icon

Deti môjho manžela

desdemona13
23. jan 2013

Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?

irriss
24. jan 2013

@zazalienka
Zkusenost mam..muj syn MA tatu a neni jeho biologicky otec...Nikdo nikdy by to nepoznal 😉
Mam 4 deti..a zadny rozdil neni!! a nebude..vsechny jsou NASE..nikdo nema zadne misto..ani prvni, ani treti..vsechny jsou v jedne rade, ktera nema zadny zacatek a zadny konec.. 🙂
Dobrou noc!!a pekny vecer vsem,co pokracuji v konikovske stafete 😉

macamac
24. jan 2013

no, podarilo sa mi dočítať...všetko 😅

nejdem reagovať obšírne 😀
len ma "zaujalo" vyjadrenie zakladateľky:

"Na výchovu svojich detí z prv. manželstva zanevrel, a úplne logicky. Exka ho podvádzala, o deti sa nestarala, ostala 3. x tehotná s iným chlapom, odsťahovala deti, polku bytu.."

ZANEVREL.... a úplne LOGICKY 😕

takže:
- deti môžu za to, že ich matka podvádzala ich otca 😕
- deti môžu za to, že ich matka sa o ne nestarala 😕 ( a určite to tak chceli 😝 )
- deti môžu za to, že ich matka ostala tretíkrát tehotná s iným ujom
- deti môžu za to, že ich matka sa s nimi odsťahovala aj s polovicou bytu
........................

tie deti môžu vlastne za VŠETKO
aj za to, že sa narodili 😅 🙄

a preto LOGICKY ich " OTEC" na nich ZANEVREL 🙄 😖

toto sa mi snáď len sníva 😅 😠

takto zmýšľajú zrelí dospelí ľudia.......??????????

tak milá desdemona, to si vyhrala v živote! úžasného chlapa si si vybrala pre svoju vysnívanú rodinu!
a v podstate- ty si tiež úplne super! s týmito názormi 😝

ste sa fakt hľadali 😖

o takého chlapa by som ani hrdzavý bicykel neoprela.... čo si komplexy zo svojho pos.atého života rieši "odpísaním" vlastných detí
a takouto ženou by som nechcela byť (ako ty)

tie deti - majú neskutočnú smolu na dospelých ľudí, ktorí by v ich živote mali byť im najbližší, milovať ich bez podmienok a znamenať pre nich istotu a bezpečie.
nikomu neublížili - predsa sú potrestané!!!

ale ..... Božie mlyny melú pomaly, ale isto. Boh nie je náhlivý, ale pamätlivý...

zobuď sa už aspoň ty v tomto nešťastnom príbehu!!!!!!!

gaskulka
24. jan 2013

@macamac nikoho sa nezastavam, ale zakladatelka napisala, ze otec zanevrel na ich vychovu, nie na nich (na deti)....

baklik
24. jan 2013

necitala som vsetko, len scasti prve strany. k uvodnemu prispevku desdemony - baby, skuste sa na to pozriet aj z inej strany. ja som uprimne rada, ze mam na starosti iba moje rocne dieta, ktoremu sa snazim maximalne venovat a nemusim suplovat matku dvom chlapcom, ktorych vychova evidentne nebola zvladnuta. pravdupovediac, neviem si to ani predstavit. teraz sa vlastne od desdemony ocakava, ze ona bude suplovat rolu ICH matky, na ktoru nie je pripravena a je logicke, ze ma z toho obavy a ze takto si to nepredstavovala. jasne, vedela, koho si berie. ale nepredstavovala si to tak. za to, ze ich matka (v prvom rade ona, kedze s nou zili a evidentne ani nepracovala, takze mala na starosti venovat sa akurat im) a potom aj ich otec vychovu chlapcov nezvladli, caka ju riesenie x problemov s nevlastnymi synmi. ja ju uplne chapem, ze jej predstava bola a je taka, ze bude mat svoje dieta, ktoremu sa bude maximalne venovat a nie teraz odstranovat chyby vo vychove muzovych synov. ma svoju pracu, v ktorej je uspesna a na prvom mieste vidi svoje dieta a potom pracu, ktorej sa chce venovat. a teda nebyt zavisla od muza, od ktoreho evidentne jeho (s prepacenim - neschopna) ex zavisla je. v prvom rade kazda matka sa ma poriadne starat o vychovu svojich deti. je nieco diametralne odlisne, ked nastane situacia, ze matka nebodaj umrie a otec a jeho nova zena preberaju ich vychovu. ale takato situacia nenastala. tak sa, prosim, necudujme, ze desdemona ma v tejto situacii pocit krivdy a podla mna opravnene. nie je to jednoducha situacia a obracia cely zivot naruby....

