Dlhodobé maličkosti vyúsťujú v trápenie
Manžel je pohodový v ničom zdanlivo nevidí problém (takto sa prezentuje pred ľuďmi). Ide rieši... ale rieši len to, čo on sám považuje za vhodné. Keď si niečo chce kúpiť, on sa mi o tom zmieni a o týždeň to už kuriér doručuje. Ok neriešim, zarobí si-nech si kúpi. Je veľmi pragmatický, má rád ekonomický spôsob žitia, prácu a hodnoty života meria najmä materiálne. Pre neho akoby neexitoval motív túžby, vysnívania si niečoho aj za cenu toho, že to nie je racionálne či praktické. Proste pre radosť.
Ja som ale žena, ktorá žije najmä srdcom a častokrát odkladám to srdce bokom-vlastne nakoniec zistím, že ani šťastná nie som, lebo nepočúvam to srdce. Chcela som si kúpiť akvárko, rybky na ozdobu, pre radosť. Mužovi som sa zverila celá nadšená a ponúkla som mu, že časť vstupných nákladov môžeme poňať ako môj darček k blížiacim sa narodeninám 🙂 Ešte som tým myslela na neho, že aspoň nebude musieť vymýšľať čo mi daruje a ja budem mať radosť, že mám čo chcem.
Dostala som odpoveď, že on v prenajatom byte nechce ďalšiu vec, ktorá stojí peniaze (máme psa, ktorého sme chceli obaja, ale muž vyberal ako bude vyzerať ..ja som totižto vlastne chcela mačku, ale aj psík bola super možnosť...a máme ešte morča, lebo nesúhlasil s potkanom-defakto som si teda morča vybrala len ako povolenú alternatívu) A toto je len časť z mnohých situácií.
Tvl.. že nemá peniaze na ryby v prenajatom byte.. OK?! A teda kedy bude to dieťa, ktoré je na čase reálne plánovať? Hlavne, že na svoje hoby minulú zimu 1000€ mal.. No a na spoločnú dovolenku v lete už zase nemal.. A tak ďalej :/
Asi som mala text v skratke nazvať: Muž - bezcitný egocentrický egoista. Ako na život s takým človekom?
@pillowtalk
ako na zivot s takym clovekom ? Ziadno!
Zbal sa a odid. To faktbchces, aby on bol otcom tvojich deti ?
Riadny lakomčisko.To neveští do budúcna nič dobré...Ked už tak by to malo byť fifty fifty.Raz po tvojom raz po jeho
@pillowtalk zmazala som príspevok, lebo som zle prečítala..... takže mením názor na tento: a akože prečo si s ním, keď ti jeho chovanie vadí?
@pillowtalk ako potkana by som ani ja nechcela. Akvarko predsa nie je take drahe, ked uz mate psa.
Ty sa zamysli nad tym, ci si stastna a spokojna, ci Ta lubi.
Mne osobne sa take nepaci, ze kompromisy musis robit len Ty a ked on, tak si robi ako uzna za vhodne.
Ahoj @autorka. Mozno budem za zvlastnu, ale ste par a zatial vsetko, co si napisala sa tykalo kompromisov. Je vidiet, ze ma svoj nazor na urcite veci a vie, co chce a co nechce. Tak to v partnerskom zivote chodi. Ty si ta tolerantna, ktora mu dopraje. Ako si napisala, zarobi si, nech si kupi. On taky nie je. On je ten, co povie, s cim suhlasi a s cim nie. Preto je podla mna dolezite povedat si, ci chces nadalej ostat v takomto vztahu. Podla mna neurobil nic zle. Ak ti vadi, ze si kupuje veci na konicky a potom neostanu peniaze na dovolenku, povedz mu to. Ak si mu to uz povedala a aj napriek tomu nenavrhol kompromis, uz to problem bude. Drzim palec
Keby bol muž pragmatický, mal ekonomický spôsob žitia a bol hodnotovo zameraný na peniaze, tak má hlavne vlastný byt a dostatočnú hotovosť. Osobne by som v podnájme neriešila žiadne zviera. Ani rybičky a už vôbec nie psa.
A Ty že vraj uvažuješ srdcom? Prepáč, ale myslím, že uvažuješ skôr rozkrokom. Lebo uvažovať v podnájme o dieťati a navyše s človekom, ktorého evidentne nemiluješ a nemáte nič spoločné, je šialenstvo. A nechápem, prečo očakávaš od neho, že Ti niečo dá, zaplatí...? Ak je to normálna vec a poteší Ťa to, tak si to kúp a zaplať sama a hotovo.
