Deti a pes
Žienky prosím o názor, prípadne o radu. Svokrovci majú psa, ktorý už pohrýzol niekoľko ľudí. Boli to ľudia z rodiny (babka, teta) aj ich známi, pričom psovi zle nerobili, neprovokovali ho. Už viackrát pohrýzol aj svokra, aj na tvár, ale okolnosti nepoznám.
Asi mesiac dozadu sa stalo (bola som pri tom, pozerala som sa na nich), že syn (3r.) jedol banán a svokra mala psa na rukách. Syn na psa ani nepozeral, neprovokoval, zrazu pes vyštartoval po banáne a pritom malého pohrýzol na líci. Bezprostredne po udalosti svokor aj svokra nezávisle od seba a bez môjho apelovania vyhlásili, že sa to nemôže stávať a pes bude v prítomnosti detí zatvorený.
Dnes už to pravda nie je, psa odmietajú zatvoriť, že to bolo len škrabnutie a modrina a že ich dom a dvor, ich pravidlá. Samozrejme, majú na to právo, budem rešpektovať, ale tým pádom nechcem, aby tam deti chodili, keď je pes pustený, voľne sa pohybuje po dome aj po dvore.
Je moja reakcia prehnaná? Nevyžadovali by ste na mojom mieste, aby bol pes v prítomnosti detí zatvorený mimo nich? Alebo ako by ste to riešili?
Poznámka 1: škrabnutie v zmysle 1,5 cm pod okom, a svokra psa zadržala, neviem, ako by to skončilo, keby ho práve nemala na rukách
Poznámka 2: Syn je u svokrovcov max. raz týždenne cca. na 2 hodiny, aj menej často.
@maciatkolulu mal roky zdravotne problemy,ktore sa zhorsovali,poslednw tyzdne sme boli kazdy den u dr uz sa nevedel ani vycikat,stale cikal krv takze som ho nedala utratit len tak zo zabavy,operaciu by neprezil... tak by som bola ak nesudis ked nevies,jednoducho sa mi sem nechcelo pisat cely zdravotny stav mojho psa atd....a ak tebe pripada normalne ked je pes agresivny a bez priciny hryzie ludi to je tvoj nazor....moj pes sa so synom tiez hraval,ze ziarlil bolo normalne ale ked bez priciny zacne zviera utocit tak treba davat pozor....pre mna osobne je dolezitejsi zivot a bezpecnost mojoch deti a ludi naokolo,co by si napisala keby sa mu zahryzol do krku alebo do nejakej inej dolezitej tepny napr??? Asi najdem clanok kde matka nechala asi 7 mes dietatko chvilocku pri psovi,sla na wc,psa mali asi 7 rokov,nikdy nikomu neublizil,s malou sa hraval a matka sa vratila z wc a dieta mrtve....ale jasne my sme tu vsetci nenormalni....ze sa bojime o zivot svojich deti ako aj svoj....neviem akeho psa maju jej svokrovci atd ale pravdepodobne im to dojde az napadne raz ich....
@adriannasvk takze ako som pisala vyssie, ak si si poriadne precitala, ze to nepisem nikomu konkretne, ale su take pripady, tak skus este raz precitat, napriklad aj hned na zaciatku autorka pise, ze sa jedna o jacka russela na prvej strane. A co sa tyka nasho psa, vedela som, ze sa mi nikam nezahryzne, ked ho chnapol do nohy, tak mal dva a pol a bolo to preto, lebo po nom kopal, tak som to riesila ako som pisala, odvtedy napriklad moje dieta vie, ze sa nesmie robit zle, jednoducho nesmie a pes vie, ze nesmie kusnut a nie, neutracala som ho nehadzala o stenu ani nic podobne. Jaj a jednalo sa o zmacknutie a nie trhanie masa, aby bolo jasne. Kazde zviera je nevyspytatelne, preto treba byt ostrazity a riesit normalne a nie utracanim, opat prizvukujem, ze nepisem o tebe a tvojom pripade a rovnako, ked sa jedna o hrube agresivne nekontrolovatelne napadnutie, tak to sa riesi, o tom niet pochyb, ale to je skor vynimka u psov, ktori su vychovavani s laskov a rozumom.
