Dnešní muži - najprv dieťa potom svadba?
Baby, čo je to za generácia mužov, ktorá skôr navrhne bábätko ako svadbu? Dieťatko mi príde ako omnoho väčší záväzok a predsa mi ho už 3 partneri navrhli, zatiaľ, čo svadbu ani jeden. Posledný mi vyhadzoval na oči vraj si dávam podmienky, keď chcem svadbu a až potom dieťa. To je dnes vážne pre mužov taký problém?
@evittam myslím, že rozdiel ani nie je v tom, či sú dvaja zobratí, alebo nie sú. Ale či vzťah dospel do stavu, že sú schopní ROZHODNÚŤ sa vziať. To je podľa mňa ten kľúčový moment. Že nájdu tú odvahu (?), odhodlanie (?), istotu (?) ...a idú do toho. Taký vzťah je určite iný, ako ten, kde sa partner "cuká" a môže hľadať všelijaké racionálne dôvody (bývanie, práca...) Sú to len výhovorky a určite potom neplatí, že "na papieri nezáleží".
@maminuska
"Momentom , kedy si ženy poriadia bez muža a nie je pre nich ani životným partnerom , nastáva problém pre mužov ..nebude žien ktoré by s nimi zdieľali spoločnú domácnosť."
Zaujimave. Tymto si vlastne povedala, ze vsetky zeny idu vo vztahoch iba po peniazoch a zabezpeceni. A kde su city? Ma sa opacne muz vykaslat na zenu, lebo nezaraba, alebo je uz stara? Ked uz sme vztah zuzili na to, kto je ako uzitocny?
"nastáva problém pre mužov". Nevidim v tom problem. Je kopec menej atraktivnych ludi, co si nemozu najst partnera. Ci uz kvoli vzhladu, veku,... Proste si prisposobia priority a zivotne ciele zivotu bez partnera. Pracuju, cestuju, sportuju,...
Stale ukazujes na muzov, ze maju problem, ale uplne rovnake problemy s nenajdenim partnera maju muzi aj zeny. Zeny maju socialnejsie citenie ako muz. Ich sa samota v starobe dotyka vacsmi ako muzov, aj kvoli financnemu nedostatku, ale nepojdu s tym s bubnom na verejnost. Ako vychodisko z nudze sluzi veta, naco by som potrebovala niekoho, kto ma nechce.
@maminuska Co sa tyka zenskeho vyberu. Kamos, uz druhy krat rozvedeny. Uplne neprakticky (nevie skutocne ani vymenit ziarovku), bohem stale na pivku s kamaratmi, strateny vo svete, (zeny ho nemali pri rozvode ani o co osklbat), az babsky precitlively, (normalny vzhlad, trocha pri sebe po antidepresivach, taky Pierre Richard).
Akurat mi zahlasil, ze od nedavneho druheho rozvodu chodi uz s druhou priatelkou. 😃 To co ich najskor pritiahne (bohem, citlivost, nepraktickost), potom prave preto rychlo utekaju ... 🙂
@sashabb Dnes je 50% rozvodovoist, deti zostavaju v 95% matke, zvysok je striedavka. Vo velkom mnozstve pripadov 30% otec nema zaujem ("vyborny" vyber otca svojich deti), alebo ak ma, tak 30% matka nema zaujem, aby sa deti stretavali s otcom prilis casto. Chlapci nemaju potom ani muzsky vzor, ani pevnu ruku ...
@majkeel a nie je pre nich životným partnerom .... tam sú tie city. Ak toho muža nepotrebujem po finančnej stránke ale je pre mňa životným partnerom je mi s ním dobre, naplňuje moje citové potreby tak zostávam . Ale inak uznaj načo byť s chlapom ktorý v podstate serinká na mňa, nikam nechce chodiť , neuprace si , bordelár je , neschopný samoobsluhy , sex stojí za prd ak ho finančne nepotrebujem ? Pominie prvotná zamilovanosť , deti sú však už na svete a zrazu celý vzťah stojí v plnej nahote a nie je vôbec dobrý . Mnohé ženy zatnú zuby buď do doby kedy deti podrastú a ona môže do práce a byt finančne a bytovo nezávislá alebo až do doby výletu detí z hniezda a potom jednoducho odídu . A to že je žena sociálnejšia ...nuž v dnešnej dobe už žiadny problém , je to toľko aktivít kde je medzi ľuďmi od turistiky , cez cvičenie jogy , nordwolkink.
