Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
zakladateľka neriešila dilemu či si nechať urobiť dieťa 😉 ale citujem ju z úvodného príspevku : "Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné."
@kykka Vies, toto je jasny priklad, ze sa snazis pomoct, v mojom pripade poukazat na mozny problem, ale druha strana nema zaujem! Snazila som sa Ti povedat, ze to dieta ma problem, ze to neni len o tom, ze je nevychovana... Vies, casto chcu ludia pomoct a urobia este horsie, ci uz sa nerozumeju, alebo sa nechcu...
Len pre ujasnenie, v mojej praci pracujem denne s ludmi, ktorych sa to priamo tyka a pracujem priamo na probleme, ta praca je narocna pre nich, pre mna a dosiahnutie nejakej napravy nas stoji vela sil.
@radina 😀 ale mne skladat ucty za svoj cas tu straveny nemusis. Ja neriesim kolko tu kto je, vychadzam z premisy, ze si kazda slobodne robi co chce a travi cas kde chce. Mne napriklad dieta spi. Druhe je tiez zaopatrene podla forsriftu, domacnost v poriadku, nikde ziadne odpadky na zemi. Sme po obede, pupky naplnene. Momentalne pijem kafe. A k nemu mam rada svoj klud. 😀
Takze v pondelok Ta tu uz nebude? :(
@desdemona13 ja ta aj chapem, ale co by si chcela ty do buducna??? ake mas ,,sny,, a plany???
a máme ďalší nový fakt od zakladateľky- žijú na tom istom sídlisku
ale nevieme, či tá ex chce striedavku, alebo im ich dať nastálo
takže- keďže ocko ich má na jednom sídlisku, nemá to ďaleko. malo by mu začať záležať na ich pre/výchove, ak ich miluje. ešte sú malé - tvárne.
nuž,ale ak ich nemiluje- nech to povie narovinu,ako chlap. a nie sa schovávať za neschopnosť ich matky 😝
@bodka13 Ak to myslíš ako nejakú manipuláciu, tak si vedľa.. dopisujem fakty podľa otázok. ALe nemusíte mi veriť..
a ďalšie zvláštne nezrovnalosti od zakladateľky
celkom tomu celému nejak nerozumiem
zhrniem:
1. exka si dala urobiť deti naschvál, lebo si chcela poistiť svojho muža ( 😅 😅 ) a byť zabezpečená 😕 😅
2. deti si nechala u seba, lebo je odkázaná na výživné na ne od ex 😕
3. deti nechce, chce ich dať exovi 😕 ( už nepotrebuje peniaze)
4. alebo chce striedavku ( znova- asi už nepotrebuje peniaze od ex a byť "zabezpečená" )
5. našla si "robotníka" a čaká s ním dieťa 😕 tu sa pýtam:
- načo by si dala robiť dieťa "robotníkovi" ? aj jeho si chce poistiť? 😕 načo?
- načo by chcela ešte dieťa, ak sa nechce a nevie starať o svoje dve už narodené? načo by znova hádzala lieky do záchoda? 😕 a keby to bolo neplánovane - tak taká matka ( ako ju opisuje zakladateľka) by snáď nemala problém ísť na UPT, nie? keď sa dokáže zbaviť dvoch žijúcich detí........
apropo posudzovanie bávaliek od nových manželiek :
to tak ľahko uveríte jeho slovám o jeho ex? hlavne ak sú znevažujúce? dobre sa to počúva,že? ako rajská hudba. lebo tým si hladíte svoje ego- JA som predsa len lepšia!!!
ale ako možno niekoho súdiť z počutia? keď o ňom prd viem?
a netreba zabúdať, že tú ex tiež kedysi MILOVALI!!!!! tak,ako teraz vás.
takže možno trošku rátať s tým, že ak náhodou vám to nevyjde, je dosť pravdepodobné,že podobné kaleráby bude hustiť ďalšej v poradí.
pre mňa by bol chlap gentleman, keby vedel vecne hovoriť o bývalke a nielen to zlé.
lebo nik nie je len zlý alebo len dobrý.
to,prečo im nevyšlo manželstvo, vedia len ony dvaja. a obaja majú vždy rovnakú šancu na zlepšenie vzťahu. na vzťahu musia pracovať vždy dvaja. nielen pracovať v práci a zabezpečiť rodinu a basta. dosť jednoduché.....
a ešte nedá mi k tomu "robotníkovi" :
to, že to zakladateľka spomenula znamená, že zrejme to považovala za dôležité. nejak "odčleniť " , zaradiť daného človeka. a pre mňa tým nepriamo vypovedala o bývalke dosť podstatnú vec, ktorou si zároveň zakladateľka protirečí, a to, že bývalka zrejme nebude taká ZLATOKOPKA, akou ju opísala a možné je, že naozaj z čistej lásky sa rozhodla mať dieťa s novým partnerom. snáď si toho "robotníka" nemusí istiť pre majetok. či?