Ak otehotnieš, budeš tu nariekať, že žijete z rodičáku a muž Ti nedáva peniaze a Ty nemáš za čo kupovať dieťaťu oblečenie a chodiť po výletoch. ...
Možno sa mýlim, ale mám z teba pocit, že už máš veľkú túžbu po dieťati a nahrádzaš to aspoň dostupnými zvieratami, o ktoré by si sa mohla starať. Čo by nebolo také zvláštne,je to prirodzené.
Väčšinou je vo vzťahu jeden dominantnejsí, druhý submisívnejší.Nemusí to byť problém. Ak ti však vadí,že sa vyhovelo jemu a nie tebe,treba mu to bez emócií a drámy povedať.
@pillowtalk ak tak tuzis po akvariu, tak si ho kup sama s tym, ze si si to kupila k narodeninam. Teda ja by som to tak urobila. Neviem ako spravujete spolocne financie, ale stale cakas co on povie, vy nerozhodujete spolu preco?
@pillowtalk mne vždy babka hovorievala: "aby som nebrala z kraja" keď si budem vyberať partnera do života" ....
@pillowtalk ja som sa rozviedla a zrazu ta sloboda v rozhodovani , poviem ti, to bolo neco. Mam akvarko, mali sme morca, macky, stahovala som si nabytok ako som ja chcela. Nikoho som sa nemusela pytat, ci mozem kupit to ci ono.
Uprimne, on si kupi co chce, lebo si na to zarobi a ty si nemozes kupit, co chces, aj ked si na to zarobis?
Nestracaj cas s takym clovekom, lebo dopadnes ako jedna zienka, co tu pisala, ze jej partner pocita naklady na materskej a potom jej ich da po materskej preplatit.
A pri takomto drzgrosovi a sebcovi, by som velmi rychlo rozdelila spolocne peniaze a prispievala na naklady polovickou.
@pillowtalk No asi by som rozmyslala, ci s nim mat deti, to bude dlhe obdobie, ked ty budes mat pre seba len rodicak, v lepsom pripade. V horsom bude rodicak na teba plus vsetko pre deti.
Ked po porode zisti, ,,kolko stoji v podnajme dieta", posle ta s nim kade lahsie, lebo ,,ty si ho chcela". A pribali aj morca a psa 😉
@pillowtalk a ty nezarabas ked sa ho musis pytat ? Ved mu teda oznam aj ty ze si sa rozhodla nieco kupit ako on tebe...A ked vsetko minie iba na svoje potesenie a nie na dovolenku s tebou tak asi mu ani na to tebou vytuzene dieta moc nezostane :(
No ja sa uprimne aj cudujem ze psika ste si dobrovolne kupili ked byvate v prenajatom byte, a rovnako aj rybky. Tiez by som si do prenajmu nekupila. Treba najprv poriesit vlastne byvanie a potom maju pribudnut “dalsi clenovia rodiny”…. Aj to dieta. AZ do vlastneho. Uvidis ze ti dobre radim.
No a peniaze mate ako? Oddelene? Alebo spolocne? Zaraba 3x viac a ste manzelia a nemas k tomu pristup? Ci ako….
