icon

Divná rodina

kleo80
14. apr 2013

Ahojte.Mám 33rokov a sedem rokov žijem s priatelom mame tri deti no nevzali sme sa.Mam obrovsky problem so svokrou.Je to ten staromodny typ ženy čo stale šporí a sedí v kostole no a cely zivot nosi tie iste nohavice a pulover niezeby na ine nemala ale si ich proste nekupi.Ale to je vedlajšie.Pred par mesiacmi sa priatelovi stala nehoda bol aj v nemocnici no z najhoršieho je vonku.To čo som preživala so svokrou cely ten cas bolo niečo otrasné.Už bol po operacii a len sa zotavoval mali ho každu chvilu prepustit.No ona je nenormalny stresmen.Robila debiliny sorry za vyraz takeho typu akože 4 krat denne vyvolavala na oddelenie a predstavovala sa ako jeho manželka a doslova otravovala lekarov.To iste robil jej druhy syn.Ked už mohol telefonovat a rozpravali sme sa cez mobil tak mi ho rovno vytrhla z ruky so slovami daj mi uuuuž....no fakt mala som chut jej jednu vlepiť.Den pred jeho prichodom z nemocnice ho bola pozriet tak som sa tešila že nebude otravovat u nas doma.Lenže madam sa rozhodla že sa k nam nastahuje.Bez opytania.A zacalo sa peklo.Prisla akože pomahat ale nerobila nič ine len sedela pri synačikovi masirovala mu nohy,umyvala ho(podotknem priatel je mobilny vedel sa už hybat mal len odpocivat)odhanala od neho naše deti a hodiny sa rozpravali.V celom dome vladla depresia ta krava mi dokonca povedala že mu da spravit posledne pomazanie ved že pre istotu.No normalne ho pochovavala v čase ked sa zotavoval.Ja som sa nastvala pobalila jej veci a poslala ju domov s vyhovorkou že mi pride sestra a nemaju kde spat.Odisla s tym že sa vrati .Ja som sa už priatelovi prosikala nech jej povie aby tolko nechodila ved to jej spravanie je nenormalne robi z neho dvojročne dieta.A on na mna vybuchol že je to jeho matka a nebude ju vyhadzovat.Tak mamička začala znova chodit a rozkazovat a masirovat milačika a ako som si vsimla priatelovi sa to velmi pačilo.Teraz tu nebyva ale robi nam nalety rano o pol osmej už trieska na dvere a tak.Ja to už psychicky nezvladam.Spriatelom sa ledva vidim a je z neho uplne iny človek.Vyhyba sa mi.Cele dni sedi na laptope alebo pred telkou.Deti su podla neho otravné.A ak prave MAMIčKA nevie dojst tak mu vyvolava každy den.A je tu jedna dolezita vec.Tento dom je moj,ja ho splacam.On nikdy normalnu robotu nemal žijeme z mojho platu.Auto je moja a vlastne kazduska vec čo je dnuka.Ak nahodou spomeniem nech mi jeho mamicka v mojom dome nerozkazuje a nechodi sem bez opytania tak sa na mna nastve vraj aka som namyslena že mu stale vykrikujem že tu vsetko patrí len mne.Dalej je tu jeho brat ktory sa tu tiež pohybuje akoby tu byval.Minule ma dokonca svokra sdzubala zato,že som si dovolila ho poobede zobudit potrebovala som totiž niečo doležite.Vsatniku poskladala vsetky jeho saty pekne uhladne.Moje saty a saty deti su na kope v jednej polici a čo sa nezmesti to je na zemi.Nespoznavam si vlastneho muža.Nezastane sa ma.Mamička je pre neho vsetko.Caka ho dalsia operacia a ja mam už dopredu strach čo bude potom 😖 Svokra sedí do dnesneho dna pred telkou s ovladačom v ruke a v lone ma lavu synčeka hladka mu vlasky.Mne sa z toho naozaj dvíha žaludok 😖

