icon

Dlhoročná nechuť na sex

222edit
9. jún 2017

ahojte, neviem ani ako začat pisat o mojom probleme......... s manželom sme spolu chodili niekolko rokov a všetko medzi nami fungovalo ci sme mali podobne nazori a ja v intímnom živote bolo všetko tak ako ma byt a potom sme sa rozhodli pre babo a ako som zostala tehotna vykyvy nalad som mavala ako mi byvalo zle a tak som nemavala chut na milovanie tak sme to brali že som tehotna že ok po porode sa to da do poriadku ale dlho po tom co už dcerka bola na svete chut som mavala malo kedy-už v tom obdoby boli hadky kvôli tomu že manželovy to chybalo, potom sa to časom zlepsilo a bolo celkom fajn medzi nami a potom po planovanom druhom otehotneni-chlapceka tak bolo to zase take iste-nechut na milovanie ale potom sme prisli o malého v 23tt, mali sme sa rozhodnut či si nichame važne postihnute babetko, prognozy do buducnosti nevedeli doktori ake by mal malicky ked aj srdiečko vazne chore mal tak sme sa rozhodli radsej ukoncit tehotenstvo-bolo to najhorie obdobie v mojom živote a aj manželove.......po tom co som prišla z nemocnice domov manžel bol ku mne mili ohladuplny, nenaliehal na milovanie až kym som sa ja nerozhodla že mam chut sa milovat a potom všetko bolo fajn medzi nami a potom mi doktor povedal že keby sme chceli babo skusit tak najvhodnejsi čas by bol teraz lebo maternica je v poriadku a že po potratoch večšinou je najlepsie otohotniet že je vysoka šanca že babo bude zdrave tak som zotala tehotna a cele tehotenstvo som bola opatrna bala som sa aby bolo všetko ok tak sme milovanie neriešili ale už ku koncu tehotenstva manžel byval podraždeny lebo mu to chybalo....... synček sa narodil zdravi tak sme sa velmi tesili.....po šestonedeli som bola ok už ale ta chut sa mi nevratila na milovanie a kvôli tomu medzi mnou a manželom vznikaju nezhodi dost velke hadame sa kvôli tomu stale intenzivnejsie a strasne napetie byva medzi nam.....ja mam chut tak 2-3 krat do mesiaca a on by to chcel aspon 2-3 do tyzdna...........hadky sa vyostruju dost až tak že sa pohádame cez sms-ky ked je v robote lebo stale to riesi preco nemam chut ..........skusala som aj ked som nemala chut niečo riesit lebo vydela som že už muž je naladovy a dopadlo katastrofalne že som mu pri tom musela povedat že ma to nebere niekolko krat ...........bola som u gynekológa a tam mam všetkov poriadku a bola som u sexuologičky a ta nam niečo poradila ale nezabera to na mna....... ked nemam chut tak mne vadi ked ma snahu manžel niečo riesit, stegli ma to, neprijemne mi je to, dotyky mi vadia proste všetko mi vadi..............manžel byva pozorny nemožem povedat aj sa stara o deti ale ta nechut na milovanie vyustuje do strasnych hadok.......dnes mi napiasal prepač že som ti pokazil zivot.......... vo vytahu načo si somnou chcela deti.........prepač že vôbec žijem a podobne.......ja som už zufala posledne tri dni stale len plačem lebo neviem čo mam robit ked nemam chut čo sa mam robit len aby on bol spokojni ked je mi to neprijemne.........ja som z nervami uplne vriti ............. ŽIENKY mali ste niektora takyto problem alebo co by ste poradili..........

ostorha
6. aug 2017

@tiper24 Ale tak ty si iny borec..

tiper24
6. aug 2017

@ostorha ked vies o nejakej nymfe daj vediet 🙂

oldman50plus
6. aug 2017

@ostorha žiadny borec, normálny chlap v mladšom veku ak má deň pauzu tak chce aspoň 5x za hodinu. Asi takto:

"Ten môj je sexuálny maniak, chcel by sex 5x denne"
"To sa nedá vydržať, koľko krát mu dáš?"
"Pokiaľ sa dobre pamätám posledne začiatkom minulého mesiaca".