ja som mala asi skôr šťastie na muža 😅
Chodili sme spolu 3 roky, zasnúbili sa, vzali sa a čakáme spolu dieťatko. Nikdy by som to v inom poradí naozaj nechcela... takze neviem, či si natrafila na zlého muža, alebo ja som mala šťastie 😅
@sashabb kde je chlap ? Možno práve na PC , non stop v práci alebo sa fláka s kamošmi . Ide o začarovaný kruh ktorý dokáže pretnúť iba žena, ktorá aj v takomto nepriaznivom prostredí vychová z chlapca muža. Tam kde neabsentuje muž vo výchove a chová sa ako chlap tak tam je to pre tú ženu podstatne ľahšie, chlapec od mala má vzor ako by sa mal k žene chovať . MUŽI sú vo výchove detí veľmi dôležitý , ale stále a bavíme o MUŽOCH , nie o úbožiakoch .
Ak žena žije s úbožiakom a má s ním syna, je len v jej rukách aby z toho chlapca vychovala slušného človeka, dobrého manžela a otca.
Zeny stratili svoju dostojnost a vymenili ju za slovicka "moderna doba", co sa potom cudujete chlapom? Im to hraje do karat, lebo nemusia mat tolko zodpovednosti a mozu byt oficialne zbabelci.
@leeo dobrá blbosť. My sme spolu 15 a 3mesiace.mame 14 ročného pubertiaka a 2,6rocnu dcéru a nie sme svoji. Co som stratila. Je úžasný chlap. Mam účet, tam chodí jeho výplata zo zahraničia, mam dom ktorý je môj, ale ja, my, to berieme naše. Žiadna moderná doba,áno je Veľa naiviek co majú veľa detí, hypo a dom na muža. Ja mam úžasného aj dobre časy sú aj zlé ako všade, každý má chyby. Len neviem co im hraje do karát? Ze majú potomka a čím vydierať ženu, že všetko jeho? Nie každý takto funguje.
@nevludna / mam rovnaky nazor na svadbu ako ty
@evittam / presne
@leeo stále nerozumiem, čo im hraje do karát, prečo by nemali mať zodpovednosť a pre Boha, prečo by mali byť zbabelci? Ja som mu na začiatku povedala, že nechcem aby ma žiadal o ruku, síce sme zasnubeny asi 13 rokov, ale peniaze si viem predstaviť aj inam dat ako na svadbu. Nevravím, že do budúcna sa to nestane, ale zatiaľ nemám potrebu mat to na papiery. Pretože, áno je to u mňa len papier a prsteň na ruke. Je to úplne rovnaké ako keby sme boli svoji.
dieta je zavazok k dietatu samotnemu, nie k tebe. svadba je zavazok k tebe.. takze asi tolko k tomu

@majkeel
A nielen muži opúšťajú ženy po svojej 50 tke , ale aj ženy opúšťajú mužov po 50 tke a tento trend narastá . Každý však z iných dôvodov. Muž preto že sa nevie zmieriť s nastupujúcou starobou tak sa ju snaží oklamať s mladšou partnerkou a žena preto aby mala pokoj a žila si svoj život , keď už deti sú veľké , je sebestačná a skutočne nemieni stráviť zvyšok života s nezrelým ufrflaným jedincom ktorý si nevie ani obed naložiť .
Existujú skvelí MUŽI - CHLAPI a zas tak málo ich nie je , ale sú aj muži o ktorých by normálna zdravo uvažujúca žena ani bicykel neoprela . No len aj medzi ženami sú samaritánky ktoré si myslia že sa zmení , že oni to dokážu ... a potom tu nešťastne vypisujú .