Divné Vianoce
Aky mate názor ma situáciu ze bývate so shojim.muzom a deťmi samostatne , svokra je rozvedená..mate ok vzťahy. Na Vianoce nechce prísť a štedru večeru,ak kd viackrát bola pozvaná. Ma ešte jedného syma aj ten ma rodinu ,aj tam ju volali ale ževraj chce byt sama. Ze jej to nevadí.
Pride štedrý večer a ona navrhne ze keďže bývame kusok.od.seba,príde aspoň po večeri. tak ze ok, ... Ja som.si myslela ze príde aspon s nejakým.darcekom aspoň pre decka a.da si u nás jedlo..ale nie ,ona prišla úplne na sucho, nechcela nic, ani kávu ani vodu ani jedlo ani koláč.. len si sadla a Iba sa pozerala ako si všetci.rozbalujeme darčeky a potom sa zobrala a sla.domov. na druhý deň
ráno sme isli my ku.nej a tam uz sme sa museli najesť a darčeky decka rozbaliť ..
Akože toto uz sa stalo minulý a aj dva roku ly dozadu. a tento tok uz nemám akosi záujem o diváka navyše,..mam z toho zmiešané pocity, príde to také trápne iba mne? Ze len príde pozriet?
Tvoj muž čo na to? Neviem prečo všetko má riešiť kvázi nevesta. Mne toto strašne vadilo u ex. Šak je to jeho mama. Ty sa nervujes a on možno ani nevie,či vie? Mne napr.by vadil ktokoľvek na Štedrý deň u nás.S mužom sme dohodnutí,že to je konečne iba náš deň s deťmi.Az budú rodičia,svokrovci ozaj starí alebo jeden zostane sám,prečo nie.Ak nepokazí celý deň 😁.Ale myslím si,že druhý deň sa vidieť je úplne v poriadku a svokra sa hádam neurazí,že ste ju nepozvali aj na Štedrý.A čo ak ty chces pozvať svoju mamu a nie ju?Ako to máte doma odkomunikovane
Jasne že máš. Ale, je vás v rodine viac. Skúste hlasovať.....deti sú asi malé a babka im asi nevadí, tak oni budú za a muž neviem...takže nejde len o teba
Prepáč ale mne nepríde divná svokra ale ty ....Asi nebude jesť unteba na štedrý deň keď sa najedla sama doma...Prečo by aj mala niečo jesť lebo ty chceš??Ak chce Vianoce tráviť sama tak to rešpektujte a to že príde pozrieť ako si deti rozbaluju darčeky a vnútorné sa teší tiež najavo dávať nemusí.A tak ako to u rodičov býva sa väčšinou chodí jesť na druhý deň a aj rozbalivat darceky...Fakt nechápem prečo by mala trepať darčeky ešte aj k vám podnos .By som chcela vedieť či by si toto isté chcela od svojej matky.Pride mi to ako tvoja sebeckosť a neúcta voči staršiemu človeku ....
napríklad naši susedia bývajú v jednom dome aj s dedkom s tým, že oni majú vrch a ten ich dedo spodok domu a odkedy im zomrela babka tak napríklad ten dedko nechce s nimi večerať ale chce byť sám u seba a pritom do kým žila aj tá ich babka tak všetci spoločne trávili štedrý večer, a teraz ten ich dedo príde hore ku ním a pozerá, pozdraví a ide opäť späť k sebe a oni sú už tak zvyknutý, že darčeky si uňho rozbaľujú až ďalší deň keď príde aj druhý syn s rodinou a až vtedy sa ten ich dedo akosi uvoľní a začne si užívať tie Vianoce
čiže mne to nepríde nejaké zvláštne, že príde iba pozrieť, pozdraviť a následne chce aby si deti aj ďalší deň tu vianočnú atmosféru užili zasa u nej
Skoro v každom príspevku píšeš, že odmietla tvoje jedlo...tam bude zjavne problém niekde inde
Inak neviem..... Prečo by mala nosiť darčeky ku vám, keď si ich prídu deti rozbaliť k nej domov......to je trochu na zamyslenie...... 🤔
Boze ty si strasne sebecka osoba. Je to starsia pani, ktora sa urcite citi sama. Na jednej strane asi chce mat svoje jedlo co si doma navari, nejaky svoj klud, svoje tradicie z nistalgie. Na druhej na nu mozno vecer ta samota dolahne a je jej lepsie v spolocnosti. Urcite sa tiez tesi ze potom decka maju vianoce a darceky u nej doma na druhy den. Miesto trocha empatie ty riesis ze mama tvojho muza, babka tvojich deti, doslova ticho sedi na gauci a pozera sa na radost rodiny z vianoc. Akoze ozaj? Tx nemas vianoce podla svojich predstav? Ubudne z teba? Asi ani ona nema vianoce podla svojich predstav. Co tak miesto ofucania sa jak pat rocne decko skusit tento rok babku pekne objat, usadit pod stromcek a dat jej pocitit, ze ste radi, ze je tam s vami, v akejkolvek forme jej to vyhovuje. Nezabudaj, ze tvoje deti odkukavaju spravanie k rodicom, tak aby sa ti to raz nevratilo. Mam pocit, ze ti uplne unika pointa toho, o com by mali Vianoce vlastne byt.
