Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?
ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady
Najjednoduchšie je držať sa scenára že je gay 😂 veď v prípade rozchodu ta budu nakoniec ešte ľutovať, nie? Radšej sa presvedčiť že je gay ako si a priznať. Ze tento chlap ta už evidentne nechce a čaká, že tebe to docvakne
@tinuskamartinuska ked chces hadku,tak sa ho to kludne spytaj :D
@tinuskamartinuska a vrátime sa na začiatok - pretože ste spolu už dlho, nikam nesmerujete, nikam nenapredujete, zamilovanosť už dávno vyprchala (z jeho strany určite) a tak ani nemá motiváciu s tebou niečo budovať... čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba...
@majcika Kedysi som mu povedala, že ak a nebude RAZ (niekedy) chcieť, nech mi to povie, alebo že ma inú,len nech mi neklame. On povedal, že dobre, že mi klamať nebude.
Dohoda je jasná, to isté aj ja. A už stokrát som mu povedala, že ak ma nechce, nech si hľadá inú a nech ma nechá na pokoji. Povedal, že inú nechce, že chce mňa,lebo ma ľúbi. že čo mu také kaleráby do hlavy tisnem, že on miluje mňa.
@salfusco prečo? myslíš si, že neni gay?
@tinuskamartinuska a ja viem?Vsak ty si jeho partnerka,tak snad by si si nieco vsimla,keby bol a nespal by s tebou vobec.Ked už ,tak može byť bisexual.Jedno je iste,ak sa ho na to spytas takymto sposobom,tak svoj vztah urcite dokopy nedaš
@tinuskamartinuska no je aj možnosť, že je bi....ale ja si aj tak myslím, že toto nie je jeho prípad. Potrebujete proste - buď skončiť alebo sa vziať, toto, čo máte teraz je jedna veľká NUDA vo vzťahu, ale už sa opakujem, už som to písala...a veľa ľudí tu predo mnou ...spočítaj si, koľkí sú za NUDU, koľkí za gay-a, koľkí za milenku a uvidíš.
@tinuskamartinuska pes nenarobi bordel v byte, deti hej 😀 no, fakt to vyzera potom biedne s vami, ked ani nema zaujem osviezit zivot nejakymi novými aktivitami.
Pises, ze to je jeho byt, nuz, mozno mu je blbe povedat ti, ze chce pauzu od stereotypu a ze ci by si sa nemohla na skusku, na chvilu odstahovat.
Na tvojom mieste by som sa odstahovala, dopriala mu cas pre seba, nech si uvedomi, ci mu chybas, alebo to postupne pojde do stratena.
Pisala si, ze ak ho tyzden nevidis, uz ti je nanic. To bude dobre, ak by si uz po dni isla zahynut bez neho to by sa horsie znasalo.
Dajte si pauzu. Bud to takto postupne ukoncite - a bude to pre buducnost kazdeho z vas len dobre, alebo pochopite, ze k sebe patrite a s tym vztahom aj on bude nieco chciet robit.
@tinuskamartinuska na tvojom mieste by som sa začala pomaly ale iste odmilovávať a psychicky prichystávať na ukončenie vzťahu...
@tinuskamartinuska dohoda aka dohoda?? to naozaj na takejto s prepacenim blbosti ste sa dohodli? to ako keby ste uz cakali na to ako to jeden druhemu poviete..
@hrehusa Nuž to bolo len tak skôr " zo srandičky" myslené.Ale nakoniec sme to mysleli vážne, no s úsmevom , že " nám sa to nikdy nestane".
@0silvia0 ja sa nedokážem odmilovať od neho, on je pre mňa stelesnením toho, čo som si zidealizovala a vysnívala, od začiatku. Vždy som chlapa,ako je on.(až na pár výnimiek)
@salfusco a ako sa dá inak priamo spýtať na to, či je gay, /príp. bi ?:D akou obklukou?
@mamutka Nasťahovala som sa iba teraz k nemu, s tým to nesúvisí, aj tak som počas tých rokov bola unho viac než u seba doma, to je jedno, to s tým neni. On je na mňa už zvyknutý doma, že sme spolu. Na moje porozhadzované veci a tak :D On nechce, aby som odišla.Ja bez neho týždeň neviem byť, už umieram. On sa javí byť OK.
nemáme stereotyp, že by sme sa nudili pri sebe doma🙂
@mamutka toto presne aj mna napadlo, že ked ho TYZDEN nevidí....
