Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@desdemona13 jedine, co mi naozaj vrta v hlave - pises, ze nemas cas a chut (necitujem ,vychadza mi to z toho) riesit deti svojho ex-manzela. ked nahodou jedneho dna tie deti o matku pridu, ako sa k tomu postavis? tiez ich nebudes chciet doma, lebo...? neviem, kebyze si beriem niekoho s detmi, asi si v prvom rade predstavim, ze jedneho dna mi tie deti "zostanu na krku" a s tou myslienkou sa kazdy den budim a idem spat a rozmyslam, ako spravim, aby to cele fungovalo
"Tezke soudit , posoudit.. a nebezpecne odsoudit... "😎
este raz som si precitala uvodny prispevok a napadol mi este jeden postreh, na ktory by som Ta rada upozornila.
v prispevku pises: "Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky." ako matka to ze si 9 rocne dieta nevie zaviazat snurky a 7 rocne ma odklad a horsie rozprava, pripadne ze su priebercivi v jedle nepovazujem za ziadnu tragediu🙂, ale nie o tom som chcela.
chcela som o tom, ze by si mala porozmyslat nad Tvojou manipulaciou tych deti. ak si budes mysliet to co si o nich myslis, nic ine z nich nikdy nebude. nebudu nikdy citilivi, slusni a nebudu mat dobre znamky. existuje cvicenie na manipulaciu. obcas ho so skupinou ludi robim, zmanipulujem za 10 minut vsetkych ze ich o niecom nepravdivom presvedcim. len preto ze im to presvedcivo tvrdim🙂. vedecky je dokazane, ze ludi je lahko zmanipulovat, a bohuzial je manipulacia velmi bezna v zivote (aj v nasom skolstve, kde ucitelka ma ziakov zaradenych na dobrych, zlych, a tito nemaju sancu u tej ucitelky presvedcit ju o niecom inom - a taky je aj ich vseobecny prospech...). plati to aj tu u Teba.
a este jeden postreh. bolo by od Teba velmi ferove, keby to co si tu do tejto diskusie napisala, kazdy prispevok, dala precitat svojmu manzelovi, ze to je Tvoj nazor a postoj. podla mna je spravne byt k sebe uprimni a cestni, najma v takejto veci. aj Tebe by to pomohlo.
@irriss reagovala si na mna? suhlasim s tym, ze "Tezke soudit , posoudit.. a nebezpecne odsoudit". Ani sa o to nepokusam. (aj ked teda zdvihlo mi to zlc, ale to je moj problem, nie zakladatelkin). Len cisto v teoretickej rovine (a inak to nemam dovod riesit, netyka sa ma situacia osobne, ani osobnu skusenost z okolia nemam) - vziat si chlapa so zavazkami a davat od tych "zavazkov" ruky prec mi pride podobne, ako vziat si chlapa na voziku a rozculovat sa, ze nevyjde do schodov, resp. mat dobrovolne deti (ako aj ja) a rozculovat sa, ze ma v noci budia a musim po nich prat ozvracane periny
ja sa na to pozerám tak, že nedokázala by som milovať chlapa, ak by on nemiloval moje deti...to , že si si ho vzala s deťmi, si mala riešiť na začiatku, už vtedy bol on a chalani jeden celok...sú to ešte malí chlapci, niekto má svoje tri deti a ľúbi ich rovnako, keby som pozerala na to, že dvaja starší mi robia starosti, problémy, tak tretie nemám. deti väčšinou problémy robia. aj ked sa ich snažíme vychovať dobre, nie vždy to dokážeme, zvládneme, popri robote, domácnosti...tí chalani sú vlastne už dávno aj tvoji, láska k mužovi pre mňa je úplná aj láskou k jeho synom...nikdy nevieš, aké bude tvoje dieťa..ja milujem názory ľudí, ktorí ešte svoje deti nemajú, na správanie iných detí...poznám také, že u druhých isté správanie netolerovali a samé majú deti horšie...skús vypustiť negativitu na nich a hľadať v nich malých chlapčekov, ktorí sa stále dajú formovať... 😉
