Diagnostické centrum Ružomberok

carlitaa
9. sep 2017

Zdravím Vás.
Som tu na fóre nováčik, a teda úplne presne neviem ako to tu funguje, ale prišla som si po radu.
Ako z názvu vyplýva jedná sa o Diagnostické centrum v Ružomberku, kde pred pár dňami umiestnili môjho synovca (problémové správanie, záškoláctvo, úteky z domu a pod.).
Nakoľko je komunikácia s jeho matkou (mojou sestrou) veľmi obtiažna, chcela by som sa spýtať, či mi niekde z Vás nevie poradiť, resp. či nemá skúsenosť s týmto centrom. Či už osobnú, alebo inak sprostredkovanú. Mám na mysli personál, prístup k deťom, prípadne typy liečby/pomoci a pod.
Za akúkoľvek radu budem veľmi vďačná.
S pozdravom
C.

bykaterina
9. sep 2017

na ich webke to mas dost jasne popisane. Ja som bola na exkurzii ale v Lietavskej Lucke pre dievcata. Pri prichode je prehliadka zdarvotna. Ked terab idu k specialistovi ak pride tehotna jasne ze idu s nou k dr podla potreby. Ktore tam pridu ze uz piju, fajcia maju smolu detto s fetom. Je tam bodovaci system takze ak ma dobre body moze napisat aj viac listov domov alebo hoci komu. Je to tam prisne ale vsetko v ramci slusnoti. KOmunikuje sa so socialnym pracovnikom co mozno aj tebe dovolia ak sa pojdes opytat na neho ale nemusia kedze si neni jeho matka alebo otec. Maju tam prisny rezim pocas dna. A TV napr. pozerali iba v sobotu aj to tusim iba hodinu alebo tak nejak. Ak sa nevie dotycny vprata do skoze tak ma zakaz. Mali tam zahradku tak makali na nej. Mobil tiez tabu. samozrejem maju tam psychologa takze s nim mavaju pokec. dlzka pobytu je minim. 3m. zalezi ci tam ide na zaklade rozhodnutia sudu alebo ze ho tam daju rodicia. Mozu dostavat aj vreckove ale iba do urcitej vysky a z toho cerpaju ked si minu hold smola. Ucitelov maju bud v diagnostaku alebo chodia do skoly s ktorou spolupracuju.