@dorottka autorka napisala ak som dobre citala,ze uz niekolko krat zautocil na clenov rodiny,nie na cudzich...takze v prvom rade samozrejme zodpoveda majitel a je to jeho chyba ked je pes aky je,pochopim ked by sa to stalo raz,da sa odpustit ale ak sa to opakuje tak potom asi svokrovci nic nerobia aby psa vychovali.....je normalne,ze sa autorka o svoje dieta boji,je uz len na nej a svokrovcoch ci najdu rozumny kompromis.....ja byt majitelom psa a niekoho pohryzie tak si to vycitam a v prvom rade urobim vsetko pre napravu psa ale ak by to nepomohlo a pes by bol nadalej agresivny a verim,ze by sa to len stupnovalo zvolila by som asi riesenie,ze by som psa dala upravit,su jednoducho psy,ktore aj napriek vsetkej snahe nie su ochotne posluchat....takze by som bola rada keby ma tu ludia nechceli pomaly ukamenovat za moj nazor....🙂mala som psa a nie jedneho,mam skusenosti s nimi dost.....necitala som uplne vsetko,iba uvodny prispevok viac menej a zaujala som tento nazor na to.
@maciatkolulu ano citam pozorne😉len ozrejmujem moju situaciu ako to bolo aby som nevypadala ako necitlivy clovek....ja psy lubim,velke male,som velky psickar od narodenia.....aj jack russel moze ublizit,je jedno o aku rasu ide si myslim a samozrejme,ze je rozdiel ked pes len tak chnapne zubami,a je rozdiel ked zahryzne a hryzie a drzi atd....ale pes je jednoducho nevyspytatelny....mna zaraza iba to,ze ten pes hryzie ludi bez priciny a zahryznut sa dietatu do tvare tak to by som sa asi tazko ovladala....aj pes vychovavany s laskou moze konat nevyspytatelne.....ja som nenapisala o tom utracani,ze to treba hned tak riesit,je to naozaj krajne riesenie....ale byt majitelom.psa,ktory opakovane napada ludi velmi by som uvazovala co dalej,ak by nezaberal vycvik a podobne....z mojej skusenosti totiz viem(mali sme vela psov v rodine) ze ak pes opakuje svoje napadania, cim dalej zachadza a raz moze velmi ublizit aj ked je maly....
@mirus1311 v zahranici je znamych niekolko pripadov kedy Jack russel terier zabil dieta. Ak ho nechcu mat zatvoreneho, ked ste tam vy, tak by som tam nechodila. Mne sa az rozum zastavuje, ze na tu chvilu co tam ste to nevedia svokrovci prezit. Ale tak kazdy sme nejaky...Mali sme niekolko psov a ruku do ohna by som za nich nedala. A vzdy som bola ostrazita, ked boli blizko deti. Poznam pripad ze aj maly yorkshire urobil jazvy na cely zivot.
Tvoja reakcia je absolutne normalna, svoje deti by som tam nepustila ani okolo! Psa treba sat utratit ked ho nezvladaju! Takyto pes nema co byt volne sa pohybujuci .. je nebezpecny
@adriannasvk nikoho neukamenuvavam za nazor, ja som na autorkinej strane a aj som to pisala, ale ako pises, necitala si vsetky spravy. Inak je to podla mna vazne skor spor svokra nevesta, lebo ak by jej seriozne na vnucatach zalezalo, tak psa zavrie. Moj pes je so mnou vkuse, ale nemam problem ho zatvorit, ak dojde nejake dieta - praveze to robim sama od seba, lebo viem, ze je to stres aj pre psa, aj pre decko a samozrejme aj pre mna, proste sa mi nechce pocas navstevy zaoberat len deckom a psom, tak sme spokojni vsetci vratane psa. Ale priznam sa, ak niekam na navstevu ist nechcem (napr. pribuzni/muzovi znami, ktorych nemozem vystat a maju decko), tak poviem, ze psa nechcem nechavat samotneho, pripadne, ze psa zatvarat doma nebudem 🙂 Je to fakt o tom, koho doma fakt chcem mat a koho nie. Ani na par hodin zavrety pes netrpi, to su nezmysly, sak si kuse nejaku fajnotku pripadne si zdriemne, no boze. Cize pre mna je toto od svokry super vyhovorka a je za tym nieco ine ako pocity psa.