Strana
z4
kleo80
autor
14. apr 2013

Sorry za preklepy to už z tej nervozity 😒

xxixinka
14. apr 2013

tak tu musis len jedno..zatat zuby a to riesit...a to si pis ze nech spravit cokolvek..bude to zle a zla budes ty...ale ak nechces scvoknut...musis s tym nieco spravit...vsetko ja vlastne tvoje ako pises...tak toto aj pouzivat vo svojej obrane...budu ti sice vykrikovat...ako ti vlastne priatel vykrikuje....ale je to tvoj dom...a hlavne slovo mas ty..a ked ti "skoro" svokra chce tam stale chodit a osetrovat si syna...odstahuj ho trochu na to vyliecenie k nej a bude...tiez som priatelovi rovno povedala ze jeho mamu u nas casto nechcem vidiet..a ak tak velmi zatuzi po jej spolocnosti nech si ide na navstevu..ja mam rada svoj pokoj a klud...p.s. tiez vsetko co mame je vlastne moje

linda20111
14. apr 2013

@kleo80 ahoj kleo, nechcela by som byt na tvojom mieste.. :((( taka svokra to je to najhorsie co moze byt. neviem ti poradit co s tym, ale ked sa k vam najblizsie dotrepe tak jej ten cas u vas trosku "sprijemni", uvar jej pekne kavu alebo ponukni keksiiky a medzi tym jej tam daj nejake prehanadlo nech sedi cely den na wc a neotravuje teba aj deti :D jezibaba jedna🙂)

macamac
14. apr 2013

@linda20111 len aby nesedela na tom wc u nich 😀 😀 😉
@kleo80 a svokra býva niekde blízko? keď nabehuje už ráno 😒

a prečo sa zmenil priateľ? tomu nerozumiem...to len teraz vznikla tá opičia láska?
myslím, že má už po 30-tke, tak nech sa začne tak správať...trochu sa mi nepáči,že ho roky väčšinou živíš ty, sedí v hotovom a nie vlastnom...no neviem...kks...necíti sa menejcenný? že sa nevie postarať o rodinu?

lenkka81
14. apr 2013

@linda20111 suhlasim :DDDD

lucka1987
14. apr 2013

@kleo80 ach jaj...
tak pekne popriadku.. 1 toto si naozaj ty ? http://www.predlzovanievlasov-salonkajan.sk/kad... 😅 teda ci ta profilovka je tvoja alebo stiahnuta z netu.. . no ale to nie je tera problem..
2, klobuk dolu ze si este ak tak zvladla situaciu. normalne ked som si citala tvoj problem mi doslo do zaludka zle...
tu uz nepomoze ziadne tutuli mutuli, jedine razantne riesenie ktore vsetko ukonci a stanvy jasne pravidla, tvoj doma, tvoje pravidla.. jednoducho musis byt tvrda aj ked to bude mat mozno horsie nasledky

evening_star
14. apr 2013

Ja by som mužovi dala ultimátum: ja alebo ona. Takto to pôjde len z kopca...

amelie123
14. apr 2013

@kleo80 tak túto situáciu nezávidím. a priateľ by si asi zaslúžil lopatou po hlave, aby sa spamätal, lebo toto určite nie je normálne. bolo to také aj pred tým? situácia vyzerá fakt vážne, povedala by som až nechutne z jej strany. a chlapov tohto typu by som nakopala za to, že nevidia, čo sa deje a ešte sa idú mamičky zastávať. taká matka je pre "nevestu" hotové peklo... určite to má nejaký dôvod že je taký mamičkár, keď taký pred tým nebol. Skúsila by som vážnu debatu, samozrejme vtedy keď tam jeho mama nebude. Ale vážnu vážnu, veď to je zrelé na rozchod toto. Ak to nepomôže, hľadala by som možnosti ako a kam by som prípadne s deťmi odišla. Lebo tento teror od jeho matky neskončí. Ak ho neukončí on, má vaša rodina po chlebe.... držím palce nech to zvládnete. Mimochodom žienky, berte si príklad a nevychovajte zo svojich synov takéto pohromy pre ich budúce ženy. 😀

