Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@desdemona13 ja by som skor povedala ze spravanie jeho syna je typicka reakcia na rozpad rodiny...
@jabadaba Ja sa nijako zariaďovať nebudem a rozvádzať už vôbec nie!!! A s takýmito radami môžeš ísť vieš kam. To je podľa teba normálne riešenie? Rozvod? Však my sme rodina.. síce zatiaľ len dvojčlenná, ale rodina. Nech pyká ten, kto tú predch. rodinu rozbil a ja ani môj muž sme to neboli. On urobil pre záchranu toho vzťahu všetko. ☹
@desdemona13 vies co, nech sa paci link, rac si precitat Ty aj tvoj pan manzel! Dufam, ze vam docvakne! A jasne, nerozvadzaj sa, klad si ultimata a poziadavky podla vlastnych egocentrickych kriterii! Co tam po tych deckach! Nech si to vyzeru aj s vinnikom celeho rozpadu ich rodiny!
@desdemona13 keby sebectvo kvitlo tak si sama kvetinka...hm
Akym sposobom tie deti rozbili vztah? Tvoj muz a jeho deti nie su podla teba rodina?
@desdemona13 práveže vy ste štvorčlenná rodina.
veľmi smutné.. to že desdemona tie deti nechce, by som nejako predychala.. ale to že jej manžel ako tu bolo písané v noci nespí a rozmýšľa čo urobí, lebo "je logické že rezignoval na vychovu vlastných detí " a nevie sa rozhodnúť či sa má postarať o vlastné deti - to je už pre mňa silné café ☹(((
nerada ti to píšem, ale tak ako sa tvoj chlap správa teraz k svojim deťom sa raz možno bude správať aj k tvojim.. ja by som s takýmto chlapom veru deti nechcela..
@desdemona13 co vlastne chces do pekla? Clovek Ti poradi aku mas teda moznost, ak sa nechces prisposobovat a ukracovat vo svojom zivote. Lebo to je za danych okolnosti asi jedina rada, ktora sa da aplikovat. Rada, ze sa mas prisposobit a akceptovat tie deti tiez nie je dobra, to hadzes argumentami kde su tvoje prava a sloboda! Mala si tu rady ako vychadzaju ine s detmi svojich partnerov. Zasa nem dobre.
Potrebujes aky druh podpory? Potrebujes pocut, aby si trvala na svojom a decka zotrvali u matky, ktora im neposkytuje vhodne zazemie? Potrebujes pritakat ake velke prava tu mas Ty v tomto vztahu lebo je cely len a vyhradne o tebe? Podporu tvojho muza, aby s exmanzelkou zakrutil a deti jej natlacit bez ohladu na to ako ziju? Aky druh podpory vlastne chces? Ano moja, trvaj si na svojom si v prave, presad sa, je to tvoja rodina, tvoj muz, tvoje prava. Ci? Asi uz nerozumiem. Comu jedinemu rozumiem je to, ze absolutne nie si ani Ty ani tvoj muz schopna objektivneho vyhodnotenia celej situacie, neviete empaticky vyhodnotit, ze deti sa spravaju nevhodne pre iny dovod nez pre ten, ze su nevychovane matkou! Psychologovia ste nulovi a empatia tiez na nule. Lutost tu nestaci. V uvode si popisala tie deti velmi negativne, ale absolutne si nepripustila v ziadnom z tvojich prispevkov, ze sa to deje ako dosledok rozvratu ich rodiny. Ani raz si tu nepripustila zasadny podiel tvojho muza na celom tomto. Ani jediny raz! Ani raz si tu neprezentovala ako velmi mu na vlastnych detoch zalezalo a stale zalezi. Uz v mojej prvej reakcii na temu som sa Ta pytala, ci si vzala do uvahy to cim si tie decka presli pocas rozvodu. Ziadna odpoved. Vzala si to do uvahy? Alebo toho doposial nie si schopna? Tak teda, povedz, co vlastne hladas touto temou? Odklepnutie tvojich postojov? Ze su spravne? Neomylne? Mas moznost, nechces ju vyuzit. Nemas moznost, si v koncoch. Potom uz fakt neviem.... 😝
@desdemona13
Myslela jsem si, ze sem uz neprijdu.ale nedelam nic jineho, nez premyslim o tomto pribehu, tak docitam:
1. pises,ze deti jsou po odstehovani spinave..nepozorne ...vulgarni..
to znamena,ze pral,staral se o ne a delal ukoly s nima hlavne tatinek...
