Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@kaja73 Bola by som prisna, zaviedla by som pravidla, ktore by sa u nas dodrziavali. Urcite by som nenechala take male dieta vyrastat ako burina. U nas by sa nosila slusnost - pozdravit, podakovat, poprosit, ak nieco chcem, respekt k dospelym. Ja by som ju ohla na spravnu cestu, ale ostala by som ako macocha, preto by som sa do takeho vztahu ani nepustala. Nastastie neter nieje manzelova dcera a ja si nemusim nicit nervy vychovou a mozem sa kludne venovat svojmu dietatu, mam na to pravo. O moju neterm nech sa stara jej matka.
@jabadaba Ako vies, ze som hovorila prave o tebe???? nepamatam si, ze by som tvoj nick niekde spomenula !
Sorry, hadat sa tu s tebou nejdem .... nie som na to povaha, a zeny tvojho typu ma nevyprovokuju. Pekny den ti prajem.
P.S. ak ma niekto nejaky problem, poradim mu ist sa prejst na onkologiu.....nech vidia, co je to mat problem.
@kaja73 A nakoniec by som ostala ako macocha a ta zla ja. Lebo pri mamke si mozu robit, co chcu a pri mne - strige - nie. Uz chapes? Vsetko by sa ti vratilo ako bumerang. Lebo deti nechapu, ze chces ich dobro..... Preto hovorim, ze by som sa do takeho vztahu ani nepustala. Len by som si vyplytvala zivotnu energiu nezmyselne, zatial co by som j mohla venovat svojim detom...
desdemona13 vecer rozpisem,teraz nestiham,zajtra mame oslavu,napisem Vám ako to je u nás.a nechcem zastrašiť nie je to často med lízať ale vedela som do čoho idem a preto nezutekám. a ten kto nie je v tej situácii - lahko je napisat nieco ale realita je ina.
@kaja73 Dobra otazka... Hm, ak by som muza velmi lubila, ako zakladatelka, bolo by to velmi tazke rozhodnutie, ale ako kazda zena, davala by som prednost svojim vlastnym detom a ich vychove. Ak by mi to moj muz nemohol poskytnut, s velmi bolavym srdcom by som vycuvala. Predsa, zakladatelka ma uz 30 rokov. Cas na vlastne rodinne stastie, svoje dieta a nie preberanie deti inej. Vycuvala by som z toho vztahu, svoju buducnost a buducnost svojich deti by som si predstavovala inac. Mala by som pravo na svoj zivotny priestor, svoje deti a nie cudzie. Akokolvek egoisticky to znie, kazda zena ma v sebe instinkt starat sa a ochranovat svoje deti a nie deti inej matky, ktora zije a chce zodpovednost za nich hodit na moje plecia. Nerobila by som jej posluhovacku, ona svoje deti porodila v klude a nevychovavala dalsie, tak nech mi neberie pravo mat moje vlastne deti a venovat sa iba im. Pytala si sa ma, co by som robila ja, tak len odpovedam, vycuvala by som...
Poznam zopar pripadov, kedy deti skoncili u otca, lebo mamka nebola schopna, resp. nechcela sa o nich starat .... a viete co,....myslite si, ze tie deti boli z toho cele bez seba , ze su u otca a jeho novej zeny? no to iste !!! moja mama to doteraz nezabudla vlastnej mame, ze ich supla k fotrovi, a ona si s najmladsim synom odisla k inemu !
@kykka a to moze spravit aj zakladatelka 😉 ,ale nemala by branit otcovi-ak bude chciet on s nimi zit-aby s nimi zil.
O to tu ide-ona moze vycuvat,,alebo to prijat-ale nemala by robit muzovi vycitky a vyhrazat sa mu,robit naprieky........ak sa on rozhodne vziat si synov k sebe.
To je cela pointa.
A ze chlapci potrebuju milujuceho cloveka pri sebe je viac nez iste-ak to z dakych pricin nevie-nechce- byt mama,tak by ako prvy v rade mal stat ich otec.