@hettinka ako ktori ludia 😉 co je na tom zle, ak pre niekoho je vlastny pes viac ako cudzi ludia alebo nesympaticki znami/rodina? Aj svokra je rodina a tym padom by mala byt blizsia ako vacsina ludi a aj tak to tak pre vacsinu neviest nie je 😀 Na sympatie a lasku proste neexistuju pravidla, je to subjektivne 🙂
Ja ti poviem co robim ja. Mam psov viac , teraz su traja civava a kolia. Chodi k nam dievcatko ktore sa psov boji , moji psi neutocia nekusu neublizia za 2ch by som ruku do ohna dala ze neublizia ani muche ale napriek tomu psov zavriem,snazim sa oddelit ich od tej malej.
Poviem ti co robia nasi znamy maju jedneho psa civavu podobnu tej nasej kuse a napadla aj majitelov prideme na navstevu a ide von alebo je s majitelom v izbe , dcera sa jej boji lebo uz po jej tvari skocila bez priciny bolo to pred rokom dcera sedela na zemi pes k nej dosiel a bum bol v jej tvari. Poznali sa od steniatka , az po roku sa u nej objavil strach voci nemu pritom nema problem behat v chovatelskej stanici s 15timi naraz.
- slusne je odelit psa ked je nevyspitatelny
- moj postoj je akonahle pes napadne cloveka stracam k nemu doveru a opusta dvor - ide na vychovu/hladam pricinu chovaniaa /snazim sa odstranit/stanovym hranice ale doveru k nemu uz nemam.
-
Ono ťažko súdiť. Suseda maju psa. Naháč, nevychovany. Útočí na cudzich ale aj na domácich. Staci ze si podajú ruky alebo sa k sebe priblížia. Steka, kuše. Psa treba vychovať od šteniatka. Pes za to nemôže.
@dorottka ona stavia psa nad vlastné vnúča, vlastného syna a v neposlednom rade názor nevesty ... to je trošku rozdiel ako ked ide o osamelého človeka, ktorý ma psíka namiesto rodiny. Ten pes je navyše agresívny a nevychovaný a ona odmieta akceptovať malú požiadavku, aby bol zatvorený kym sú na dvore deti.
Ja by som tam fakt nešla, názor povedala dosť jasne a ked bude chcieť vnúča vidieť, nech príde ona ,,, a bez psa.
Ale zas, poznám psov a x,y. Veľký vlčiak a ani muche by neublížil. Stačí si pohľadať najbližšie cvičisko, su už skoro v každom meste. A psa naučiť, len SVOKRA MUSÍ CHCIEŤ.
@hettinka hej ved ja rozumiem, len svet je uz raz taky, zjavne jej vnucata az tak nechybaju. Osobne na tom nevidim nic take hrozne, nezvykle to ano, smutne tiez, ale co uz, sme rozni, moja babka bola a je tiez taka, vzdy ma to udivovalo, ale netrapilo - teraz to beriem tak ako to je, city sa vynutit nedaju, tak naco hrat divadielko len kvoli spolocenskym konvenciam, ved ani ja nemam rada kazdeho, koho by som akoze 'mala', len za to, ze sa to 'patri'... myslim, ze nie je jedina, len sa o tom celkovo velmi malo hovori. Ale to uz je ina tema. Pes je len prostriedok.
@dorottka @hettinka ja jej urcite nechcem stretavanie s vnucatami nanucovat. Na jednej strane ona sama malokedy za nimi prisla, ale na druhej strane neustale nas volala, aby sme prisli, ked sme tam boli, 90% casu vzdy venovala detom a neposobilo to, ze nasilu. Mozno je teraz urazena, ze si davam podmienky, ale zas musi pochopit, ze to nie je len tak z rozmaru. Ide mi len o bezpecnost a zdravie deti. A mozno jej ozaj vyhovuje stretavanie s vnucatami obmedzit.
Manzel mi vycita, ze jeho rodicom branim stretavat sa s detmi, ale ja mam len jedinu podmienku. Mozu tu prist kedykolvek, ani ja tam nemam problem ist, len jednoducho ten pes uz nie. A je mi divne aj to, preco najprv s tym aj oni sami prisli, ze sa bude zatvarat, suhlasili, a zrazu je to problem...