desdemona13
autor
25. jan 2013

@gaskulka Presne tak, nezanevrel na svoje deti, ale na ich výchovu. Však na ňu aj tak nemá dosah. ČI máte pocit, že 30 hodín raz za dva týždne je dostatočný čas vychovávať deti v tak chúlostivom veku? Upozorňujem, že exka nám ich častejšie nedá a nedala by ich vôbec, keby nebola odkázaná na výživné od môjho muža. On ani ja nie sme kreatúry, ktoré by deti dali do decáku. Keby ste videli, koľko sa kvôli tomu trápi, koľko bezsenných nocí sme už strávili, koľko hodín rozhovoru sme tomu venovali... Keby som bola človek nezainteresovaný, keby ma napr. požiadala moja sestra o radu v takejto situácii, určite by som reagovala ako vy. Postaraj sa o te deti, to ostatné príde samo. Lenže táto situácia sa ma priamo dotýka. Poviete - veď nech sa o deti stará ich otec. Zeny, reálne. To si ako predstavujete? Pýtam sa vážne - ja budem chodiť do práce, okrem toho sa starať o rodinu, variť, prať, upratovať. A to akože navarím len vlastnému dieťaťu, upracem a operiem len vlastnému dieťaťu? Pôjdem do školy len pre vlastné dieťa? Naozaj si to budeme takto deliť? V reále to fungovať môže možno chvíľu a potom to bude na mne. Obaja máme zodpovednú a ťažkú prácu, chodíme neskoro domov. Dobre, ja by som si možno vedela vybaviť home office, ale aj tak treba robiť. Viete si predstaviť, žeby som v tomto zhone otehotnela, poprípade donosila dieťa? V tomto strese? O šiestej bežať z roboty (nerobím priamo v BA) pre deti do družiny a potom sa s nimi učiť, doma niečo popratať.. Ako? Ako? A hlavne, prečo? Exka môjho manžela ho postavila pred hotovú vec - ona jednoducho deti chcela a hlavne potrebovala si pozichrovať bohatého chlapa. Čiže ho podviedla a antikoncepciu nejedla, ale hádzala do WC. Tak keď tie deti tak veľmi chcela, tak nech sa o ne aj postará. Ja som celý život makala, aby som si urobila zázemie na to, aby som mohla mať vlastné dieťa. Áno, brala som si chlapa so záväzkami, ale to snáď ešte neznamená, že je menejcenný alebo čo. Ja viem, že tie deti za nič nemôžu, ale, hlavne ten starší zdedil tú hnusnú povahu po svojej matke - je prehnane sebavedomý a drzý ako ploštica. Včera boli obaja u nás, tak som ho požiadala, že či by nešiel s mojím psom von lebo som chorá. Keď som cez okno videla, ako chce môjmu psíkovi zapáliť chvost a ešte sa na tom s kamarátmi rehotali ako kone tak som vybehla v župane von a naozaj som sa musela ovládať. Veď my sme ako deti tiež robili lapajstvá, ale takéto zákernosti a krutosti veru nie. A môžem mu ja darmo vysvetľovať, že čo sa môže a čo nie. Rehoce sa mi do tváre a o pol hodiny zas robí zlobu. Čestne priznávam, nemám v sebe toľko duševnej a fyzickej sily aby som sa podujala na výchovu takýchto detí.

maznacik007
25. jan 2013

@desdemona13 no sucitim s tebou.... to co urobil s tym psikom.... a ako na to reagoval tvoj manzel ich otec.... to by vazne chcelo riadnu prevychovu.... a ine moznosti nie su ze by sa o nich staral niekto z pribuzenstva ...

monikajaco
25. jan 2013

@desdemona13 ani to nerob ... ja by som sa o taketo deti nestarala .... urobis si peklo zo zivota ... nikomu niesi nic dlzna a preto si bojuj za svoje.. ja mam aj tak z toho celeho pocit ze tej jeho exke ide hlavne o to aby vas rozdelila a takymto sposobom sa jej to asi pomali ale urcite podari ....

