icon

Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?

ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady

papricka33
7. sep 2016

@mandala77 ja tiez od temy. Teba za to platia, ci o sa dobrovolne hrabes v starych temach, porovnavas a patras kto je kto? ... To uz fakt vyzera na paranoju 😖

papricka33
7. sep 2016

@kvetinkaaaaa ...sa mi paci ten pojem "prechodeny" 🙂

mandala77
7. sep 2016

@papricka33 žiaľ, neplatia ma 😀

papricka33
7. sep 2016

@mandala77 ved to, lebo vedela by som si predstavit aj krajsie stravit ten cas 🙂 nerozmyslala si o strikovani? 😉

moonlight1210
8. sep 2016

@tinuskamartinuska by si sa divila, ale aj ked ma lepsiu kocku, tak ta hned nenecha.
to sa stava vzacne, ze ked sa partner zamiluje inde, tak uprimne ihned opusti predosly vztah, z ucty k ex, aby ju/jeho nepodvadzal/a.

castejsi scenar je ten, ze ostava s planovanou budúcou ex do chvile, kym si nie je isty novym vrabcom v hrsti.
(zeny detto.)

tvoj problem je, ze on je tvoj ideal. preto na nom visis.
neciti, zeby mal bojovat, vidi, ze tebe staci, ze je v tvojej pritomnosti. vydeluje ti svoj zaujem, sposob prejavenia citov, cokolvek, podla svojho uvazenia, nie tvojej potreby.

vezmi si dive zviera a domaci maznacik.
dive zviera je vyzva. ked s nim chces byt, musis si ho ziskat. jeho doveru, priazen. musis sa snazit, spekulovat, davat si pozor na chybny krok. jedna chyba a zas je voci tebe ostrazite. ked ho skrotis, vazis si to. je to odmena.
domaci maznacik, napríklad pes, oddane kyva chvostom uz ked za vidi. staci mu, ze si doma a je rad. rada ho pritulis, poskrabkas, ale nebojujes o jeho priazen. ked nan nemas naladu, posles ho do pelecha, aby tam na teba pockal.

ty si ten psik pre neho.
ak toto nezmenis, tak takýchto blogov napises este neurecno. aj na iných forach.
a je fuk, ci budes riesit zrovna nejaky detail vasho vztahu (ako napriklad "Spinave ponozky hadze vzdy vedla kosa na pradlo") alebo celkovy obraz. vzdy to bude o tom istom, lebo z toho to vyplyva.

pripojene linky su fajn. som vzdy rada, ked ich niekto poskytne.
autorku sice vzdy vytocia do cervena, lebo ona chce zabudnut, ze toto uz riesi X-ty raz a stale sa nikam nepohla, ale ludom okolo umoznia "byt jej znamymi". tak ako znami maju moznost poznat ju aj v iných polohách (nez je aktualne prezentovany blog) a posudit jej problem komplexnejsie, tak to pripojene linky (ciastocne) umoznuju aj ludom tu.

charity
8. sep 2016

Ziadne prechodenie vztahu neospravedlnuje citove, psychicke a sexualne tyranie.

Citove: odmietanie nehy, chlad, tvrde jednanie.

Psychicke: dvojita vazba: na jednu steanu chce svadbu a dieta, na druhu stranu s nou jedna chladne ako s cudzou. Slusne mucenie...

Sexualne: namota na skvely sex a potom ho zacne demonstrativne odmietat, pripafne ho naschval absolvuje necitlivo, mechanicky. Ano, aj takto cez sex byvaju partneri tyrani... Umyselne.

Autorka, posudzuj chlapa podla cinov. Nie podla reci. Ty uz dlhodobo zijes v chladnom nevztahu. A preco chce napriek vsetkemu s Tebou dieta? Lebo Ta ma natolko ochocenu a pod kontrolou, ze Ta vyhodnotil ako vhodnu rodicku. Bez citov.

Skus psychoterapiu zameranu na jasne stanovovanie hranic: napriklad, ze takto so mnou jednat nebudes a ak ano, odchadzam. Dalej to chce posilit sebauctu. Lebo vacsina zien by z takehoto marazmu uz davno odisla. Ty tam drepis pre tych par laskavych slov a neurcitej nadeje, ze Ti raz opat venuje svoju pozornost. Ak mam pravdu, tak sa to vola Spoluzavislost /co-dependency/ a je to liecitelne.

A k tomu preco je taky chladny: jeho maska padla. Uz nepredstiera uzasneho partnera ako na zaciatku vztahu.