@desdemona13 Rozmýslam ,premyslam ako zacat,je to takmer na roman 🙂 som uz dva a pol roka mamou dvoch nevlastnych deti - 10rocnej a 7 rocneho chlapca este k tomu so syndromom ADHD. s priatelom mame spolocnu 16mesacnu dcerku. Narodenie jeho deti zacalo v skratke takto - on 18 rokov, ona 17 s osobitnou skolou , po troch mesiacoch "vztahu" tehotenstvo - sposobom,klamstvo,ano beriem tabletky ale pritom šup s nimi do kosa (priznanie o par rokov neskor' ) tak teda si ta vezmem,dobracisko uz vtedy,fajn,narodila sa prva dcerka,dobre, po roku materska rola uz prestavala bavit tak pome si zhanat noveho chlapa, ked nastala kriza ako ju zazehnala, samozrejme dalsim neplanovanym tehotenstvom.Ok fajn,ale po druhom porode sa to rozbehlo na plne obratky.Nova laska,pre ktoru si brala pozicky,poziciavala peniaze,kradla peniaze na deti a deti zanedbavala,otec deti samozrejme ako pracujuci nemohol byt vo dne v noci s detmi,staral sa o nich ked boli chore,ked mal spat po nocnej lebo ona si vyspavala na hoteloch so svojou laskou. Deti mali rok a 4roky,málinko malo. Deti ju prosili,nechod mami,ona ,bez mihnutia oka ,ani sa len neobzrela a odisla ,kam,za novou laskou. (toto matka nespraví,ani vacsina zvierat neopusta svoje deti - preto nie je pre mna matkou) Nasledovalo samozrejme dalsie tehotenstvo (s tou novou laskou),ved treba peniaze Ale zamilovanost vcelku rychlo presla kedze nebolo prachov a po porode sa vratila do bratovho bytu. Co bolo s tymi dvomi detmi? Na sude sa ich vzdala,rozviedli ich ihned,on dostal deti do starostlivosti,pre porobene dlhy a male deti nemal moc na vyber kam ist,tak zostal u svokry,jej mami,ta sla na matersku a bola s detmi.Fajn,ubehol prvy rok,druhy rok,jemu stroskotal vztah aj pre deti,lebo nova mama mala vyhrady k spravaniu deti atd. Mne zomrel otec,vtedy sa mi zivot otocil o 180stupnov,niejakym sposobom sme sa dali dokopy. po roku som sa prestahovala za nim,za detmi ,odisla som zo super roboty,od rodiny,kamaratiek ,znamych.Deti mali 4 a 7 rokov ked sme zacali spolu byvat tak o rok viac teda 5 a 8 rokov. Po prvych dnoch spolocneho byvania nastalo mierne otvorenie oci,nijako by som nemohla byt vtedy zamestnana a taktiez teraz ked maju 7 a 10rokov. Pricinou bolo napriklad neovladanie zakladnych hygienickych ukonov a postupne vybiehanie na povrch zlych vlastnosti zdedenych po matke.Tak som zacala ich ucit a zo snahou vychovat z nich normalnych ludi.to robim kazdy den ,i teraz. Staram sa o nich ako o vlastne(este som nespomenula,poznam ich totiz od narodenia ) tak ich mam naozaj ako vlastne deti,davam im vsetko od lasky az po tie hmotne veci,podobne ako robim alebo budem robit i u mojej dcerky. (este napisem akou sumou na nich prispieva ich matka 400 ceskych korun na mladsieho a 600korun na starsiu mesacne,na alimentoch im dlzi 26 000). Ako dopadla ona?Nasla si dalsieho chlapa,za ktoreho sa vydala,s ktorym caka 4te dieta. Deti su tam dva vikendy do mesiaca.ja co konecne sa mi podari ich nieco naucit - ved musime fungovat ako kazda rodina - po tych dvoch dnoch je vsetko zabudnute a zacinam odznova. Fajn, detom je tam super,nemusia nic robit, rozkazuju si,nefunguje tam totiz ziadny nejaky rezim,system,nic,cely vikend sedia na pocitaci