@mirus1311 lebo ako hovorim, je to o tom, kto z koho. Muz nech sa spamata, to ma najviac sokuje, ze on nie je na tvojej strane... Svokra nemusi byt zly clovek, ale kazda je dako hakliva na 'rozumy' od mladej standy - s tym proste nic neurobis, logikou to zial nevyriesis. Preto si kludne vyckaj a pevne trvaj na svojom - ved dojst mozu kedykolvek, tak co muz trepe, ze branis stretavaniu.
@dorottka myslim, ze ho vnutorne skor stve to, ze sa tak k tomu postavili, a ze keby bolo na nich, vidia sa s detmi dva razy za rok. A on si mamicku vzdy zastaval, obhajoval, v niecom ma pravdu, v niecom nie, to je jedno.
Ved sme sa aj do krvi pohadali my dvaja kvoli tomu celemu 😔 Ale ja jednoducho neustupim, bohuzial... Svokra urcite nie je zly clovek, ma svoje maniere, ved ako kazdy, ako aj ja sama. Nuz, nejako sa to hadam cele ustali, nemam chut sa teraz mesiac kvoli tomu doma vadit 🙄
No podľa mňa si pes nikdy nesmie dovoliť bezdôvodne zaútočiť na toho, kto mu dáva jest, teda na majiteľa...A je jedno, či akurát drží v ruke banan alebo slaninu alebo telefón...ak by si to co i len raz dovolil, spravil by to zase...takže ja by som takého psa ani nemala, nie to ešte ho pustiť k dieťaťu.
@mirus1311 moja svokra bola tiež taká ... ona u nás za celý čas bola len raz, ked sa syn narodil asi hodinu, a to ju manžel musel doviezť aj odviezť. My sme tam chodili, ked sme tam boli, venovala sa deťom, vyvárala, vypekala. Aj sme ich tam občas nechali na celý den, alebo aj na 2 dni na prázniny.
No ona sama od seba ani nezavolala a tak som si raz povedala, že či jej začneme chýbať, ked prestaneme chodiť. A tak som urobila malý "sociálny experiment" a celý rok tam nešla, ani deti. Manžel tam asi bol, ale bez nás. Čo myslíš ... nezavolala, neprišla, Samé výhovorky ... že "nemohla" kvoli tomu a hentomu. A dnes jej už niet...
Pre mna bolo velmi dôležité,a by deti mali dobrý vzťah ku starkým, lebo človek nikdy nevie, ako dlho to bude. No ak druhá strana nechce, nanucovať sa nebudem.
Váš problém podla mna nie je len pes, ale celé to bude asi komplikovanejšie. Asi by som tiež nenechala na dvore s nevyspytatelným psíkom, on za to nemôže, je to len a len chyba svokrovcov, že nezvládli výchovu. Ale pes, ktorý pohryzie aj majitela, alebo bezdôvodne dieťa, by mal byť utratený, bohužial.
Ufff....ked pes zautoci na cloveka, nie je to dovod davat psa prec alebo ho utratit. S hadam kazdym psom sa da pracovat, ak majitelia maju volu. Dnes je pristupny dostatok kvalitnej literatury ohladom vychovy psa, korigovania chybneho spravania alebo sa treba obratit na skuseneho kynologa.
K autorke temy: tvoja reakcia je urcite v poriadku. Svokrovci by nemali bagatelizovat takyto maly utok. Nikdy nevedia, kedy ich pes zautoci a ci nesposobi vaznejsiu ujmu na zdravi. Pes za svoje spravanie nemoze. On sa riadi instinktmi a je zmateny, lebo tvoji svokrovci mu nevedia ukazat jeho miesto v jeho svorke a on prebera poziciu vodcu svorky (co takeho domaceho psa velmi stresuje).
V rodine sme mali u tety takeho psa - tiez to bol terier. Pokisal takmer kazdeho z rodiny - tiez takto bez priciny.pokusal aj sesternicu ktora s nim zila mala vtedy 8 rokov. Dodnes ma jazvu. Ako decka sme sa ho velmi bali a sesternica ma teraz 30 a stale ma traumu a je pri niektorych situacia h dost hystericka. Dost zazlieva svojej mame ze toho psa si nechavali. Pamatam ze ako deti ked som tam spala a musela ist v noci na wc som najprv budila sesterku a potom tetu aby ho zavrela. Oni ho aspon potom zatvarali a neskor sme tam uz kvoli psovi skoro nechodili nikto - s ich pochopenim. Nastastie sme mali aj dobre skusenosti s inymi psami a vsetci sme psickari takze natvalo nik nema strach ale zle skusenosti ostali .