bublina83
25. jan 2013

@desdemona13 Ak sa mozem pridat, necitala som nic z predoslych komentarov. Chlapci su pravdepodobne dost zanedbani, mozno aj s nejakym poruchami (ADHD, motorika a pod.) ktore sa mozu ale nemusia zlepsit. Ja som si k sebe takto zobrala 5-rocneho brata, tiez velmi zanedbaneho so spominanymi poruchami a len 2 roky trvalo, kym sa "aklimatizoval" do nasej domacnosti, pretoze mam dve dcery tiez v jeho veku. Teraz ma 12 rokov a poviem ti, ze ma stal viac nervov a energie ako moje dve dcery. Ak sa na to das, urcite sa priprav na velky tlak, moze ti to narusit ciastocne aj tvoj vztah s partnerom. Ja som toho casu bola s detmi sama, ale teraz uz tri roky som vydata a mame rocneho syna. Je to velky zaberak na psychiku a kus prace a obetavosti, ktoru budes musiet podstupit. A hlavne vysledky nie su nikdy take ako clovek ocakava a vdacnosti zo strany deti ani nehovorim 🙂 mozno casom ... drzim ti velmi palce !

irriss
25. jan 2013

???mam jen dotaz..neadresuju ho ZAMERNE nikomu...
Klidne tu muze zustat nezodpovedeny v ETERU Konika zustat viset na veky, ale

JAK MUZE ZANEVRIT OTEC NA VYCHOVU DITETE, ktere MA 7 a 9 let (84mesicu a 108 mesicu)..????????????

To je tak lehke odsoudit dite ("na dusevni smrt?") a nedat mu sanci? Vzdyt ono se chova jen tak, jak mu okoli (VY) ukazalo..jednoduse VAS kopiruje..NIKDO SE NENARODI zly...vsechno se da napravit....s Laskou, trpelivosti a pritomnosti..a NE "KOPANCI"...
Clovek je ZLY,jen kdyz je NESTASTNY..

To snad nemyslite vazne s tim pochpenim..vzdyt ty deti maji jen PAR MESICU ve srovnani s celym zivotem pred sebou!! 😔

PROBOHA!!! Profesioonalni maminky, adoptivni rodice, kteri si vezmou uz stari dite domu, protoze potrebuje Lasku, pomoc , pohlazeni, vychovne navyky......jsou pdleVAS co? Carodejove, sarlatani?

Samotny Stat a Spolecnost VERI i v prevychovu kriminalniku a VY nedate sanci detem,kterym je pouhych par mesicu a jsou nevinne??????????????????????????
Lide, kteri prozili valku, tyrani.SHOA..hlad a bolest...upadek spolecnosti... se dokazali postavit a jsou silni a rovnopravni v nasi spolecnosti a VY odpsoudite dite, ktere mozna jen na sebe chce upozornit, protoze si ho NIKDO nevsima..???????????

Pokud tyto deti jednou neco "provedou" a pomsti se ve znameni "Lasky"..verte mi, ze JSTE ZODPOVEDNI vsichni.. ☹
Trhate mi srdce..stydim, se jako zena za takove uvahy jine zeny.. ☹

slady
25. jan 2013

niečo od témy ale na inšpiráciu:

https://www.youtube.com/watch?v=rztYMMhMT2Y
irriss
25. jan 2013

@slady
Jsem dneska uplne hotova.z teto Temy..hlavne z poslednich prispevku..TRAGICKY KONEC tato Tema dostala.. ☹ ☹ .boli mne hlava smutkem a bezmocnosti z techto "cizich deti" v Teme vic,nez kdyz zazlobi Ty moje a ja se rozzlobim.. ☹
Pokud to citi nekdo stejne,to je jen znamka toho, ze "cizi = NASE"
a timto videem jsi ze mne udelala doslova "nefunkcni"..
je mi tak straaasne smutno..strasne.. 😢 😢 😢

dai
25. jan 2013

@irriss som s tebou irriss... tiez tomu ako matka deti nerozumiem...
nerozumiem ako niekto moze sucitit so slobodnou dospelou zenou len preto lebo ona chudatko bude musiet obmedzit svoju zabavu, bude sa musiet starat ako kazda ina matka... tie vecne argumenty ako ona maka a kedy sa ma starat - ja teda neviem, mam 2 deti a som pracujuca matka - som dost vysoko postavena manazerka a moj muz ma firmu - a napriek tomu zvladame vychovu - poznam aj vyssie postavenych ludi s viacerymi detmi a zvladaju to...som tiez z ba , viem ako tu firmy funguju - ale je tu kopa sukromnych skolok, skol s casom upravenym pre deti rodicov dlhsie pracujucich... lebo tu tak pracuje vaecsina ludi ( aj statne skoly su otvorene do 18tej hodiny...)