Get out.

salfusco
8. sep 2016

Lepšie by som to ani ja nenapísal 🙂

tinuskamartinuska
autor
8. sep 2016

@mandala77 Netuším, kto je tá spomínaná baba, ale čítam toto fórum, nepovedala som, že viem, kto je to, trošku si sa sekla. A ? z TN je mnoho ľudí. Čo je na tom divné, preboha ? A určite by si niekto dal rovnaké mesto, keby nechcel na seba upozorniť :D:D Asi by si niekto vymyslel úplne iné mesto, logické by to bolo.
Niektorí ľudia majú podobné problémy, ako čítam fórum môj problém neni ojedinelý. Je tu veľa tém s podobnými problémami, tým chceš povedať, že ich píše rovnaký človek ? :D ťažko.

@megika1 Máš úplnú pravdu. Niet kam posunúť práve vzťah, načo by som sa teraz vydávala prípadne mala dieťa, ked je to na figu, ušila by som si búdu na seba. Nakoniec ostanem sama.
@charity nenazývala by som to hneď tyranstvom, čo robí.

@moonlight1210 poslednej časti tvojho príspevku nechápem, ale jedna vec: možno píšeš fajn, že divé zviera a pes, príklad fajn, ALE každá jedna žena, kt. je v dlhšom vzťahu je pre toho chlapa pes!

megika1
8. sep 2016

@tinuskamartinuska rozumne si to pochopila,lebo je to Tvoja budúcnosť,Tvoj život a dostatočná úcta k sebe samej mala by byť dôvodom k rozchodu,nech je už za tým čokoľvek.Prajem Ti veľa energie,zároveň Ťa chcem poprosiť,nehrni sa rýchlo zamilovať,aby človek neostal sám .....treba mať pauzu,tráviť voľný čas niekde,kde časom stretneš novú lásku ( ja som prešla bolestivým rozchodom,nechcel ma ......našla som si na volejbalolovom turnaji lásku,s ktorou som už dlho a dúfam,že spolu zostarneme.Prišlo to ako blesk z jasného neba,keď som najmenej čakala .....život je zložitý,bývalý ovdovel a teraz žobre o moju lásku :/ striktne som stopla jeho nadbiehanie.... je mi smutno,že jeho dcérka zostala bez mamy,ale povedala som mu,že my sme šancu prešvihli a ja mám šťastný život po boku charakterného partnera

raduska12
8. sep 2016

@tyrkys44 ako si prišla na to,že má milenku?

betka22betka
8. sep 2016

@tinuskamartinuska prepáčte, ale po 8.rokoch každý "horúci" vzťah trošku vychladne. Po rokoch ostáva len porozumenie, priateľstvo , zvyk. Starosti o deti, a o budúcnosť detí. V každom vzťahu je to tak. Alebo si zvykneš, alebo ujdeš....Vyber si.

janickacrazy
8. sep 2016

@betka22betka prepáč, ale nemáš pravdu, ja som s mojím manželom 8 rokov a my sa milujeme stále a náš vzťah je riadne nabitý vášnou, tiež som si myslela, že to snád ani nie je možné po toľkých rokoch, ale ked nájdeš správneho muža, tak je to možné. Bolo by smutné, keby sme boli spolu len zo zvyku a kvoli deťom, ale poznám také vzťahy a je ich dosť.

betka22betka
8. sep 2016

@janickacrazy klobúk dolu! Toto je už pomaly zázrak- mať takého správneho chlapa

tinuskamartinuska
autor
8. sep 2016

Už neviem čomu mám veriť o ňom, aká je teda vlastne pravda !:(

megika1
8. sep 2016

@tinuskamartinuska asi nie si pre neho atraktívna,inak by si nemala hlavu v smútku :( buduj sebavedomie,odíď z jeho teritória .....či Ťa bude kontaktovať,alebo si vydýchne ....musím takto na rovinu 😒

mimka91
8. sep 2016

Tinuskamartinuska: never tomu, čo ti tu kto píše...ono to môže byť všetko inak...treba, aby ste sa rozprávali...len bacha, lebo chlapi dlhé debaty nemajú radi a častokrát je to ako s tým vtipom o tej muche na plafóne...chlap rozmýšľa prečo tam je a žena myslí na to najhoršie....častokrát sme smutné a robíme si to sami tým, že sme nespokojné zo vzťahom, lebo sme si to inak predstavovali, inak chceli....chlapi su potom z toho frustrovaní, že mi stále niečo riešime...ak ti chýba necha atd. skus sa aj ty k nemu správat ako on k tebe a uvidis, ze sa mu to nebude pacit....inak podla mna je vyborna kniha na partnerske problemy s názvom 5 jazykov lasky...ak chces kup si ju precitaj si ju a mozno ju posun drahemu...a uvidis mozno vam aj toto pomoze...