Tvoja reakcia je uplne primerana a ja by som konala rovnako. Tvoje deti su malinke a okrem fyzickeho ublizenia to moze v nich vselijake strachy a ine nasledky . Ked to majitel nepochopi je to jeho smola . Aj ked je to najblizsia rodina. Moze to nyt naozaj nebezpecne.
Sama mam psa je dobre vychovany a mierumilovny ale davam velky pozor a ak uznak za vhodne aj ho zatvorim.
Urcite by som neustupila/ myslim ze svokra si to casom uvedomi.
Radsej rozhadanu svokru ale zive a zdrave dieta....
Tak, zeny, a teraz mi povedzte, svokra dnes vraj vyhlasila toto:
Nemieni toho psa zatvarat, lebo je dost stara a rozumna na to, aby vedela posudit, ci jej pes je nebezpecny alebo nie.
Takze mam pocit, ze z jej strany ide o urazene ego, ze ja som si dovolila po 5 rokoch dat jednu podmienku, za ktorou si stojim a budem stat. A ze nechce dovolit, aby som ju ja nejako poucovala... Lebo ista si zial tymto psom byt nemoze...
Tak som muzovi povedala, nech to on dalej neriesi, nech sa o tom s nimi nebavi, akurat je ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi a je nervny. Mrzi ma a stve, ze nezdiela rovnaky nazor, ale rozvadzat sa preto nebudem... Buduci vikend si pojdem so svokrou sadnut na kavu a pohovorim si s nou o tom ja. Ja neustupim, lebo mi ide o zdravie a bezpecnost deti. Ak ona neustupi z nejakeho principu, tak potom bohuzial...
@mirus1311 nechapem tvojho muza, on sa akoze neboji, ze by sa jeho vlastnym detom mohlo ublizit? Pes bude vzdy len psom, hoci ludia si ho zacali poludstovat.. Vzdy bude mat instinkty, ktorym my nerozumieme a ked uz niekolko krat prejavil agresivitu, moze to dopadnut zle.. To ze svokra je zaslepena laskou k 4nohemu milacikovi este ako-tak pochopim, lebo starsi ludia su niekedy taki a evidentne je fakt urazena.. Ale ze to nebezpecenstvo nedopina tvojmu muzovi, to je naozaj divne..
Aby ale mal niekto problem psa zavriet na par hodin kvoli vlastnym vnucatam je chore.. Ja svojho zazvaram vzdy ked k nam pride svagrina, jednoducho sa boji kazdeho psa a ja to akceptujem.. Ja mam psov rada, ale pes proste nemoze byt stavany do urovne cloveka, nerobi to dobre ani jemu, ani okoliu, nech si tvrdi kto chce, co chce.. 😒
No tak podľa mňa, určite ego....to je jasné.
@mirus1311 obdivujem ťa, že máš ešte toľko vôle....lebo prístup tvojej svokry, by mňa povedané slušne- jemne odradil od potreby stretávať sa s ňou...a teda, že povyšuje psa nad vnúča, tak to je choré.Jasné zvieratá sú zlaaateee, veeerneee všetko ok aj my máme psa, ALE preboha najskôr človek potom pes!A tiež súhlasím ako tu bolo už písané, že najväčšiu chybu robí svokra lebo psovi takéto útoky toleruje a on, bohužiaľ bude viac a viac agresívny pretože sa snaží z posledného miesta dostať vyššie...a hádaj kto je podľa neho hneď pred ním? (podľa tvojej svokry už za ním), no tvoje dieťa, ďalšiu návštevu by som tiež neriskovala.Toto je proste fakt ten pes to teraz "bude skúšať" čoraz častejšie.Určite trvaj na svojom...svokra keď neustúpi pre svoje ego, tak je to hlupaňa hlúpa ktorá si vnúča ani nezaslúži.A tvoj muž, verím že to má ťažké....ale jeho reakcia je teda pekne divná, by som ho poslala nech ide pozrieť psíka s banánom.A som zvedavá čo urobí svokra ak tam prestaneš chodiť, či bude toho psa nejako riešiť...silne pochybujem, a potom to skončí zle.
