Dlhodobé maličkosti vyúsťujú v trápenie
Manžel je pohodový v ničom zdanlivo nevidí problém (takto sa prezentuje pred ľuďmi). Ide rieši... ale rieši len to, čo on sám považuje za vhodné. Keď si niečo chce kúpiť, on sa mi o tom zmieni a o týždeň to už kuriér doručuje. Ok neriešim, zarobí si-nech si kúpi. Je veľmi pragmatický, má rád ekonomický spôsob žitia, prácu a hodnoty života meria najmä materiálne. Pre neho akoby neexitoval motív túžby, vysnívania si niečoho aj za cenu toho, že to nie je racionálne či praktické. Proste pre radosť.
Ja som ale žena, ktorá žije najmä srdcom a častokrát odkladám to srdce bokom-vlastne nakoniec zistím, že ani šťastná nie som, lebo nepočúvam to srdce. Chcela som si kúpiť akvárko, rybky na ozdobu, pre radosť. Mužovi som sa zverila celá nadšená a ponúkla som mu, že časť vstupných nákladov môžeme poňať ako môj darček k blížiacim sa narodeninám 🙂 Ešte som tým myslela na neho, že aspoň nebude musieť vymýšľať čo mi daruje a ja budem mať radosť, že mám čo chcem.
Dostala som odpoveď, že on v prenajatom byte nechce ďalšiu vec, ktorá stojí peniaze (máme psa, ktorého sme chceli obaja, ale muž vyberal ako bude vyzerať ..ja som totižto vlastne chcela mačku, ale aj psík bola super možnosť...a máme ešte morča, lebo nesúhlasil s potkanom-defakto som si teda morča vybrala len ako povolenú alternatívu) A toto je len časť z mnohých situácií.
Tvl.. že nemá peniaze na ryby v prenajatom byte.. OK?! A teda kedy bude to dieťa, ktoré je na čase reálne plánovať? Hlavne, že na svoje hoby minulú zimu 1000€ mal.. No a na spoločnú dovolenku v lete už zase nemal.. A tak ďalej :/
Asi som mala text v skratke nazvať: Muž - bezcitný egocentrický egoista. Ako na život s takým človekom?
Kup si betta fish 🐟 tie mozu byt len same lebo ine ryby by napadli mozes ich mat aj v mini akvarku ani filter netreba budes menit vodu raz za tyzden. Tou vodou mozes poliat kvety rybacie kaka je dobre hnojivo. Akvarka ti aj Niekto daruje. Jedna krabicka krmiva ti vydrzi 2r a to je cca kolko sa ta ryba dožije. Tvoje hobby su pets jeho zas nieco ine. On si dopraje dopraj si aj ty. Toto su uplne malickosti. Problem je ze Ty si neista. Nevies ci ta miluje ked nepodporuje nezdiela tvoje tuzby. Si frustrovana a neista vasim vztahom len nevies ci je to nim ci je to tebou . Nie vzdy to co chceme je aj to co potrebujeme. ( ked to akvarko budes mat uvedomis si ze je to sice pekne ale Strasne nudne a zatužis mat jeżka alebo fretku.) dolezite je ci si rozumiete v tom na com naozaj zalezi.
@pillowtalk Chcela si mačku a potkana a máš psa, lebo manžel chcel psa. Takto to bude u vás asi so všetkým. Takéto typy ľudí sa nemenia, vždy ťa presvedčí, že má pravdu. Dobre si rozmysli, či s ním vôbec chces mať dieťa.
@pillowtalk Ja nechápem, v čom je problém. Chcel nejakú vec, povedal ti o tom, ty si to schválila a on si to kúpil. Peniaze od teba na to nepýtal. Chceš rybičky? Kúp si. Za to, že si nerozhodná, on nemôže.
Pripadáš mi ako malé nevyzreté dieťa, ideš do života najmä emóciami a srdcom a nie pragmaticky ako on. Niekto by povedal, že by ste sa mali dopĺňať, ale ja poviem, že nie ste kompatibilni. Bývate v prenajatom dome v byte a ty si chceš robiť radosť rybičkami, psom, potkanmi a zvieratami. Skús trošku racionálne porozmýšľať, či je to vhodné do prenajatého bytu. Ani sa mu nečudujem, že už nechce ďalšie rárohy v byte a ďalšie živočíchy. Neladí vám to spolu, každý chcete niečo iné. Ja by som tiež nevedela mať vedľa seba takého snilka ako si ty a všetko tak romantický ponímať. Ja mám rada skôr rozumné jednanie a argumenty. Takže choďte od seba, iné to nebude a ty sem o rok pridáš príspevok, že nemáš kde ísť s dieťaťom.
@stanulienkat ale sú takí chlapi ako ona piše....aj môj je taký....keď on niečo chce tak si to kupi, dozviem sa to až keď to prinesie ....keď chcem niečo ja tak to obraciame s argumentami ....netvrdím že nedosiahnem svoje....ja sa nesťažujem....ak aj nesúhlasí....viem si to vyargumentovat tak že to nakoniec dostanem, prípadne prídem na to, že to aj vlastné nepotrebujem.....ale poznám aj takých šetrnych že euro z nich tahaš jak na výsluchu ....stražia každe euro a to vlastne a aj partnerove.... Ona si sama zvaži či s ním bude/nebude...... Doležite je to zvažit kým nie sú deti ....dovtedy sa dá bezbolestne rozviesť, rozísť ..... Keď sú detičky, tie ich sväté dušičky, vyidealizovana maminka a tatinko.....tam už nie je priestor riešiť či sa k sebe hodia, musia byť v plnom rade dobrými rodičmi a dobrým vzorom.
@pillowtalk Väčšina mužov sú viac menej egoisti, lebo sú tak vychovani. Podľa toho čo si napísala je ten tvoj extrémny prípad. 1000eur na jeho hobby a pre teba ani akvárko? V podstate máš 2 môžnosti: rozchod alebo robiť to isté čo on, nepýtat sa na jeho názor a rovno kúpiť. Trvať na tom čo chceš. Ste ešte mladí a vekom sa negatívne vlastnosti zhoršujú. Čím viac mu budeš ustupovať a čím budete starší tým to bude horšie.

@pillowtalk ja sa v tom trochu strácam, ale ak som správne pochopila tak ty máš problém s rozhodovaním, častokrat od neho žiadas radu. On ti povie vždy nejaký logicky, pragmaticky dôvod, jeho pohľad na vec.
Ty ho zväčša posluchnes, lebo ti príde správnejšie robiť veci ktoré majú nejakú logiku, aj keď vnútorné túžiš po nejakom úplne inom riešení.
Ono ste sa možno týmto "radením v rozhodovaní" zamotali a zvykli si na veľmi zvláštnu dynamiku vo vašom vzťahu. Ty si akože ta ktorá sa nikdy nedokaze sama normalne rozhodnúť a on je ten co ma vždy pravdu.
Lenže takto to nefunguje, nikto ta neurobí šťastnou iba ty sama. Nikto za teba neurobí dobre rozhodnutia, iba ty sama. Mala by si sa naučiť riešiť veci v prvom rade sama za seba, nie čakať ze to urobí niekto iný. Vyjasní si sama so sebou co vlastne chceš, kľudne si napíš všetky + aj -, pokus sa nájsť aj logiku a keď budeš o niečom rozhodnutá vtedy sa ho pýtaj na názor.
Ako s tym akvarkom, on to nechce lebo to stojí peniaze, ty to chceš lebo pre radosť. No tak kompromis, stačí úplne mini akvarko, jednu rybku, kúpiš si to sama a vyriešené.