2. porad pises o vekych projektech .planech...to znamena, ze ani jedno dite se nevejde do tveho zivotniho projektu..max. ihned z porodnice, jak jsi dohodnuta s maminkou,nalozit a odvest "za humna"...(nedej Boze, jestli to budou dvojcata-trojcata - to se stava, pozor 😎 kdyz nekdo DLOUUUUUHo - pobira antikoncepci a podle Tveho popisu prace to vypda ze az do menopausy..)
"podle meho i pro svoje budes posilat mliko a lasku po drate"
Ze vseho mi vychazi, ze "manzelka, zena, matka , uklizecka", je vlastne v jedne osobe OTEC deti..zrejme Ti slouzi a Ty se bojis ,ze o tyto sluzby prijdes nebo se o ne budes muset aspon rozdelit...
Psala jsi, ze bydlite na stejnem sidlisti...
Vis,ja porad rikam, ze je riziko, poustet na sidlisti hrat si s detma na piskoviste samotne tatinky ...
Protoze prave panelove domy jsou pronajete svobodnymi slecinkami v letech, ktere LOVI, kde nemaji, ale hlavne, ze to stihnout pri honbe za karierou....vzdyt piskoviste je pred domem..a starostlivy otec a slusne vychovane deti jdou vypozorovat z okna.. 😔
@zabka88 -podle meho se chce postarat..ale ma ultimatum..
@dai - uplny souhlas..jeste bych priradila vyrok pana Milose Kopeckeho ze sanitky . Kdyby hloupost nadnasela, vy vyste tu litala jako holubicka,
@irriss to je to "tretie riešenie" ktoré tu zatracujem od začiatku, zmanipulovať manžela aby sa "vykašľal" na deti z obavy že by si ju stratil..
takéto niečo sa však po rokoch vráti ako bumerang, deti keď to raz pochopia svojho otca znenávidia, a v ňom keď sa raz ozve svedomie bude za to viniť ju.. s takým bremenom na duši by som žiť nechcela..
@desdemona13
nechcela som už písať ale ešte skúsim 😅
Ber to ako môj názor na danú situáciu:
Podľa mňa máš dve možnosti /beriem to teraz čisto z pragmatického hľadiska/:
1. Necháte to s manželom tak...ako sa to ďalej vyvinie, / strčíte hlavy do piesku typu: má výživné nech sa stará exka ja ich nechcem ani vidieť, nič s nimi nemám, nie sú moje/ tu môžem bez problémov napísať, že sa to bude len zhoršovať a problémový bude aj mladší a hrozí naozaj prúser, taký, že ich matke zoberú a máš to, čoho si sa bála najviac.... 😖
alebo
2. manžel prehovorí ex do duše /na základe rozhovoru s riaditeľkou o špinavých veciach pohrozí.. má čím.../ a na druhej strane ponúkne pomoc pri príprave detí do školy a ich kontrole, a tu môžeš podať pomocnú ruku ty ako jeho manželka a pomôcť tým chlapcom aspoň s učením
A teraz prečo by si to mala robiť??? No preto, aby nedošlo k prúseru, aby deti ostali v starostlivosti matky/o ne ona vlastne prísť nechce, len ich nezvláda/ a ty "máš čisté pole", lebo návštevy detí môžeš ako pani domáca regulovať
JE to písané nechutne, vypočítavo, ale treba nad tým popremýšľať, a tiež robiť kompromisy. Z mojej strany všetko.
@kykka ale čo vyrieši ona tym, ked bude hundrať na exmanžellku svojho muža? NIč. A maju trpieť za svoju nepodarenu matku deti?
