Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@jankavl uplne s tebou suhlasim...ze je to chlapova povinnost to riesit bud ku spokojnosti zeny aj deti(cize deti budu u nich) alebo potom samozrejme ine riesenie ako rozchod nie je...chpala ktory by sa vzdal svojich deti by som ani nechcela.
@sashabb ešte by som dodala že každý chlap má na čele napísané " Pozor som rozvedený so záväzkami" keďže tu je stále dokola omielané, že dotyčná vedela do čoho ide....
😀 to ako chlapa stretnem a na druhy den si ho beriem za manzela? Ako sa da netusit, ze muz je rozvedeny a ma zavazky? Predsa svadbe hadam predchadza aspon tych par mesiacov znamosti, nie? A hadam sa zaujimam. Cisto pragmaticky, vies, nech nestracam cas s neperspektivnym jedincom.
@petronellynka kasli na to, zrejme sa ani nepochopime, stava sa. 🙂
@zabka88 a ty necitas ze moj otec bol to dieta takze viem o com hovoris...len som napisala ze to tu neriesime...
Ja s tebou tiez velmi rada ukoncim diskuciu nakolko to s tebou nema ziadny vyznam kedze si tu potrebujete len ulavit
@jankavl Deti sú prednejšie ako manželstvo s novou ženou? To je čo za názor? ☹
@desdemona13 su...lebo ak maju len otca tak sa same o seba nepostaraju...ono to bolo v suvislosti ze ked mamtka na nemoze postarat...cize maju len otca, tak hadam ich nenecha na ulici alebo v decaku....
Mylsim ze muz by sa mal uspokojit obe strany(cize aj deti aj zenu) tym ze vytvori co navhodnejsie podmienky..ale ak zena povie ze tie deti nechce( na co ma samozrejme pravao) tak podla mna muz nema na vyber a musia sa rozist..lebo manzelstvo sa da zrusit ale otcovstvo nie.
@desdemona13 no uplne normany nazor desdemona. Ano, vlastne deti su a maju byt prednejsie nez cudzia zena, prepac. Moj vlastny manzel sa vyjadril rovnako. Uprednostnil by jednoznacne nase deti pred nejakou zenou, ktora by mala voci nim mat vyhrady. To su jeho slova. Schvalne som sa pytala na jeho nazor, na nazor chlapa.
Okrem ineho, ja predpokladam, ze muz, ktory uz zavazky ma a hlada novu znamost, tak hlada taku znamost, ktora mat problemy s jeho detmi nebude a bude ochotna ich brat pripadne za svoje a bez vyhrad, ak sa nedajboze nieco stane. Nemyslim, si, ze si niekto hlada partnera na to, aby ho ten nasledne dusil.
Ty si dospela, Ty si tu ta, ktora by mala chapat a vediet aj ustupit a robit kompromisy. Hadam to necakas od tych deti, ze pochopia, ze tata ma novu zenu, tak sa musia stiahnut. Su na to prilis male. Ak by to boli adolescenti, tam uz je to ine. Chapanie je uplne niekde inde a aj potreby bezpecia a ochrany zo strany rodica su ine.
@desdemona13 jasne ze su deti prednejsie...neblazni, deti budu vzdy tvoje... prepac ale tu sa plne prejavilo ze dietatko este nemas - lebo keby mas tak taketo nieco nikdy nenapises ☹ a zial aj tvoj postoj k tym detom...
@petronellynka ten prispevok od zabky si totalne prekrutila a nepochopila - ona sa ti snazila ukazat iny uhol pohladu na vec...
kvitujem ale tvoj nazor na riesenie daneho problemu - plne s nim suhlasim a vlastne to som od zaciatku pisala ...
inak zijem ako som uz pisala v 2karierovom manzelstve - ak si si to spravne neprecitala, nie som doma utlacana ani moj muz nerozhoduje o vsetkom🙂 keby si si tiez poriadne citala moje prispevky tak vies ze sa vyjadrovat mozem - kedze mna takato situacia skor alebo neskor caka - moj muz ma nesvojpravneho dospeleho brata o ktoreho sa staraju jeho rodicia - akonahle toho nebudu schopni tak sa o tohto muza vyzadujuceho dost narocnu starostlivost budeme starat ja a moj muz...
