icon

Dievčatá,máte niektorá muža z AT a žijete tu na SK??

aneta04
21. mar 2020
kiki68
22. mar 2020

Ja mam muza z at, ale zijeme v at, na sk sme zili 3 mes ked nam prerabali byt, to este pred par rokmi. Ale bolo to hrozne, bo to pendlovanie a on viac menej okrem vikendov chodil prec o 7:00 a naspat sa dostal aj okolo 20:00. Slovensky vie par viet, ten uplny zaklad. Neviem si predstavit zit na sk, teda aj by sa samozrejme nenaucil lepsie slovensky. Ako kym som mala byt na sk tak to bolo vyborne na vikendy a stretnut kamosov. Ako som ten byt pustila tak chodime na sk tak raz za rok.

aneta04
autor
22. mar 2020

@kiki68 neriesili ste prechodny pobyt sem na Sk ked ste neboli este manzelia..ked pendloval,hore dole..?

kiki68
22. mar 2020

@aneta04 nie vobec, nakolko to boli iba 3 mes tak e to neriesili. Ja som mala trvaly pobyt aj tam aj na sk, tiez to dodnes nikto neriesil. Asi kym nemusis naozaj obehavat urady tak to cloveka nenapadne riesit. My sme to planovali iba mesiac totiz a vdaka neschopnej firme sme to museli teda tahat za 3 mes.

aneta04
autor
22. mar 2020

@kiki68 prave to, hranice boli otvorene..chodili sme kedy sme chceli, nikto necakal ze bude takato situacia:(. My sme vobec nerisili prechodny pobyt,nic.. a teraz on je v At a ja na Sk v 4 mesiaci tehotenstva.. tak sme z toho nestastni

kiki68
22. mar 2020

@aneta04 a preco nejdes do Rakuska za nim? Ved tu neplatia ziadne podmienky skrz karantenu po prichode. Neviem si predstavit ostat inde Ako moj partner. Samozrejme, chyba mi rodina. Ale na to si zvyknes. Matersku knizku prehodis a vystavia podla nej rakusku. Robota na 5 minut. Akurat nieco zaplatit za lekara, ale to by si platila tak ci tak. Ja byt Tebou sa zbalim a idem. Ci musis na sk pracovat este?

aneta04
autor
22. mar 2020

@kiki68 som opatrovatelka v At, mam tu dcerku 10 rocnu.. pre nas je jednoduchsie tu zostat. On ma firmu, takze v pohode vie dochadzat do at. No asi budeme musiet preckat toto obdobie a potom vybavit papiere..do buducna