tu sa berie uplne automaticky ze zena sa musi o svoje deti starat ale chlap ani nahodou - to zijete v akej dobe? akoze chlap ma len prava a ziadne povinnosti? nechapem, fakt☹

ved desdemode ci ako sa vola nikto neradi ze sa musi starat... moze v klude z toho vztahu odist a nechat otca plnit si svoju povinnost ktora je rovnaka ako povinnost matkina - ona nech si ide uzivat svoj tvrdo vydrety blahobyt a dieta ( myslim to jej idealne buduce )nech zveri opatrovatelke ( este par stran dozadu dokazala popri babatku pracovat a teraz zrazu konci po 18tej a nic sa neda s tym robit...)

ale ako mozu realne matky s nou sucitit - fuuuh a odsudit 7 a 9rocne deti - DETI ktorym kazdy len ublizuje ( vratane zakladatelky - neviem si predstavit ze sa pri svojom postoji k nim dokaze o ne starat s laskou a byt k nim dobra...)
fuj☹

slady
25. jan 2013

@irriss 🙂 prepac 🙂 treba pamatat aj na to, ze sme kazdy iny... autorke prispevku zelam len silu spravne sa rozhodnut. a aby nezabudla na to, ze deti nie su zle, vsetko ale vsetko je o pozornosti a snahe vyniknut, tito chalani zjavne potrebuju niekoho, o kom budu vediet ze ich lubi bezpodmienecne a vysvetlovat vysvetlovat vysvetlovat. deti citia ci su lubene alebo nie a podla toho sa spravaju.