Spytam sa ťa tak. KEby si sa rozviedla s mužom a videla by si, že ten je neschopný sa postarať o deti a ani ich nechce, dokazala by si svoje milované deti nechať pri takom chlapovi alebo by si robila všetko preto aby ostali s tebou.... a čo by si robila, keby tvoj novy partner s tym aby si mala deti ty nesuhlasil? Tipujem, že každá normalna žena by sa s takym chlapom, ktory nechce prijať jej deti rozišla. A ked je to naopak, tak odrazu ideme lutovať muža a jej novu partnerku, že chudata sa musia starať o deti, a bili by sme sa za to, aby deti ostali pri svojej nekompletnej matke, len aby sme my mali pokojny život. Ešte raz. Chlap ktorý by bez mihnutia oka nechal svoje deti pri žene, ktora ich nechce a nevie sa o nich postarať je obyčajna svina a ani by som o neho nezakopla.
Aaaaa a teraz mi cinklo! Kde do pekiel su stari rodicia tych deti?! Ci maju v pazi ako sa ich vnucatkam vodi? 😝
@desdemona13 "Exka môjho manžela ho postavila pred hotovú vec - ona jednoducho deti chcela a hlavne potrebovala si pozichrovať bohatého chlapa."
ak nejde az tak o financie, este ma napadlo ci by nepomohla u Vas nejaka vypomoc - dievca alebo pani ktora by kazdy den bola s chalanmi, dohliadla chalanom na ucenie, pripadne uvarila, alebo urobila to na co Vy dvaja pri pracovnej zaneprazdnenosti nemate cas. a usetrili by ste aj na vyzivnom ktore platite matke - ta by zacala platit predsa Vam. aspon zo zaciatku by to potom nebola pre Teba taka hroza.
aj ked, po prihode s Tvojim psikom, Vase vztahy su velmi zle nastavene a neviem ci to vobec dokazes (chces) zmenit.
necitala som napisane prispevky ale chcem sa spytat, a mysli niekto vobec na tie deti? ako sa oni citia? pisatelka pise ze su nevychovane, drze, zle sa ucia. vela krat je za tym ten tichy vykrik o pomoc. oni vyrastaju v prostredi ktore nie je pre nich vhodne, matka sa sice snazi ale zlyhala.
@desdemona13 ty ich neches, uz len tie vikendy ta "zabijaju". ukazujes im aj to ze ich vobec mas rada alebo ze ich tam len trpis lebo su detmi tvojho manzela-partnera.
vsetky deti sa daju do urcitej miery "prevychovat". stanovte pravidla pre deti ked su u vas na navsteve. ale nie ze ty len nemozes a musis. niektore veci su proste "ze su" (upratat po sebe, umyt ruky ked su spinave) ale spravanie musi byt. ty ich budes respektovat a oni musia teba. ak oni su len ti na ktorych sa krici a vravi sa im ze aki su zli tak to im nikdy nic do zivota neprinesie.
vravis ze jeden nevie zaviazat snurky. a co tak si s nim sadnut a naucit ho to. nevysmievat sa mu. ak mu nikto neukazal tak nevie. ak nemal zaujem tak mozno skusit ho motivovat aby sa to naucil. napr. povedat - ak sa ty naucis uviazat snurky tak ako odmenu pojdeme do kina na oblubeny film - alebo si ho vypozicat. alebo pojdete do cukrarne. alebo len vonka sa korculovat ci sankovat.
deti sa motivuju chvalou. ak sa pochvalia i za taku sprostost ze si zavesili kabat i to im nieco "napovie". pochvalit ze vsetko zjedli, spytat sa pomoct pri vareni - a samozrejme pochvalit ze im to tak dobre islo.
velmi by som si priala aby rodicia riesili deti nie len tym ze co vsetko zle urobili ale ze co vsetko dokazu a v com sa mozu zlepsit. mozno je to to iste ale su to velmi odlisne pohlady a tym padom i pristup k nim.
chces mat deti. mozno tvoje dieta bude podobne ako tito chlapci. co potom? koho budes pytat o pomoc a koho vina to bude? nikdy nehovor nikdy - ze tebe sa to nestane. kolko matiek povedalo ze ked sa deti narodili tak ich to "prevalcovalo" a neboli schopne sa o ne starat. ale to neznamena ze tie deti za to budu trpiet.
ak matka nezvlada tak jej treba podat pomocnu ruku ale nie ako ze vas to obtazuje to urobit ale urobit to zo srdca. inak to nema vyznam.
