preco sa stazujem,preco som na nete,preco jem,preco este nespim,zavidi mi aj ked si popisem s kamoskou.ked mala mala3mes,boli sme od seba a ked mala8mes,prijala som ho naspat,to bola chyba mojho zivota.od januara sa vraciam do prace,tak financne to nejak utiahnem sama.je mi luto dcerky,bufe trpiet,ak jej otec nebude byvat s nami,ale ja naozaj som uz taka bez zivota,uplne znicena,znechutena,vyhoreta.vlastne ani neviem preco to sem pisem,ci potrebujem,aby ste mi tu pourazali.nemali ste niekto takyto nestastny vztah?utriaslo sa to?alebo ste to ukoncili a odvtedy ste stastnejsie?

sashabb
2. dec 2017

@snehuuulienka no škoda slov....

Samozrejme, že vo vzťahu treba komunikovať a robiť kompromisy, ale NIKTO sa nemá podriaďovať. Možno u vás doma to tak funguje, preto to tak prezentuješ 😖

anakristina
autor
2. dec 2017

@zuzanka.zuzu nenecham sa 🙂 aj ked som mala fakt depku,rychlo som si uvedomila,ze sa v tom vyziva,ze ma tu moze akoze urazat.nech to robi,predo mnou sa uplne odpisala s tou vetou,ze z nudy sa ponahlam do prace.proste ziadny nadhlad,objektivita....pomaly vsetky budete ovce,ked mi preukazete akykolvek sucit a empatiu.

sashabb
2. dec 2017

@anakristina vieš čo? väčšinou tie ovce sa oháňajú ovcami 😅 takže na jej mieste by som nechala zvieratká zvieratkami 🐧

mtsl
2. dec 2017

@anakristina je jedno kto je vo vzťahu na chybe, ak sa cítiš vo vzťahu zle, pošli ho k vode. Za mesiac si psychicky oddýchneš, nastúpiš do práce a budeš si v pohode žiť. Malá to zvládne, hlavne keď bude mať maminku v pohode.
Ak ho vyhodili aj predchádzajúce partnerky tak tam je isto nejaká chyba. Navyše ty nebudeš prvá - už to má chlapec 2x nacvičené, takže by to mohlo ísť ľahšie 🙂
Držím prsty aby si to zvládla.

kittykat22
2. dec 2017

@anakristina veľa párov má problémy vo vzťahu po narodení dieťaťa. Ale to, čo píšeš s tými kľúčami, to je na hlavu 😕 Ja by som ti poradila, skús nastúpiť do práce, či iné prostredie, práca a trochu samostatnosti neuľavia atmosfére doma.

xxxkatka
2. dec 2017

@anakristina je disocialna osobnost

anakristina
autor
3. dec 2017

@xxxkatka do konca som asocial

xxxkatka
3. dec 2017

@anakristina prepana čítaj s porozumením a nebuď vztahovacna "je disocialna osobnosť"ON nie ty.

beabe
3. dec 2017

podla toho co pises je mozne, ze tvoj priatel je manipulatror a psychopat. Partner, ktory miluje ta podporuje a povzbudzuje nie podraza. Skus si nieco pozriet na nete na tuto temu. Mala som podobny problem a vyhladala som odbornu pomoc, pomohlo ...

simca06022011
3. dec 2017

To ako by som o svojom psychosovi čítala :D neprejde ti, aj tí nemienis tolerovať radšej to ukonči. Proste to je taká povaha. Nevie sa ovládať, nepočúva sa, neuvedomuje s svoju vinu, ospravedlnenia sú len na oko... A to dookola. Keď nubhiri pod zadkom, príde so stiahnutým chvostom ale o týždeň je všetko v starých koľajach.

simca06022011
3. dec 2017

simca06022011
To ako by som o svojom psychosovi čítala :D neprejde to a ak to nemienis tolerovať radšej to ukonči. Proste to je taká povaha. Nevie sa ovládať, nepočúva sa, neuvedomuje si svoju vinu, ospravedlnenia sú len na oko... A to dookola. Keď mu horíi pod zadkom, príde so stiahnutým chvostom ale o týždeň je všetko v starých koľajach.

snehuuulienka
3. dec 2017

@sashabb my máme medzi sebou našťastie rovnocenný vzťah,takže nepotrebujeme sa podriaďovať jeden druhemu .....Nepovysujeme sa a ani neponizujeme navzajom,preto nerozumiem takémuto vzťahu aký má @anakristina ,že vzťah môže dospieť až do takéhoto štádia.....
....to sa doteraz preboha nerozprávali ??l?
....predtým si nevyskúšali spolu žiť?
....a dieťatko sa im narodilo z lásky alebo...???

