Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@kykka pozri... ja som pisala o realnej adopcii 2och deti - nie z sk - ide o deti z angoly - malych cernodkov z domova bez rodicov... takato adopcia urcite stoji viac penazi ako adopcia sk dietata. tu rodinu poznam a viem ze je to sice dobre dituovana rodina ale ziadny superbohaci....
ty mas aku skusenost s adopciou?
@dai Chora si ty a poriadne. Preco pises nieco, co som ja nikdy nenapisala? Ich matka sebecka nieje? Kde vidis, ze jej radim, nech ich hucka proti vlastnemu otcovi? Nerob tu zo mna nieco, co niesom. Jedine, co som jej napisala je, ze moze z toho vztahu vycuvat, lebo nieje povinna starat sa o cudzie deti. Mam rada otvorenost a uprimnost. Nie pokrytectvo. Robis sa tu svatou, ale na jej mieste by si tie deti urcite nezobrala. Sebecka je ich matka a ich otec, preco by ona tretia osoba mala doplacat na ich nezodpovednost? Chyba ti jasnost usudku... A tu koncim. Nestojis mi za to, aby som sa tu s tebou natahovala.
@kykka som rada ze koncis lebo ocividne nemas co ppvedat... obvinila si yu kazdeho kto ma viac citu v sebe ako ty z pokrytectva , pises klamstva o adopcii len preto lebo yy si nedokazes predstavit milovat cudzie dieta a este toto svoje priznanie oznacis za otvorenost 🙂
ale suhlasim s tebou ze ona moze vycuvat - lenze keby si si precitala jej dalsie prispevky tak by si sa docitala ze to ona nechce - ze si mysli ze ona je viac ako jeho deti a ich spolocne dieya bude este viac - dtaci ti citat len jej prispevky ostatnr vklude preskakuj - mozno potom pochopis to preco je nam tych deto tak luto...
ja som inak na jej mieste neni lebo som sa berozhodla vziat si muza ktory ma deti - ona ano... ja som sa rozhodla vziat si muza s postihnutym bratom a predstav si ze som ochotna ho prijat...
@cawes fakt?🙂 ja som len tuto zaregistrovala... je to chore ale zase ber ze toto je internetova komunikacia - slova nie su tajw vyberave, nepocyjes toninu jlasu ani nevidis mimiku - to v normalnej komunikacii strasne vela spravi - nehovoriac o tom ze tu su aj sive mysky v normalnom zivote bez nazoru zrazu zivotom istrielane supermanazerky🙂
ja som tu yz strasne dlho a s mnohymi som si uz skocila v jednej teme do vlasov a v dalsich 10rich s nimi duhlasila - hold kazdy sme iny - len si konika moc nepustaj k telu - pokial teda neide o realne kamaratky...
@dai no ved ja si ho k telu uricte nepustam ale aby mi niekto nadaval ze mam male iq ze co si myslim ci som spadla z jahody a taketo chobotiny ako sorry aby toto mi hovoril clovek kdotry ma v zivote nevidel, nepocul ani ma nepozna to je too much
a najlepsie bolo ked som jednej povedala ze vo svajci kde zijem je to ine a ona ze co si myslim ci tu mame exkluzivne veci. No nie nemame len bohuzial kvalita vyrobkov tych istych ktore su na sk je ina vyrazne lepsia lebo maju ine normy
@cawes ked ta takto isobne urazaju tak raddej odid z takej temy a skus nereagovat - ako sa hovori - kazda senzacia trva len 5 minut... zajtra budd zase nieco ine zaujimave -ja som tu uz bola tiez vseliak iznacena - ale kedze ja viem s kym ake manzelstvo zijem a aky zivot zijem tak si nemozem pripustit urazku od niekoho kto ma nepozna 😉
@kykka a dobre Ti je? Ja pisem, ze mam adopciu v plane. Ze je to u nas aktualna a otvorena tema uz dlhsie. A? Co je na tom na neuverenie? Ano, predstav si, vedeli by sme poskytnut domov este jednemu dietatku. So vsetkym co k tomu patri. Pre mna novinka, ze adopcia stoji take peniaze. Nemylis si to s adopcnymi americkymi agenturami, kde si ludia objednaju dieta a agentura im ho preda? 😝 To asi najskor. Adopcny proces u nas je trosku o inom. Len sa treba zaujimat. 😉
No a co dieta stoji mi nemusis hovorit. Ja fakt nie som vcerajsia, s niekym si ma mozno pleties.
