Dlhy ex priateľa a peniaze na mojom účte

majuska4401
2. máj 2016

Ahojte.chcem sa poradit v chulostivej veci a neviem na co mam pravo v tomto a ci vobec nieco zmozem.totizto mala som partnera snim dieta ale rozisli sme sa lebo bol gambler robil problemy a dlhy vsade kam chodil.neboli sme nastastie zosobaseny...uz davnejsie ho vykopli z jednej prace.ma uz novu ale tam poslal inspekciu do starej prace aby mu vyplatili poslednu vyplatu..aj ked aj tam narobil kopec dlhov nakobiec ich poslali ale na moj ucet.on ucet nema.ziada ma ich cez jeho matku aby som ich jej preposlala no vsak ja som napisala ze mu za ne povyplacam dlhy ktore narobil tu u mojich znamich kedze mu pozicali na zaklade toho ze poznaju mna vratit sa im samozrejme on neumluva a ja jeho dlhy splacat nebudem z mojich a tych co mi posiela kazdy mesiac 50 eur na malu.ked som to ale napisala zacala sa mi jeho mama vyhrazat ze to su jeho peniaze a ze ked nechcem problemy tak do zajtra ich chce mat na ucte xe on si potrebuje poplatit svoje veci.pritom som napisala ze mi aj porodne cele odfrkol ked sa mala narodila.doteraz neviem kam vtedy sme este boli spolu ale urcite na automaty a to je 800 eur jemu tolko prisla tiez vyplata..ale ani to ju nezaujimalo ze ked neposlem bude to riesit inak..viem ze ona stym nic nezmoze ale moze mi nieco on prihliadajuc na tie fakty co som napisala??myslim sudne..dakujem krasne za vsetky rady

micuska33
3. máj 2016

Skus sa opýtať v skupine právne poradenstvo...

natalym
3. máj 2016

Neurobí nič, len sa Ti vyhráža. Má nervy, lebo si ho odrbala. Záleží či to vydržíš s nervami. Ak Ti je dlžný tak mu ich nedávaj, len aby si ti napokon neoľutovala. Držím palce.

mamulka211
3. máj 2016

Tak to zas nie je pravda, ak ti prišli peniaze z konkretneho podnikového účtu na jeho meno, ako jeho výplata, nemáš právo mu na nich siahut. Ked zamestnávateľ vypláca výplatu väčšinou to robí tak, že z výpisu je zrejme, komu tie peniaze posiela, možno je uvedený aj variabilný symbol, pod akým ho majú evidovaného, on má iste nejakú výplatnú pásku, ktorou sa preukáže, že táto suma je jeho výplata. Určite ťa potom môže zažalovať za krádež, preto mu to vyplať. Nie ste manželia čiže ani BSM u vas neplati, aby ti zo zákona polovica patrila, určite sa s ním nezahrávaj v tomto.

liaka
3. máj 2016

O aku sumu islo? Urcite by sa mu neoplatilo sudit. Musel by platit za sud. Len aby neublizil tebe alebo dietatu, pripadne neurobil pomstu cez dieta. Ja by som mu polovicku dala a polovicku nechala a vyplatila dlhy. V tom pripade urcite sa mu za polovicku neoplati sudit.

mamulka211
3. máj 2016

@liaka oplati, lebo bude oslobodeny od sudnych poplatkov , kedze asi nikde ani nepracuje prave a nakoniec si vysudi od nej este aj nieco navyse ako penaznu ujmu, povie, ze kvoli jej zadrziavaniu penazi mu rastli niekde uroky. Ona nema pravo zanho vyplacat jeho dlhy, to musi robit on sam, ona nema pravo rozhodovat zanho, co on vyplati ako prve a co nie.

natalym
3. máj 2016

Čo tu riešite so súdom, on sa súdiť nebude. Musí spísať návrh, podať na súd, čakať, pri dnešnom súdnictve sa načaká. Potom bude súd atď., ona môže dokázať, že on jej je nejaké peniaze dlžný a budú sa naťahovať.
On sa len vyhráža a myslí ši, že sa ona zľakne, on potrebuje prachy, nie problémy.
Musí sa dievka rozhodnúť, či jej to za to stojí. 😢

liaka
3. máj 2016

@mamulka211 Kazdy si pozna svojho ex... Ja konkretne by som vedela, ze moj nejde ani doktorovi a nie este po sudoch behat a ze on by sa mi len vyhrazal ale nic neurobil. Takze zakladatelka musi vediet ci by bol schopny udat ju. Su dve moznosti pozriet sa na to "zakonne" alebo podla toho coho je schopny.