@kykka myslim, ze si sa ani raz na to nepozrela objektivne a realne... Chapem, ze by aj mna rozculovalo taketo spravanie dietata, ale vzdy by som mala na pamati, ze je to len dieta a hladala by som v prvom rade pricinu preco sa tak chova a spolu s nou aj riesenie. Ja Ti nehovorim, ze si sa o nu mala starat, to nie, ma mamu a je zdrava, nic to vsak nemeni na tvojich predsudkoch a tom, ze si ju zavrhla a nikomu z Vas neprislo, ze potrebuje naozaj pomoc. Je smutne, ked okolie nedokaze pomoct a vy aj vidite kde je problem, len Vas nezaujima, alebo jednoducho ho neviete pomenovat! Pocula si niekedy o syndrome CAN??? Ano, to dievca je tyrane a jedine co vies, je ho odsudit a mas v ociach co vsetko ma a nepotrebuje to. To je ten problem, ak ma dieta malo pozornosti- podnetov, alebo naopak vela a to je to co ty popisujes, ze ma vsetko je to povazovane za tyranie dietata! Nieje v tom ziaden rozdiel, je to presne to iste, ako by jej bolo fyzicky, sexualne... ublizovane. Je len smutne, ze sa jej miesto pomoci nedostala pomoc!
A aby si ma pochopila, ja nehovorim, ze si si ju mala nastahovat, ale cakala by som aspon nejaku pomoc.
Tieto debaty su stale len o tom istom, nemyslite si, ja mam svoje muchy, moje dieta mi dava tiez zabrat niekedy, a ani moja prvotna reakcia nieje vzdy spravna, ale vzdy sa snazim si to v hlave prebrat a hlavne hladam dovod a nasledne riesenie. Neviem nechat veci len tak
@tinka0401 Ty by si cakala odomna pomoc tomu dietatu, ked som lezala krvacajuca a s ranou v bruchu a zosita dole, na posteli? ked som musela v takomto stave vstavat kazdu pol hodinu k svojmu novorodeniatku den, noc byt slaba nevyspata? Kazda zena tym prechadza, len si neviem predstavit, preco to ziadna zena nechape, ked to tu pisem. Ty vies, co znamena skutocne tyrane dieta??? Ty kokso, no chudinka, lebo ma vsetko... Nie, nemam sil, ani naladu ani nervy vynakladat moje usilie tam, kde si ho nevazia a kde ho hned rozdupu. Svoju energiu radsej budem venovat svojmu dietatu. Vies, kolko krat sme chceli s manzelom pomoct a nakoniec sme to vzdali. Nech si robia co chcu, my mame svoje problemy, svoje dieta jeho vychovu, a navyse, keby si vedela, ako sa moja svagrina chova ku mojmu dietatu, tak by si mala dost. Ako ku predmetu, preto ju tiez drzime daleko od seba. Nech si kazdy vychovava SVOJE deti ako chce, lebo nakoniec mi svagrina zacala vytykat, ze sa jej staram do vychovy... No mozem ja kaslat...
@jabadaba Pisala som to preto, lebo mam pocit, ze sa chces hadat a naschval provokujes, ako si mi napisala ty, ze trepem ... sorry, da sa to aj slusnejsie napisat. .... a dobre viem co to je byt chory, a prave preto som nazoru, ze ak nejde o zivot, nejde o nic a skriepit sa na MK je hovadina.
@kykka Mozem si dovolit tvrdit, ze ano viem co znamena tyrane dieta!!! Kedze je to moja praca, tak by sa patrilo to vediet!
Nie necakala som, ze jej pomozes po porode a vyslovene som Ti napisala, ze si nemyslim a netvrdim, ze si si ju mala nastahovat a starat sa o nu, ma predsa mamu, ale ako sama pises, ten problem pretrvava a predpokladam, ze uz nekrvacas...