K nám na vianoce chodia naši ale prídu poobede na chvíľu mamina nám prinesie stedrak, dáme si spolu kávu, ponúkneme zakuskamia vybavené na večeru a po večeri už bývame sami. Možno aj u vás by to tak mohlo fungovať
Mne to tiez nepride az tak zvlastne. Teda aspon kolacik by si mohla dat.... moji rodicia tiez k nam tak chodia. Veceru maju doma, pridu po veceri a tiez bez darcekov. Tie si nase deti chodia otvorit ku nim na druhy den a tiez u nich aj jedavame. Chodia hlave kvoli detom, tie maju z toho radost, ze babka s dedkom prisli a tesia sa, ze maju u nich este darceky. U nas si rozbalia rodicia to, co sme im my kupili. A teda tiez nejedia u nas salat a rybu, lebo su z domu prejedeni. Max jeden kolacik si daju a nejake nealko vypiju. Po hodine idu domov, lebo my ideme deti ukladat spat....nam to tak vyhovuje. Kazdy si uzije tie svoje zvyky, na chvilu sa stretneme a potom si uz kazdy ide podla svojho, ci spat, ci pred telku....
Toto je forum, co som kedysi zalozila... ked svokra nechcela u nas jest. Od korony uz u nas nebola, tusim len raz... a svagor teraz hovoril, ze tiez to riesia (u nich doma je castejsie, aj na Vianoce a ma tam lekarov). Ze jej nasilu naklada na tanier. Ja toto vynukovanie nemam rada. Ale tu vo fore mi viacero ludi pisalo, ze ma s tym problemy... alebo aj ich vlastni rodicia u nich nejedia. Ked sa zamyslim, moja mama si tiez da sotva vodu... ale moja mama po 16 00 nechce jest a ma 50kg.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/75-rocna-svokra-nechce-jest/
A nedrzi na stedry den post?
No podla mna na vas berie ohlad a necha vas navecerat samych ako rodinu. Ze po tom pride? Asi chce vidiet deti. Ze nic nepije, neje? Ani mne sa po vianocnej vecery nechce do seba noc tlacit.
A nenapadlo ti, že deti majú vlastne tu radosť x2 a ty by si ich o to obrala? Podľa mna to nieje nič zvláštne, k nám chodila takto babka/mamkina svokra/ dlllhe roky, po večery posediet, my sme odbalovali darčeky. Na druhý deň sa šlo k nej koledovat a na obed, tam sme sa tesili z druhých Vianoc a tam nosil jezisko darčeky. Nekaz deťom radosť kvôli tvojmu egu a predstavám. Moja Babka už na svete nieje a dali by sme bsetko za to, aby mohla prísť po večery…bohužiaľ už ostali len nádherne spomienky.
môj otec tiež je na Vianoce sám. Nechce ísť ku nám, ani ku nikomu. Na stôl si dá foto mojej mamy , poplače si a navečeria sa.
Pre mňa normálna vec.
tak isto ako to robí aj tvoja svokra - nič mimoriadne. len jej je asi clivo, smutno. Nechápem prečo sa tým zaťažuješ. Ber to v pohode.
tak je jej asi samej smutno doma či? čo na tom nechápeš?
Ja priam "milujem" tie témy, ktoré autor/ autorka založí, človek na to klikne, a potom sú všetky autorove príspevky vymazané. Rovno napíš adminovi, nech zruší celú tému, keď si mažeš príspevky. Potom tie reakcie ostatných vôbec nedávajú zmysel...
Neviem čo si písala keďže komentáre si zmazala, ale pod stromček by som jej dala pár maličkostí, nech aj ona rozbaluje , možno by som ju poprosila nech donesie ten svoj " skvelý koláč" čo tak deti ľúbia, aby sa citila potrebna, naliala jej niečo na pitie čo ma rada. Podľa mňa má svokra protichodné pocity aj Vás chce nechať byť ako rodinu samých a nechce byť na príťaž aj je jej smutno samej a rada by bola s vnúčatami. Ak nemáte medzi sebou ine problémy a normálne vychádzate jeden rok by som strávila štedrý večer doma , ďalší u svokry, obzvlášť ak bývate blízko.
Moc nevidim kde je problem.. ked si vztahovacna tak jej to mozes druhy den vratit. Nic u nej nejedz darcek nedones ( dostane den predtym u vas ) len tam sed a pozeraj tak ako ona u vas. A mas po probleme.
Je iba začiatok septembra a ľudia si vyrábajú vianočný stres 🤦♀️
@klarolinne ja nerozumiem, prečo niekto v septembri rieši minuloročné Vianoce a ani som vlastne nepochopila, kde je problém. Či nemám problém, vyrobím? Nenávidím svokru už len z princípu, či?
@elizabet173 vidím to podobne. Nahnevaná na minuloročné Vianoce môžem byť v decembri dva dni po nich. Nie o trištvrte roka neskôr. Ja som popravde ani nepochopila čo pani autorka vlastne chce keď zmazala všetky svoje správy okrem tej prvej. Ale neviem nepríde mi svokra ako niečo hrozné, je to staršia pani, osamelá a má radosť z pohľadu na vnúčatá. Pochopila by som keby prišla svokra v bielych rukavičkách s kritizovať a skontrolovať navyše s nevyžiadanymi radami ako sa to správne robí, ale takto naozaj nechápem.
@klarolinne veď keď svokra už nebude, potom možno príde autorka na to, že ako fajn bolo mať svokru keď aj v kúte a byť s ňou potichu.. ja si napr neviem predstaviť že keby je moja svokra sama, a su vianoce, že by sme ju nepozvali, dokonca by som bola rada keby s nami strávi celý deň.. a kľudne by mohla sedieť ticho (ale to sa pri mojej svokre stať nemôže 😂🙃)
Načo zakladás tému keď všetky odpovede zmazes😃😃 bud chceš alebo nechceš komunikovať 😒
@mk22 heh inak toto milujem. Ked sem niekto nieco napise a odpovede, ktore sa mu proste nepacia takich vymaze. Heh to radsej nech sa nic nepytaju,lebo aj tak im zjavne nie je pomoci