mirkave
14. apr 2013

Ak chce mamicku,tak nech ide byvat ku nej.ak by mne svokra trieskala skoro rano na dvere,tak by som ju hned aj otocila vo dverach,ze este spime.vydierat sa nenechaj!tvoj dom-tvoje pravidla.to je fakt a nie vyhadzovanie na oci.....mne svokra arogantne raz povedala,ze sedi na polovicke gauca jej syna.mala smolu,ten gauc kupila moja mama 😀 nezmohla sa na slovo 🙂

cmulinko
14. apr 2013

@kleo80 ak si to v skratke zhrnieme,tak mas v rukach vsetky dobre karty.vlastne byvanie,vlastne auto,ty zarabas a ty si ta,ktora sa dokaze o seba postarat a aj om svoje deti.on je u teba ako an navsteve,on je ''bezvladny'' a jemu deti vadia.staci mu to len s miernou vaznostou pripomenut,ze co si asi tak mysli kto by z tohoto vztahu vysiel s holou ritou a kto by sa konecne zbavil prisavca,ktory evidentne preziva druhe detstvo pri lone matky.ukaz mu,ze si silna zena,ktora potrebuje viac ako chlapa co sa hra an umierajuceho tulena.a mamicku by som rovno poslala domov,ze dnes ju nepotrebujes,lebo dnes uz budes hladkat nozicky a vlasky ty 😀 zobrala si si totiz volno z prace a sef ti to volno velmi rad dal,ked pocul vaznost situacie 😀

aliza
14. apr 2013

@kleo80 sorry, ale mas na krku bandu prizivnikov, na cele s tvojim priatelom. Dobre sa im roztahuje na cudzom 😕. Nie ste manzelia, takze jemu nepatri absolutne nic, treba si narobit poriadky. nech si ho mamicka berie a stara sa o neho vo vlastnom a za vlastne, ved teba vlastne nepotrebuje, ma mamicku a ani deti ho nezaujimaju, tak nie je o com. Ak sa nespamata, asi nie je co zachranovat 😢

dejnas
14. apr 2013

@amelie123 preboha, prečo by ona mala hľadať miesto, kam pôjde s deťmi ? 😕 veď dom patrí jej... no už len to by chýbalo, aby odišla z vlastného domu, ktorý spláca a bola nútená hľadať nejaké iné riešenie ubytovania 😝

@kleo80 ako sa priateľ správal, k tebe, k deťom a ku svojej matke pred nehodou? je ochotný debatovať na túto tému - vzniknutý stav? pokiaľ sa s ním nedá rozumne komunikovať a zatvára oči pred problémami, úplne súhlasím s @aliza , nech si ho vezme mamička k sebe domov a tam nech ho obskakuje... 😒

kattrin5
14. apr 2013

Matka je vzdy matka...ta je na prvim mieste..a vzdy bude a vlastne nic zle na tom nevidim. Tvoj muz ma zrejme mamu ktora ho nadovsetko miluje a stara sa I neho a tak to ma byt..ked ma clovek raz dieta je pre neho vsetkym..nevravim ze to ma prehanat ale tvoju svokru uplne chapem..Ja budem pri dcerke vzdy a vzdy bude moje babo ci bude mat 15, 20 alebo 40 rokov

kleo80
autor
14. apr 2013

no ja som jej raz povedala že neznasam nevitane navstevy a ona ma odfajkla tym že čo už s tym to chodí... 😠 Ja som na tom psychicky tak zle že sa trasiem už ked vola.Aj deti sa pytaju prečo je tu babka stale.Ona vie že zavadzia ale naschval neodíde.

