Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@kykka ja nie som na strane krkavcej matky-aj ked nevieme ci nou je 😉 -ja som na strane tych deti 😉 -dieta a jeho emocie ma v mojom ponimani prednost pred dospelackymi emociami .
Ja zakladatelke prajem vlastne dieta,prajem jej zit podla jej predstav,ale ked muz k sebe vezme svojich synov-na co ma pravo - tak sa s tym bud zmieri,alebo odide-inu moznost nema.
@dai no ale ked ich nechce ani matka, ani otec, preco by sa o ne mala starat ona, v podstate cudzia osoba? nie je s nimi nijako biologicky ani emocionalne spojena, vidava ich parkrat za mesiac. preco by mala obetovat svoj zivot, svoj volny cas pre dve uplne cudzie osoby? vychova dvoch deti v skolskom veku je nevdacna robota a nie kazdy ma na nu chut, schopnosti a vlohy, hlavne ked je do roly "matky" vmanipulovany takpovediac proti vlastnej voli.
@warholette ved ked ich nebude nakoniec chciet ani otec,tak ich predsa nebude mat ani zakladatelka-nebude sa o nich vtedy musiet starat-riesi sa tu situacia ak ich otec BUDE chciet.
Ale potom sa bude musiat starat aj on-o to sa uz zakladatelka temy isto postara.
@kykka ako dost zle... ved si preboha matka - ako mozes taketo nieco napisat? precitaj si laskavo aj moje prispevky, mozno potom pochopis preco sa vyjadrujem ako sa vyjadrujem, nechce sa mi kvoli teb e este raz popisovat situaciu v mojej rodine...
a predstav si ze takych matiek teriez z ktorych si ty robis srandu lebo tvoje povedomie nedokaze pochopit ze niekto je schopni prijat cudzie deti a starat sa o ne ako o vlastne je aj tu na stranke viac ako dost... zato ze ty nie si toho schopna tak ine mozu byt...
ako prepac, ale ak sa nechcela dostat do situacie do akej sa dostala tak si nemala brat muza s 2mi detmi... ale jasne, ona ma pravo na neposkvrnenu rodinu a ma kaslat nato ze su tu nejake 2 deti - krv jej muza , na ktoreho jej muz bude kaslat - a jej deti sa s takym clovekom urcite budu mat super 😖 ako nechapem... pozri sa na svoje dieta, predstav si ze sa ti nieco stane a tvoj chlap si najde taku zensku ako je zakladatelka - este stale sa ti zda ok postoj zeny ktora zmysla ako zmysla zakladatelka? ak ano, tak potom ti nerozumiem...
@dai pozri ja som nikde nepovedala ze sucitim, len ze chapem ako sa asi citi. TIez by som nebola pripravena sa zacat o niekoho len tak starat. Proste mas ludi co sa nato potrebuju mentalne pripravit. Nic viac. To ako pise o detoch to je jej osobna vec a ona sa musi zamysliet ci by sa jej pacilo ked by niekto takto o jej dietati rozpraval.. Ja som len povedala ze chapem ze ma strach a ze to nechce, ani ja by som nebola pripravena len tak z noci na den sa stat nahradnou matkou dvoch deti.
@warholette odpovedala ti kaja... nebudem sa opakovat
@cawes ale ona sa nato mala cas pripravit... ona asi s tym muzom chodila dlhsie pokial si ho zobrala, a je uz za neho nejaky cas vydata - toho casu mala habadej... ved predsa ked idem do vztahu s muzom ktory ma 2 deti tak musim aspon niekde v zapadnutej casti svojej duse ratat s tym ze moze nastat situacia kedy sa ten muz bude musiet starat o svoje deti...
a nikto tu nepise ze je to jednoduche, ze clovek nema mat strach...
pisalo tu inak dost bab ktore boli v situacii zakladatelky a tie cudzie deti zvladli prijat a aj zvladaju vychovavat, popri vlastnym...
@kykka prepac, ale ich biologicka matka ich nejde hodit na krk inej zene, ale na krk ICH BIOLOGICKEHO OTCA
@warholette akoze 2 cudzie osoby? tie deti budu mat 50-percentnu "krv" svojho otca, ROVNAKO ako jej dieta!!!!