@desdemona13 to je uplne normalny nazor. A kto by v takejto situacii uprednostnil partnera pred maloletym dietatom je hajzel. Nic viac a nic menej. Ale teda aj takych poznam, nie ze nie....
ke Tvemu prispevku: kopie.
desdemona13 @jankavl Deti sú prednejšie ako manželstvo s novou ženou? To je čo za názor?
Dnes o 13:39 • snaží sa • Odpovedz • Páči sa mi to • •
Nazor?
... ze druha zena oproti detem s prvni zenou se muze stat NULOU...(kdyz se chova jako TY)
p.s. ..a reknu Ti uprimne, ze kdybych znala Tveho muze..dala bych mu tuto temu precist..aby si uvedomil, koho uprednostnuje..pred svymi detmi..
Myslim si, ze by ani nedocetl a Ty uz bys mela kufry za dverma... 😔 😔 😔
@zabka88 🙂 tak - on taky clovek v tvojom zivote ti umozni mozno dozriet omnoho rychlejsie a lepsie ako keby ho nemas - teda ked ho prijmes... a fakt ze moj muz sa takto rozhodol a informoval ma este predtym ako nas vztah vlastne zacal velmi prispel k tomu ze som sa do neho zamilovala ako do muza s ktorym chcem mat v buducnosti deti...
Myslim ze aj v jeho pripade to vela dopredu povedalo o jeho charaktere a neskorsom postoji k rodine ako takej - ako som uz pisala, s chlapom, ktory sa nechce a nevie postarat o svoje deti z prveho manzelstva, by som ja osobne asi deti nechcela☹
@dai ved o.k ja som pochopila aj to o tvojich detoch aj o bratovi tvojho manzela...a nic neprekrucujem...
Ja neviem o co Vam ide stale...ved ja som nikdy nepovedala ze to dieta by som neprijala...stale tu narazate na to ako som to mohal vediet a koniny...ale nech hovorite co hovorite stale je tu ta vec ze nie som pravne ani inak viazana povinnostou vychovavat dieta ak nie je moje...druha vec je ze ak toho muza milujem tak to urobim..ale nie preto ze musim ale preto ze chcem..lebo kedze je to muzove dieta je to kus neho a ja ho mam rada.
@petronellynka pozri, menis dost slovnik - teda k lepsiemu - ale sama musis vidiet ze si so zakladatelkou temy dost odporujes v nazoroch ako sa k problemu postavit a ako ho riesit - vidis predsa ze ona stavia seba daleko nad tie deti - to dala dost jasne najavo tou poslednou otazkou...predpokladam ze ty to tak nevidis...
my dve sa vlastne hadame len o tom ci je to povinnost alebo dobrovolna vec - ale vlastne sa zhodujeme v tom ze ked nastane situacia ze niekto sa postarat o deti musi, tak bud sa rozhodnes ze ty to nebudes a tym padom ukoncis vztah s otcom deti, alebo sa rozhodnes ze ich prijemes - s laskou... nepredpokladam ze ty si ako tie, ktore by manipulovali otca deti proti vlastnej krvi...
@dai
@petronellynka
Taky si myslim,ze vy dve byste uz mohly jit v klidu spolecne na kafe a na zmrzku.. 😀 😀 😀 🤐 🤐 😉 😉 😉
@dai zrelosť zásadne nespájam s vekom 🙂 z toho som už dávno vyrástla 😀.. považujem za veľmi charakterné od tvojho manžela že ti to povedal hneď nazačiatku vzťahu, keď ešte existovala cesta späť.. dal ti možnosť sa rozhodnúť a ty si si vybrala.. podľa mňa dobre..
inak tiež si myslím, že deti by mali byť pre muža prednejšie, krv je krv.. pre to by som ani do vzťahu s mužom s deťmi nešla, lebo by som sa v takom vzťahu cítila vždy tak trošku "druhoradá" ..
ale to neznamená že nemôže milovať svoju novú ženu, úprimne a z celého srdca... ale keď tá žena odmieta jeho deti až tak že mu dá ultimátum- buď ja, alebo deti, mám úplne jasno koho by si mal muž vybrať..
