icon

Deti v zlom prostredí

asianonym
11. apr 2018

Ahojte. Viem o jednej osobe, ktorá žije "na ulici", prespáva u pochybných kamarátok, ponúka sexuálne služby za peniaze (mám dôkaz), je zlodejka (takisto mám dôkaz - podané oznámenie na polícii + viac záznamov). Manžel je alkoholik, ktorý ich opustil. Ma malého syna. Je to v poriadku, že malé dieťa (asi rok) vyrastá v takých podmienkach?

zuzanka.zuzu
11. apr 2018

a ty máš málo svojich starostí, že ti treba aj cudzie?

nicoli02
11. apr 2018

no v poriadku to nie je.. ale jediné čo môžeš je to asi nahlásiť na sociálku..

obsadenemeno
11. apr 2018

@asianonym no v poriadku to nie je, ale na koniku to nevyriesis. Kontaktuj prislusne urady.

renata5
11. apr 2018

Tu nejde o to ci ma clovek malo svojich starosti a potrebuje cudzie zase byt uplne slepy a hluchy tiez nie je v poriadku. Autorka sa chce iba uistit ci ma.zakrocit alebo nie .Nie nie je normalne aby tak vyrastalo akekolvek dieta pretoze kazde si zasluzi normalny domov a aby bolo spokojne a stastne.

ematko29
11. apr 2018

@zuzanka.zuzu áno,veď všetci sme taký,že vidíme ,ale robíme sa,že nevidíme.Ak to dieťa trpí tak je jej povinnosťou,aby pomohla ako vie a nezatváraj oči.

sissy27
11. apr 2018

@asianonym tak na otázku, či je takéto prostredie vhodné pre dieťa a či je to v poriadku, si hádam vieš odpovedať aj sama... a keďže vieš, o koho sa jedná, kde sa pohybuje a ako píšeš máš aj dôkazy, tak otázka na teba je - čo s tým ideš robiť??

cacianka
11. apr 2018

tak to na MK chodí, asi najviac ťa zbuzerujú že čo sa staráš....
keby sa niekto staral, tak by malá Lucka ešte žila a nebola by týraná a mŕtva.
ak máš relevantné podklady, kontaktuj sociálny odbor, poskytni údaje a všetky info a pomôž dieťaťu ktoré nemôže za to akú má "matku".
tie čo tu pindajú si nevšímaj, mrcha burina nevyhynie

waggi
11. apr 2018

Na to dieťa to isto nemá dobrý vplyv, že prakticky nemá istý domov, vidí svoju mamu robiť takéto veci, ja by som to isto nahlásila

matkaleskova
11. apr 2018

V poriadku to isto nie je. Ak máš také veľké pochybnosti a chceš tomu malému pomôcť, tak sa môžeš obrátiť už len na sociálku, ktorá by mala v takomto prípade konať

synda11
Autor odpoveď zmazal
basska_b
11. apr 2018

Mne to znie ako udanie na vlastnú nepodarenú dcéru, ktorá prišla ku dieťaťu a babička / babička s dedkom sa chcú o vnuka lepšie starať a dcéreho oficiálne odobrať. Tu sa chce uistit, že koná správne a aj iné by tak konali. Ale možno som videla veľa dielov Súdnej siene :D

janinah
11. apr 2018

@basska_b ak by to bolo v záujme dieťaťa,tak by som ho brala aj vlastnej dcére,dedko s babkou asi vedia do čoho idú,ono zas starať sa o malé dieťa na staré kolená nie je med lízať...
pre autorku-už to malo byť nahlásené a riešené sociálkou

eliska13
11. apr 2018

@basska_b si popustila uzdu fantázií nie?Každá normálna babka mama svokra by sa nepotrebovala uisťovať, ale by konala.autorka v poriadku to nie je a z toho dieťaťa vyrastie chudák.