@erickatt
@jana_eyre
@bruneta880 no baby, my sme sa s mužom ešte pár týždňov dozadu bavili, že tie pohryzenia sa stávajú čoraz častejšie. Ako, svokor napr. robí tomu psovi zle a on po ňom potom chmatne, normálne po tvári, pár krát už mal poškriabaný nos. Ale pamätám si, že naposledy spomenul, že ho ani neprovokoval, že proste po ňom chmatol.
Podľa mužových rečí sa svokrovci riadne kvôli tomuto stavajú na zadné a štve ich to, takže s vnúčatami by chceli byť, len jednoducho nechcú ustúpiť, chcú, aby bolo po ich. Doteraz nebola takáto situácia, že by sme sa v niečom takto zásadne nezhodli, takže ja som prekvapená, že oni si budú hladkať ego a nepopustia, a oni sú asi veľmi prekvapený, že som takto striktne dala podmienku.
Ja nad tým celé dni premýšľam lebo mi to nedá, ale ako dnes z muža vyšlo, že vyhlásila, že "ona je dosť stará a rozumná na to, aby vedela...", tak som už vedela na 100%, ktorá bije, lebo keby bola dostatočne rozumná, tak by vedela, že za psa, ktorý už pohrýzol, sa zaručiť nedokáže. A verte mi, že budem len rada, ak by som v tomto prípade nikdy nemusela použiť - ja som to hovorila, mala som pravdu (že je ten pes nebezpečný).
A prečo mám toľko vôle... Lebo sú to rodičia môjho manžela, a keby to bolo naopak, že ide o neho a mojich rodičov, veľmi by som chcela, aby sa to nejako vyriešilo a bol pokoj v rodine.
Ďalšia vec je, že malý má babku veľmi rád. Dalo by sa polemizovať o tom, či keby si to malý už celé uvedomoval, či by jej toto "trucovanie" nezazlieval a nedotklo by sa ho to... Ale neuvedomuje si, a vysvetľovať dieťaťu, prečo nejde k babke... Lebo babka má radšej psa? Dnes sa tam pýtal, tak som mu povedala, že nie, lebo pes je pustený, a bojím sa, aby ti neublížil, a on hneď, veď nech ho babka zavrie... A čo ja teraz... A protiví sa mi mu hovoriť, babka ho nechce zavrieť, lebo babka ma psa radšej než teba, to nie je môj štýl ☹
A navyše mňa veľmi vyčerpávajú konflikty, zlé vzťahy, a toto nepovažujem za vec, ktorá by sa nedala vyriešiť.
Chcem urobiť tento jeden krok, nech mi povie do očí, že dá ruku do ohňa za toho psa, alebo že radšej nechce vidieť vnúčatá. A budem spokojná, že som pre vyriešenie situácie urobila všetko...
@mirus1311 Pozri, mam 3,5r syna a 8m dceru. Uz 6 rokov mame doma fenku z utulku, nieco ako labrador. Par rokov dozadu /uz sme mali tu fenku/ sme z ulice doniesli este jedneho psa, maleho nunu teriera, ze sak aspon bude mat fenka kamosa. Najprv vsetko ok, ale postupne maly prestal nejak rozumiet tomu, kde je jeho miesto v nasej "svorke" - fenku 5x vacsiu od neho vytlacal z jej pelechu, nepustil ju k jej zradlu atd. Vonku nepocuval, zdrhal. Potom sa nam narodil syn a najprv okolo neho len tak chodil a postupne na neho zacal vrcat! Syn mu absolutne nic nerobil, este bol uplne malicky, ani nestvrnozkoval. Ale pes stale horsie, vrcal, ceril zuby. Podotykam, ze fenka bola uplne ok. Psa som zatvarala, izolovala od syna, ale v 2 izbovom byte to nebolo uplne idealne. Bolo to napriek nasim snaham o vychovu a nejake pochopenie toho psa stale horsie, tak sme mu nasli novu rodinu. Ja som proste odmietala riskovat, ze synovi nieco urobi, to je sekunda a mohla som si nahovarat co som chcela, neda sa to stale na 100% ustriehnut.