kleo80
autor
14. apr 2013

@linda20111 🙂 dobry napad

kleo80
autor
14. apr 2013

@lucka1987 je z netu...nechcela som tu davat foto aj ked predlžene vlasy mam aj ja už 6ty rok 🙂

kleo80
autor
14. apr 2013

@lucka1987 je z netu...nechcela som tu davat foto aj ked predlžene vlasy mam aj ja už 6ty rok 🙂
@dejnas nie pred nehodou nebol taky ja a deti sme boli prvy teraz je jeho matka prenho bohynou 😒

jatamido
14. apr 2013

@amelie123 prečo by mala odísť zo svojho??!!neexistuje,muselo by jej šibať!!nechá to tej bande a bude splácať?
@aliza absolútny súhlas 😉
@kleo80 urob poriadok a keď si nedajú povedať,vytrieskať a vyhodiť von oknom...všetkých!!

kleo80
autor
14. apr 2013

@kattrin5 ona to ale prehana.Aj ja budem stat pri svojich detoch a prave to aj robim kedže otecko ani svokra nemaju zaujem.Co tie saty povyhadzovane zo skrine?Saty dvojročneho dietata na zemi a on ma ešte aj slipy vyžehlene a uložene na poličke.Myslím že ked pojde na tu operaciu a zasa sa vrati a maminka bude pokračovať v tomto čo robí tak mu dám na vyber.Moje deti tiež nebude nikto hadzat nabok.Vari je 2ročne dieta menej ako 39ročny muž??A ešte donho hučí nech sa hraje potichu lebo ocko ma popoludnajší spanok.Ja by som ju najradšej poslala niekde na mars.Aj ja si len chranim svoje deti a aj seba.Ak sa tak lubia nech ide byvať k nej aj tak byva sama v stvorizbovom byte ktory už teraz nechava pre mojho priatela ak sa NAHODOU rozideme a ona tu už nebude aby mal kde ist.

kacena4
14. apr 2013

@kleo80 vztah, vazny vztah ci uz zviazany slubom manzelstva, alebo detimi je o kompromisok nie o pubertackej zamilovanosti. ale hlbokom cite - LASKY, kedy clovek nie len dava ale aj prjima. a kompromisi sa MUSIA robit v klude porozpravat sa s partnerom a vysvetlit ako sa citis ako vam svokra narusa rodinne spolunazivanie..... ako to tazko znasas..... a ak ma rozum (aj teba rad) tak pochopi . drzim palce

kleo80
autor
14. apr 2013

@kacena4 lenže ja som sa mu už tolko prosíkala....viem že ma onho strach tak som navrhla jednu navstevu tyždenne ale nie ešte sa aj urazil.My dvaja sme sa nikdy nehadali a teraz...uplne ma ignoruje nekomunikuje so mnou,matka a brat mu dodavaju tolko sebavedomia že až.Ja som mu stale dala vsetko a dala by som mu aj opateru ale maminka vie stale všetko lepšie.A ked je reč o peniazoch,chodí si s mojou platobnou kartoubpričom na svojej nevie ani svoj PIN kod a z tych 300€ mesačne čerpá iba na nové hry na x box(ktory bol mimochodom kupeny pre deti mojimi rodičmi)

mima4
14. apr 2013

@kattrin5 prepac, ale nesuhlasim s tebou, spôsob spravani nadejnej svokry je absolutne neadekvatny, taktiez aj jej synceka, takto sa nema spravat nielen manzel ale ani priatel.

"Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke a budú dvaja v jednom tele"? A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, nech človek nerozlučuje."