a telke , viackrat sa hlavne mladsi vyjadril ze len preto tam chce ist.Pocitacove hry mu nerobia dobre a ma na ne este cas ,preto ich u nas - doma nehra dennodenne. Po vikende u nej prisiel parkrat smradlavy neosprchovany,fajn,ani nehovoriac o neustalom vulgarnom vyjadrovani sa"matky pred detmi" ten trtká,tej je najeb... a podobne nadavky vsetkych druhov,spomeniem aj uzasny priklad ktory dava detom,tehotna ,fajci ,pije po šenkoch - v pritomnosti deti. A za to ze sa o deti staram 24 hodin denne,niekedy som naozaj ako ich otrok,je to narocne - nebudem tu rozpisovat negativne stranky deti, nic super totiz po nej nezdedili 😢 A za tU starostlivost a to vsetko co pre jej deti robim som najhorsia a ked si polozim otazku co ona pre tie deti niekedy spravila?porodila ich ,ine pre nich nespravila a znicila im cele detstvo a nasledky si ponesu cely zivot. Takze asi takto nejako je to u nas,keby som s aeste viac rozpisala je to na par stran. je to náročne ale vedela som do coho idem ,priatel je neskutocne dobry otec,keby kazdy chlap bol taky a budem bojovat az kym nedospeju a neuvedomia si co ona pre ne spravila a co ja. Asi tak no,dufam ze to vsetke dava hlavu a patu 🙂
A jedna vec co ma bude mrziet, živit tri deti je financne narocne a pravdepodobne si este jedno spolocne dietatko nebudeme moct dovolit ,uver na byt a tak, ale nie kazdy sa na to pozera ako napriklad ich "matka"ktora si robi jedno dieta za druhym,strieda materske aby nemusela do prace a pritom ma problem postarat sa sama o seba( podpriemerna inteligencia).
@zuzi870 Zuzi, vďaka za tvoj príspevok. Len som tu chcela objasniť niektoré veci - ja som sa určite nevydávala pre peniaze, tie si viem zarobiť aj sama. Mrzia ma tu niektoré príspevky, pretože pisateľky sú riadne mimo, ale nič s tým nenarobím. Ja s touto debatou končím. Ďakujem za všetky povzbudivé príspevky a tie, ktoré len potrebovali vypustiť horkú slinu ľutujem. Sú to iste dokonalé matky, empatické a milujúce svoje deti. Len akosi nechápem, že keď je toľko dokonalých matiek prečo sú plné triedy drzých a nevychovaných, vulgárnych detí. Mám kamaráta učiteľa a ten povedal, že slušné dieťa sa už pomaly v triede ani nedá nájsť. . To len tak na záver, na zamyslenie.
@desdemona13 mas presne pravdu ... vies ako najviac odsudzuju zeny ktore taku situaciu nikdy nezazili a len si "myslia" ako by to riesili ... teoria je vzdy lahsia ako prax ... ja to tu sledujem od zaciatku kasli na ne zariad sa podla svojho a ako som uz skor pisala velmi ti drzim palce ...
@zuzi870 vela trpezlivosti ti pprajem .. zdravia a nervov lebo toto vsetko budes este len potrebovat ked pride puberta .... klobuk dole ....
@lleniak
Nereagovala jsem na Tebe /muj prispevek nemel zadneho konkretniho prijemce) 😉 ..snazila jsem se o tzv. BODKU - vseobecne 🙂 Mozna sis to vysvetlila tim, ze byl tesne pood Tebou..ale uplne nahodne..a nesouvisle s Tebou.. 😉 🙂
kopie:
irriss "Tezke soudit , posoudit.. a nebezpecne odsoudit... "
Včera o 20:25 • Odpovedz • •
@desdemona13 - držím palce aby bolo všetko ok a aby ste bola šťastná a spokojnááááááááááá neustále. Snáď som Vás neodstrašila tým čo som napísala ,len som chcela aspoň sčasti napísať aké je to napr.u nás.je to niekedy ťažké,je to niekedy ťažký boj ale som riadny baran,ktorý sa len tak nenechá 🙂
monikajaco - ďakujem !
