Mali by starí rodičia nosiť darčeky pri každej návšteve?
Ahojte, len ma zaujíma, ako to funguje u vás. Moji rodičia kupujú deťom drobnosti len občas, ale svokra príde skoro pri každej návšteve s novou hračkou alebo sladkosťou, alebo dáva deťom peniaze. Deti sa už normálne pýtajú, čo im babka priniesla. Mne sa to nepáči, ale nechcem robiť konflikty. Nechali by ste to tak alebo by ste to riešili?
Absolutne by som to neriesila. Ak babka chce, chapem ze jej to robi radost, deckam vzdy nieco priniest. Rovnako ako keby za cely rok nic neprinesie ale chodi, nevidim na tom nic zle. Je tu vitana ako doma a nie ako navsteva s bonbonierou.
Ale mozno budu aj nazory ludi, pre ktorych je zle ked nosi kazdy raz... Rovnako ako je zle ked nikdy nic nedonesie 😅 Pre mna toto absolutne nie su otazky k spokojnemu zivotu ani vztahom, ani by mi nenapadlo sa tym zapodievat.
Hej moja mama im furt nosi sladkosti. Uzs om.jej stokrar vravela, ze nie, ale aj tak :D nastastie to deti hned odkladaju a ani to nezjedia.
@anonym_autor riešila. Je to zásah do výchovy. U svokry nech majú pokojne kráľovstvo hraciek, ale u teba doma tvoja výchova, tvoje pravidlá. Ak to nie je v súlade s výchovou, poprosila by som ju,aby to obmedzila a vysvetlila dôvody? Je ochotná počúvať?
Hej moja mama im furt nosi sladkosti. Uzs om.jej stokrar vravela, ze nie, ale aj tak :D nastastie to deti hned odkladaju a ani to nezjedia.
@x_mery_x Tiež mám plnú tašku sladkostí :-/ Vždy to potom darujem, len zbytočne aj ona vyhadzuje peniaze.
Moja mama kupuje pre syna dosť veci , vždy ked k nej ideme má 3-4x nové hračky a to vždy - chodime každy mesiac
nepomáha rozhovor tak sme to nechali tak
u svokry tak isto ale tá mu dáva len drobnosti 1-2x pri každej navšteve
syn má len 4r ale doma ho k materializmu nevedie ale keby sa pýtal že čo mu donesie hned by som ho uzemnila že babka nieje nato aby niečo nosila
očividne treba rozhovor s detmi čo sa patrí a že nemajú očakávať niečo od babky že prinesie
babky chcú robiť radosť vnučatám proste tak to je a zakazovať im to je dosť od veci akože prečo
@anonym_autor vôbec nenosia darčeky, asi 1x priniesli pod stromček. K sviatku nosia €, inokedy nič.
Chodia k nám malo ale keď prídu tak vždy jej donesú ovocie, jogurty, ovocné kapsičky. Sladkosti ako také nie lebo vedia ze ma z čokolády ekzém max gumene cukriky. Svokre minule dcéra povedala ze jej nosi samé blbosti (lízatka ktoré nikdy nezje, sladkosti ktoré nemá rada a pod , ale teda sa tu objaví 2x do roka a kraviny z Temu) Moja mama jej zase často kupuje šaty, sukne a pod lebo vie ze ju to poteší. Hračky jej nekupujú vôbec, vlastne len na Vianoce nejakú drobnosť, v tomto sú fakt super ze sa spýtaju co potrebuje a kúpia to
vyhadzuj peniaze lebo chce- robi jej to radost tak ju nechaj a netrap sa...
Neriesim, chodime vacsinou my tam a hracky tam nechavam. Dieta vie, ze to su hracky ktore ma u starkych a potom sa az tolko nekupuje, lebo casom pochopia, ze to nieje kde davat. Sladkosti normalne odlozim a vyberie si 1 co zje. Peniaze mu dam na ucet.
Mne sa to tiež nepáči, kadejaké haraburdy, len sa tým zapratávame. Mojich rodičov som o to požiadala a rešpektovali to. Svokra to pochopila, keď dieťa pri neplánovanej navšteve odmietlo vystúpiť z auta, lebo starká nemá hračku. Ako ani nie trojročná urobila takú scénu, že sme museli odísť. Teda, ak sa bavíme o hračkách. Čo sa týka sladkostí, to neriešim. Dievčatá si často aj tak vypýtajú ako sladkosť ovocie.
@anonym_autor ja by som ti priala mať za svokru tú moju, ktorá nikdy nič nedoniesla, ani k sviatku ani na Vianoce. Na každej oslave si nabrala jedlo za troch a nechala väčšinu na tanieri, zákusky tiež len ochutnala a všetko ofrflala.

Nechala tak. Sladkosti rozdeľ na dlhšie obdobie a hračky ktoré už deri nepožívajú posun ďalej