@desdemona13 najlepsie bude, ked povies manzelovi, ze ty sa jednoducho na vychovu 2 skoro-pubertiakov necitis a nech si najde manzel s byvalou ine riesenie, su to ICH deti
@desdemona13 v prvom rade...ak zanevrel na vlastne deti 😨 😔 Myslis...ze ak budete mat spolocne dieta-nemoze sa stat nieco podobne??Pises,ze maju podnik...atd-potom je pochopitelne,ze jeho byvala nepracovala,ked vlastne ani nemusela 😅
No tym,ze si ona nasla niekoho...este ho neobranuje k tomu aby zanevrel na vlastne deti 😨 😨 😔
Vela zalezi aj od tvojich nazorov na "tie" deti...lebo "tie" deti uz asi ani nemaju rodicov-co je velmi smutne 😔
V dnesnej dobe je tolko deti,co ostanu siroty a uplne cudzi ludia si ich zoberu a staraju sa ako o vlastne....no ako tak citam-tak existuje aj pravy opak... 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
Myslim,ze tato diskusia k nicomu nevedie..ty necakas pochopenie..povzbudenie...rady...ty uz si davno rozhodnuta-asi len cakas,ze ti tu maminy budu pisat,aby si do toho nesla...vlastne v skratke-aby ti dali za pravdu.
@strawberry17 no vies, keby sa otec skutocne staral... velmi, velmi, velmi malo muzov sa o svoje deti bude starat samych hlavne v pripade, ak maju manzelku, ktoru mozu touto ulohou "poverit". ked si predstavis bezny model rodiny, kolko povinnosti okolo deti zabezpecuje muz a kolko zena? pozor, nehovorim o idealnej rodine, kde si manzel a manzelka delia povinnosti fitfy fifty, kde sa spinave pradlo nikdy nehodi na zem, ale do kosa na spinave pradlo, kde taniere nezostavaju po veceri na stole a riad sa umyje bez reptania... hovorim o beznej slovenskej rodine, kde otec "tradicne" chodi do prace a mama "tradicne" vychovava deti a zabezpecuje chod domacnosti, aj ked tiez chodi do prace. ak mam pravdu a o takyto model rodiny ide aj v pripade zakladatelky temy, tak deti sice pojdu do rodiny biologickeho otca a on bude ich pravnym zastupcom a zivitelom, no v praxi ich bude mat na starosti desdemona a bude sa o nich starat 24/7. a to je to, co je na tom nefer.
a ta krv sa ako konkretne prejavuje pri rodinnych vztahoch? to, ze ma niekto so mnou spolocnu DNA nijako neovplyvnuje moj vztah k danemu cloveku. to, ze deti su jej manzela neznamena, ze ich automaticky pozna a chape a chce sa o nich starat.
@warholette no co, mozno sa im ani nepodari mat dieta a nakoniec bude rada, ze ma aspon tych 2 pubertiakov 😀
osud je nevyspytatelny
@strawberry17 Ja jej to dieta zo ♥ prajem...
@kykka pokial si si precitala vsetky moje prispevky k tejto teme, tak by si zistila, ze som na autorku temy nikdy neutocila ani nebola proti nej
@cawes odpovedala Ti Dai, uplne v pohode, myslim, ze sa nenavazala. Pise Ti to co som tu pisala aj ja aj x bab - zakladatelke nenastala ziadan situacia zo dna na den. Ze ma jej muz dve deti vedela. Len necakala, ze namiesto vikendov ich budu vidat castejsie. Ale toto sa tiez nedeje zo dna na den. To riziko tu realne bolo vzdy, akurat ze ho zakladatelka prehliadala. Ale za to nie je zodpovedny nikto. Ani za to, ze napriek tomu, ze si Desdemona takeho partnera vybrala, nie je pripravena zaujat ulohu pripadnej nahradnej matky. Nuz, stalo sa, co sice nikto necakal, ale mal s tym ratat.
Ja neviem, ale tak bohorovne sa tu vyjadrujete tak o detoch ako aj o ich bio matke...nesedi mi z toho co Desdemona pisala takmer nic. Z jej popisu to vychadza na promiskuitnu prizivnicku, ktora otehotnela len nechcenou nahodou. Tri krat okrem toho bola na potrate. Teda tu si neviem rady - tri X otehotnela okrem tych zijucich deticiek. Ma deti 5 alebo bola na potratoch? Ak ano, fiiiha, tolke roky ju manzel toleroval. Potom klobuk dolu pred tolkou obetou. Svaty muz. Az clovek neveri v jeho svojpravnost, ze si vobec taku zenstinu vzal...
Tomuto hadam ani nikto neveri!