Nuz a ver comu ci komu chces, tebe ja dokazovat nic nemusim.
Ahoj,
nejdem tu čítať hovadiny, urážky a neviem čo.. vyjadrím sa k autorke..
ja som "vyženila" na víkendy a prázdniny babu, v čase svadby mala 7 rokov.. teraz má 11 a pol.. prešli sme si peklom kvôli ex.. ono je rozdiel keď sú dvaja po rozvode a nájdeš si chlapa so záväzkom, alebo si vkročila do manželstva, rozviedol sa kvôli Tebe a potom ste sa vzali... dosť podstatná vec ktorú deti veľmi vnímajú a dajú pocítiť.. a aj exmanželky ( štýlom ulakomila si sa na ženatého chlapa, tak si to vyžer na komplet) .. môj mm mal toto poriešené keď sme sa stretli ( manželka si našla chlapa tak šli od seba)..
Nika bola prieberčivá v jedle, sem tam papulnatá, ano, veľmi šikovná v škole, ale chýbali jej základné návyky, spoločenské, hygienické, nebola naučená sa prezliekať, vlasy umyté raz týždenne, osprchovaná max. 2 x týždenne ( vraj viac netreba lebo sa tým ničí pokožka) .. aj sa na nej dosť podpísali stresy z rozbitej rodiny.. pomalými krôčkami som ju 3 roky formovala, to čo jej matka nedala, nenaučila ( resp. popri svojich širokých záujmoch nestíhala ) ale to je na dlho.. časom postupne sme si vybudovali super vzťah, dôveruje mi viac ako ocinovi, oboch nás ľúbi, má tu druhý domov, svoj kútik, miesto v skrini, hygienické potreby, uteráky, papučky.. všetko plánujeme s ňou, výlety len keď je aj ona u nás, letné výlety tiež.. nemáme prachy nazvyš, teraz som skončila RD,ale proste je naša, je člen rodiny .. vedela som do čoho idem.. zobrala som si ich obidvoch...
trvalo to dlho, začalo jej chutiť moje jedlo, naučila sa po sebe upratať, naučila sa kopec vecí.. ja viem, je to dievča ale aj chalani sa dajú formovať.. no a ako sa nám narodil Miško, je úplne super.. Mišo ju miluje, ona jeho neskutočne tiež...
mama je mama, ale deti potrebujú aj kamošku, bútľavú vŕbu, aj otca kamaráta, vzor, oporu..
Ty si ten tmel ktorý by mal rodinu podporovať, nájsť si cestu, byť kamoška, parťáčka.. ale nevzdávaj sa aj vlastného dieťaťa,
prijmi ich oboch do rodiny, venuj im čas, energiu.. nie krikom ( teda občas), ale dohovorom.. viem ľahko sa to píše ale prešla som si dlhú cestu kým sa to u nás utriaslo.. ja verím že to zvládneš, že tá cesta sa nájde..
no a pokiaľ naozaj na to nemáš silu, energiu, tak to porieš kým sa "podarí" otehotnieť.. potom sa to bude riešiť horšie a cesta späť bude ťažká..
je jasné že aj Nika vie a chápe, že Miško je môj, že to nikdy nebude rovnaké, že vždy bude on na prvom mieste .. ale snažím sa minimalizovať rozdiely, kričím na nich rovnako, rovnako ich pomojkám..
držím palec, aby si to poriešila tak, že budú všetci spokojní..