ostorha
6. aug 2017

@oldman50plus Ale vsak jasne to bolo zo srandy myslene.Mala som kedysi v paleolite 20 rokov viem ako to je s tou chutou a frekvenciou.Tu vsak sa riesi mega extrem ze 5 rokov vsak to uz je aj na knaza vela a to pozor nie som promiskuitna a som bytostne verny clovek,s manzelom tahame 20 rokov spolu takze radsej ako podvadzat volim rozchod.. ja nie som za nevery ,ale take poskadlenie, ked by to malo toho druhého patrnera predubit zo sexualneho spanku preco nie..Tazko je aj takto sudit cez net ,lebo aby sme sa dopatrali k objektivneosti tak je zapotreby vypocut obe strany ale co tak citam tak mam pocit ze pise uprimny chlap ktory ma velku az prilis velku snahu. a z mojej skusenosti su take typy muzov tak trochu za handry pokial sa nevzopru .V kazdom vztahu vzdy lubi jeden partner viac aj keby bol ten vztah neviem ako vyrovnany je to proste tak no a uz je na tom druhom ci to bude vyuzivat a zneuzivat alebo bude hrat cistu hru.

oldman50plus
6. aug 2017

@ostorha Ja som to mal 30rokov takže v tomto sa považujem celkom za odborníka.
Teraz bez zveličovania. Normálny chlap až uplynie nejaká doba od posledného sexu (u mňa tak asi pol dňa v mladosti, deň v strednom veku, teraz na staré kolená som celkom frustrovaný že ma to aj pol dňa-deň nenapadne) tak fakt pomyslí na sex každých 10 minút ak nerobí niečo mimoriadne čo vyžaduje 100% sústredenie. Tento tlak si ženy vôbec neuvedomujú. A z rozhovorov s inými viem že je to norma nie výnimka aj keď počet "asexuálov" narastá. Ženy nemajú ani potuchy ako trápia normálneho muža sexuálnou abstinenciou. Skutočne ak by sa dali preniesť pocity muža po týždni bez sexu myslím že by ženy boli z hlbky duše otrasené. Samozrejme 99% si pomôže dávno než by to nechalo dôjsť tak ďaleko alebo ešte ďalej. Ak by mi v čomkoľvek inom žena spôsobovala podobnú traumu tak ju dávno vyhodím z okna, v tejto jedinej veci tisíce rokov vývoja nás učia zdržanlivosti ktorú by sme neprejavili v nijakej inej oblasti.

ostorha
6. aug 2017

@oldman50plus Suhlas ,ja to chapem a viem o tom ,lebo 90 percent mojich kamamratov su muzi a ja som taka Mata Hari vsetko od nich vyspionujem a je to tak ako pises.Stare matere davali mladym zenam velmi dobre rady naprikad ze chlap potrebuje mat pravidelne prazdne vajcia a plne brucho a tato plati na sto percent,pokial to je priemerne empaticky a sexualne zdravy muz tak ak ma tieto dve podmienky splnene a ma sem tam dovolene ist na pivko,futbal alebo ine hobby tak by mal byt spokojny a verny partner,ale su aj vynimky na oboch frontoch maju vsetko a aj v exclusivnej kvalite a aj tak lovia v iných vodach.Len zasa aj muzi musia chapat ze zeny maju svoje obdobia kedy na sex ani nepomyslia,ale u zdravých zien su casovo ohranicene chorobou,tehotenstvom,porodom,menopauzou atd.. to tiez treba tolerovat a vydrzat ale ta dlhodoba nechut na sex a nie len sex ako taky ale aj neznosti,objatia bozky to v poriadku nie je v ziadnom pripade.