@kykka a vies tu o niekom, kto jej ho neprial? Mozes to odcitovat z prispevkov? Stale ho moze mat a bez obmedzeni, s muzom, ktory je volny, bez zavazkov. Stale ma na vyber. Jaj, ale rozviest sa nechce. Chce dieta s tymto konkretnym muzom. Lenze chyba lavky. Svina exmanzelka mu ide hodit na krk deti, ktore aj tak nechcel. Sakra...tak teraz co. No len sa rozhodnut koho uprednostnit.
@kykka no pozor, taketo hefty su riadne podpasovky a nefer. Adopciu si porad niekomu inemu. Inak, vies, ze ja ju planujem? Nie sice adopciu tychto deti, ale iineho dietatka. Z domova, Popri vlastnych detoch. Tema je u nas otvorena dlhsie a nadalej aktualna. A matkou Terezou sa necitim.
Ale tu sa ohanat tym ci je niekto vobec uprimny a ci je matka Tereza, sorry. Za nieci pruser ides teraz vydierat slovne inych?
@kykka hm... znovu - to ze ty nie si schopna empatie neznamena ze nikto nie je... ja sa teda na adopciu zatial nechystam ale napr. pred asi mrsiacom sa nam podarilo vysppriadat adopciu uz druheho dietatka pre todinu ktora dlho nemohla mat vlastne deti... potom sa sice zadarilo ale oni uz nato prijatie boli tak nsdstaneni ze si ako pisem teraz uz zobrali druhe dietatko - a co som ja videla to prve tak jo vychovavaju vo vdlkej laske... niektori ludia jednodu ho maju dar lasky... aj voci cudzim - ini - vid dana matka a otec- ani k vlastnym...
@dai prepac pripadalo mi to ako keby je jedno co poviem aj tak je zle, dnes sa tu uz do mna zo par mudrych (bez urazky) navazalo a uz mi to tu pripada ako keby tu clovek nemohol nic napisat nic povedat, ani len sa kuknut. Proste niektore zeny tu cakaju ako supy co kto napise aby ho mohli skritizovat.
@jabadaba Vies kolko taka adopcia stoji? Poplatky nemocniciam, pravnikom doktorom. Pochybujem, ze ty, co mas teraz deti, dokazes vysolit na Slovensku desattisice eur. To by si musela byt zena nejakeho politika. Ty co si teraz na materskej s detmi, asi tazko najdes tolke peniaze na adopciu. Tvoje deti budu rast, budu potrebovat satstvo, lekarov, jedlo, ich konicky... Iba VELMI zamozna a bezdetna rodina si moze adoptovat dieta. Ty ako chces potom vyzit? To dieta treba zivit, tak isto, ako aj tvoje. Po zaplateni adopcneho, ktore rodinu urcite zruinuje, budes mat dalsie povinnosti zivit aj toto adoptovane dieta popri svojich. Chces povedat, ze ides adoptovat dieta? Teraz??? Ked cely svet sa umara v krizach, o SLovensku ani nehovoriac, kde tam clovek fakt zarobi supu, ak vobec zarobi? A to este nevies, aka situacia moze prist, lebo vsetko dookola krachuje, a kazda rodina sa obava, ci bude moct uzivit svoje deti a ty nam tu pises, ze ides adoptovat dieta? Si myslis, ze tu je niekto blby? Keby si bola aspon uprimna, ale este aj klames v takej veci :((((
@cawes ja som dnes mam pocit len v tejto teme a fakt necakam nato do niekohp sa navazat - niektore prispevky ma vytacaju - trraz napr. kykka - lebo uraza a je dost drza... a potom aj ja tvrdsie zareagujem - ale tebe som myslim normalne odpisala, bez urazok... len som vysvetlovala svoj postoj k veci...
@dai To, ako tu mlatis prazdnu slamu a hovoris, ako tie deti lutujes, ta empatickou nerobi, pretoze tymto im nepomahas. Ak im chces naozaj pomoct, skontaktuj sa s rodinou a podla vlastneho uvazenia poskytni domov tymto detom, lebo ich matka sa o nich nestara. Ak urobis tento skutok, tak potom mozeme hovorit o empatickosti. Zatial bud uprimna a nerob zo seba cistu svatu zienku...

@dai Tak si ich zober na starostlivost ty, Svata matka Tereza. 😉 Normalne poziadaj o adopciu, alebo si opytaj cislo jeho prvej zeny a povedz, ze tebe ide o tie deti a ze ich chces vychovavat ty. Som si ista, ze keby prislo na lamanie chleba, dala by si ruky okamzite prec. 🙂 Keby ste tu boli poniektore aspon uprimne...