Deti sú ako vymenené, keď je doma tatino
Pekné ráno,
náš tatino šiel o trochu neskôr do práce a ja mám vďaka tomu zas pol dňa čo robiť s prepnutými deťmi... Tak si vravím, že sa opýtam, ako to je u vás.
Už začínam mat vyrážku z predstavy víkendu, voľna, jednoducho z predstavy, že je náš tatino doma. Čo je naozaj hrozné. Všetko, čo funfuje, nefunguje, keď je doma. Deti (dokonca aj to ani ročné) len pištia. Staršia len plačlivým tónom nonstop "tatinkuje", ja a nejaké denné povinosti neexistujú. Ak sa pokúšam riešiť normálne veci typu raňajky, prezliecť sa, zuby, na obed spať a pod - keď je doma tatinko, je to katastrofa, boj a najradšej by som opustila rodinu. (Obrazne)
Bábo (9m) piští, kým nie je u tatina na rukách, staršia piští, keď nie je pri tatinovi, mne stoja vlasy a gánim na celý svet... Kým tatino vstane, ja tu mám od staršej (3,5) už aspon dvojhodinové fňukanie a pocit, že som ťahala 16tku v bani.
Náš tatino veľa pracuje. Zároveň sa deťom veľa venuje, keď je doma. Takže ja sa nečudujem, že ja neexistujem, keď je tu. Akurát neviem, ako s tým pracovať.
Mám pre svoje dobro ustúpiť od nejakých rutín, nech si robia všetci čo chcú a otvoriť si víno ráno o 6? :D Neviem, ako si udržať psychické zdravie.
Ešte dodám, že náš tatino autoritu velmi nemá u detí, takže nechať to na ňom velmi riešenie nie je. Prosím, nechcem riešiť nejaké veci typu - može si za to sám, bla bla bla. Jednoducho on je ten dobrý rozdávačný typ voči deťom a ja s týmto neurobím nič.
Mne ide skôr o to, ako mám JA narábať s tým, čo doma mám, snaha meniť muža ma už definitívne prešla.
@mimimiruska nie každé dieťa bavia rozprávky, môj začal rozprávky pozerať prvé rozprávky asi od 4rokov aj to mal svoju 1 ktorá sa mu páčila, ine ho nazaujimali, pozeral možno 15min...nebavilo ho spievankovo žeby som mu pustila a hodinu neviem že mám dieťa, nebavili ho knižky... ale odmala bol vedený k tomu, že aj my sme tu... Tak ako si ja v kľude, aj s dieťatkom samozrejme potrebujem vypiť kávu a naranajkovat sa aby som vedela fungovať, tak tu chvíľu musel vydržať a zabaviť sa s hračkami... pri mne, ale jednoducho zabaviť sa chvíľu sám..tak ako sa slušne musel vedieť správať či čakať napr ked som išla na úrad, do obchodu a to isté platí aj doma, aj doma sa má správať dieťa slušne a nie robiť scény.. A to teda mám veľkého tvrdohlavca doma a ja som úplne rovnaká ako on... skôr teraz, ako je väčší, je menej trpezlivý, ale ja som - čo sa správania týka - veľmi prisna, no zato mi je odmenou že sa mi dieťa nehadzalo od nervov vonku či v nerobilo v obchodoch scény a nejačalo ako zmyslov zbavené keď nebolo po jeho. A to sú veci ktoré sa pestujú odmala podľa mňa, každé dieťa chce pozornosť, každé dieťa skúša koľko môže, každé dieťa má rozumu až až, aby vedelo čo sa patrí a čo nie.
@janage mam podobne syn je nauceny 6 let chodime do Prahy na operace a tam se na vyaetreni ceka nekolik hodin plua dalsich hodin na rengen je zvyknuty len s hrackou bez mobilu atd ...ale u nejmensich deti je to problem bohuzial miminku nebo rocnimu diteti se vyavetlit neda tatino spi ty bud tíško nebo tak ... ja nemam problem ked je teraz hezky zoberem von polivame zahrdu a je klid...ale jak rikate hlavne ty najmenší ale nekteri aj ty vetsi uz nevydrŽí 5 minut u veci kreslit atd coz pak hodinu...
@janage da se nerikam zee nie ale nekde moznost nieje takova ze se da dite utíšiť bohuzail aj takove aituace jsou...a mate manzela doma pani pise ze je doma spi a tatino tatino .... na jinak to musi byt nieco ine ...
@leskovael chapem tiez nepoznam hazeni o zem u syna nervy kdyz nepocitam agresivni adhd nebo nieco jine ale malá? To uz je radna silna kava .. mala nervacka ale da se zvladnut je maznak :D

@mimimiruska a moja starsia ficala od 5,6 rano bez prestavky v kuse do 22. Ako rocna uz cez den nespala, v noci hore aj 11x. A muz bezne na sluzobke. Takze ja viem co je nespokojne dieta. Nikdy sa nehrala na ihrisku v pieskovisku ona lozila po plote co bol okolo. Kazda cinnost na 5 min. A boli sme bez tv a podobnych pomocnikov.
Da sa to aj s detmi co nevydrzia pri rozpravke. Nie je to jednoduche, je potrebne hladat viacero rieseni, ale da sa😉