salfusco
8. sep 2016

Chcel by som vedieť nicky mojich ex,bo mám pocit,ked toto čítam,ze sem asi tiež chodili po "rady"😬😁😁

janickacrazy
8. sep 2016

@tinuskamartinuska podľa mna si tu dostala celkom dobré rady, tak jasné, že nikto nevie ako to ozaj je okrem toho tvojho krásavca, ale ked on ti to aj tak asi nepovie, lebo chlapi sú takí, ani jeden ti nepovie na rovinu, že vieš čo, ešte si ťa nechám zo 3 mesiace, kým si nenájdem inú, lebo už mi síce nevyhovuješ, ale nechce sa mi zatiaľ nič meniť, jasné, že by si ho kopla do zadku, ja na tvojom mieste to ukončím a idem dalej, ak o teba bude stáť, tak prilezie za tebou, ak nie, tak sa možeš posunúť dalej

moonlight1210
8. sep 2016

@tinuskamartinuska ver sebe a svojim pocitom, nauc sa stat si za nimi.
mozes urobit chybu a co? myslis, ze ked budes vahat a stepovat na mieste, tak sa jej vyhnes?

a k tomu tvojmu mylnému presvedceniu, ze v dlhom vztahu je kazda zena pre chlapa ten domaci psik.
nie, nie je pre neho pes.
ale zalezi to od nej. od nicoho ineho.

je to presne o tom istom, o com je chyba dvoch ludi, ked sa vezmu a ocakavaju, ze ten vztah, aky ho maju teraz, uz bude taky navzdy. ze uz to pojde automaticky, netreba na tom pracovat.

takze ani zena nemoze si mysliet, ze ostane pre chlapa stale rovnako zaujimava a pritazliva bez prace na tom (cim nemyslim kozmeticke operacie).
zaklad je ucta k sebe samej.
ak sa vela podkladas a ustupujes (neudrzis v tom rovnovahu), tak jasne ze stratis cenu.

neuprednostnovat vzdy jeho zaujmy, nevzdavat svojich cielov (hoci aj toho, ze v sobotu idem do muzea), lebo ta on nepodpori, ci rovno nesuhlasi. neriadit sa pravidlom "pre pokoj v ...". neriadit sa strachom, ze ho stratim, ak nebudem dost mila, ochotna, sikovna, pracovita, ... ze ma preto nahradi.

kolko zien si radsej VZDY nalozi prihorenu polku kolaca a jemu tu krajsiu. lebo ze vraj laska. (a on mi to preto oplati rovnako...)
realita? podklada sa mu. on to vidi, tak s nou tak jedna.
nauci sa, ze on ma prednostne pravo na krajsiu polku kolaca. prenesene do reality: on ma prednostne pravo vyberu, ona je az potom. takto sa nauci o nej uvazovat. ja prvy.

takze, mam chut na krajsiu polku kolaca? vezmem si ju. pokial ma on milo poziada, potom mu ju dam. a mozno ho s niecim vtipnym odbijem a aj tak nedam 🙂.
a inokedy mu chcem urobit radost a dam mu ju bez poziadania.

proste neexistuje pravidlo, ze on ma vzdy prednost. on prvy. on sa zamraci, jemu sa nepaci, on nesuhlasi a ja preto cuvam (lebo chcem takto ukazat, ako ho lubim, aku mam uctu k nemu. a ocakavam, ze on potom na oplatku pre mna rovnako... A sme tam, kde sme nechceli byt.).
(polku kolaca chap obrazne. je to symbol pre rozne ine veci vo vztahu.)

ak uz ustupujem napriek svojmu presvedceniu, tak ked je to naozaj nutne a trvat na svojom by bolo nerozumne. napríklad nepojdem just na kurz jazyka, ked chlap musi ostat v praci a dieta je chore. nevynucujem si nezmyselne, aby prisiel domov (a nadrobil si to inokedy), lebo ja chcem ist (ziadne sceny o tom, ze on predsa vie, ze dnes ja mam kurz a dieta je chore, tak mal na to mysliet a naplanovat si pracu inak...). nie hlavou proti muru.

nechap to cele zle.
ja nehovorim, ze zena ma byt svina sebecka, co obcas chlapovi milostivo vydeli svoju dobru volu.
ale necuva do pozicie, kde hladi najprv na jeho zaujmy, az potom na svoje.
drzi rovnovahu v tomto.