@dai konecne ma niekto pochopil...ja sa nestotoznujem z nazorom ze ma muz hodit deti do decaku...ale presne ako si napisala len som sa jej zastala ked jej napisali ze je neviem aka a ze je to jej povinnost...
Samozrejme zeby som nikdy nechcela aby sa vzdal otec svojich deti...
@petronellynka
..sklanim se... za Tvou "konikovskou vydrz"... 😉
@irriss Byt je môj.. tak asi ťažko by som mala kufre za dverami. A neviem odkedy je manželka cudzia žena.. A keby sme spolu mali dieťa? Aj s tým by ma vyhodil len kvôli tomu, že by som sa nechcela starať o jeho deti? Čiže by odvrhol dieťa kvôli deťom... paráda
@irriss to ani nebola vydrz ako to ze ma stvalo ze ma tu hned odsudili bez toho aby sa snazili pochopit co som vlastne chcela povedat...
@desdemona13 Deti sú prednejšie ako manželstvo s novou ženou? To je čo za názor?
tak to citim... je pravda, ze som prvy krat vydata a moj manzel je taktiez so mnou prvy krat zenaty a mame spolu nase prve deti (aspon myslim 🙂), ale dovolim si tvrdit a myslim si ze aj keby som mala za manzela cloveka ktory ma deti so svojou ex - najma v tak nizkom veku, moj nazor pretrvava.
ono totiz, dospely clovek bez partnera prezije. nie je zdrave aby dospely clovek bol na svojom partnerovi zavisly. ale deti su na svojich rodicoch zavisle a tito maju voci nim zodpovednost. naozaj to citim tak ze deti su na prvom mieste, pred partnerom.
@desdemona13 ono zase stavat ho ze vyber si deti ktore milujes alebo zenu ktoru milujes tiez nie je najspravnejsie ze?
Ty ich vazne nechces?
@desdemona13
vcera jsem se Te zastavala..ale myslela jsem si,ze jde vazne o STRACH..ale tady jde o neco jineho... ☹ ☹ ☹ ☹
ty se citis "nadclovekem"...Jsi zvykla "vyhravat"...a mozna i poroucet.. 😎
😨 😨 😨 😨
Byt je muj = SACH!
Jsem manzelka = KRALOVNA!
Jeho deti = vyhozeni pesaci!
Spolecne dite = SACH MAT!
Asi takto funguje Tva "manzelska hra?
Velmi spatne pravidla spolecne domacnosti..
zacinam si myslet, ze on vlastne nema kam jit..."sach mat"..
o vsem rozhodujes Ty..on je nula..pockej, az nabere silu..
Jeho dve deti nezustanou nikdy samotne..ale TY!!
a Tvoje dite? ..podle mne nikdy nebude.. 🤐 🤐 🤐 🤐
p.s. Stale cekam na odpoved ..uz 2.den..KDO pozadal soud o svereni deti do pece otce?
Jsou totiz jen 2 moznosti:
1. trestni stihani (STAT)
2.OTEC
@desdemona13 zle zle zle ☹ ani mne sa uz tie tvoje slova nepacia 😲
@desdemona13 uj ha, vymyslene to mas dobre, ale vysledok ta zrejme prekvapi ☹ , nechcem byt na teba zla, ale naozaj, zamysli sa nad sebou troska. zdierat niekoho pre svoj prospech nidky neprinasa dobrotu, sama si kopes hrob
@petronellynka a nepisala som to ja hned na zaciatku? Ze ak sa neda tak proste koniec? Ved si dospela k nazoru, co som tu pisala uz viackrat ako taky papagaj a furt si ma nechapala. A vida, nakoniec mas ten isty nazor, akurat, ze ho pises az na jedenastej strane. No, kazda inak, ale o tom istom sme mleli... 😀
myslim, ze zakladatelka temy to nema lahke. ako sama pisala, venuje sa detom vo svojom volnom case, unavena po praci, ale vychovavat ich nesmie ! ucitelia s nou nehovoria, ani lekari, ale k doktorom s nimi chodi! A ja sa pytam, kde je ich mama??? nemala by predsa toto robit ona? ....... preco svoje deti nechce ich vlastna matka? skor toto mi pripada chore ...... neocakava nahodou ich mama, ze sa ich takto zbavi a da ich otcovi , aby si ona mohla zariadit svoj novy zivot? ............lebo ak je toto pravda, tak je to strasne nefer voci zakladatelke temy.