kykka
25. jan 2013

Desdemona13 nie, proste do toho nechod. nemusis si zobrat taketo deti na svoj krk a znicit si svoj zivot a svoju psychiku a zazemie, na ktore si makala cely zivot, aby tvoje vlastne deti vyrastali v stastnej rodine. Tie deti ta nikdy respektovat nebudu, a vsetko tvoje usilie raz vyjde len na posmech a ty len stratis drahocenny zivotny cas, ktory si mohla venovat svojmu dietatu. Ja nechapem, ved matku maju, tak co ta do toho zatahuju...
Ja som si tiez po porode prezila svoje, preto som sa zapojila do tejto temy a zo svojej skusenosti viem, ze najlepsie urobis, ked z toho vycuvas...
Moj manzel nebol zenaty a v mojom pripade sa jednalo o jeho neter. Jeho sestra totizto sa rozviedla, velka pani, ktorej takisto islo len o peniaze. Manzel ju nechal, lebo sa dozvedel, ze pol roka spala so svojim panom sefom. V rodine to uhrala na chudinku (inac vala sa v blahobyte) a po rozvode si nasla iny "vztah", tak sa len potrebovala zbavovat svojej 7 rocnej dcery, aby sa mohla toto kade tade... To dieta stale len vyrastalo u starych rodicov, ktori nestacili na jej vychovu a nepomahal ani fakt, ze ked sa jej matka objavila, tak jej stale doniesla hordu darov, aby ucicikala svoje vycitky.. Niekto povie, chuda to dieta. Chuda??? My sme boli s manzelom svedkami toho, ako toto 7 rocne dieta bliaka po starych rodicoch, nech drzia hubu, proste hocikedy im toto vrieskala do tvare, aleboi ona chce desat cokolad a ked ich nedostane, tak im rozbije vsetko v dome, co jej pride pod ruku. Ked jej povedali, ze takym sposobom od nich nedostane nic, zacala im kopat do nabytku. Bola vychovavana v style, ze cely svet je povinny skakat okolo jej zadku a bolo tazke to zmenit, pretoze ked sme povedali jej matke, ake to dieta je, tak povedala, ze jej je to jedno. Niekto povie, ze je to len dieta, ale keby ste mali potuchy, ako take rozmaznane dieta dokaze tyranizovat cele okolie, tak by ste vsetci zmenili nazor. U nas to bolo este horsie ty, ze nikto z nas ani zo starych rodicov sme neboli jej rodicia a preto sme nemali ani dosah ani pravo na jej vychovu, a aj ked sme ju nieco naucili, tak pri matke sa to dieta znova spustilo a znova sa dostalo do starych kolaji. Ja niesom monstrum, deti milujem, milujem svoje dieta, davam mu spravnu vychovu, staram sa o neho... Mam malu sesternicku, ktoru nadovsetko tiez milujem, pretoze je to jemne a citlive dievcatko, vychovane, vie povedat prosim si, dakujem, a ma uctu k dospelym. Ale neter mojho manzela je neskutocne egoisticke dieta a vyrastie z nej to iste, co aj z jej matky. Ma 7 rokov, je diva a ked ju poprosis hociaku obycajnu vec ako napriklad, nech si uprace hracky, tak sa ti postavi pred teba a zacne po tebe vrieskat, nech jej nehovoris, co ma robit, a ked chces mat tie hracky upratane, tak mas si klaknut ty a upratat ich ty. Na to do nich pred tebou este kopne a s povyseneckym vyrazom odide z izby. To akoze mam lutovat take dieta ktore si ma nevazi? A je jedno kolko ma rokov..
cela rodina nevedela, co s nou, lebo matke bola lahostajna, stary rodicia uz z nej unaveni, tak spriadli vsetci za mojim a manzelovym chrbtom plan, ze ked sa narodi moje male, tak ju supnu do nasej rodiny, nech vyrasta s nami v kompletnej rodine, lebo jej matka uz druhe dieta neurobila a o nu sa velmi nezaujima. A predstavte si, tak aj bolo. Svokra ma kluc od nasho bytu, ale nikdy si sem samovolne nechodi, no po porode ma doma cakalo nemile prekvapenie. V izbicke nasho syna, ktoru sme pripravili bolo zrazu postelene pre dievca s tym, ze ta mala bude u nas striedavo byvat. S manzelom sme prezili neuveritelny sok, ja s malym na rukach som celych devat mesiacov snivala o tomto dni, ako prvykrat prideme domov, ved viete vsetky, co to pre vas znamena a ake tazke su prve dni po porode, kazda novopecena mamicka potrebuje svoje sukromie, svoj klud na zotavenie, lebo aj psychika je strasne krehka a zrazu sme boli postaveni do situacie, ked sme si nemohli uzzivat v klude svoje dieta a tesit sa, ale museli sme behat za zadkom tomu egoistickemu namyslenemu dietatu. Ja som nemohla ist ani na zachod, lebo ta mala sedela v obyvacke a len striehla, kedy vyjdem z izby, aby mohla ist k malemu a strkat mu prsty do ust. raz som ju tak nachytala a videla som, ze strcila malemu cely palec do ust a maly zacal plakat, tak som sa neovladla a cela rozstrasena som zacala po nej kricat, nech vypadne z izby, na to sa ona zamkla v druhej izbe a zacala tak kopat do nabytku a vrieskat. S manzelom sme ju prosili, nech otvori dvere asi hodinu, maly nam plakal za chrbtom, ja zosita medzi nohami, rozstrasena od unavy a slabosti... Bola u nas len dva dni, sledovala ma cez klucovu dierku do zachoda, ked som si menila poporodnu vlozku, pri kazdom kojeni, ked som chcela prve dni svoje sukromne chvile sedela s otvorenymi ustami a cumela na moj prsnik, na to zacal nahlas spievat, aby maly nemal klud pri kojeni... Manzel ju len odvliekal z izby, ona do neho drgla a vratila sa naspat. Vrchol vsetkeho bol, ked sme jej vyslovene a pekne povedali, ze maleho na ruky zobrat este nomoze, lebo ma len jeden de a chrbticku velmi jemnu, moze mu ublizit. Toto sme je povedali asi tisickrat a ked som sla na zachod a manzel bol v kuchyni, tak ked som sa vratila, ona stala pri koliske a drzala maleho v rukach tak, ze maly bol prehnuty do zadu. Tu v tomto bode sme s manzelom skoncili. Sli sme do izby naseho maleho, zbalili sme je vsetky veci, zavolali sme jej materi, aked prisla, tak sme jej hodili vsetky veci, k noham, zobrali sme jej dieta, dali sme jej ho do ruk a vykopli sme s nimi dvere - to hovorim obrazne. Takto skoncila "adopcia" rozmaznaneho diatata, ktoru nam nanutili, pretoze jej matka je leniva sa o nu starat. Ja som sa cely zivot tesila na svoje dieta a niesom povinna vychovavat dieta matky, ktora zije, je sposobila, len je leniva na svoje vlastne dieta... Takze viem, co znamena mat doma rozmaznane dieta po porode a to bolo u nas len 2 dni. Ale nedokazem si predstavit 2 taketo deti, ako by si mala mat ty. To si vazne predstavit neviem...