alami
11. apr 2018

V každej jednej téme je nejaká úžasné múdra pani, ktorá napíše, že daný problém na koníku nevyriešiš.Stale neviem, čo tieto múdre ženy robia na tom koni, keď tu nič nevyriešia. No strašne múdra veta, fakt. No asi že sa chce človek opýtať, poradiť, zvážiť.... Nie vždy treba konať zbrklo.
V tomto prípade je zjavne treba kontaktovať sociálku, ale nech si všetky múdre koníkové ženy odpovedia, či by ony osobne išli. Je to aj o tom, že dieťa príde o biologickú mamu. Nech už je akákoľvek. Je to aj o odvahe zastarant sa do cudzej veci. Ale aj o zodpovednosti a svedomí. Nemali by sme byť slepé na problémy iných, hlavne nie detí. Bolo by rozumne a dobre, ak by si isla
@asianonym . Je dobré, že ti nie je osud toho dieťatka ľahostajný.

slimstar
11. apr 2018

Ak su skutocne a doveryhodne dokazy, tak treba zasiahnut. Ale nie, ze len niekto si to tak mysli. Da sa podat aj anonymne podnet na socialku. Ale keby to nebola pravda a zvacsa taketo udania posielaju tie najblizsie osoby, napr ex manzel, tak matka to moze zistit a podat aj trestne oznamenie za ohovaranie. Treba naozaj a seriozne konat.

kittykat22
11. apr 2018

by ma zaujímalo ako môžeš mať dôkazy. To máš asi policajné správy nie? Ak máš správy, tak to si asi policajtka, a nemusíš písať na koníka. 😠😠😠

asianonym
autor
11. apr 2018

Nie som policajtka.... Bola som okradnuta tou osobou, ktorá pri tom stratila svoje doklady.... Pri nahlasovaní krádeže na polícii sa zistilo, že má už viac záznamov a tak isto ju dobre poznajú sbskari obchodného centra. A tie dôkazy..... Komunikovala som s ňou aby mi vrátila veci a v správach sa sama priznala... Taktiež zo zistení viem, ze nie som jediná, kto má s ňou problém.... Takisto nie som ani jej babka...... Ale myslím si, že to dieťa si taký život, kde sa matka predáva a kradne si nezaslúži ;)

maria1989
12. apr 2018

@asianonym viac si zaslúži žiť v detskom domove? Myslím, že iným ľuďom ho nedajú, ak matka nebude súhlasiť.

ivett1
13. apr 2018

a čo by sa stalo, keby si podala podnet na sociálku anonymne?...len uveď to čo si napísala sem a musia to, či chcú, či nie preskúmať ... a nemôžu to už odpinknúť😉 pretože sa jedná o maloleté dieťa ... dôkazy nemusíš predkladať ty ...tie zabezpečia príslušní úradníci/úradníčky
a ak si potrebovala povzbudiť - tak za mňa máš palec hore👍, že si si to vôbec všimla a že máš dokonca aj dôkazy ... neváhaj a podaj podnet...ostatné už nezávisí od teba ...
veľakrát sa matka spamätá, keď pôjde o dieťa a zrazu sa nájdu aj iné možnosti ako si zabezpečiť život ... možno fakt potrebuje takýto impulz ... inak, možno ju už má dávno sociálka v zozname a čím viac podnetov od ľudí dostanú, tým väčšiu šancu bude mať na nejaké riešenie ...
PS: starosti určite mať nebudeš - keďže meno tam neuvedieš ... držím ti palce, aby si našla odvahu to urobiť, tu je strašne málo takých ľudí - len sklopiť hlavu a nestarať sa, alebo len si niečo zašomrať pod nos, nikto nechce riskovať (veď ani ja by som to asi neriešila, len keby sa ma to bytostne dotýkalo - alebo mojej rodiny ...)

slimstar
13. apr 2018

@ivett1 kazdy anonymny podnet, musi preverit socialka. Urcite ju navstivia a budu kontrolovat dieta.