a čo znamená pre niekoho robotník?
pre mňa človek,ako ja a každý tu na Zemi.
akože titul /y/ ešte nevypovedajú o ľudskej hodnote človeka. nezaručujú, že sme lepší. v ničom.
fakt, toto mi prišlo minimálne "úbohé" 😝
@desdemona13 nemyslela som to ako manipuláciu 😉 len,že ak nevieme "všetky" fakty tak sa ťažko radí a častokrát to aj dosť mení situáciu a názor
@macamac Takže -
AD1 - áno, presne tak.. ona nikdy nikde nerobila, potrebovala chlapa, ktorý sa postará.. akéhokoľvek.. a môj muž bol ešte k tomu náhodu z dobrej rodiny
AD2 - áno, čo je na tom nepochopiteľné?
AD3 - už som tu vyššie viackrát spomínal, že ona ich chce, ale reálne sa o ne nedokáže postarať
To s tým robotníkom nemalo byť znevažovanie toho človeka a ak si pozorne prečítaš ten príspevok, v ktorom som to spomínala, tak je to tam aj JASNE napísané. Jej to už potom bolo jedno, nedávala si pozor, ostala s ním tehotná a už ani tak nerozhoduje majetok ako to, že nemusí nikde robiť a chlap ju zabezpečí. Aj keď len skromne, ale zabezpečí.
A pokiaľ ide o posudzovanie bývaliek - ja ju poznám aj osobne, nielen z rozprávania, takže si dovolím mať na ňu vlastný názor. A ešte pre vysvetlenie - všetci ich spoloční známi a kamaráti sa od nej odvrátili keď zistili, že čo urobila vlastnému mužovi. Rok s ním odmieta spávať a potom zrazu on zistí, že je tehotná s iným chlapom.. Ako sa mal asi cítiť?
A na záver, nie som si istá, či vôbec ešte má cenu niečo tu písať. Naozaj som očakávala podporu z vašej strany, ale nedočkala som sa jej. ☹
Tak vám teda všetkým veľmi pekne ďakujem.
@bodka13 Vieš, keď na začiatku diskusie človek niekedy dopredu nevie ktoré fakty sa ukážu ako potrebné vedieť
@desdemona13 to je tiež pravda .....teraz nemyslím teba,ale všeobecne : ak chcem niekde niečo napísať mám to zhrnuté a dopredu premyslené,aby som čo najlepšie všetko opísala, napr: som vydatá,za koho,kde bývame,prečo ,čo sa deje,...hoci aj vtedy sa môže vyskytnúť nejaká otázka a budem musieť informácie doplniť
chcem sa opýtať k AD3 : ako ste zistili,že sa nevie o nich reálne postarať ? kto dal podnet na posúdenie a rozhodnutie komu budú deti zverené do opatery ?
Akú podporu si očakávala ...napr. ja som ti v úvodných príspevkoch písala,že ono to pôjde,len sa treba nastaviť inak 😉 ale zase nemôžeš čakať,že to bude od prvého dňa šlapať na 100% ,tak to nefunguje nikde 😉 ...chce to veľa kompromisov a trpezlivosti
@desdemona13 aha.
dík za vysvetlenie 😉
a nie-neodchádzaj. je to tvoja téma. nevidím dôvod, prečo by si ju mala opúšťať 😉 🙂
priznám sa - práve som premýšľala nad vami.
fakt mi je to teda úprimne ľúto, ako to dopadlo u tvojho muža.
ale aspoň - necítiš súcit s tými jeho deťmi?
keď tá najbližšia osoba o ne nejaví záujem, neskúsila by si pomôcť svojmu mužovi? možno aj jemu pomôžeš nájsť si k ním znova cestu. a možno ti za to raz bude vďačný a o to viac si ťa bude vážiť a milovať.
a nikdy nevieš.
poznám prípady, keď takéto deti pomáhali a doopatrovali tú druhú "mamu", zatiaľ čo jej vlastné sa od nej odvrátili....
porozmýšľaj...
chce to čas
@kykka len tak na okraj, ked som ja prisla z porodnice a syn chcel podrzat babatko (ma tri roky a nie je to ziadny anjelik 🙂) posadila som ho na gauc a vysvetlila mu ako ma drzat babatko a vlozila som mu ho do narucia, pricom som mu pomohla podrzat hlavicku. babatku sa nic nestalo a maly bol stastny hrdy brat 🙂 aj tak sa da 🙂
@desdemona13 hej, ja som ťa podporila 😉
@bodka13 To, že sa o deti nevie normálne postarať sme zistili tak, že odkedy sa s nimi odsťahovala tak ten starší sa rapídne zhoršil v škole, dokonca niekedy do tej školy ani nejde. Obaja zvulgárneli, jedným slovom zvlčili. Riaditeľka školy je taká veľmi akčná a stretla môjho muža v potravinách a začala sa mu ponosovať, že chalan má otrasný prospech a správanie v škole, chodí do školy špinavý, nenosí si pomôcky, nadáva a bije spolužiačky. A že ak sa to nezlepší, tak dá podnet na sociálku. No a odvtedy to s mojím mužom riešime lebo perspektíva toho, žeby sa to zlepšilo nie je ☹
@macamac Súcit je jedna vec, nie som predsa z kameňa. Jasné, že mám súcit. Na druhej strane - mám rozbehnutý jeden veľký dlhodobý projekt a popri tom určite nezvládnem tri deti. Jednoducho nie. Nech by som sa rozkrájala. A v prípade, že by som si mala vybrať medzi deťmi môjho muža a mojimi vlastnými.. prepáč, ale nie je o čom. Ja som už dohodnutá s mojou maminkou, je už na dôchodku a na vnúčatko sa veľmi teší - pomôže mi za každých okolností. Ale nemôžem od nej chcieť, aby sa starala aj o deti môjho muža. Tiež už nie je najmladšia a má podlomené zdravie.
