Deti a kontakt s manipulatívnymi starými rodičmi
Ahojte, taká otázka na mamičky čo boli v podobnej situácii.
So svokrou sme prerušili kontakt, je strašné manipulatívna a rada citovo vydiera. Švagriná u nej bývala s dvomi deťmi a keď som videla čo dovádza s tými deckami tak nemám záujem aby to robila aj s mojím. Posledná kvapka bola keď mala dcéra 10 mesiacov, už chodila prišli sme na návštevu a svokra po nej ziapala aby ticho sedela na gauči lebo je na návšteve. Vtedy sme tam boli naposledy. Stretneme sa už len náhodou u mužovho dedka alebo na rodinných akciách, vtedy sa hrá na babku roka. Ona je taká že podá dieťaťu horalku a vzápätí povie že ale nezjedz ju lebo ťa je dosť, švagriná má už s dcérou problémy, chodia k psychológovi lebo to dieťa svokra zdeptala. Moja otázka je ale, čo ak sa dcéra bude chcieť s babkou stretávať keď bude staršia? (Teraz má 2,5r) Nechali by ste alebo by ste boli proti?
Ono na tých miestach kde sa teraz raz za čas stretnú je to babka roka, svagrinine deti musia fungovať ako hodinky pri svokre...u nej je normálne že deti obeduju, svokra zahlási že dosť a berie taniere, nerešpektuje nič a nikoho.
Nechcem byť v budúcnosti tá zlá pre dcéru čo jej bráni stýkať sa s babkou ale mám na to svoje dôvody. Ako ste to riešili?
My sme tiež museli zasiahnuť a zastaviť to šialenstvo čo na nás svokrovci páchali a to kôli tomu že naše deti sme tomu nechceli vystavovať. Rozprávali sme sa o Tom doma veľmi podrobne, manžel chodil aj na terapie, pomohlo mu to aby videl veci správne a aj tam to dosť rozoberali. My sme sa zhodli na tom že zakazovať to deťom nebudeme ale budeme s nimi viesť debatu primerane veku a teda to že sme vzťahy museli utnut lebo to nebolo pre ne a nás ako rodinu dobre a zdravé budú chápať až trošku neskôr. Syn ale pár krát s nimi bol , má 3a pol roka, a kým sme to naozaj utli lebo cez všetky našu snahu bol ich prístup k nám a deťom príšerný, pár krát ich videl ale on je veľmi citlivý a nebol pri nich nikdy rád. Videl ako sa správajú dokonca keď bol malé bábätko a bol s nimi, vždy celú noc po tom prevracal, nikdy na to nebol iný dôvod...deti sú veľmi sensitivne na to , či je človek dobrý alebo či je láska tam kde práve sú .. takže to budeme tak synovi aj vysvetľovať, že urobili sme to pre to, aby nikto z nás nemusel trpieť niečo čo sa mu nepáči...a tak ako sme my vtedy mali právo ochrániť nás , našu rodinu, jeho tak bude mať aj právo jedného dňa sa stretnúť s nimi ak to po zvážení bude chcieť. A budeme tu pre neho , nech sa pýta, nech tomu rozumie a nech sa sám aj rozhoduje ale do istého veku proste musí rodič svoje dieťa chrániť..aspoň takto sme sa s mužom ,,dohodli,, , že klamať mu nebudeme ale primerane veku vždy pravdivo vysvetlíme...tiež sa toho bojím, svokrovci sú veľmi ,,pri peniazoch,, a sú zvyknutí to čo nemajú si kúpia a budú to skúšať aj na nase deti , ale ja dúfam že ich to bude zaujímať vo veku kedy už nebude možné si ich len tak kúpiť...aspoň dúfam že sa nám podarí z nich vychovať ľudí ktorí vidia väčší zmysel v láske a rodine než v kupovaných veciach..ale zase jednoduchšie to budeme mať z toho pohľadu, že proti nim sa odvrátila úplne celá rodina, svokrovci žijú veľmi biedny život čo sa vzťahov a citov týka a to majú veľkú rodinu...ale všetci sa ich uz stránia , takže toto tiež v súvislostiach deti raz pochopia...aspoň dúfam no 🙂
@monsterablue fu to by som potrebovala tri dni aby som to vypísala a hlavne by som hovorila z veľkej časti za muža keďže so synom k nim chodil on, pred synom mužovi nadávali, pár krát ho zadržali ( vymkli) aj so synom aby si vypočul do poslednej nadávky o sebe , pričom syn vtedy ešte bábätko už plakal vo vajíčku, nadávali mužovi že im nepriniesol syna na ,,zavolanie,, pretože sa v tej sekunde dojčil, lebo oni majú čas len teraz , vydierali, vyhrážali sa nám od sociálky cez súdy a úplný vrchol bol keď nám ho defakto uniesli v kočíku... Mužovi veľakrát aj vulgárne nadávali do telefónu keď nebolo po ich...Ja som tam nechodievala, mňa neprijali ako partnerku ich syna nikdy ale do istého casu som sa ako taknutila...ale obaja sme s mužom pochopili že nám strašne ubližuje že sa nutime, a lepšie to nikdy nebude...je toho strašná kopa čo sme znášali, a veľmi si buchame hlavu čo všetko sme si nechali , proste sme úplne zotreli naše hranice že ich ani netrebalo prekračovať.len teda muž bol na tom o to horšie že to boli jeho rodičia , ja som sa ,,odpútala,, jednoduchšie...
@miskakyblik 🍀
@monsterablue hej ale už to mame našťastie zvládnuté. Ja som proste nechcela aby si deti mysleli že takto sa má správať, že toto je norma ... Nikdy by som si neodpustila keby mi takto jedného dňa deptali aj syna, že nerobí tak ako oni pískajú...že by ho deptali a vôbec že by počúvali o svojich rodičoch aki tu to blbci, čo veľakrát pred synom síce ako bábätkom padlo, že sme nenormálne, debili a podobne...kam by sa to vyhrotilo , to nevieme a našťastie už rozmýšľať ani nemusíme...treba sa za seba vedieť poriadne postaviť vtedy sa aj deti cítia bezpečne...musíme tj byť pre ne i keď to znamená boj z vlastnou bývalou rodinou...aspoň teda čo sa mňa tyka takto sme si to v sebe upratali a verím že to deti jedného dňa pochopia.

@alexanderkovacs Ďakujem