Neviem ale môj vzťah mal aj určitú postupnosť,tu som si doteraz napr.neprečítala jeden jediny dôvod čo ich vlastne spojilo týchto dvoch dokopy....lebo snáď rovný rovného si hľadá,ci nie??
....ja viem,že každý vzťah je lotéria čo sa týka partnera,ale ak už som mala takéto 3 nevydarene vztahy,asi by som už konečne začala hľadať trošku chybu aj v sebe,a nielen zvalovala vinu na toho druheho.

....u nás funguje niečo také aj ako je komunikácia medzi partnermi a to od začiatku.

A v tomto prípade by som chcela počuť názor aj jej partnera na ňu,lebo mne tu niečo nesedí....😉

anakristina
autor
4. dec 2017

@xxxkatka prepac,vazne,mierna jazykova bariera ;) ja ze si sa skamaratila so snehulou

xxxkatka
4. dec 2017

@anakristina vidíš a takto môže byť komunikačný problém aj medzi vami.Netvrdim,že to ako si ho opísala nie je disocialna osobnosť, ale možno niektoré výroky, ktoré povedal si pochopila inak. Každopádne je to jedno, ja osobne by som nebola vo vzťahu, ktorý mi nevyhovuje a ubíja ma.

ivka4852
4. dec 2017

Mme to teda vobec nepripada detinske ako pisala snehulienka.detinske by bolo hadat sa kvôli tomu ze by chodil viac s kamosmi von ako s nou,.....toto je jeden manipulator,ktory jej chce dokazovat ze je menejcenna ako on.a to je chore.99,9% zien ti radi dobre - skoncit to.asi nemas nadcim uvazovat.moja znama zila s takymto typom cloveka a odkedy od neho odisla,je uplne ina zena (plna zivota,sebavedomia,...) a to odisla so strachom ako to bude zvladat lebo ma postihnute dieta..a je jej uplne fajn.

moonlight1210
4. dec 2017

@snehuuulienka a na toto su psychologovia. aby sa snazili pochopit, ci je pre iných nepochopitelne. napriklad aj pre teba.

patologicke vztahy maju jednu velku nevyhodu: zvonka sa problemy v nich javia ako riesitelne a banalne. lebo ti vonku (napr. aj ty) maju tendenciu posudzovat situacie z pohladu svojich beznych vztahov a primeraných reakcii svojich partnerov.

a to tu nie je. on nereaguje primerane.
a mne to jeho menenie nalad a vcelku rychle menenie postojov k rovnakej veci uz skor zavana problémom na jeho strane.
nehovorim, ze partnerka je bezchybna. ale na takého cloveka sa reaguje zle aj niekomu, kto inak je v pohode.
lebo ta drzi na vazkach a v napati, co bude nasledovat. s cim zas pride. bude to vybuch? nadavanie? urazky? obvinenie? alebo usmev? mile objatie? prijemne stravena chvila?
dostavas sa s nim do stavov, ked podvedome kontrolujes svoje chovanie a postupujes ako na minovom poli, aby si zas nevyvolala neprimeranu reakciu. alebo naopak mas nervy na spagatiku a uz na malickostiach podrazdene vybuchnes aj ty. lebo stokrat nic zlozi aj slona.

vo vseobecnosti: akonahle zistime, ze sa citime spokojnejsi a stastnejsi (a nebodaj bezpecnejsi!), ked sme sami a partner je mimo, ako ked je s nami, a ked pri vedomi, ze uz sa ide vratit, citime nervozitu, stres, strach, je cas vztah ukoncit. vo vacsine je to znamka vztahu, ktory zazivame s patologickou osobnostou.

snehuuulienka
4. dec 2017

@moonlight1210 A psychológ napr.nechce počuť v probl.vztahu názor aj druhej strany??
...od zač o tom tocim,nežijeme s nimi,nevieme kde je pravda,všetci sa jej zastávate.nech sa páči.