@desdemona13 vediet tak ci budes toto tvrdit ked budes vychovavat vlastne dieta a pojde do skoly 😲
ci aj budes svoje dieta vychovavat ked mas rodicov na pomoci 😝
este nemas vlastne dieta a take silne pismo 🙄 zamysli sa 😀
preco su deti nevychovane? mozno aj preto ze ich nevlastne matky odmietaju pochopit a vychovavat a porozumiet im
@desdemona13 k tym drzym detom, poviem tak, ano aj ja to vnimam, ze deti obdrzli, tak nejak vseobecne. Neviem, nahlad na vychovu sa zmenil, su tu nove trendy, pre mna obcas nepochopitelne. To je jedna vec. Ja si svoje deti vychovavam podla vlastneho uvazenia a tak ako to citim, nie ako mi diktuje horda pribrzdenych pseudoteoretikov. Ale! Rovnako ma podiel na pribudani deti s poruchou spravania tato doba. Vies kolko deti v treide je prave z takej rodinky ako je ta tvoja? Vies kolko deti spracuva cez svoje spravanie, hoci nevhodne, to co sa doma deje? Mama s otcom sa zeru, deti su naraznikovou zonou ich emocii! Pride nova teta, novy ujo! A s tymito bremenami tie deti chodia do skoly. A ano! Su to prave ony, ktore casto sikanuju inych. Su to ony, ktore sa z pohladu ucitela spravaju nestandardne. A ma to pricinu! Nevhodne zazemie doma! Rozvodov pribuda ako na pase, ludia si beru kdekoho bez rozmyslu, plodia do neperspektivnych zvazkov deti a potom ich nechaju vymachat sa v ich vlastnych frustraciach! No a potom to tu mas! Plejada deticiek, ktore nejako nevedia kde su ich limity. Za vsetkym su vsak dospeli! Neboj sa, aj moj dobre vychovany syncek narazil na take deticky. Uz sme riesili sikanu. Zo strany milych, ruzovuckych dievcatiek!!!! No kto by to povedal, ze? Moje dieta nie je naucene zakernosti, zato tieto slecinky jej maju za vrece. A odkial asi to tak maju, vsak? Z domu! Nasledne sa dozvedam, tam mater chlap chnuje, tam su v rozvodovom konani, hentam zas prave zbieha spinavy rozvod s novou tetou na obzore. Uz sa necudujem. Je mi ich len uprimne luto, hoci sa nespravali slusne k mojmu dietatu! Su to vlastne chuderky. A v buducnosti budu vyhrou pre kazdy vztah! Nuz,tak asi tolko k detickam.
Ono, to co vsetko dnesne deti formuje je na dlhu debatu, ze jo a je to uplne ina tema. Ty zacni v prvom rade ale od seba a svojho pohladu na tie deti, ktore pripadne budes mat v starostlivosti. Hodila som Ti link, tam by si sa docitala aky dopad na deti ma rozpad ich rodiny. Tie deti musis brat komplexnejsie, ze si presli niecim co im neprospelo. A ked toho budes schopna vela veci pochopis. Ako aj pochopis viac ak sa stanes sama matkou. Dost to meni uhol pohladu, by si sa cudovala. Tak ako tvoje buduce dieta bude malim, vonavym uzlickom, nevinnym, plne na teba odkazanym ako s nim nalozis, tak rovnako taketo boli deti tvojhu muza. Prisli na svet a nic netusili, boli zranitelne a uplne zavisle na dvoch dospelych ludoch, ktori im dlhovali harmonicke a prijemne zazemie pre ich zdravy rozvoj! Premietni si tie deti takto. Dvaja mali ludia, absolutne neschopni solo existencie a formovani tym co im boli ochotni dospeli, zodpovedni a skuseni ludia poskytnut! Co im poskytli vidis teraz, ze? Vela toho nebolo.
Jsme silne od Temy..ale zrejme toto byl ucel..😢
Rada bych se zapojila..ale je to uz jina Tema..aneb jak Odklonit pozornost od osobniho kruteho egoismu na stranu,ktera vubec nesouvisi, ale zaroven zarucuje USPECH dukazu, ze "ja jsem ta chudinka".. ☹ ☹ ☹ ☹
A proc je v dnesni dobe tolik drzosti'???Protoze uz neni v MOOODE respekt a autorita..