priatel podla mna rozmysla rozumne naco vam je tolko zviera a este do toho chces priviest dieta ked ani nemate vlastne, mozno by mu nevadilo ti kupit nieco pre radost keby to bolo nieco rozumne a nie starost nova
@pillowtalk chlapi vedia byť debili ale žena na čo ti je 800 500 zvierat v prenajatom byte ? Ozaj tu dovolenku jasné super ale ďalšia zver do malého bytu ti naozaj netreba ..každopádne ak si fakt na Tom tak že to chces a vadí ti to ...proste to zmeň ..zmeň svoj život , svoj postoj kúp si tie ryby vykašli sa na taký život a ži ho po svojom máš ho len jeden jediný
@heleninamama začnem odpoveďou pre teba. Súdiš prirýchlo, bez dostatku informácií. My bývame na Slovensku len krátko, pred tým som bola študentka a on je ešte o rok mladší. Tu by sa vysvetlilo prečo nemáme vlastný byt ani ja ani on - pozri na ceny nehnuteľností a pochopíš že mať vlastné bývanie a potom dieťa môže znamenať že ho to dieťa mať ani nestihneme. Nálepka že uvažujem rozkrokom lebo sa začala objavovať prvá túžba po rodine? To ti ďakujem. Zvieratá sme si kúpili už dávno lebo sme po tom psíkovi túžili a nič by sme na tom nemenili. Neočakávam, že mi bude niečo kupovať, ved tie ryby nie sú alfa omega je to príklad jeho prístupu, ktorý zamrzí a keďže do rozpočtu prispieva pekným peniazom prečo by som mu nemala povedať návrh na darček, ktorý by ma potešil. On mi tiež hovorí čo chce a ak ho stihnem zastaviť skôr než si to kúpi tak mu poviem že to dostane ako darček. Chcem len cítiť, že mu záleží na mojich pocitoch a túžbach bez toho aby z toho on niečo získal. Naša spoločná túžba je vlastné bývanie. Mimochodom moja práca bude a je slobodná a stabilná a môžem ju vykonávať na 100% aj popri dieťati tak ako to robila moja mama takže na rodičaku plus dva príjmy nehovor mi tu o čom nevieš radšej sa spýtaj 😀
@kukuk29 zarábame obaja. Ja sa ho musím pýtať lebo si nesiem v živote určité problémiky a neviem sa často rozhodnúť (riešim u psychológa nebojte nič 🙂 no keď si to tak uvedomím on moje rozhodnutie zatiaľ vždy veľmi realisticky argumentoval čo je výborné ja sa teším že obaja uvažujeme (inak by som tie ryby hneď kúpila keby neuvažujem neváham a to by sme doma mali hotový zverinec) Ale čo s tým ľudskom s tou radosťou potešením prečo vždy u neho preváži argument peniaze. Veď život je len jeden ako tu niekto napísal tak prečo si neurobiť aj radosť. Naspäť k problému môjho rozhodovania - keď on mi vyargumentuje čiže podporí moju stranu logiky a nie srdca tak sa rozhodnem logicky a potom som smutná. 🤭
@andrejkap123 zarába o niečo viac ale k peniazom mame prístup spoločný. Nikdy sa nestalo aby mi nedal ak som potrebovala. Pomáhame si máme sa okej.
Akoby toto co riešim ani nebolo o peniazoch, tie hrajú rolu samozrejme. Ja súhlasím s @w123 ale viete ako. Nebolo by pekne keby mi naozaj úprimne chcel urobiť tu radosť aspoň raz odhliadnuc od jeho osoby. O toto ide.
@pillowtalk Čo na Tvojom príspevku veľa vysvetľuje, je priznanie, že si veľmi mladá. Tak Ti dám jednu dobrú radu: nikdy neočakávaj od chlapa, že bude plniť Tvoje sny a urobí Ťa šťastnou. Plň si sny sama. Ako sí to na začiatku nastavíš, tak bude celý život. Zarábaš, tak si dopraj, presne tak ako on - ale s rozumom. Do podnájmu zverinec veľmi nepasuje - čudujem sa, že to majiteľ dovolí. A k vlastnému bývaniu sa dvaja pracujúci časom dopracujú aj v Tejto dobe. Chce to rozumné hospodárenie, pravidelné šetrenie pár rokov a hypotéku. A spoluprácu vo vzťahu: spolu odkladajte, spolu plánujte, spolu o peniazoch hovorte. Keď toto doriešite, bude aj dieťa. Ak to nebude fungovať v tejto fáze, treba odísť - aj keď to býva bolestivé. Základné veci a smerovanie vzťahu musia byť v súlade, inak je to trápenie.
Ak chceš dobrý život, treba naozaj používať rozum, nielen sa nechať unášať emóciami. Všetko v živote má svoju postupnosť a poriadok, netreba veci urýchľovať, stresovať sa dopredu a trápiť sa. Všetko vždy príde v správnom čase - a to hovorím ako človek, ktorý už má čo-to za sebou.
@pillowtalk "Ako na život s takým človekom?" Nijako, bud rada ze nemate deti a zdrhaj. Toto spravanie bude aj pri detoch (on bude rozhodovat co potrebuju a za kolko). Dvihaj kotvy kym je cas.
@pillowtalk ja len dufam, ze si si na konci svojho prispevku uvedomila, ze zijes s egoistom a s tym teda nic viac ako to psa a morca neried..nohy na ramena a hladat ineho..
@pillowtalk este ku tym rybkam... pre radost si mozes kupit aj bojovnicu, 1 rybka 1malicke akvarko velkosti krabice od topanok.