Ja mám na tento deštruktívny vzťah trošku odlišný názor,tak mi ho neber☺( ja Tebe tiež neberiem ten Tvoj)😉
Mňa životne skúsenosti nepustia,aby som verila niečomu čo pravda v konečnom dôsledku mozno ani není.
Na to,aby sme si mohli utvoriť objektívny názor o niekom,o niečom musíme si vypočuť aj iných zainteresovaných.

Mne sa napr. anakristina javí ako labilnejsia osoba,už neviem na koho tu tiež vyššie veľmi neprimerane zareagovala,a pritom išlo o úplne bežnú vec,čo ak je prave takáto banalita tým hlavnym problemom v tomto vztahu,a nie tento jej chlap,o ktorom vieme charakteristiku len z jej pohľadu a opisu !?!....😏

holubica555
4. dec 2017

@snehuuulienka mne už prídeš ako troll fakt :D nevieme kde je pravda ale celý čas si si až takmer istá že chyba je na strane zadávateľky 🙂) nech je aká chce, pokiaľ je len polovica z toho pravda čo napísala o chlapovi (!!) tak on proste nie je ok (ak je taký ako ho opísala nie je ok, a ak je ona nejaká klamárka labilná tak aj tak nie je ok ak s ňou ostáva ;))

sheepik
4. dec 2017

A jak si to mala predtym ako ste mali dcerku? Uz aj vtedy sa ti vyhrazal? A ako? Mas dve moznosti, dat mu nejake ultimatum, ze sa to zmeni /co u mna vobec nefungovalo/, al. zacni premyslat nad odchodom hoc aj k rodicom. tvoja dcera si urcite zasluzi od zivota viac

snehuuulienka
4. dec 2017

@holubica555 na SK sa iný názor nenosí ako pozerám😉 lebo potom dotyčný vyzerá ako taky troll,ze??.....o ďakujem....😎

xxxkatka
4. dec 2017

@snehuuulienka ja len taký detail, psychológ nie je sudca, nepotrebuje počuť druhú stranu. Pre psychológa je klientom ten, kto ho vyhľadá, s ním pracuje. Psychológ pomáha nasmerovať klienta k tomu, aby sa vo svojom živote cítil komfortne (vedel reagovať na situácie v rodine, v práci, ukáže možné cesty pri rozhodovaní, podporuje klienta...atď.)

anakristina
autor
4. dec 2017

Baby nedokazem sa zapajat do debaty,ja viem,ze cokolvek napisem,snehulienka to otoci proti mne.iste chapete,ze sa nepotrebujem hadat,ja jej tu oponovat nechcem,toto jej vyjadrovanie mi vadi.prosim admina o uzavretie diskusie

snehuuulienka
4. dec 2017

@xxxkatka v tomto konkret.prípade ale by som odporúčala obidvom psychológa.....😉

holubica555
4. dec 2017

@snehuuulienka ale nie ale neviem proste tvoje názory pochopiť.. ale tak ty vieš na základe čoho si ich tvoríš.. napríklad ty vravíš vyššie rovný rovného si hľadá, a že keď už mala tri zlé vzťahy asi je chyba v nej.. podľa mňa je toto hlúposť - mám dve kamošky, ktoré si celý život vyberali nesprávnych. Obidve sú super osoby, ktoré mám rada, len si proste vyberajú zle. Jedna z nich mala "šťastie" na príživníkov, manipulátorov, klamárov, niekedy aj násilníkov. Jej chyba je že si neváži samu seba, nič viac. Tak sa na ňu lepia takí ľudia, ktorí si z nej spravia svoj "majetok".. aj také vzťahy existujú no..