irriss
25. jan 2013

@slady
ano,kazdy jsme jiny...ale jsme lide..urcite hodnoty bychom meli mit zakodovane, prave proto ,ze jsme lide.. ☹
Meli bychom se rozlisovat jinak..ne v lidskosti!!

adresovano vseobecne: 😉 ne pro @slady
I zviratum mame leckdy co zavidet..
AT zije priroda...silnejsi vyhrava!!
lide jsou nekdy horsi nez zver, a tomu ty a ty a ty a ty..kdo neveris a sanci nedavas..tak tomu VER.., ze se chovas hur nez ZVER.

irriss
25. jan 2013

@dai
Mam sto chuti rict: POSLI MI JE SEM !!! ☹
spolecne to dokazem!!!

slady
25. jan 2013

@kykka neprenasaj zbytocne svoje negativne zazitky, to ze si ty mala takyto problem neznamena, ze ho bude mat aj autorka temy.

irriss
25. jan 2013

@slady 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kykka
25. jan 2013

@slady Dakujem za pochopenie. Zakladatelka sem napisala, lebo chce vediet nazory a zazitky aj inych ludi. Ak ma niekto pozitivne zazitky s adoptovanim si s detmi SO ZANEDBANOU VYCHOVOU V CASE PORODU A MATERSTVA, tak prosim, nech sem napise, ja nikomu nebranim... Snad si sem napisat mozem...

ginger_fox
25. jan 2013

@kykka dakujeme za objasnenie tvojho traumatizujuceho zazitku, ktory podmienuje Tvoje frustrujuce vnimanie tejto temy 😒
Je mi luto, ze Tvoji svokrovci Tebou takto manipulovali v zaujme maskovania zlyhania ich dcery. Ked jeden z rozvedenych rodicov nezvlada vychchovu dietata, ma nastupit druhy biologicky rodic.

miriamkac
25. jan 2013

@kykka ja len poznámku
Tak ako tvoja neter, tak aj "chlapci" zakladateľky témy svojím správaním nerobia nič iné len vlajú o pomoc. Oni sa takí nenarodili, ale vytvorilo ich okolie, ale majú len 7 a9 rokov, ešte stále sú to "malí psi", ktorí sa dajú naučiť novým kúskom.
😖 😖 😖 z tvojho príbehu je mi smutno, ale kvôli tej malej 😖, matka sa na ňu vykašlala, starí rodičia ju nezvládajú a u teba videla ako to má fungovať a čo vlastne ona mať nikdy nebude. 😖 😖 Ja sa vôbec nečudujem, že je taká aká je...pri tom všetkom 😖 😖 😖 .

bodka13
25. jan 2013

@kykka prečítala som si ba tieto vety tvojho príspevku "Desdemona13 nie, proste do toho nechod. nemusis si zobrat taketo deti na svoj krk a znicit si svoj zivot a svoju psychiku a zazemie, na ktore si makala cely zivot, aby tvoje vlastne deti vyrastali v stastnej rodine. Tie deti ta nikdy respektovat nebudu, a vsetko tvoje usilie raz vyjde len na posmech a ty len stratis drahocenny zivotny cas, ktory si mohla venovat svojmu dietatu. Ja nechapem, ved matku maju, tak co ta do toho zatahuju... "
-ďalej som ani nečítala ...tak potom si môže rovno podať @desdemona13 žiadosť o rozvod 😉