Je pravda, ze oni dvaja nie su manzelia, ale ked uz takto sa teraz on chova a akceptuje spravanie svojej matky, co bude v manzelstve, ak teda @kleo80 uvazuje vobec nad manzelstvom s nim.

mima4
14. apr 2013

@kleo80

vies comu kočka nechapem?!!
To nie je vasa domacnost, ty si vlastnicka nehnutelnosti a tvoj PRIATEL sa k tebe nastahoval a zrazu sa on a jeho rodina roztahuju u teba v TVOJEJ DOMACNOSTI? nechapem co si to on dovoluje a a jeho matka, ona nie je tvoja tebe nic,ziadna svokra...je to cudzia zena... a je drza ako paprika 😀
Toto si daj do poriadku!

kacena4
14. apr 2013

@kleo80 ale ja som nehovorila o prosikani, ty sa ho nemas co doprosovat mas sa s nim ako s plnohodnotnym clovekom porozpravat na kompromisoch vo vasej rodine. ja ked som mala male deti a nevladala som s nimi dohodli sme sa s mm, ze si najdem brigadu aby som sa "odreagovala" od deti a on sa staral o deti, alebo som chodila na tyzdnovky do skoly (vysku) a on sa o 3 deti staral je to vec dohody nie prosikania. spis si svoje podmienky (napr. aj prehnane) a rozrpavaj s nim o nich a popr. nieco z nich spusti, aby mal pocit ze aj on moze rozhodovat v rodine

aliza
14. apr 2013

@kleo80 no s tymi satami, v momente by som 'draheho' haraburdy vyhadzala zo skrine a pred svokrou s tym, ze nech si upratuje doma vo svojej skrini 😠 Tak to uz je fakt drzost a totalna vychcanost a bezcharakter, toto by som ja urcite netolerovala, toto nie je laska, ale vyuzivanie a najlepsi sposob, ako zistis, na com vlastne si, je zrusit priatelovi tento luxus. Fakt ho skus pobalit k mamicke s tym, ze momentalne ta nepotrebuje, ani deti ho nezaujimaju, dokonca ho vyrusuju, ze ho vlastne zaujima iba tvoj dom a peniaze, tak nech sa bud spamata a zacne si vazit, co ma a stanovi hranice vo vztahu k mame a namiesto toho ich choreho vztahu nech buduje vztah s detmi alebo sa uz potom od mamicky vraciat nemusi. Toto asi naozaj budes musiet riesit radikalne, ine riesenie zial nevidim 😢

aliza
14. apr 2013

@kleo80 a kartu zablokovat, to bez debaty, ani euro mu nedaj. Na peniaze si mu dobra, ze? tam sa mamicka neangazuje?

space1
14. apr 2013

@kleo80 sadni si s nimi spoločne za jeden stôl a urči v pokoji tvoje pravidlá , ak ich budú mať problém rešpektovať chod po kufor , začni pred nimi baliť priateľové veci .. nedaj sa vyprovokovať ku kriku a hádke , rieš to z rozvahou a s chladnou hlavou .. poprípade sa opýtaj či im máš zavolať taxík.. musia pochopiť , že to myslíš vážne ..ked im to nezapne a hlavne priatelovi , tak hold vybral si svoju mamu , ako teba s detmi.. a mna by sa to dosť dotklo..ale budiš každý má možnosť slobodne sa rozhodovať.. držím palce

selecta22
14. apr 2013

@kleo80 co keby si drahemu navrhla, nech sa na cas zotavenia prestahuje k mamicke?

kleo80
autor
14. apr 2013

@selecta22 mamička nema X box 😀

itwasajoke
14. apr 2013

@kleo80 ak sa chce mamicka o synceka starat a zda sa ze symcek chce aby sa o neho mamicka starala tak by som ich vystahivala oboh.myslim ze symacik sa rychlo spamata ked bude mat tu strigu 24/7 full services ;) ale milo ;) ziadne ze vyhadzujem vas...nieeeee Len mu to pekne povedat ze to tak bude na nejaky cas lepsie...nech to on berie ako vekorusost z tvojej strany 🙂 pekne nech si hrkutaju...a tak aj zistis za co vas vztah stal...je to mozno velky risk ale pytam sa mas este co stratit? 😔

Strana
z4