Ja chapem, ze je lahsie dat ruky prec, odsudzovat, posudzovat a hrat sa, ze nic nevidime, ale memyslim si, ze je to spravne. Len som chcela poukazat na to, ze to dieta ma naozaj velky problem a len vdaka vychove, resp. nezaujmu matky a v neposlednom rade okolia, ktore nepodniklo nic na to, aby na tuto skutocnost poukazalo ju nic pekne v zivote necaka. Tym nehovorim, ze jej mas dohovorit, montovat sa ked si myslis, ze to nema vyznam, ale su ine moznosti ako poukazat na to, ze sa v tej rodine nedostava dietatu adekvatna vychova.
@kykka to myslíš vážne 😕 ...keby si už pár rokov vydatá za rozvedeného s dvomi deťmi,ktoré doteraz žili s matkou a máte spolu dieťa , no nastala by situácia že deti z prvého manželstva idú k vám tak ty by si ukončila váš vzťah 😕 (tak som to pochopila) ...a to ,že by si vlastnému dieťatu uprela otca by sa ti zdalo správne? ,lebo predpokladám,že by si si ho zobrala so sebou
PS: nechcem sa ťa dotknúť,ale nie si jediná ktorá porodila - viem,že bývajú aj komplikácia a ťažšie hojenie,no treba si pomyslieť aj na to,že keď budeš mať druhé a prídeš domov z pôrodnice tak nebude doma všetko podľa tvojich predstáv ....prepáč,nechcem ťa nijako uraziť alebo nahnevať 😉 🙂....a správne pomenovanie problému s neterou je NECHCEŠ ,nie že nemáš silu 😉
...je zvláštne=smutné aké sme/ste sebecké a citlivé k vlastnému dieťaťu,k vlastnej bolesti a to okolo,bolesť a trápenie je nič=respektíve,čo ma potom však ľahšie sa nadáva na "nevychované decko" ako pomáha ☹
@radina mne nemusim hovorit nic o onkologii ani o tom, ze ked nejde o zivot ide o velke haaa... A hadat som sa nechcela. Ale prepac, vyhlasovat, ze tu niekto niekoho kamenuje, akoze pardon, naozaj som sa nezdrzala. Zbytocne silne slovo a dostala si len nazad to iste. To, ze tu niekto vyjadri nazor, hoci aj kriticky, to je kamenovanie? No to ja Ti potom mozem odporucit ist sa pozriet do Iranu, na verejnu popravu. Potom zistis co je kamenovanie. Takze ak si za vazenie slov, potom treba ale zacat aj u seba. Len tolko. Ziadna provokacia to nebola, ani pokus o hadku. Ostatne, pri vymene nazorov to obcas tak chodi, ale nebudeme preto niekomu odporucat, aby si zasiel na onkologiu. Fakt smiesne ak ani nevies komu to adresujes... 🙂
@tinka0401 Nieje to nasa vina a zodpovednost. Zase sa opakujem, snazili sme sa pomoct nespocetne krat a obratilo sa to proti nam. Mozno, ze v tvojej praci to takto vidis, ale zo strany ludi, ktorych sa to priamo tyka vyplyva iny nazor a iny pohlad na vec. Co ak sa okolie snazi pomoct a aj tak to zlyhava? Co ak okolie ma aj svoje problemy - horsie, ver mi tisickrat horsie - a niekto im neustale vycita, ze nepomahaju tomu a tomu a pri tom maju tolko starosti a problemov, ze este aj tu pomoc, ktoru chceli poskytnut tomu dietatu je pre nich nad vsetky sily. A nikto ich za tu snahu pomoct neocenil, naopak, este im vycita, ze je to ich vina, aj ked vlastne s tym nic nemaju... Vies v praxi je to tak, ze ked niekto nechce, tak sa mu pomoct neda...