mamulka211
3. máj 2016

@liaka pre peniaze su ludia schopni vsetkeho a on ma aj matku, ktora si za nim stoji a pomoze mu v tomto, myslim, ze keby si bola ista tym, ze jej nic od ex priatela nehrozi, zeby sem nepisala. tak, ci tak, ona sa pyta, ci by s tymto jej priatel na sude vobec pochodil a to veru anio, pochodil, ci uz ona zariskuje a aj napriek tomu si peniaze necha, je uz samozrejme jej vec.

oliva276
3. máj 2016

Poslal IP na kontrolu predchádzajúceho zamestnávateľa, myslím, že svoje vyhrážky súdom tiež myslí vážne. Nemáš žiadne právo disponovať jeho peniazmi, vráť mu ich. Za dlhy si zodpovedá sám.

seahorse27
3. máj 2016

Ked nie ste manzelia, nemas dovod splacat jeho dlhy. Aj tvojich známych pekne odkaz na neho, ze ty s tym nic nemas. Na vyplatu mu ozaj siahat nemozes z pravneho hladiska. Sud by vyhral, kebyze ta zazaluje - normalna kradez...aj ked to mylslis dobre a chapem tvoje pohnutky. Vyplatu mu daj a na jeho dlhy sa vybodni, nech si to riesi sam.

sense
3. máj 2016

Zial pravo na ne nemas ak prisli na jeho meno rovnako ako ona neka pravo sa ti vyhrazat...ak ti dlzi peniaze trena ist na to sudnou cestou...takisto nie si povinna vyplacst jehobdlhy

irusa
3. máj 2016

tie peniaze mu pošli, ak nechceš mať problémy

majuska4401
autor
3. máj 2016

Fajn.nemám v pláne si ich nechať.ale chcem aspoň aby mi preplatil to čo je dlžný mne.preto sa chcem rozprávať sním a nie s jeho matkou čo som aj napísala...ale on sa mi už dva mesiace vôbec neozval...nemá žiaden záujem o malú..a aj toto ide riešiť ez mamu?schopný sú fak neviem čoho..doteraz jeho mama by ma na rukách nosila ..nemala krivého slova.ale teraz som ostala ako obarená že sa mi vyhráža..tak ti ľudia za peniaze asi urobia hocico..napokon,aspon viem po kom to zdedil

natalym
3. máj 2016

@majuska4401 Keď nie sú peniaze ľudia sú schopní všetkého, vtedy len otváraš oči. Povedz jeho mame, že ich dáš jemu osobne, ak bude potrebovať prachy, tak príde. Len sa nenechaj obmäkčiť.
Pravdepodobne sa hanbí, preto sa s Tebou nekontaktuje. Mal by mať aspoň snahu to riešiť.

magic08
3. máj 2016

@majuska4401 ja by som mu tie peniaze vratila.... mamičky takychto blbcov zvyknu byt nebezpečnejsie ako oni sami... dlhy su jeho, ty za to nezodpovedas, aj ked chapem, ze sa musis citit trapne. Ale osobne, mne by to za tie problemy nestalo.

natalym
3. máj 2016

Porieš si hlavne peniaze pre malú.

marcela305
3. máj 2016

taketo veci je najlepsie riesit sudne hlavne s clovekom co sa da na hazard ten ti normlanou cestou nikdy nic nevrati ... ked este sere na vlastne dieta len ty zanho nic neplat nech to vrati sam ked nema zaujem sa s tebou ani bavit tak mu pride rovno predvolanie a bude,...ale kazdopadne jeho vyplatu mu vrat celu jeho mama nema ucet ked je taka aktivna?? nechapem preco by ta mal otravovat tym ze jeho vyplata chodi an tvoj ucet nech si zalozi svoj a nemusi sa nicoho dozadovat tak vies mate spolu dieta ale inak st cudzi ludia akokeby a na jeho vyplatu ozaj nemas pravo aby nemal co vykrikovat ti na sude nech si tie peniaze ma ale nech splati co si pozical a nech plati na dieta ..