Ja som na druhý deň chodila jak bez duše a snívala o tom, jak si ho vystískam.
@tinuskamartinuska vies, ale clovek ide umriet po dni, dvoch, ked ozaj niekoho lubi. Jasne, ze ked ide na dlhsie prec, tak to treba vediet vydrzat, nerobit sceny, ale ocividne by si nejaky rozhod predychala, len sa toho bojis. Vy ste taki celkom fajn spolubyvajuci v podstate.
@mamutka Jáj,ako tak si to myslela, už som pochopila. Tak ako mne chýba strašne už po dvoch dňoch,ked ho nevidím,a som služobne preč, a po týždni je to už na nevydržanie, ale ON, vravim, ze ON jemu je jedno, že ma a týžden nevidí ...ja mu nechýbam
@tinuskamartinuska nerob to,pozoruj ,predýchaj emócie ....nemôžeš ísť hrŕŕŕ´,keď nevieš a nemáš sa o čo oprieť,možno mu ublížiš....že to tak nie je ,skôr som za pauzu,nech on prejaví aktivitu....vydržať musíš,lebo potom si Ty závisla na ňom a to je hlavný dôvod nezhôd
@tinuskamartinuska vy ste uviazli v prvej faze vztahu a trcite tam uplne zbytocne. To je uz take hnitie za ziva. Nasleduje svadba, deti... a hned mate o adrenalin postarane na par rokov. Aspon budu mat vase hadky zmysel 🙂 Viem, ze je to dnes moderne, ale takto to jednoducho nefunguje. Doba sa meni, ale clovek a vztahy su stale rovnake, vztah ma uplne rovnaku krivku u vacsiny ludi. Zalubenost, planovanie buducnosti, realizacia planov... netreba to odkladat ale plynut so vztahom. Nie kvoli rodicom, tetkam... ale kvoli sebe. Aby sa v nom zachovala urcita dynamika. Ja hovorim ze clovek sa ma zalubit a vydat/ozenit kym je sprosty. Potom zacne nad vecami vel i uvazovat a uz to nezrealizuje 🙂 Zamilovanost a vasen tej nasej racionalite velmi pomaha, aby sme robili aj taketo veci. Ono sa aj kedysi hovorilo, ze vztah pride u nejakych dlhodobych partnerov do bodu, ked sa maju rozist, alebo vziat. A to, ze papier nic nezmeni never 😉 Nejde o papier, ide o postoj k veci a akysi prislub pred svetom ze dvaja idu budovat spolocnu buducnost. Hned teraz... Tak neviem, hovorili ste o takychto moznostiach? Ako sa k tomu stavia on? Mozno sa prave teraz ked u neho byvas tej spolocnej buducnosti zlakol a uz je s tebou len zo zvyku 😒 Chlapi sa vacsinou neradi rozchadzaju, su pohodlni a maju radi svoje zvyky. Ale nemusi v tom byt laska. Len strach zo zmeny
@papricka33 no hej, máš pravdu úplnú, lenže myslím, že my sme to akosi prešvihli- keď sme sa nevzali hneď po výške, lenže sme si chceli obaja užívať a tak, ešte..a nie s aviazať a teraz, keď on hovorí o svadbe ja cúvam, kedže sa tak chová, už pracuje racio, vieš ako.Presne ako si napísala- mali sme sa brať, keď sme boli sprostí lebo teraz už každý uvažuje. Nechcem rozchod, ale ani zotrvať v takom niečom- v takomto- chcem zmenu nejakú.
@tinuskamartinuska Prečítala som si to celé a podľa by chcel inú, len nemá akú, tak je zatiaľ s tebou.