a tiez nehovorim, ze zena ma byt super zena a ma vlastnit carovnu gulu.
jasne, ze sa sem-tam aj ona opali u chlapa. ale zalezi na nej, ako s tym nalozi.
raz ju vypiekol, ze chcela ist na vylet, on povedal nie, radsej sa s nou riadne dohadal a nikam sa neslo?
ok, tentoraz ju vypiekol. nabudúce uz zena planuje aj s tym, ze ma plan B, ak by sa chlap zas postavil na zadne.
a ked chlap potom zacne uz vyskusanu taktiku, ako si presadit svoje, ona mu zamava pred nosom planom B (napriklad, ze ide bez neho a s niekym inym).
výsledok? pochopi, ze u nej s takym chovanim nepochodi. nema ju ochocenu, nemoze ju dirigovat. ma na vyber: moze sa nastvat (ofucat, urobit nieco na truc - co sa mu nemusi vyplatit, pokial ma zena dost sebavedomia.) alebo moze nabudúce s nou jednat inak, rozumne.

spolocny pekny zivot zacina pri drobnostiach. pre priklad:
zena ako slobodna bola medzi kamoskami vtipne znama svojou mrzutou náladou, ak ju niekto zobudil prilis skoro. vsetci tolerovali fakt, ze je ufrflana, ma stiplave poznamky, vie sa pohadat, je dotkliva. obcas si ju preto doberali, ked prisla do prace zle naladena, ale inak to respektovali. hovorili s humorom: ak chces aby ti odhryzla hlavu, tak si do nej rypni. vynesie ta v zuboch. ona ked sa nevyspi, s nou nie su zarty.

potom si ta zena najde chlapa. je to jej ideal. predstava, zeby ho stratila je neprijatelna. on ju zvykne nadranom budit, aby sa potulili a ona nema naladu. lebo je vzdy taka, ked je nevyspata. co ale urobi? vedome potlaci svoje nalady, lebo ho nechce znechutit. odplasit. nechce, aby si o nej nieco myslel. chce ukazat svoju krajsiu stranku...
dokonca, ked on zahlasi: milacik, urobis mi kavicku, kym si este polezim? sa donuti vstat a na poziadanie ist mu varit kavu.
tak pockat. prave odtolerovala dve veci. jemu sa vstat nechce, tak si urobi pohodlie. jej sa vstat nechce a urobi si nasilie. parkrat to urobit - ok. urobit z toho zvyk? cakaj pruser.
nie aby rovno nezne zavrcala, ze ju ani nenapadne. ze ona rano spi. a otocila sa chrbtom a spala dalej. ale ona sa boji, zeby sa mu znechutila. tak ospalá a nespokojna pristane na ranne laskovanie alebo ide uvarit kavu.

co by sa ale naozaj stalo, keby nesla a odmietla?
on by si na to zvykol ako tie jej kamosky. do buducna by sa dozila toho, ze rano by sa chodilo po dome po spickach, lebo maminka este spi, nebudte ju. respekt k nej.
co sa stane, ked sa bude premahat nasilu?
dozije sa toho, ze rano kazdy vstane a ide ju budit, hoci ju ide porazit. ocakava sa vsak od nej, ze vyskoci plna energie a s úsmevom aj o pol piatej rano. nikto nerespektuje jej naladu. nema preco. ona vytvorila tento vzorec chovania k nej.

no, alebo by si chlap na to nezvykol, ze je taka - tak potom by sa bud hladal kompromis, alebo zialbohu. podla toho, ci zmenou danej vlastnosti osobnostne vdaka tomu chlapovi rasties (oduci ta trebárs neustálemu bordelu v domacnosti) alebo nie.

tinuskamartinuska
autor
8. sep 2016

@mimka91 Dotyčný sa nemá chuť veľmi rozprávať, akýkoľvek môj slovný prejav, ktorý má viac ako 5 min. tak ma už nevníma, prestane vnímať. nevie komunikovať, nechce sa mu, je na to lenivý.
Ja mám záujem to vyriešiť, nejako solídne, on nie.

@moonlight1210 no fajn, chápem, ale čo ak ráno tú kávu ona nikdy nespraví ?v dnešnej dobe chlapi sú také svine, sorry za výraz, neurazte sa, že by ju kopol do riti keby mu ani po pol roku tú kávu aspoň občasne nešla spraviť a bol by k nej nemilý a drzý.Podľa mňa.

tinuskamartinuska
autor
8. sep 2016

@moonlight1210 resp.si pomyslí o nej, že je bezcitná, neochotná lenivá krepa, čo sa jej lení zdvihnúť ráno zadok....hmm, aj tak sa na to dá pozerať

@megika1 nepovedala by som, že som preňho neatraktívna. Práveže, mi stále rozpráva, aká som krásna.