A cuduj sa svete, pes je aj tam zly! Tu jeho novu panicku uz viackrat pokusal. Stale jej uteka. Bije sa s inymi psami. Takze proste zle a bolo to nase najlepsei rozhodnutie, ze sme ho dali prec.
Fenku stale mame, deti ma rada, ked je toho na nu vela, ide si na svoj pelech. Jasne, do hlavy jej nevidim, ale pri nej sa nebojim nechat deti, aj ked samozrejme stale davam pozor.
Plus este ako psickarka poviem, ze je podla mna uplna samozrejmost psa zavriet, ked k nam ma prist niekto, kto so psom nie je ok, resp. ked sa ja chcem plnohodnotne venovat navsteve a nie stale riesit psa atd. Je uplne absurdne, ze toto babka s dedom nechapu a odmietaju. Tvoj postoj je spravny a jediny mozny, jednak je proste hlupost nadradovat psa ludom a tiez je to proste fakt len sekunda a pes ti moze dieta dokalicit. V ziadnom pripade by som to neriskovala, za to ti nic nestoji. Ak by sa nieco stalo, realne si tie nasledky ponesie to dieta a ty ako jeho matka, takze svokru si nevsimaj v tomto. Pozdravujem manzela, nech sa zamysli ;) A tebe palec hore, urcite trvaj na svojom, lebo inak je len otazka casu, kedy sa fakt nieco stane.
@mirus1311 jasné, máš úplnú pravdu 🙂 , dúfam že ústupy a bude kľud.Hlavne nech je malý spokojný a v bezpečí...ale s tým psom treba niečo robiť.Ale to už je jej vec.
@mirus1311 nectala som diskusiu tak mozno napisem co uz pisane bolo. Odmalicka mam psov, tak isto u babky, byvaleho pes atd (dokopy som ich mala mozn ost spoznat 12 roznych psikov) takze nejake skusenosti s nimy mam. Pes ktory bezdovodne pohryzie je nevychovany, nema dostatok respektu - je proste rozmaznany a mysli si ze je pan. Nikdy by som svoje dieta nepustila k takemu psovy a majitelovy by som bez servitky povedala co si myslim. Vycvik psov najdu v kazdom meste, skuseny chovatel poradi ako sa spravat k takemu psovy, 95 % takychto psov sa da prevychovat, je to len a len vec pristupu majitelov, nie samotneho psa. Ano niektory su agresivnejsi, alebo nemaju radi male deti ale bezdovodne napadat si nemozu dovolit

@adriannasvk to ako vazne ste dali utratit psa??????? to mal smrtelne neliecitelne ochorenie????? Preco maju
@mirus1311 svokrovci utracat psa? Paneboze niekedy mi stoji rozum. Ved sa rozhodla ako sa rozhodla, snad svokrovci pochopia a bude klud, ale zabit psa, lebo sa zrazu bojim, lebo sa mi narodilo dieta je vrchol absolutny, aj nas ziarlil a ziarli doteraz, ked davam nejaku dobrotu malemu, davam aj psovi, cakaju obidva, prvu noc, ked sme prisli z porodnice domov to bolo neuveritelny zazitok a bolo to nieco nadherne, som odbehla na wc, pes nespaval v posteli, ale odbehla som na wc, muz mal nocnu, malinky spal v manzelskej a kym som sa spamatala na wcku, ze preboha pes ostal sam v izbe s dietatom, co sa uz mohlo stat, tak sa mi naskytol obraz, kde bol pes v posteli a jemne polozenu hlavu na maleho nohach, bola v tom taka neha a oddanost, ze ten kto to nevidel, neuveri. Su partaci, doteraz ked spava, spava v kociku, tak ma hlavu na kolese kocika a to fakt niekedy po sebe vrcia obaja, ze vyzeraju ako stafordi, takze otracat, lebo mam pocit, ze ziarli, ze je chory, pokial by zral, vladal chodit, mal sancu na prezitie, NIKDY v zivote by som nedopustila, aby sme ho utratili, teraz sa chystame na rok mimo sk a ver, ze psa berieme so sebou, letenka drahsia ako pre nas, veterinar atd, je to clen a hotovo, nie, ze narodilo sa mi dieta, tak sup s nim mimo, bezcitne a nóbezcharakterne, nemyslim, to na nikoho priamo, nech sa nikto neuraza....ale su zial aj taketo pripady