anakristina
autor
4. dec 2017

@holubica555 pravda je,ze si povahou pritahujeme iste typy ludi.raz na jedmom psychologickom skoleni nam povedala lektorka,ze rozvodom saproblem neriesi a vzdy si musis polozit otazku,co mozem zmenit ja,pretoze ty mas problem a ten druhy nema,tym padom on sa nezmeni.mozno by sa dalo vytrvalou pracou tak pracovat na sebe,ze clovek zmeni svoj postup a ocakavania a dokaze byt stastny,ale prakticky neviem ako to robit.

moonlight1210
4. dec 2017

@snehuuulienka "na SK sa iný názor nenosí ako pozerám😉 lebo potom dotyčný vyzerá ako taky troll,ze??.....o ďakujem....😎 "

tak vidis, ako malo staci, aby si sa aj ty citila nepohodlne a zacala obranne neprimerane (ironicky pichlavo v tomto pripade) reagovat.
a to su len ostrejsie vyjadrene nazory na nete na tvoj anonymny nick (lebo zrejme nikto z nas ta tu osobne nepozna). nic zoci-voci na verejnosti. nic, co by mohlo zaposobit na tvoj realny zivot. len virtualita.

preco sa cudujes, ze nieco take podobne v reálnom zivote - a od blízkej osoby - ma taku moc?
vidis, staci, ze on jej robi taketo podobne veci. podpichnutie sem, podpichnutie tam, tu neprimerana kritika za banalnosti, tam rychla zmena chovania (napr. z agresívneho na líškavé).
a teraz si to cele predstav dlhodobejsie, viac zakuklene. nie take explicitne (ocividne).
ako take veci vedia ist pod kozu a nevies sa im priamo branit.
a ako dlho trva, nez sa toho nazbiera az si uvedomis, ze to nie je vlastne normalne a zacnes sa branit.
to mas ako s pomaly sa variacou zabkou.

holubica555
4. dec 2017

@anakristina hej no to súhlasím.. inak by sa nestávalo že baby skončia s podobným typom človeka. čiže verím že keď sa zmení baba, bude priťahovať iný typ človeka/ manipulátor to nebude skúšať na sebavedomú babu čo ho pošle pri prvom náznaku do paže.. (To podľa mňa aj tak neospravedlňuje dotyčného, ale ok). Podľa mňa je kľúčové si vážiť samu seba a nestrácať čas s tými čo si to nezaslúžia.. Keď sa má človek rád a vyžaruje to z neho, tak podľa mňa narazí na niekoho kto ho bude mať rád ešte viac 🙂

holubica555
4. dec 2017

@moonlight1210 wow, ty si vyštudovaný psychológ? Super si to popísala. Ja som mala predtým taký vzťah a teda fakt som niekedy nevedela kto z nás je ten nenormálny. Nechala som omylom zoschnúť jedlo, katastrofa. Výčitky, nevážim si dostatočne jedlo, čo keby náhodou išlo o život?! Čo keby bola tretia svetová a ja posledné jedlo nechám takto sa pokaziť?! Moja odpoveď že to preháňa. Jeho odpoveď že všetko zľahčujem. A takto dokolečka o všetkom možnom. Inak skvelý láskavý chlap. Ale vedel spraviť z banálnej veci takú katastrofu, že som mala chuť zdrhnúť a nekomunikovať. Pravda je, že ma tým nakazil, začala som reagovať na veci podobne. Teraz by mi už jedlo neuschlo, a to sme už pár rokov od seba 🙂)) Ďalšia vec, prečo z takého vzťahu zdúchnuť a nesnažiť sa o nápravu. Môžeme sa stať sami cholerikmi..

xxxkatka
4. dec 2017

@snehuuulienka k psychológovi sa chodí dobrovoľne, nie na odporúčanie žien z MK

beabe
4. dec 2017

snehulienka zjavne podla seba sudi inych. Asi ma tento problem dost nespracovany v sebe ked reaguje tak pruderne a mozno, ze rodinne vztahy ma nastavane na uroven suterenu, nevieme.... Ale v kazdom pripade vztah ma naplnovat a nie ubijat, uz len clovek ked sa s niekym citi vycerpany nieco znamena ... na tuto temu je na nete tiez pomerne dost clankov ...