oldman50plus
6. aug 2017

@ostorha Ja si myslím že každý normálny chlap si veľmi dobre uvedomuje že sú obdobia kedy žena má podstatne znížený záujem o sex. Hlavne sú to obdobia s malým bábom, ale napríklad aj stres v novom zamestnaní alebo funkcii, choroba atp. To myslím nerobí problém žiadnemu. Ak to trvá týždne alebo mesiace, nič sa nedeje. Ale ak sú z mesiacov roky a potom desaťročia tak sa to u muža stane jediným celoživotným problémom a začne byť podstatne menej empatický k požiadavkám ženy ako by bol ak by to aspoň ako tak fungovalo.
Tiež tu vždy píšem že je časť mužov, obvykle ti najatraktívnejší, ktorí nebudú verní a basta fidli. Totiž nemusia byť. Ak by sa napríklad mne ,ktorý patrím fyzicky skôr do tej menej atraktívnej polovice, stalo že sa s partnerkou "sexuálne rozkmotrím" a hľadám si inú, tak viem že si ju nenájdem počas prvého večera. Aj keď viem ktorým smerom sa pozrieť, reálne by mi hrozilo pár mesiacov, možno až pol roka na sucho, a to nebudem riskovať kým to fakt nie je zlé. Kým tá najatraktívnejšia skupina vie že problém by bol maximálne niekoľko dní tak si jednoducho nebude odopierať vzrušenie nového sexu, pretože ak sa o tom stará partnerka dozvie a "vyhodí ich" na suchu nezostanú. Okrem toho sa im príležitosť ponúka bežne, kým chlapovi ako ja taká skutočne jasná šanca skórovať len zriedka. Ak k tomu prirátame deti, zmenu života, majetok a tak podobne tak nám to dá vôľu odolávať. Ženy ktoré si zobrali tých skutočne "alfa" s tým nič nespravia aj keby sa rozkrájali, maximálne môžu privierať oči ak sa nechcú rozísť (mať milenky ich muži budú ale zase od rodiny obvykle neodídu, to je celkom iná vec).

ostorha
6. aug 2017

@oldman50plus Ono s tou fyzickou krasou je to velmi individualne lebo su ludia ktori nie su krasni podla sablony ale maju ohniky v ociach,zivelny smiech ,vyzaruju take prijemne ludske teplo,taktiez mozu mat velmi silny sexapeal a nemusia byt vyslovene krasni. Mne jeden velky kurevnik povedal a to mal kopu zien,ze mal brutalne dobry sex najlepsi v jeho zivote so skaredou zenou,ze by ho to nikdy nenapadlo ze to tak moze byt ale stalo sa a uz nelovi len krasavice a vlastne uz nelovi lebo uz je prepity a to len tak nostalgicky spominal a skonstatoval.Ale mas pravdu na taky nezavazny sex ludia vo vseobecnosti preferuju tu sablonovitu atraktivitu.

pepo29
6. aug 2017

@ostorha
Cele to zacalo ako sme cakali mali a to je cez 5 rokov boli obdobia ze sex sme mavali ale ako sa mali narodil to je uz uplny horor jeden krat do mesiaca a to niekedy je skor z donutenia a to mali bude mat dva roky za par dni, ale ked sme riesili babo sexu bolo az az asi som si splnil rodicovsku povinnost deti mame tak budeme v celibate zit 😞 Ako som spominal sam to nevyriesim a naco sa snazit ked to nema zmysel a tiez niesom daky playboi ze by po mne baby leteli takze asi tolko ale som rozhodnuty kaslem aj ja nato naco sa trapit nema to vyznam

ostorha
6. aug 2017

@pepo29 Neviem teraz ma tak napadlo ,ze je ona tak nastavena ze iba ked ide plodit dieta tak to velmi chce,ci ona nema nejaky blok z prehnane veriacej rodiny alebo take cosi ze sex je na plodenie deti nie pre potesenie,lebo taky extremny zvrat pred pocatim a po pocati tak to nastavenie ona odniekial musi mat,ja som citala ze niektorym zenam ked uz maju babo tak uz im muz nevonia pritazlivo.Tak ak to mas aspon 1 krat do mesiaca tak to nie je uplne celibat ja som sa zlakla ze ste to nemali 5 rokov,ono sa to moze este rozhybat ked deti povyrastu aj to sa stava.Pokial ti dovoli dotyky,objatia ,masaz a podobne tak to nevidim az tak cierno ale ak ani to nie tak neviem... Tak potom budete musiet mat kopec deti, to len tak na odlahcenie..