@desdemona13
"Ja sa nijako zariaďovať nebudem a rozvádzať už vôbec nie!!! A s takýmito radami môžeš ísť vieš kam. To je podľa teba normálne riešenie? Rozvod? Však my sme rodina.. síce zatiaľ len dvojčlenná, ale rodina. Nech pyká ten, kto tú predch. rodinu rozbil a ja ani môj muž sme to neboli. On urobil pre záchranu toho vzťahu všetko. "
...pykat tu budu ti chalani....
@desdemona13 tak to zhrniem - chapeme ta, mas to tazke, exka nezvlad, deti pojdu k vam - tam moc na vyber zjavne nemas, jedine co pomoze vam vsetkym je POZITIVNY pristup, trochu sebaobety zo strany vas oboch (co sa prace tyka, dva ludske zivoty su dolezitejsie ako premie) a mozno nejaka ta odborna pomoc psychologa a spolu to s muzom zvladnete, ved sa lubite tak zvladnete vsetko. drzim palce, neboj sa toho, je to dar ze prave ty mozes dvom maly cloviecikom tak zasadne a vyrazne pomoct a zmenit zivot.
@desdemona13 Tak sa pripojim aj ja.....
Presla som si hlavne tvoje prispevky... Myslim, ze z 20-tich stran je jasne, ze TVOJ MANZEL zlyhal ako otec na plnej ciare... Co si budem davat servitku pred usta- Je to chujo.....a z toho dovodu Ta skutocne lutujem, lebo TO PRAVE ORECHOVE Ta este len caka..... 🙂
Vsetky baby (samozrejme okrem tych, co nemaju deti, alebo maju "nevlastnych spratkov") pisu velmi emocionalne.... a v kazdom prispevku je citit obrovska empatia k detom..... Preco? Lebo ich vidia, ako svoje.... predstavuju si SVOJE deti v tejto situacii....
*-------------------------------------------------------
Toto si napisala ty, citujem:
"Padol tu jeden pekný komentár, že kto nezažil, nepochopí. Je to trefné."
Ano, je to maximalne trefne.......Ja to ale pouzijem z druhej strany- kto neporodil dieta a nestal sa matkou, tak nepochopi..... Nepochopis tie deti, ktore proste neznesis a nechces vo svojom zivote.....
Preto ta za to nebudem odsudzovat..... Jednoducho, ten cit pride, ked sa skutocne stanes matkou.
Potom pochopis............a potom si uvedomis.........ze tym dvom chlapcom nielen, ze:
-odpieras rodinu, ktoru si zasluzia
-odopieras otca- ktoreho potrebuju
-odopieras brata/sestru- ktory/ktora sa im narodi, ak sa rozhodnes mat dieta.
Zle sa na vsetko pozeras- vidis cely problem cez tvoje oci... a je to nespravny pohlad...Ale otvoris oci, az ked sa stanes matkou....a potom sa mozno budes aj hanbit.... lebo ako TY vravis, alebo akej frazy sa TY drzis- Kto nezazil, nepochopi.
Chce to cas.... 😔
Manzel by mal posadit jeho ex-fuchtlu na rit, spolu si urcit pravidla a naroky (uz len koli detom a tebe) a postup, akym budete vychovavat deti.
Manzel sa deti nikdy v zivote nezbavi.....Ty budes ta, ktora sa bude musiet prisposobit.
A posledny citat od teba:
"Žienky, vzali ste do úvahy aj fakt, že ja by som veľmi skoro chcela svoje vlastné dieťa? Naozaj si neviem fyzicky ani psychicky predstaviť, ako to všetko zvládnem. Ja mám náročnú prácu - na čas i mentálny výkon, chodím domov niekedy o siedmej, ôsmej večer uťahaná ako kôň. Okrem toho by som sa mala ešte starať o dve deti, ktoré sú na venovanie sa im veľmi náročné. Ako sa mi pri tomto všetkom podarí otehotnieť a ak aj áno, ako donosiť vlastné dieťa? Lebo nehnevajte sa na mňa, nemôžem obetovať túžbu po vlastnom bábätku starostlivosti o synov môjho muža. Nemôžem.. "
----------------------------------------------------------------
Toto by si mala povedat manzelovi.....
@irriss Lebo deti vychovavaju rodicia spolu.... Nech mi nikto nehovori, ze on nema podiel na tom, ako sa teraz spravaju...