janickacrazy
8. sep 2016

@tinuskamartinuska Ak tú kávu ona nikdy nesprvaí, tak on ju bude milovať, tomu ver. Vidím z praxe. Nepochopiteľné, ale je to tak. 😀

tilka82
8. sep 2016

@tinuskamartinuska si predstav,ze mne aj nasim trom detom robi vacsinou manzel aj po osmych rokoch ranajky 🙂

megika1
8. sep 2016

@moonlight1210 BINGO 🙂 je to tak v reálnom živote,zrkadlo nám nastaví niekto ,kto je nad vecou ....preto fungujú terapie,ak obaja chcú zachrániť vzťah

tinuskamartinuska
autor
8. sep 2016

@janickacrazy wtf ?tak už vôbec nechápem.:( asi sa nevyznám už v ničom.
Môj má takú povahu, že by si skôr pomyslel, že som lenivá krava, kebyže neurobím tie ranajky ani raz a bol by odutý

kvetinkaaaaa
8. sep 2016

@tinuskamartinuska vela robi ako bol chalp vychovany v domacnosti a comu ho doma viedli. Moj je presne taky ako tvoj, zena patri do kuchyne k pracke, zehlicke a k vysavacu...ja ti raz pomozem, ale nezvykaj si, ze tu robotu preberiem za teba na vecnost. Bratranec bol na intraku a skoro sa osamostanil a tak si sam varil, pral no proste vsetko...mala by si vidiet ako je jeho zenicke fajn, on vari, pecie, zehli, vobec to neberie tak, ze to je zenina povinnost . On mi raz povedal, ze to berie tak, ze tie veci v domacnosti spravit treba, ci uz ide o tie ranajky, a ze raz to spravis ja, raz ty...ze vidi ked je unavena, tak ju do toho nema preco tlacit. No ale za to on dakuje vychove na intraku. Bohuzial generacia nasich rodicov vychovala muzov tak, ze domacnost je zenina praca. Ale potom sa pytam, preco zeny maju chodit do prace, ved to by sme tiez sa nemali toho chytat, to je predsa muzova uloha :D hahaha vidis...nepaci sa mi ako vychovavali nasich priatelov :D

salfusco
8. sep 2016

@tilka82 asi tak nejak by to malo byť a myslim si,že aj vacsinou je

tutu_1
8. sep 2016

@tinuskmartinuska a nech si myslí čo chce :D ! Minule som však raňajky u nás robila ja, aj keď v nedeľu to nebýva zvykom. Bola u nás svokra a šplechla mm, že prečo chlebík vo vajci nerobím ja - ale on !!! Tak došiel s malou dušičkou za mnou, že tie raňajky mám robiť ja 😀 😀 😀... Fajn, čo sa deje ? Prečo ? Kvôli mame 😀 😀 😀 ??? Mňa to tak pobavilo, smiech na celé kolo. Jasné, čo by som pre neho nespravila. Ešte som to aj okomentovala s humorom, že tieto hry sú skutočne zábavné, ale aj tak ten chlebík vo vajci od neho mi viac chutí (ver, že v tej chvíly by sa najradšej nevidel a ten chlieb spravil tak aby ho mama nevidela 😀 ). Aj čerstvé paradajky som natrhala v záhrade. A čo... Ja aj u svokry a rovno pred ňou sa došuchcem u nich na návšteve vtedy keď sa mi chce vykotúľať z postele, a poprosím o kávičku a drahý mi ju spraví. Hoci svokra prvý krát skoro padla na zadok 😀 Vždy mi spraví kávičku. Vždy ma nechá vyspať, ale príde nežne zobudiť. Nemám tendencie si nohy zlámať keď sa niečo deje. To som robila v prvom vzťahu a dopadlo to rovnako ako u teba. Už som múdrejšia. Navarím, upracem, poriadim... Ale niekedy sa mi nechce, nevládzem, poprosím o pomoc, zabudnem... A ?? Tak je to v poriadku. Spokojní sú všetci. Okrem svokry samozrejme 😀

salfusco
8. sep 2016

@kvetinkaaaaa domacnost je ženina praca?No to bolo mozno kedysi,praveze skor teraz sa vela chlapov čini v domacnosti,ja ozaj neviem,kde dotycne chodia na tych lenivcov...lenže druhy priklad je ten,ked žena odmieta pomoc ci uz v kuchyni,alebo pri domacich pracach,pretože "ževraj" jej chlap zavadzia :D

tyrkys44
8. sep 2016

@raduska12 dostala som sa mu do mailu a fb. Ja tu mam tému s názvom Už mám toho dosť.