Ucitel casto nema respekt ci autoritu ....a to ze dvou duvodu..
1. protoze ma svazane ruce ..Zakonem "silnejsi vyhrava" -rodice spratku mi dokazi znicit zivot a nejen pracovni..
2, protoze jsou ucitele, ktere se nevychovane chovaji k nasim detem..zakum a nemohou tudiz ocekavt jinou ozvenu,nez v podobe "ozveny papouska"
Ty na mne VOLE..ja naTebe "kravo"..a pokud se nezaradis..nastupuje sikana..neni na vyber,,,
A reknu Ti, ze spousta ucitelu uprednostnuje zaky, kteri se umi ozvat,i kdyz nevychovane..pry je to dukazem jejich vnitrni sily, jejich cilevedomosti ..a zaci - tiche povahy, s vybornymi vysledky jsou brany jako nemocni..jako neprubojni..a pak se hleda chyba u nich a NE u zaku "nevychovanych a sprostych" ale zkouma se PROC je vyborny zak potichu, proc nezvedne ruku,kdyz vi a umi..
PROC????????= protoze se boji sikany.. vyspmechu..protoze mit uspech je OSTUDA....protoze BYT nejlepsi v teto dobe neni modou..ale PRUSER...a duvod k boji..duvod k ponizeni.. ☹ ☹ ☹ 😢
@desdemona13 pevne verím,že tvoje VLASTNE deti budu tie naj po kazdej stranke... 😅 😉
Väcsinou kazda matka si to mysli o svojom dietati 😉
My co sme prispeli s takým nazorom-co tebe nevyhovuje...sme podla teba dokonale...aneviem co este a este sme sa s niecim takym nestretli...mas pravdu-ja som aj pisala,ze do vztahu s chlapom co ma dve deti by som ani nesla,keby že neznasam jeho deti a ani na okamih si neviem predstavit ich vychovavat-starat sa 😉
No ty zatial tiez nie si matkou a posudzujes deti-rodicov...Tiez nemas prax co sa tohto tyka-teoria je na figu v tomto 😝
Mam syna dyslektika+ADHD -ma 9 rokova nevie si zaviazať šnúrky-a co??????Jasne,podla teba som neschopna matka,že???
Pamätaj-výchova dieťaťa je to najťažšie v živote každého rodiča-to mi môžeš veriť 😉 🤐
A to,ked vidiš,že deti tvojho manžela sa neucia...zaostavaju v urcitých veciach...nemusi mat na svedomi jeho "neschopna" bývala manželka 😉
Ešte mi nedá dodať jednu vec - kde som napísala, že ja chalanov neznášam? Kde? To, že sú takí akí sú a že sa necítim ani schopná ani kompetentná na ich výchovu ešte neznamená, že ich neznášam. Práve naopak, snažím sa ich ľúbiť ako vlastné.. Ale spätná väzba z ich strany je slabá.. ja tým pádom strácam motiváciu..
@desdemona13 velmi rychlo stracas motivaciu, Nedostanes hned co chces tak koncis....hm, nie velmi pozitivna povahova crta. Nemozes ocakavat od dvoch deti, ktore si presli niecim co zrejme este nespracovali a ani spracovat nevedia, vzhladom na vek, ze zacnu okamzite reflektovat na tvoje privaly lasky k nim!
Nikde si mozno priamo nenapisala, ze ich neznasas, ale citit to z kazdeho tvojho vyjadrenia na ich adresu alebo adresu ich matky.
Ty tie deti vnimas velmi negativne, teda aspon podla tvojich vyjadreni sa to tak javi. A to nie je dobry zaklad pre ziaden vztah. Skutocne si myslis, ze tie deti necitia a nevnimaju tvoj postoj k nim? Nepodcenuj ich.