Dalsia vec- uz davno mal mat debatu aj s ex a aj s manzelkou o tom, ako sa bude vyvijat ich zivot.
Neviem, preco si myslel, ze komplikacie alebo zmena rozvrhu navstevy synov sa nikdy v zivote nezmeni..... namiesto toho, aby sa porozpravali o -pre aj -proti a uprimne jej povedal, ze niekedy bude chciet zobrat VSETKY deti (aj to jej) na dovolenku....ktora nebude trvat vikend....
Dalsia vec- ked vidi, ze matka zlyhava vo vychove, tak by sa mali dohodnut na castejsom stretavani
Dalsia vec- preco toto ma byt hlavny problem jeho manzelky? Toto je "jeho" problem na prvom mieste....ona mu ma iba pomoct a podrzat ho...nie vsak tym, ze bude odmietat jeho vlastne deti/jeho krv.
PANE BOZE....tato diskusia este neskoncila??? 😅 😨 😨 😨 😨 😕 😕 😕 😕 😕 😔
Dotycna pani zakladatelka nepotrebuje radu...ona sa potrebovala "vyrozpravat" ako sa jej zamotava jej buducnost-zivot s clovekom,ktoreho rodina vlastní firmu...atd...podla nej manzelova byvala si ho vzala pre peniaze..atd..no podla mna si ho preto vzala aj ona 😝
Prispela som tu zopar prispevkami...no ked citam jej prispevky 😨 🙄 🤐
Deti su zle,nevychovane a neviem co este...ona je dokonala,vychovana-vynikajuca manzelka a este k tomu mozno v buducnosti aj matka svojho VLASTNEHO dietata,Lebo týmto detom ona nedaruje ani minutku svojho drahocenneho casu!
Deti jej prekazaju,zavadzaju a neviem co este...Ona namiesto toho,aby povzbudila svojho manzela-otca tych deti-este ho drzi v tom,aké su deti zle...atd..aby na nich uplne zanevrel 🤐 Ako vo filme toto.. 🤐
Tak,napisala som len to co si o dotycnej myslim-mozte ma tu ukamenovat,ale toto si myslim a za tym si stojim!
Budem sa opakovat,ale deti sa na tento svet nepytali a je povinostou otca sa o nich postarat!Ci uz s manzelkou alebo bez nej!Stale su to len deti... 😔
.. 😉 ale toto vsechno nam napsala zakladatelka Temy..a podle mne to tak neni..protoze jsem tu od 1.strany a kazdym prispevkem doslova dycham a brecim...
Podle meho -jak to vychazi mne...s prectenim VSEHO..
ON CHCE DETI, ale dostava prikazy a ultimata od soucasne manzelky..a nespi kvuli tomu,protoze ho to trapi.. 😔
Za manzelstvi, ktere fungovalo spolecne s nim, deti byly ciste a pripravene do skoly....jinak by mi pani reditelka neoznamila zmeny v chovani jeho deti ve skole... 😉
z toho mi vychazi, ze jeto prave ON,co se staral.. 😉
Podle meho se jedna o Velkou lasku na sidlisti...kdy hodne casu travil s detmi prave tatinek..a "nekdo " si ho vyhlidnul..jako super otce pro sve budouci deti 😎
@irriss Ok....mozno som prehliadla ucrcite fakty...20 stran je predsa len 20 stran.... Ale ON je jediny, po pravnej stranke, ktory moze nieco podniknut.....
Treba to riesit pravne... Som si ista, ze jej deti nechce ukradnut, ale mal by ich mat castejsie....dokazy na to ma, tak by som to dala na sud...
Totiz to spravanie(ktore maju od mamy) bude velmi zneprijemnovat situaciu medzi nim a terajsou manzelkou.
O chlapcoch tu uz ani nie je rec... Tu ide o zamotany trojuholnik- manzelka-manzel- ex . Oni traja sa nedokazu vymotat z ich problemu. Ale @desdemona13 urcite neurobila zatial nic zle....akurat sa myslenim pobera zlym smerom... 🤐

@macamac ten tretí bod: ona nikde nepísala, že ich matka nechce, ale že ich vlastná matka chce, lenže hrozí, že jej ich socialka zoberie a prisúdia ich otcovi ....