icon

Žijete svoj sen?

Dnes o 20:35

Dnes mi moj terapeut poslal úryvok z knihy, kde sa píše, že ľudia by mali žiť svoj sen…
Úprimne sa priznám, že to, čo som kedysi snívala, nežijem.

Vždy som chcela mat rodinu, deti. To sa mi splnilo. Ale mala som aj svoje sny - cestovať, spoznávať svet. Najprv som tvrdo pracovala (aby som si mohla dovoliť vôbec žiť a bývať), potom som spoznala svojho muža, vzali sme sa. Nemali sme peniaze nazvyš. Zli sme tak “normálne”.. Keď sa narodilo prvé, nezúfala som, potom druhé, starosti, zabezpečenie rodiny, moje sny sa rozplynuli vplyvom povinnosti, deti, sociálneho a ekonomického zabezpečenia rodiny. A teraz bilansujem.

Ako to máte vy? Žijete svoj sen?

minenkaa
Dnes o 20:37

Spravila som si sen zo života
Šťastie nie je cieľ ,ale cesta

lindusss2016
Dnes o 20:47

@anonym_autor no ja rozhodne nezijem tak, akoby som si to kedysi vysnivala. Napriek tomu zijem tak, ako ma to teraz bavi, same to tak prislo, vyplynulo, ale inak by som to asi ani mat nechcela. Ano, su veci, ktore urcite nie su pre mna idealne, ale beriem to tak, ze na tom sa este pracuje a moze sa to zmenit. Ale svoj zivot milujem, je naplneny - ludmi, miestami, akrivitami...

anonym_ba1828
Dnes o 20:49

V skratke a postupne.
Sen, partner, svadba, dieťa, nevera, rozvod, druhý partner, sen, dieťa, sen, dieťa, rozchod.
Čakám kedy sa z toho sna zobudím a pozriem okolo seba a poviem si, to bola jazda.

dzulli1980
Dnes o 20:56

Momentálne nežijem svoj sen ... čakám, kým sa dieťa osamostatní, nebude ma potrebovať a potom začnem žiť svoj sen, ak dožijem 😀 ... bez nej, bez muža ... a to bude jazda, hádam sa po toľkých rokoch zregenerujem 😀

anonym_4f5f45
Dnes o 21:00

stale sa to meni a nebyt nejakych udalosti mam sa dost dobre, nemusim rano vstavat, cestujem, zijem si svoj maly sen, ale nebolo to vzdy tak, zivot hodnotim ako narocny, ale vzdy sa moze zmenit k lepsiemu

anonym_bdffcb
Dnes o 21:01

Žila som svoj sen, kým môj partner nespáchal samovraždu. Odvtedy je môj život jedna nočná mora.

anonym_738593
Dnes o 21:06

@anonym_autor Zijem svoj sen o detoch. To ano. Tie mam a su uzasne. Sen o fungujucej rodine, milujucom partnerovi, krasnom vztahu sa rozplynul. Ten nezijem. A mrzi ma to prave koli detom, kedze pre nich je najpodstatnejsie bezpecie v rodine kdexsa rodicia lubia, podporuju, smeju, objimaju. Zial, toto im neviem dopriat. Nie je s kym. A ani sen o krasnej stihlej pevnej vysportovanej postave da mi nesplnil a asi anj nesplni, kedze jecto velmi tazke pre mna dat dolu co i len kilo v mojom veku. A sen co s tyka prace, zarabania penazi a uplatnenia sa v zivote tak to uz vobec nezijem. Zarabam ltt. Chodim do roboty aby som co to zarobila, ale som strasne vyflusnuta, unavena, nic nestiham, som podrazdena, malo som s detmi a ani na to vobec nebavi. Uplne inym smerom som s mala profesne uberat, ald zial, nevydalo. Tak uz len nejako dozit.

dvadsatosem
Dnes o 21:11

Mne sa splnil jeden zo snov, ze uz nemusim chodit do prace. Ale pripadam si ako pan na obrazku. Teraz by mi stacilo ku stastiu viac cestovat a chodit na vylety a sportovat, len sa neviem rozhybat a cele dni cusim doma a uz to trva roky.

anonym_1eacbd
Dnes o 21:13

Ano zijem si svoj sen,a to co chcem a silno si idem potom aj dostanem.Minule mi pisal jeden,ze nic nejde tak rychlo alebo je to odomna reklama.No nie,niekedy sa to tak proste stane,ked to clovek silno chce,vsetko sa spoji a ide to.
Ano aj ten zivot si clovek predstavil vedela som akeho muza chcem,taky ku mne prisiel.Vzdy budem cely zivot pre neho cely vesmir,vsetko by mi dal,vsetko mi plni,co chcem.A takeho som vzdy chcela.Chceli sme dom,vedeli sme,ze je to dlha cesta ale mame ho.Este jedna vec nas caka buduci rok,co bude par tisic ale aj to dame.Aj tie dovolenky davame s 5ti detmi.Tesia sa na ne,kazdy rok a my tiez.
Deti sme mali sice v plane 4,ale velmi sa tesime vsetci s najmensieho 3r cukrika.Je vesmir celej rodiny.
Takze ano ja si zijem svoj sen,dokonca sa mi splnilo aj s pracou sice tento sen trval takmer 20r takze dlho,predlho som cakala ale dockala sa a prislo to v tu najlepsiu dobu.A o to si to clovek este viac vazi,ze to nema hned ale musi sa obrnit trpezlivostou,snivanim,dufanim,ze raz to pride a ono to pride.
Drzim ti palce,vela je aj o snivani a nasledne plneni.

doriiis
Dnes o 21:23

Čím som staršia tým viac si uvedomujem, že splnený sen pre mňa neznamenajú dovolenky, auta a úspech. Ale klud, pokoj, život bez stresu. Čím som staršia, tým menej toho chcem a potrebujem

marth16
Dnes o 21:30
@anonym_bdffcb

Žila som svoj sen, kým môj partner nespáchal samovraždu. Odvtedy je môj život jedna nočná mora.

@anonym_bdffcb to mi je veľmi ľúto, posielam objatie... Tiež som prišla o muža, aj keď teda on si to nevybral sám.... Ale ak to len trochu pomôže, teraz o pár rokov opäť žijem svoj sen. A aj keď stále chýba som veľmi šťastná. Raz bude lepšie ver mi