Myslim, ze tema by sa odvijala inak, ak by si Ty inak formulovala uvodny prispevok a nasledne doplnujuce prispevky. Ani raz som necitala z tvojej strany, ze si nevies rady s detmi, ktore su poznacene rozvodom rodicov, a ze by si rada pomohla svojmu muzovi prispiet k ich dalsiemu harmonickemu vyvoju. Ani jediny raz. Pytala som sa Ta ci si vzala do uvahy ten rozvod a jeho dopady na tie deti, Neodpovedala si vobec. Selektivne si vyberas na co odpovies, otazkam miery empatie z tvojej strany sa zasadne vyhybas. Ani jediny raz si tu nevyjadrila lutost nad tymi detmi, ani jediny raz si tu nepripustila co by mohlo stat za ich nevhodnym spravanim. Za to si tu nesetrila "chvalami" na adresu ich matky a aku hnusnu povahu po nej zdedil starsi chlapcek. Menovala si tu len negativa tych deti, kde su pozitiva? Ja som tu ziadne necitala. Citala som len ake su zle, hnusne, nevychovane a to zasadne a jedine vinnou matky!, su zaostale kedze maju poniektore odklad skolskej dochadzky, vulgarne po novom a neviem este ake! Kde je nejaka pozitivna crta? Nikde som necitala ako by si rada svojmu muzovi pomohla vyriesit tuto zapeklitu situaciu k spokojnosti vsetkych a ako Ti je deti luto a rada by si im dopriala to o co boli ukratene - klud a pohodu a stabilne zazemie. Jedine co tu clovek od teba cita je Ja Ja Ja ja jenom Jaaaaa! Moje prava, moja praca, moja kariera, moj byt, moj zivot, moje dieta...cisty jajizmus! Nikde nic o muzovi, tvojej laske k nemu a tvojej tuzbe mu pomoct, aby sa netrapil pre svoje deti!
@desdemona13 prepac ale z kazdeho tvojho prispevku citit ako tie deti neznasas, to nemusis napisat doslovne... A presne ako pise jagaba neodpobedas na otazky, chces len lutost voci tebe - egoista ako vysity....
Pisala si ze ty s tvojim muzom ste rodina - neodpisala si mi co je tvoj muz a jeho deti...
A neodpisala si na mnoho inych otazok ze ano... ja tu na koniku nezvyknem takto negativne vnimat nejako osobu ale ty mi prides ako macocha z popolusky, snehulieny a perimbaby dokopy ☹ len ja ja a este dlho nic... Potom ja a moje dieta .... Niekde za tym je ten super otec a chlap co si si vzala a tam tvoj cit konci☹
@desdemona13 Ja som chora ako pes...takze nemam energiu nic pisat....iba tolko...Vydrz to, uvidis, ze si k nim cestu najdes. Ale manzel to musi s jeho ex poriadne poriesit. Inak budes trpiet rovnako, ako deti. 😔
@desdemona13 ahoj, prečítala som si tvoje príspevky a chcem napísať, že ťa veľmi obdivujem, naozaj. Budeš to mať ťažké, nech si píšu ostatné čo chcú, ty nie si zlá, máš oprávnené obavy. Vytvoriť deťom z rozvrátených rodinných pomerov optimálne prostredie je veľmi ťažké. nech si mudruje kto chce koľko chce.
1. Máš šťastie, chlapci sú pred pubertou, dajú sa tvarovať (predstav si, že by si dostala hotových šialených pubertiakov).
2. Ak budeš k nim úprimná a spravodlivá, pôjde to.( kľudne ti môžu prasknúť nervy)
3. Je dobré hneď na začiatku dohodnúť PRAVIDLÁ s manželom i s nimi. Bez toho to nepôjde.
4. Priprav sa na hádky kvôli nim a s nimi, budú, bez toho to nepôjde.
5. Ak si (ste) rozhodnutí, že chcete určite dieťa, najlepšie hneď, rozdelí to problémy a kompetencie, hoci práce bude viac.
6. Financie sú potrebné, ale nie kľúčové, to sa dá zvládnuť.
7. Deti, ak budú mať aj malé pozitívne výsledky ti to vrátia dobrým pocitom, ale nečakaj vďaku (radšej)
Viem, čo píšem, kľudne sa ozvi ak budeš mať problém, mám svoje dve a dve manželove deti.....