@desdemona13 To, že sa nehrnieš do výchovy dvoch detí, úplne chápem. Túžiš po vlastných deťoch. A za to ťa odsudzujú. Ľahko sa teoretizuje tým, ktorí to nezažili. Majú aj matku aj otca. Tí by sa mali starať v prvom rade a nie ty. Ak budú naozaj natrvalo žiť u Vás, budeš to mať sakra ťažké. A je len na tebe, či sa s tým dokážeš vyrovnať. Nikto ťa neprinúti starať sa o tie deti, ak to sama nebudeš chcieť.
@zazalienka
nesmis se na mne zlobit.. 😉 ale muj nazor prave na Tvoji posledni vetu, je opacny...NIKA BY NEMELA NIKDY A ZA ZADNYCH OKOLNOSTI CITIT ROZDIL!!! Nejsou deti kategorie "A" a kategorie "B"
kopie:
je jasné že aj Nika vie a chápe, že Miško je môj, že to nikdy nebude rovnaké, že vždy bude on na prvom mieste .. ale snažím sa minimalizovať rozdiely, kričím na nich rovnako, rovnako ich pomojkám..
držím palec, aby si to poriešila tak, že budú všetci spokojní..
@irriss no evidentne si ma pletie, inak by nepisala take hlupoty. Asi ma ma za total brzdu. Ale ved neva no... adopcny proces netrva 24 hodin ako si ona zrejme predstavuje, ze dnes poziadam o adopciu a zajtra mam dalsie dieta doma...je to proces pekne zdlhavy a nemusi byt ani uspesny, je tam tolko krokov co clovek musi podstupit...a nemusi vyhoviet. C´este la vie!
@irriss nechytaj ma za slovíčka a nekopíruj ma.. ja jej matku nikdy nemôžem nahradiť... ona svoju matku má.. ja som bola pre ňu cudzí človek, človek ktorého si obľúbila.. má ma rada, ja ju tiež, slová ľúbim Ťa si hovoríme úprimne.. ale vie že tak ako ona nie je moja, tak matkin manžel nie je jej otec..
ja ju mám rada, ako vlastnú, ale nemôžem si dovoliť povedať že je to moja dcéra pretože nie je.. má svoju matku..
ako som písala, nečítala som odpovede, preto sa nevyjadrujem.. neviem či si si niečím podobným prešla.. alebo máš podobnú skúsenosť..
je fakt, že aj keď máme doma Miška a Niku zavezieme domov, zostane tu tak divne ticho a smutno..
@desdemona13 toto je len a len na tebe ,môžme tu diskutovať o tom aj týždeň nepoznáme ten prípad podrobne ...A hlavne si to prediskutuj s manželom je to na vás dvoch ..
@cawes vies bola som v sprche a tak mi k tej teme napadlo ze si za tak si sprosta a nechranis si svoje dieta , si proti tsk si sprosta a nechranis si svoje dieta😀 vies tam nemozes vyhrat🙂 ja napr. hajanku mozem ale v tejto teme je strasne agresivna - aspon myslim ze si ju nepletiem... preto tam radsej nechodim
@dai hej chapes za vsetko som sprosta, ale oni neakceptuju to ze som sa tak rozhodla ale ja mam akceptovat vsetko ved to je o nicom, a potom mi napise ze s tebou sa neda diskutovat, no u mna slovo diskusia ma uplne inu definiciu. A chapes stale o tom istom a potom uz len hladaju no tam si napisala alebo a tu pises ale fakt chore
@zazalienka
no zrejme jsi pouzila spatna slova..nechytala jsem Te za slovicka 😉 ..byl to proste nestastny vyber TVYCH slov..ted jsi to napsala urcite jinak..
Tim, ze jsme na virtualnim Foru kde se nemluvi jinak, nez ze se pise..tudiz se pouzivaji SLOVA..neumim Ti rozumet jinak nez prectenim-pomoci slov,ktere TY sama napises..ale rozhodne neni mym zamerem za ne chytat..