kakatulik
6. aug 2017

@pepo29 ahoj. Mna by zaujimalo,ze co Vam ta sexuologicka poradila.

obsadenemeno
6. aug 2017

@tiper24 len 5x? To je slabota...... 😀

oldman50plus
6. aug 2017

@ostorha Ja som mal presne to isté. Kým sme skončili s deťmi kopu skvelého sexu, potom len keď už som bol naozaj tak nejak že explodujem. Musím povedať že mala taký nejaký cit kedy som napálený tak že už viac sa vyhovárať nedá. A to som to mal podstatne viac ako pepo29, tak asi raz za 10 dní. Nikdy sa to nezmenilo, frekvencia zostala v podstate rovnaká viac ako 25 rokov. S dotykmi, masážou a tak nikdy problém nebol u nej, skôr u mňa že som sa znovu a znovu zbytočne excitoval. Ja som si istý že to neplánovala, proste sa to tak nejak vyvinulo a jednoducho to mohla presadiť, tak si to urobila po svojom. Možno ak by mohla tak zvolí ešte nižšiu frekvenciu, to ale by som asi už nezvládol tak jej to intuícia nedovolila. Ja som síce šomral ale kvôli deťom sa nikdy neodhodlal k radikálnemu rezu.
Najstrašnejšie pre mňa bolo že s milencom bola zas "dračica" ako na počiatku manželstva (ak by to bolo počas manželstva dobre tak by som mal k tomu podstatne liberálnejší postoj), najstrašnejšie pre ňu že okamžite až bola voľná tak samozrejme úžasný milenec vycúval rýchlosťou blesku nech už predtým prejavoval akýkoľvek záujem.
Na základe mojej skúseností si myslím že ak žena nechce viac sexu (či už kvôli vlastnej slasti alebo preto že muža má rada a chce mu urobiť dobre) tak sa nič nezmení. Ak by bol záujem tak sa to postupne zlepšiť môže, ak nie je tak nič nepomôže. Neviem len či sa ten záujem nemôže zrazu objaviť,teda myslím záujem o manžela nie iných. Dnes by som sa zachoval inak a vrátil z kratšej cesty. Zase by som to nesilil ale zobral príležitosti ak sa objavia a informoval o tom polovičku vopred čo sa stane.

pepo29
7. aug 2017

@kakatulik
Z tychto 5 stran co su komenty tak na druhej som pisal co povedala sexuologicka 😢 to je uplne jedno ked zena neskusi nic nema o nic zaujem tak je zbytocne aby som sa aj ja snazil

kakatulik
7. aug 2017

@pepo29 aha,OK. Necitala som vsetko,atke ja ti neviem ako na to. Asi by som odisla zo spalne na nejaky cas,ale to tvoj problen nevyriesi. Mozno sa zamysli,ze ako by to bolo,keby si odisiel uplne.

pepo29
12. aug 2017

@oldman50plus
Ja si pametam aj davnejsie vase komenty a mate pravdu mozem robit co len chcem ak sama nechce sa to len tak nenapravi a skusil som byt hnusny ze ju budem ignorovat ale este je velmi dotknuta ze aky som ku nej take zufalstvo som neprezival asi nikdy ale to mam asi za tu dobrotu a to ze v nej vyvolat ziarlivost ako niekto pisal raz davno som si pisal s jednou osobou nic nebolo len pisanie! A to aku hystericku scenu som mal ako keby som asi mal trojku s dvomi babami proste cele a ani to ju vtedy nenakoplo takze ja toto vydim velmi zle

janickacrazy
12. aug 2017

@pepo29 Tak jej normálne vážne povedz, že ak sa to nezmení a ak na sebe nie je schopná trochu popracovať s odborníkmi, či už sexuologom alebo psychologom, tak že požiadaš o rozvod. Prečo by si mal byť len ty ten snaživý a trpezlivý? Možno by si to naozaj neurobil, ale tvár sa aspon, že to myslíš vážne. Ja si myslím, že ona si je tebou až príliš istá, že ju neopustíš. Takže toto jej treba narušiť a ked to nepomože, tak už nič.