Trpezlivosť a pôjde to!
ahoj ja ta naopak chapem. ja by som si nevedela prdstavit zivot s cudzimi detmi. a verim ze su aj nevychovani.nie vsetky deti su dobrucke a milucke. urcite aj pre tych chlapcov to nie je lahka situacia ale uplne chapem tvoje obavy a ver mi ze polovica z tychto svatych matiek ochotnych prijat kazde cudzie dieta by v tejto situacii cuvlo zo vztahu. brrrrrrrrrr uz sa tesim na komentare adresovane na moju adresu
neviem ci je to stastie dostat 2 chlapcov pred pubertou. bude to tazke a prave najtazsie v tej puberte. pevne nervy prajem
@kubuliatko no tak si nehladaj muza s detmi, ak si zivot s nimi nevies predstavit. V com ako chapes zakladatelku?
@desdemona13 ahoj. musis to mat velmi tazke. . . drzim palce, aby si to zvladla najlepsie ako sa da. podla mna, tie baby co sa tu tak do teba navazaju su asi slobodne maminy, alebo byvale manzelky . . . tak oni sa na to asi pozeraju z tej opacnej strany . . . kazdopadne si myslim, ze to mozes zvladnut. len treba o veciach, ktore ti vadia a ktore ta trapia s manzelom vela komunikovat a konstruktivne riesit problemy, zaviest pre vsetkych clenov rodiny jasne pravidla. a to hlavne pravidlo (najma pre teba) by malo byt: co najviac lasky!!! som pevne presvedcena, ze to co co do okolia vysielame, to sa nam aj vracia! 🙂 drz sa! 🙂
@jabadaba keby v živote išlo všetko len tak ako chceme, ideálne....život nie je čiernobiely...keď sa zaľúbiš, nepremýšľaš, a ak to pretrvá, treba riešiť aj problémy ak prídu, nie vešať hlavu...koľko párov je rozvedených, možno polovica. To teraz všetci, rozvedení s deťmi zostanú sami ? - to je predsa utópia 🙂
@malabiba nejde o to ze by si rozvedeni nemohli znovu vybudovat rodinny zivot ide o to ze ak si uz raz zacnes s rozvedenym so zavazkami tak akceptujes ako jeho tak aj jeho deti - a v tom musis mat velmi jasno lebo proste tie jeho deti budu jeho na cely zivot aj v tom zlom aj v tom lepsom nova partnerka mozno tak dlho nevydrzi 😅
Pribeh sestry...
Vzdy obdivovala kazdeho,kto sa dokazal kazdemu dietatku hned prihovorit.Sestra s tym mavala ties tazkosti...
Jej priatel ma devätrocneho syna....Ked prisiel k nim,mal sedem rokov a nevedela ako ma zacat...Bol roztrzity,pokusoval jej ako sa len dalo a ked neurobila to co chcel,vymyslal si hluposti,tak aby ostala najhorsia.Rozpraval o nej zle pred vsetkymi a dal si zalezat aby bola vzdy pritom.Vedel,ze vzdy povedia to iste..Deti su uprimne a hovoria vzdy len pravdu..
Bola z toho zufala,ale nechala tomu cas,pretoze dufala,ze si zvykne a vsetko sa zmeni.Urobila pre neho vsetko a ked prehanal,tak ho upozornila,ze to nieje voci nej spravodlive.Ostala ale vzdy kludna a podporovala ho ako len mohla.
Po case mu zacalo z ustociek ubiehat jedno slovicko,ked sa neustriehol.Bolo to slovicko "Mama".
Aj ked tato uloha vyzera byt spociatku tazka a neriesitelna,zmeni to cas,ver mi.Deticky si zvyknu rychlo a ak sa clovek rozhodne urobit ich stastnymi,tak sa im to vrati stonasobne prave od nich.
Vela stastia 😉

@digysa 😉
neudelala nic zle?
Na to mam take jiny nazor..zle se k situaci stavi..zle ..neco jako: v Mrazikovi Baba Jaga..
kdyz si dupne a prikaze sve chaloupce:
K lesu celem, k Ivankovi zady...
..ale zaver pohadky zname..ze? 😉
p.s. vazne je to komplikovane..20 stran je mnoho,ale spousta podstatneho unika prave po precteni jen casti temy.-)