Deti rodičov, ktorí nie sú manželia
Mamičky, ktoré máte dieťa či deti a nie sú manželia, ako to vnímajú deti? Pýtajú sa, prečo nie sú rodičia zobratí? Ako to vnímajú v škôlke, škole? Vnímajú to ako utrpenie, zažívajú kvôli tomu šikanovanie?
@maximilie moji rodičia sa volali rozdielne aj keď boli zobratý😁 a nemám traumu. Skôr som si užívala rozpaky ostatných,keď zistili,že sú manželia😉
@elizabet173 ja som napísala, ze som počúvala psychologicku, ktorá sa venovala tejto téme a pekne to vysvetľovala, ako to vnímajú deti. Nemusí ma tu nikto presviedčať o opaku, ani ja nikoho nepresviedcam. Vlastne ani nemám na to nejaký striktne názor, ze je to tak, alebo ze je to zle a pod.... vyjadrila som sa jasne, ze priezvisko nezaručuje stastne dieťa, ale harmonická rodina je to najviac, co dieťa potrebuje
@maximilie ja tiez nikoho nepotrebujem presviedcat, len ma to prekvapilo, za tie roky som nepostrehla, ze by to riesili. Suhlasim, ze harmonicka rodina je najviac, dokonca som za to, ze ak chcu mladi ludia dieta, malo by prist do rodiny, teda tam, kde rodicia uzatvorili manzelstvo. Ale je to zase len moj nazor, nikoho nepresviedcam ani tu
Dieta to nijako nepoznaci, ak mu vysvetlíš situáciu. Samozrejme, zvedavosť tam je, mna naposledy tiez prekvapila dcéra, ked sa ma na to pýtala (nie o sebe, my mame vsetci rovnake priezvisko). Ale ze prečo niektoré deti z triedy majú iné meno ako rodičia. A ešte sa veľmi čudovala, ako môžu mat ludia spolu deti a nebyť manželmi 😀 proste si to dávajú v tých hlavickach dokopy podla toho, co vidia vo svojom živote. Keďže mala doteraz okolo seba v rámci rodiny len samé manzelstvá, nejako prirodzene jej to prišlo, ze deti môžu mat len manželia. Vysvetlila som jej ako to je a v pohode pochopila.

@katkamatka7 1/3 deti v nasej prvej triede uz nezije v kompletnej rodine. Nielen ze su rodicia po rozvode alebo odluceni, ale uz maju doma aj noveho "rodica" a niektori surodencov. Dnesne rodine vztahy su taky kocurkov, ze to je vsetkym jedno. Predstava sikany deti koli rodine bez papierov, mi pride az komicka 😀