pepo29
16. aug 2017

Ja uz neviem co vobec robit mesiac som mal volno jediny krat som nepocul rano naobed alebo vecer mam chut sa milovat, absolutne ma to nebavi bavit sa s nou vzdy to skonci iba hadkou lebo je ticho neodpoveda nevie co povedat podla nej je to normalne a ok 😢 vsak nema chut co sa take deje to je jej pristup a ked raz za tyzden mi nahodou pomoze rukou si mysli ze je vsetko ok no zacinam byt v koncoch a zurit uplne 😢

veroni91
16. aug 2017

@pepo29 existuju take hry pre pary, my mame doma Monogamy. Je to super lebo to nie je iba o sexe. Zacne to otazkami typo - "povedz partnerovi co sa ti na nom paci", a potom sa to stupnuje az na velmi intimne veci. Plus su tam policka ked si musite odpit z drinku, tak kym hru skoncime s manzelom sa vzdy prijemne pripijeme a pomoze to aj zo zabranami. Da sa kupit v sexshopoch alebo aj v obchodoch so stolovymi hrami na internete.
Ale najdolezitejsia je urcite komunikacia. Porozpravajte sa a povedz jej ze je krasne, ze ju chces a ze ti chyba. Neutoc na nu, ale skus ju zviest. Skuste si spravit romanticky vecer kde poslete deti k starym rodicom, date si fajn veceru, drink a pritulite sa. Mozno to ani neskonci sexom, ale ta intimnost je dolezita a mozno to jej chyba. Drzim palce.

222edit
autor
16. aug 2017

@veroni91 ahoj,ako sem zacal pisat pepo29 teda moj manzel tak som sem nic nepisal len som si precitala komenty a vzdy som si myslela svoje........presne ako si napísala urobit si pekny vecer,len sa mojkat,tulkat,mat pocit ze mu na mne zalezi.....a nie ze ked chcem sa len mojkat tak ocakava ze bude aj milovanie a ked to tak nieje tak mi to vyhodi na oci priebehu dna ale par dni:( ked tak vydrzi byt tycho tyzden a potom zase len hadky kvoli tomu istemu......mam pocit vsetko co urobim tak je zle a ze mu vadim,som naňho mila je zle ked som oduta tak pohroma co zas mi je.......lahneme si vecer do postele ledva si dame pusu a ideme spat,kedy som chcela sa len pritulkat tak po chvili by nieco chcel lebo ma na mna chut a ja zas nie tak si ho radsej ani neobimem:( co mi velmi chyba len take objatie....mat pocit ze ma miluje.........par dni bol taky ze nemam chut ti dat pusu ci sa obijmat ako ja ze nemam chut sa milovat a cosi myslel ze ma to nakopne praveze naopak mam pocit ze ma nemiluje..... neviem co uz mam robit je mi z toho doplacu z celeho ako to medzi nami cele je........stale pocuvam ako mi je zle z toho psychicky ze je na dne a co ja?????? Nema potuchy ako sa citim,som casto uplakana ked nieje doma......dost casto podrazdena,nervozna,nemam na nic naladu......keby som nemala nase deticky tak neviem co by som uz urobila od zufalstva............

pepo29
16. aug 2017

@222edit
Najlepsie na tom vsetkom ale je to ze ked som ta prosil ked to zacalo aby si to riesila neriesila si absolutne nic nechala si to takto zajst cele ako to je ked som bol milucky zlatucky aj kvety som ti kupil ani vtedy sa nic nezmenilo cele toto si robis sama za posledny mesiac si nemala ani chut sa milovat a to je ok? To mam zit v celibate ci ako? Prepac cele roky som bol mily a zlaty k tebe nevravim hadky boli ale ako to pretrvava a neprestava to byt lepsie tak je asi normalne ze aj mne dochadza trpezlivost a nevedel som ze je hriech chcet sa milovat zo svojou zenou verejne ti pisem nechcem od teba uz nic a dakujem ti za vsetko! Vydim ze ti nemas ponatia ako je mne za posledne roky a hlavne to ze som ti verny a vzdy cakam ze sa to zmeni ale vydim ze sa to nezmeni spomen si ked som spravil davnejsie pekny vecer nemala si chut mal som smolu u nas to funguje mas chut daco je nemas neni nic to je normalne???? Rob ako chces!