@bodka13 Ty ma tu prestan odsudzovat. Ako ti je lahko sa tu o mna obtierat, ked si si nicim nepresla. Ako je to lahko sa vyvysovat nad tych, ktori si tym prezili a maju dovod si utvorit tento nazor. Taketo svatusky ako ty mam najradsej. Preco mna vinis za neschopnost jej matky? Co ja s tym mam? Sa spamataj a nenut mi slova. A ano nechcem a nemam sil a co teraz? A to, ci po druhom porode budem mat doma situaciu taku ako chcem, je moja vec. Ale nikto mi nebude otvarat poza chrbat po porode byt, strkat bez mojho vedomia jeho dieta do izby nasho syna a nechavat ho v byte, ked mam pravo na poporodne hojenie... AK niekto odomna chce, tak sa ma to opyta a dohodne sa so mno, a nebude so mnou nakladat ako s predmetom. Si strasne, ale strasne sebecka zena ty, ktora tu napada zenu, ktora sa riadne stara o svoje dieta, svoju rodinu a vinis ju za neschopnost inej zeny.. Ved si to len zober, kde je logika? A ano, nechcem sa uz snazit pomoct, lebo nase neskutocne pokusy pomoct stale skoncili fiaskom Ano nemam chut starat sa jej do vychovy. Chcem zit svoj zivot, mat svoj klud, so svojim dietatom, mam na to pravo a chod sa poskladat
tato diskusia sa, mile baby, zacina uberat trochu inym smerom.....
@kykka neodúdila som ťa - nijako ťa nenapádam...položila som otázku 😉 ...opakujem sa : Ako vieš,že som si ničím podobným neprešla 😕 😉 ...nikde som ťa neobvinila ,iba som pomenovala tvoj pocit ...svoje neskutočné pokusy si opísala ako 2 dni,ktoré bola neter u Vás ...nikto ti neberie právo byť šťastná ,problém sa tu rozoberal a hľadalo sa riešenie ...no a zvrhlo sa to do porovnávania kto -čo a ako robí a trpí ...
PS: Ty teraz robíš čo ??? urážaš ma ! ...aj ja sa riadne starám o svoje deti a až o 2 😉
...škoda,že pri každej diskusii je vždy niektorá príliš vzťahovačná 😉
@kykka mam aj ine starosti ako nahlasovat adminovi 😉
ja len, ze zakladatelka potrebuje riesit problem a teraz to vyzera ako tema o tebe, tym ako sa tu do teba poniektore navazaju...nic v zlom.
ale teraz mi moze tiez niekto oponovat, ze vsetko so vsetkym suvisi.... ano. len uz to zachadza trochu pridaleko.
idem ja radsej popratat, oprat, navarit, kym maly spi. baby, nic v zlom, ale fakt neviem, kde beriete na to cas poniektore byt tu cely den a diskutovat, ked ste doma na MD, ci RD. ale jasne, nie je to moja vec. to bola len taka recnicka otazka 😉
@martinjasen ...neviem,či ťa už požiadali o uzavretie diskusie,alebo vymazanie niektorých príspevkov ,no skôr ako tak urobíš,skús ju aspoň zbežne "prebehnúť" a objektívne posúdiť kto koho uráža-napáda a ponižuje ....je mi veľmi ľúto,že nevieme diskutovať, každá neúprosne trvá na svojej pravde a všetko ostatné je blbosť....život je o kompromisoch 😉
@kykka ale nie, hadam nemusime hned bezat zalovat. Len sucha konstatacia, ze sa to tu kapanek zvrtlo. No hadam to ustojime v mieri a pokoji. 🙂 Vymena nazorov je v pohode, aj ked sa nam nepacia tie druhe ci tie nase druhym. Len preto netreba hned siahat po podpasovkach no...neva, stava sa.
@jabadaba Ja som ale napisala " tu ta idu za to pomaly ukamenovat" - nadnesene myslene. 😝
Ja tu tiez s vela nazormi nesuhlasim, ale pisem vacsinou bud len zakladatelke, alebo ak na mna niekto zareaguje .....ale nejdem nikoho presviedcat o opaku, take prispevky preskakujem lebo vzdy to konci hadkou, uz velakrat som to tu videla .... mala som pocit, ked si na mna v tejto teme uz niekolkokrat reagovala, ze ti ide prave o to , vyprovokovat ma. 😀 .... lebo evidentne my dve mame uplne odlisny nazor na celu situaciu. 😉
Tak sa mi necuduj, ze som zaujala obranny postoj, lebo sem tam vidim zienky, ktore vyslovene vyvolavaju hadky vsade mozne.