bobricek1979
3. máj 2016

@majuska4401 taky tak vráť mu ich nenarob si zbytočne problémy už kôli malej

majusqa77
3. máj 2016

ja by som ich poslala spet odkial prisli. On chce cez teba obist predpokladam exekutora a este budes mat z toho ty problem.

mojkamojka
3. máj 2016

V ziadnom pripade by som peniaze neposielala jeho mame. Ak ich chces vratit, tak spät zamestnavatelovi s tym, ze ti nepatria a nech si to poriesi on. Ak ich vratit nechcestak jedine trestnym oznamenim, ze ti vzal bla bla bla aby si mala potvrdenie preco si si penieze nechala.

mysicka36
3. máj 2016

Ja by som ich cez účet poslala luďom, ktorým dlží. Presne tolko, kolko došlo na účet by aj odišlo 😀 😀 😀 😀 milujem takých chujov, čo si narobia dlhy a neplatia. Chudák je to - atrapa chlapa 😎 a ešte by som sa mu vysmiala do ksichtu 😝

mysicka36
3. máj 2016

@mysicka36 a ešte by som tvrdila, že ma o to požiadal on 😀 😀 😀 😀 😀 a mohol by sa aj posrať od jedu. Aj po súdoch ma vláčiť 😎

natalym
3. máj 2016

@mysicka36 Dobrý nápad.

@majusqa77 No a Ty máš pravdu, že pravdepodobne chce obísť exekútora, takže súdiť sa určite nebude, lebo je to poškodzovanie veriteľa.
@majuska4401 A Ty to môžeš jeho mamičke povedať, že nech sa len súdi, však súd mu na to príde, že chcel zámerne poškodiť veriteľa. A dá Ti pokoj.

Alebo Ty ich poznáš, ak chceš mať pokoj, tak mu ich daj, ale nečakaj, že Tvojim známym niečo zaplatí. Pravdepodobne to budeš musieť cvaknúť Ty. ☹

xevulax
3. máj 2016

Ja by som poslala peniaze naspat zamestnavatelovi s tym ze mi nepatria a on nech si to riesi s nim. To ze nema ucet v banke je jeho problem. Nechapem preco by si mu mala robit posluhovacku. Maminku si na telefone zablokuj aby ti nenohla ani volat a pisat a mas pokoj. To kde sme za dospelych ludi vybavuju veci rodicia?

sissy27
3. máj 2016

@majuska4401 ja vôbec nechápem, ako sa tie peniaze ocitli na tvojom účte... vôbec si s tým nemala súhlasiť... mal si on založiť účet na svoje meno, to je otázka pár minút, alebo teda poslať rovno na mamu...
sa čudujem, že sa ti s ním chce vôbec vybavovať - vieš čo je zač, vieš to už dlho, ja chápem, že ťa to celé štve, ale nepohneš s ním... na tvojom mieste spálim všetky mosty, oželiem tých 800€ (tiež nechápem, prečo si mu k nim umožnila prístup), proste ho vymažem zo života a nech si poradí ako vie a ty tiež začni žiť svoj život...
na tieto konkrétne peniaze máš možno morálne právo, rovnako tak ako ostatní, ktorým dlhuje, ale pred súdom by to neobstálo...

stellasss
3. máj 2016

Ako píšu dievčatá. Peniaze si nenechaj, ale pošli ich spat na účet odkiaľ prišli 😀 😀 😀 taká malá pomsta 😠 😀

alaguema
3. máj 2016

@majuska4401 určite by som peniaze poslala späť na účet, z ktorého prišli.

@natalym prečo by musela cvakať? Ona nie je zodpovedná za jeho dlhy, je to len bývalý frajer.

stanulienkat
3. máj 2016

kde chodite na tych chlapov? A preco si s nimi robite deti????????????????????

natalym
3. máj 2016

@alaguema Asi si to ešte nezažila, že Tvoj ex je dlžný Tvojej susede napr. A každý deň ju stretneš na schodoch. Hm?

alexandra206
3. máj 2016

peniaze su jeho ty nemas ziadne pravo rozhodovat o tom kde pojdu takze mu ich posli