0silvia0
16. aug 2017

@222edit ja celkom dobre rozumiem tomuto vasmu zivotnemu stadiu... Mali sme to s manzelom podobne. Tiez som od neho ocakavala prejavy lasky a on furt len sex az sa mi to cele hnusilo. Potom po nejakej krize sme si to vsetko slovne vyrozpravali, pochopili jeden druheho a znovu sa do seba zamilovali. Paradoxom toho celeho je za teraz ja som viac pri chuti ako on a zasa mame co riesit😔
Je to cele na vas, u chlapa je tuzba po sexe prejavom lasky a u zeny su to zasa objatia, pozornost. Dohodnite sa na pravidelnom sexe aj na pravidelnych prejavoch lasky a bude to ok
A hlavne komunikujte!

pepo29
16. aug 2017

@222edit
PS: toto bol posledny prispevok co som napisal a posledna moja snaha aby sa daco dalo dokopi ja uz nemam na to uz silu ani chut taky dlhy cas je aj na kona vela a dakujem vsetkym co mali snahu poradit

222edit
autor
16. aug 2017

@pepo29
@0silvia0 ja som nepisala ze za vsetko mozes len ty.....mam na tom hlavne ja vynu ale aj ty tiez mas podiel....... tak som vedela ze to zase dopadne tak isto ako vzdy.....nikdy nic uz nikam nenapisem ani nepoviem doma........ lebo co som ja napisala sem..........uz si nic nedovolim!!!!!!

0silvia0
16. aug 2017

@222edit ktora cast prispevku bola pre mna? 😰

hivanik
16. aug 2017

@pepo29 ...mal by si si uvedomit ze autorom prispevku je tvoja manzelka takze ona ma zaujem situaciu tiesit...manzelstvo je zial aj o problemoch ktore treba riesit a mali by ste si to vykomunikovat v sukromi a nie verejne....nie vzdy chut na sex zavisi od chciet- nechciet...vela krat za tym su zdravotne a ine problemy.....hlavne o tom diskutujte a necakaj za kazdou peknou chvilkou stravenou vecer sex...netrena tlacit na pilu....

mishicca
16. aug 2017

@222edit my to mame doma tak isto.. akurat moj nie je ani pozorny ani mily..nie si jedina ktora ma takyto "problem"

0silvia0
16. aug 2017

@222edit
@pepo29
Viem si predstavit situaciu aj z jednej aj z druhej strany. Musi byt tazke spavat vedla zeny po ktorej tuzis, chces ju kazdy den a ona nema zaujem a ty trpis. Musi byt tazke pre zenu necitit tuzbu a celit sexualnym tuzbam manzela ktory stale caka sex a je z toho cely frustrovany... Ste pod tlakom obaja a neviete sa z toho vysomarit.

222edit
autor
16. aug 2017

@hivanik
@mishicca podla manzela nemam zaujem to riesit a nic pre to nerobim.......som taky zli clovek

pepo29
16. aug 2017

@hivanik
Este raz to napisem a v skratke tu som ja osobne zo zufalstva pisal dva krat u sexuologicky sme boli nikdy nic nepomohlo ked sa mazname a mne sa postavi co je asi normalne uz riesi ze chcem sex aj ked jej nepoviem nic dala si dake pravidla dodrziaval som ich prestala ich riesit zena lebo mala po tyzdni pocit ze chcem sex omluvam sa ze by som mal zaujem o sex viac ako raz za mesiac a aj to je taky dajme rychlovku nemam chut robim ako otrok aby som uzivil rodinu smazim sa travit cas s detmi aj zo zenou pomaham doma varit upratovat vsetko co sa da a este je daco zle, a rozpravat sa snazim uz par rokov a ked niekto nevie nic k tomu povedat len byt ticho alebo oblubena veta nemam chut na sex co sa mam pretvarovat tak ja neviem co ine uz mozem preto spravit! Za tie roky som skusil vsetko mozne a nebol som jej ani neverny ale som len clovek a aj mne moze trpezlivost dojst asi tak v skratke pekny den vsetkym pa