slady
25. jan 2013

@bodka13 boze ludia, ked sa raz vydam, stane sa zo mna a mojho muza rodina (niektori sa nemusia ani vziat a je z nich rodina - vid ja) aj ked zatial len dvojclenna, ale RODINA a rodina to nie som len ja a muz ale aj jeho rodinni a moji rodinni prislusnici - to je nasa sirsia rodina ale stale je to RODINA a RODINA je na prvom mieste, je to vsetko co kedy budeme mat, muzove deti su aj mojimi detmi, to ze to tu niektori nechapu je smutne. Desdemona, neverim ze to tu budes vsetko citat lebo je toho vela, ale ak budes citat toto, tak vedz, ze kazdy si nesieme svoj kriz, nikomu niet co zavidiet lebo kazdy to ma niekedy pocas svojho zivota tazke. To je zivot, toto je vyzva tvojho zivota, bud teraz chytis vola za rohy alebo zbabelo utecies. Cas venovany detom NIKDY nie je stratenym casom, ano je to nevdacna praca (pisem praca lebo je to praca, aj ked neplatena 🙂) pretoze clovek vysledky nevidi hned ale vo vnutri v srdiecku tych deti sa uklada kazde malicke dobro a laska ktoru im kedy kto preukazal. Budu ti vdacni. mozno ti to povedia o desat rokov a mozno nikdy. Mozno ti to ako odmena nestaci. ktovia. Ludia v dnesnej dobe su prilis zamerani na odmeny za svoje dobre konanie, no niektore veci musia byt motivovan zvnutra. Ano, bude to tazke, ale potrebne, dobre a dolezite. Bude to vyzva a skuska tvojho zivota. bud ju prijmes alebo utecies a mozno budes o par rokov premyslat co by bolo keby, ci by to ti chlapci ocenili, ci by ste mali peknu velku a stastnu rodinu atd. tvoje rozhodnutie - prijat vyzvu alebo zdrhnut. Dobre veci sa nikdy neziskavaju lahko. good luck a verim ze sa rozhodnes spravne.

kykka
25. jan 2013

@miriamkac Vies, ja som bola novopecena matka a volala som o pomoc so svojim dietatom ja. Ci uz si zabudla, ako to je po porode, aka je zena oslabena, ustrachana, je to pre nu nieco nove, krasne, ale neskutocne tazke, vstavat kazdu hodinu alebo pol k malemu, cize nespat cele noci, kojit ho zo zaciatku aj kazdu hodinu. V bruchu jedna velka bolava rana, krvacanie, bolave prsniky, placuce dieta s kolikami a vsetko nenormalny zaber na psychiku, lebo hormony su po porode kolisave a zena je velmi krehka. Vsetko nove, potrebujes maximalne sukromie naucit sa dieta prebalovat, kupat, chapat jeho potreby a v neposlednom rade musis si vytvorit svoj vlastny vztah k dietatu. Myslis, ze v tej chvili je na mieste starat sa o nedostatky vychovy ineho dietata, ked jeho matka zije a je zdrava jedna radost? Nie, od nich som sa distancovala a moj manzel tiez. Uz niesme s nimi v kontakte a stari rodicia su chori, takze si predstav, ta matka je nutena sa o nu starat, lebo zistila, ze nikto nieje taky hlupy prevziat si zodpovednost za jej dieta na svoje plecia. Donutili sme ju vsetci starat sa o svoje dieta, ci sa jej to paci a ci nie... Ale ja mam svoju rodinu a nebudem robit posluhovaca nejakej krkavcej matke. A co moje dieta, co moj stav po porode? toto nikoho nezaujimalo...

kykka
25. jan 2013

@bodka13 Docitaj si to 😉 Ono sa lahko hovori tym, co si to nikdy nezazili, ako ty...

slady
25. jan 2013

@kykka ale tvoja situácia bola úplne iná, jasné, že to bol prúser a pre teba nepredstaviteľne ťažké, a ja by som s takým niečím určite sama nesúhlasila, dať neter k vám hneď po pôrode, čo si, ja som aj vlastných rodičov zrušila a akékoľvek návštevy, ale tuto zakladateľla je v úplne ninej situácii, preto si myslím, že nie je celkom adekvátne jej radiť "nie nechoď do toho" na základe tvojej skúsenosti, to ako keby som jej ja radila nechoď do toho lebo babka mojej sesternice z pravého kolena má skoliózu - proste úplne od veci - úplne iná situácia chápeš? jasné, že mi je ľúto že ťa pripravili o tie vzácne momenty kedy má mať človek pokoj a užívať si ábatko, ako som už povedala, každý si nesieme vlastný kríž.