@bodka13 Zaujimave, ze taka zena ako ty mna ide sudit a pisat mi, kolko dni som jej chcela pomoct. A pri tom ma ani nepoznas, ani nepoznas celu situaciu. 🙂 🙂 🙂 Neviem, ty si z kazdeho prispevku vytiahnes nieco, cim mozes podrypnut a potom zo seba robis neviniatko, lebo ta druha je vztahovacna. Si smiesna ;) Kazda inteligentna zena pochopi, ze moja pomoc sa nevztahovala iba na dva dni, to som iba opisovala zakladatelke, co sa moze stat, ked jej pridaju na hlavu dve cudzie deti po porode. Asi logicke je, ked sme s manzelom roky, tak asi pozname celu situaciu roky a castokrat sme zasiahli, nie? S tebou som skoncila, lebo znova si vytiahnes nejaky kontext z mojho prispevky, aby si si mohla rypnut a potom plakat, ake su zeny vztahovacne. A mimochodom, zakladatelka dieta este nema, tu sa riesi dilema, ci si vobec nechat urobit dieta v tridsiatke do takejto situacie. Vies, kazda zena ma pravo mat svoje deti, nielen TY. ;) Takze zbohom, tvoje dalsie podrypovacne prispevky ma nezaujimaju, ani si ich neotvorim a neprecitam... ;)

@macamac Otec je rozvedeny a zije sam. Takze oni chceli pre to dieta najst vhodnych adeptov z rodiny s detmi, aby ju mohli niekomu supnut, aby uplne lahko ziskala surodencov. Ibaze ich nezaujimalo, co na to druha strana a ci su na to pripraveni a ci to vobec chcu... Proste Egoizmus hraniciaci az s hlupostou. Tak ako vzdy, akoze cela rodina by mala byt povinna robit sluzby svagrinej, lebo milostpani sa rozviedla. U nej slovicko prosim a dakujem neexistuje, je to jedna povysenecka zena, take ktore vidis sa prevazat na BMW a ktore sa vysmievaju z chudoby inych. Mysli si, ze pre celu rodinu je teraz samozrejmost jej skakat okolo zadku, nezaujima ju, ze ludia okolo nej maju problemy, aj horsie ako ona... Na to som ostala tehotna a ani by ma vo sne nenapadlo, ze to spravia takto, bez nasho vedomia. Ved my sme sa s manzelom klopali po cele, ci im akoze tu uz vsetkym sibe. Ale nechali sme ju u nas, lebo nie sme zvierata, len to sa proste nedalo po porode mat ju doma, hlavne s jej otrasnou vychovou, tak sme ju proste poslali k jej matke, ved preco sa my mame teraz o nu starat po porode? Kde je akoze ludska logika u nich? No vies si urcite predstavit... Ja nie som zla. Uznavam rodinne vztahy, dokazem pomoct a podat pomocnu ruku, ale nie ludom, ktori si ku mne chovaju ako k predmetu a robia si so mnou prachovku. Ak chcu, aby som vychovavala ich dieta, nech ho naucia vazit si ma a moje dieta, slusneho chovania k dospelym. Keby som videla, ze to dieta a jej matka trpia, bez vsetkeho podam pomocnu ruku. Ale oni netrpia, naopak, ziju v hojnosti a chovaju sa, ze cely svet je ich, vysmievaju sa chudakom a nam este chceli ukradnut z naseho rodinneho stastia, ktore sme si roky budovali. Proste nie, neznasam ich obidve a nie som jedina. Vela ludi okolo sa ich distancuje. Takisto aj my a uz mame klud...