@desdemona13 jasné že sa to zlepší, len malý potrebuje stabilitu, zázemie a konzistentný prístup vo výchove, ved sa mu rozviedli rodičia, to je pre také dieťa ako malý koniec sveta, muselo sa to niekde odraziť, práve v tomto mu môžete teraz pomôcť vy.
@desdemona13 dokaz, ze s tym dietatom sa cosi deje. Ze nie je zle samo osebe, ale cosi v sebe riesi. Preto jeho nalepkovanie nie je na mieste Desdemona. Ved je to dieta. Male, co o zivote a svete dospelych vie prd jalovy. Chudak. Rodicia sa rzovedu, on zrazu zije s nejakym cudzim chlapom....otec ho vida sporadicky. Uz davno mal tvoj muz nastojit na zvereni deti do starostlivosti. Mal si overit ako ziju, ci maju vhodne podmienky k spravnej vychove. Navyse, ak su z jedneho sidliska. Zanevriet nie je sposob ani riesenie, je to zbabele pchanie hlavy do jamy. Na ucet tych deti. A cesta je nevnimat tie deti negativne skrz emocie k ich matke.
@desdemona13 neviem prečo,ale mne to príde ako "normálne" reakcia dieťaťa na rozvod rodičov ....možno sa mu nedostáva toľko pozornosti,koľko by chcel/chceli - čo keď si nerozumejú s tým novým partnerom ich maminy,určite má iné spôsoby výchovy ako mal ich otec ....tvoj muž by sa mal zmobilizovať a najskôr sa kamarátsky porozprávať s chalanmi=čo ich trápi,čo sa im nepáči, potom so svojou ex a následne riešiť návštevu u detského psychológa-nič tým nepokazí,iba získate cenné rady ako chlapcom pomôcť -ako ich "donútiť" k poslušnosti a rešpektovaniu 😉
@desdemona13 iste, ved mas stale moznost vybrat si svoj zivot tak, aby Ta naplnal. Tvoj muz by sa mal angazovat vstarostlivostio svojedeti, je za ne zodpovedny a dlho este bude. A Ty sa zariad. Nema zmysel bojovat proti sebe a ani proti tym detom. Skutocne, to nikam nepovedie. Nebudete spokojni nikto, akurat, ze sa vo vas bude kopit trpkost.
@desdemona13 čítala som len pár príspevkov a nie je to o tom, že by ťa baby nepodporili alebo nepochopili. Možno že pár vecí okolo tých detí si napísala v tom úvodnom príspevku trošku tvrdo. Máš to veľmi ťažké, niet čo závidieť. Ale žiadnej žene a myslím, že ani tebe nie je ľahostajný osud detí a tobôž, keď sú tie deti tvojho manžela. Veď aj tebe je ich ľúto, chceš aby mal manžel dobrý vzťah k svojim synom, nie? Možno som to tu nepostrehla, ale nerozmýšľala si nad striedavkou zo začiatku? Keď sa ona nevie postarať? Je hrozné, že si urobí deti a nestará sa....z takých ľudí mi je vždy smutno ☹ . Ak si ich vezmete k sebe, budete potrebovať odbornú pomoc, lebo deti nie sú asi momentálne zvládnuteľné, ale možno by ste si s nimi nakoniec vybudovali dobrý vzťah....na to ale nikto nevie dať asi odpoveď, že to dopadne dobre alebo zle....ale držím palce, aby ste správne rozhodli.

@radina ale chod. Ale ked tu prispievas, tak sa neda uplne na teba nereagovat. To by mohlo byt povazovane za ignoraciu. 😀 Je normal, ze reagujeme aj na tych, ktori sice nam nic priamo nezdeluju, ale niecim nas zaujme ich vyjadrenie. Ci v pozitivnom alebo negativnom zmysle. Hm? Vyjadrujeme sa tu k spolocnej teme predsa.
No nechaj tak, ak Ta iritujem nuz ma obchadzaj, ja sa zariadim a tiez si kusnem do prstov no.... 😎