miriamkac
25. jan 2013

@kykka
1. Nemusíš mi písať čo to je byť po pôrode s deťmi...pre obraz som matka 7 ročnej dcéry a 6 ročných chlapcov dvojíčiek, ale ďakujem za vysvetlenie 😅 😅
2. Nerozumiem, prečo máš pocit. že sa musíš obhajovať a útočiť na mňa, ja som ťa predsa z ničoho neobvinila, ani nič nevytkla alebo niečo podobné 😕 😕 😲
Ja som len písala, na margo tvojho príbehu o správaní sa tvojej neterky, že sa vôbec tomu správaniu nečudujem
Ja som nekritizovala ani tvoj postoj, ani tvoje správanie a absolútne som nijakým spôsobom nič nespochybnila...len som vyjadrila postoj k správaniu dieťaťa. 😅

bodka13
25. jan 2013

@slady 😕 teraz neviem,či so mnou súhlasíš alebo nie 😉
@kykka mám to prečítané celé ....to dieťa vo svojej podstate nie je zlé,ale takýmto spôsobom volá o pomoc - treba jej poskytnúť lásku a trpezlivosť ,ono sa to nezmení zo dňa na deň ...vzdali ste to veľmi rýchlo,nedali ste malej žiadnu šancu ani čas na nápravu 😒 ....pristupovali ste k nej s nenávisťou ,však je odporná ...a to,že vám ju svokrovci nasťahovali do bytu bez vášho(možno len tvojho) súhlasu považujem za zlyhanie komunikácie ....tu ste naozaj neboli povinní starať sa o ňu....ale u @desdemona13 je to inak - zobrala si za manžela muža,ktorý je otcom dvoch detí,ktorých otcom ostal aj po rozvode 😉

bodka13
25. jan 2013

ešte ma tak všeobecne napadlo...ak by som sa nebodaj rozviedla a chalani by chodili k otcovi každý druhý víkend,no ten by im znepríjemňovala alebo znemožňovala exmanželova nová partnerka ,tak by si to ex teda riadne "vyžral" 😉 s dotyčnou by som sa vôbec nebavila,pretože keď išla do tohto vzťahu musela vedieť čo z toho vyplýva

kykka
25. jan 2013

@bodka13 Vies, neviem, ci to dieta vola o pomoc. Ma 7 rokov 2 mobily, drahy fotak, pocitac, mp3, radio, ona s tym este ani nevie robit, ale matka jej to kupuje, ked sa chce zbavit vycitiek. V jej detskej izbe ma kozene kresla, proste luxus a hojnost ako nevieco, to ste este nevideli. Cele rodiny dneska trpia ci vyziju alebo nie, toto dieta ma materialne hodnoty take, ako cele rodiny nie... je od mala zahrnana drahymi vecami a vsetko, o co si vecer rozkaze, to rano ma dvojnasobne. Neexistuje ziadna miera skromnosti, chovania, ucty k druhym. Jej matka ma taky postoj, co chces, to rob, po com tuzis teraz, hned to budes mat. No baby, napiste same, co z toho vyrastie? Ma vobec zmysel, aby sme sa my s manzelom o nieco snazili, ked pride domov a jej vlastna matka jej povie, ze nemusi nikoho pocuvat? Ja radsej svoju energiu a vychovu budem venovat svojim detom a nedavat ju tam, kde si ju nevazia... A desdemona ma manzela a su to jeho deti, ale ONA SAMA by bola v podstate v takej istej pozicii ako ja, niekto, kto by bol vmanipulovany do role nahradnej vychovy, ved tu nenapisal jej manzel, ale ona, ktora vlastne iba prisla do ich rodiny a musi prebrat rolu matky zene, ktora je zdrava a ziva, len je leniva... Tam aj keby si ich privlastnila, oni by boli ovplyvnovani aj ich matkou, cize vsetka vychova, ktoru by im dala, by vysla nazmar... To by si museli poriadne sadnut vsetci traja, aj s jeho prvou zenou a celu vec prebrat. Dovody, preco jeho prva zena chce dat deti jemu a jej. Desdemona ma pravo sa porozpravat s jeho prvou zenou zoci voci, lebo ona bude nahradna matka jej biologickych deti. Tak by sa jej priamo do oci mohla opytat na dovod a dohodnut sa na podmienkach. A ked sa jej tie podmienky nebudu zdat, tak ustupit zo vztahu...