@tinuskamartinuska Tak on si ta chce vziat? A nechova sa tak preto ze cuvas? Tak to uz nechapem 😖 Vies co, ak ho milujes nie je co riesit 😀 ... my ked sme sa s muzom zoznamili, za 2 mesiace sme spolu byvali a za 5 mesiacov sme tak lezali a ani neviem kto prehodil ...a co keby sme sa vzali?... tak dobre. A za pol roka sme sa vzali. Ja som mala 22 on 27. A normalne sme fungovali dalej, uzivali si... Dcerka sa mi narodila az ked som mala 26. Za chvilu mame 18 vyrocie svadby. Vieme sa dosekat ako hadi aj teraz, a ja som vzdy hovorila, ze nikdy nevieme ako ten vztah dopadne. Moj muz ma vzdy zo zartu predstavuje "toto je moja prva zena" 🙂 Netreba sa brat nejako vazne. Len to nejako spolu tahat kym to ide. Ved to nemusi byt naveky. Staci nejakych 50-60 rokov 😝 😀
@tinuskamartinuska alebo by to chcelo nejaky zazitok, ulet. Nejaku dobrodruznu cestu, s rizikami, problemami a tak... Ked to prezijete bud sa rozidete, alebo vas uz nic nerozdeli 🙂
Necitalla som co Ti radili....ale mna len tak napadlo za ked ste raz hore a raz dole, ci nema nejaky problem v praci a ty si vsetko doma odnesieš...
Nakoniec zistíme, ze chlap je v úplnej pohode zapadol klasicky do spolužitia len zakladateľka dúfala, že nastavovanie puknu od romantiky sta roza pilcherovie
od témy: mňa by celkom zaujímalo, ako niekto nový môže dlhšie čítať toto fórum. Jedine tak, že toto píše z iného ako pôvodného nicku.
Nemôžem si pomôcť, tento rukopis mi príde ako keby ho písala marisola. Keďže v jej témach to končilo rovnako a pridávali sa linky na staré témy a poslednú tému dala predvčerom uzamknúť aj z toho dôvodu. A toto je téma ako cez kopirák jej tém.
Možno je to len môj blud preto to nesmerujem nikomu konkrétne 😉
@mandala77 marisola by sa uz odula. Uz by sme vsetci vedeli, kto sme, kam patrime a tak. A ma tusim 23, nie? 🙂
ja som tiez kedysi citala kadejake mudre rady tu, kym som sa odhodlala a unuvala sa aj prihlasit koli nejakej duskusii. Teraz ma napada, ze tych rad tu uz vela nevidim, ale tlak si tu clovek dokaze upravit podla potreby 😀
@tinuskamartinuska ahoj, z toho co si napisala mam pocit ze vas vztah je prechodeny. Kazdy vztah sa musim casom niekde pohnut, inak to skonci skor ci neskor tak ako vo vasom pripade. Zijete si na kôpke, je vam spolu fajn a prisiel do vztahu stereotyp. Tato faza vztahu sa vam uz vycerpala a vy sa musite posunut dalej, inak a skor ci neskor rozidete. Aj ked si pred tym zatvarate oci, skor ci neskor si budete musiet musiet vykomunikovat zakladne otazky ako dalej. Ci zasnuby a pripravovat svadbu, kde sa na trvalo usadit, ci mat deti prip. kolko...drzim palce
@tt247 Ja som tiež toho názoru, že to tak je.Smutné skutočne. Kebyže má inú, lepšiu kočku tak ma asi nechá nooo
@papricka33 ON neni mocne na dobrodružné cesty
@mandala77 netuším,kto si ty, ale čítať fórum sa dá aj bez prihlásenia,a úúplne v pohodičke.Nebuď paranojka
@tinuskamartinuska napis mi spravu, mozme o tom pokecat viac 🙂
posunúť vzťah ale kam ??? ešte príde dieťa,nakoniec zostane sama a vo väčších problémoch :/
@tinuskamartinuska ja som myslela skôr, že netušíš, kto je marisola 🙂 Zaujímavé a obe ste aj z Trenčína. Pekná náhodička a aj štýl písania rovnaký, používanie slov v tvare "úúúplne" a iné detaily a aj rovnaký problém ako ona 😉
Kiež by to bolo tak, že sa nejedná o tú istú osobu.

spýtam sa ho, či neni gay dneska :D:D uvidíme jak zareaguje...hah
@sissy27 hej, má ma v p..dobre si to pomenovala.I ked netuším prečo vlastne.