..proste, aby dite vedelo a bylo si vedome, ze je na druhem miste a ze nikdy to nebude jine ..to znamena pruser... ☹ 😒 😠 😢 a ne tak idylicke, jak to popisujes..
Popisujes na jedne strane vsechno stejnou mirou..ale na druhe popisujes, ze dite si je vedome opaku..aby chapalo rozdil, musi citit rozdil, aby citilo rozdil, musi mu neco chybet...neco postrada..neco vidi, vidi to, coma "druhy" a co ono nikdy nit nebude..jinak by nechapalo ROZDIL a ze se to nikdy nezmeni..to je take KRUTE presvedceni a pro dite KRUTE poznani..kdyz pises, ze to vi..☹
@kykka no dobre rano stara mama, ved to, ze moze Desdemona vycuvat z toho manzelstva ak nebude ochotna a ani pripravena starat sa o tie deti, to sme jej tu pisali viacere. O com to tu teraz pises? Si objavila Ameriku? Ci mas potrebu napisat to iste ako ostatne len inymi slovami a bude to hned uprimnejsie? Isteze by to aj bolo ferovejsie odist, ferovejsie voci nej samotnej aj voci muzovi a jeho detom. Nie? A takto ferova mala byt na uplnom zaciatku celeho vztahu.
Tych deti nam tu je uprimne luto (ver tomu alebo nie, tvoj problem) preto, ze sa stali chudata jablkom svaru a ani o tom netusia a ani sa o to nepricinili. Zrazu ich nechce matka (udajne, lebo isto to nevieme, ze?), nechce ich otec, ten voci nim zanevrel pre ich matku! a terajsia manzelka v nich vidi len a len prekazku vo svojom osobnom rozlete. Takze suma sumarum, krasny vstup do zivota. Taka dusevna vzpruha sakra, nikto ma nechce, to tak psychicky oblazi... Ano, presne z tohto titulu nam tu je tych deti luto! Viac ako zakladatelky, ta ten svoj zivotik tak posraty nema ako tie dve deti!
Vies co, zajdi za nejakou psychologickou detskou, len tak na pokec. Porozprava Ti ake dopady ma na deticky do ich buducnosti fakt, ze boli nechcene. Je jedno ci su to deti z rozvratenych rodin, kde sa o ne natahuju ako tu alebvo su to deti z domov, tam jasne, ze dochadza k vacsej deprivacii, ale analogia tam je. Spytaj sa, mozno sa posunies trosku viac k emaptii. Rada sa nou ohanas, isto jej mas dost, ale rezerva je vzdy. 😉
Ja osobne by som skratka nemala gule na to byt tou, kto superi s detmi. A rozhodne by som dobre nespavala ak by sa kvoli mne moj muz vzdal svojich deti. Toto by som ja na triku mat nechcela. Nevyrovnane "boje" nevediem. Dospela versus dve male deti...super pomer!
@irriss prúser je keď by bolo dieťa na samom konci zoznamu , nie na začiatku, že je na prítaž a nie na radosť.. naša Nika je proste naša.. ale nie na 100 % moja.. tak na 99,9 % .. ten zvyšok je to že som ju neporodila a nepoznala od perinky.. ten vzťah sa stále vyvíja.. ja volím slová správne..
autorke prajem všetko dobré, akokoľvek sa rozhodne.. a Vám všetkým takisto..
btw. ja som napísala že sa snažím nerobiť rozdiely, koľkokrát som tvrdšia na malého ako na ňu.. a čo robím robím rada a s láskou, aj zakričím.. ale to pochopíš možno keď budeš mať rovnakú skúsenosť..
prajem pekný večer..

@dai 🙂 🙂 🙂 , no to je strasne vtipne, ze adopcia stoji velke peniaze. Skus zit v realite..