@jabadaba ten nazor mam od zaciatku...ja som cely cas hovorila o tom ze moze odmietnut sa starat o deti jej muza...lebo to nie je jej povinnost...to bolo jedine co som zvoraznovala...ved o tom to je ze ked ti to nevyhobuje nemusis trpiet ale zmenit to a ked sa to zmenit neda atak mozes odist,,,ak by som mala poviinost tak odist nemozem...
Preto som nechapala co proti mne mate a preco na mna utocite..
@desdemona13 Nechcem Ta sudit, myslim, ze Tvoje obavy su predcasne a zybtocne, ved ani nieje jasne, ci naozaj budu s Vami byvat. Ja osobne by som chcela aby sa moj manzel podielal viac na vychove ako je raz za 2 tyzdne! To, ze deti su prednejsie ako ty??? Myslim, ze to pochopis ked budes mat vlastne! Dieta je prvorade a ak ma clovek normalny usudok tak si vie zratat ake su hodnoty!
Moja mama mala 2 deti a moj otec tiez 2, kedze ich mama sa o ne nestarala, tak moja spolu s otcom bojovali, zato aby ich ziskali a naozaj sa tak stalo, takze spolu vychovavali 4 deti a nakoniec mali spolu mna! Keby sa uz vtedy zamyslali ako to nepojde a co to vsetko bude sposobovat, kde by boli? Vsetci ich volame mamina a tatino (prislo to casom automaticky a hlavne, ked o ne nemali zaujem biologicky rodicia), nikdy ziaden z nich nerobil rozdiel medzi nami, ale netvrdim, ze to bolo pre nich lahke a aj moji surodenci si museli zvyknut na nove pristupy a pravidla.
Teraz k tej vytazenosti... Manzel pracuje, ja pracujem a mame spolu 2 deti, z toho 1 ma 9m, musime sa zdokonalovat a pracovat na sebe, aby sme si udrzali pracu, ale nemam pocit, ze sa to deje na ukor deti! To, ze som niekedy unavena je pravda, neni lahke sa starat o deti a domacnost a este aj sa vzdelavat, ale vsetko je naplanovane hlavne tak, by sme tu boli pre deti a este si aj tak vieme najst dostatok casu pre seba! Je to vsetko len vdaka tomu, ze chceme!
T tomu ake su nevychovane a tak dlej, je zbytocne nieco hovorit, ty to tak vidis, faktom ale zostava, ze su zdrave a to je najviac. Ja necakam, ze moje deti budu genniovia, aj ked pre nas su, nepotrebujem aby hned vsetko vedeli, my sme tu predsa pre ne a koli tomu, aby sme sa im venovali...
Zabudas na normalne hodnoty a uz teraz vies, ze bude problem otehotniet a donosit dieta? Skus zmenit postoj a pojde to.
Prajem Ti, aby sa Ti sny naplnili a hlavne aby nikto nikdy o Tvojom dietati nepovedal, ze potrebuje zvyseny dohlad a podobne veci, nech sa nikdy neni nezelane v niekoho zivote, tak ako su ti dvaja teraz u Teba.

@jankavl
citujem:
Na druhej strane, podla mojho nazoru, povinnost (minimalne moralna) manzela je zabezpecit starostlivost o svoje deti ak matka - teda jeho ex nemoze. A pokial tieto podmienky doma so sucasnou patrnerkou / manzelkou nema, ma sa s nou rozist / rozviest, pretoze deti a starostlivost o nich su prednejsie ako vztah s novou zenou. tolko moj nazor.
Skvele vystihnute. Suhlas a plny!