icon

Dnešný svet plný nevery

mirat
28. sep 2013

už viac krát som tu videl ako diskutujete o nevere a delíte ju na mužskú a ženskú.takže by som rád tomu niečo pridal.
Mužská nevera-samec si chce zaistiť čo možno najviac potomkov s čo možno najviac samicami.aby zaistil prežitie svojho rodu.(čo je iba inštinkt ktorý nám má pomôcť prežiť)
Ženská nevera-samica chce zaistiť svojím potomkom čo najlepšie podmienky na prežitie s čo možno najsilnejším a najperspektívnejším samcom.(k čomu nám pomáha aj naše úžasne podvedomie 😀 ktoré nám klame a zafarbuje skutočnosť len aby sme si splnili svoju biologickú povinnosť)
možno že sa to zdá trochu divné ale prosím neglorifikujte ľudí bo stále sme aj my iba zvieratka 😒 (toto všetko sa deje podvedome)
navyše tieto vlastnosti sa prejavujú hlavne u ľudí s nižším IQ.(čím nižšie iq tým bližšie ku zvieratkam 😀 ) a bude ešte horšie bo za posledných 100 rokov kleslo v západnom svete iq o vyše 14 bodov 😒 a budúcnosť nieje nijak ružová.bo tu máme úžasnú demokraciu a voličov ktorý nechodia voliť pre lepšie zajtrajšky ale preto že nejaký politik dá po hube inému.sľúbi čo môže.a nakoniec skutek utek(a o 4 roky mú to znova zožerú.)
no to by bolo na dlho to tu všetko rozoberať 😀
Takže hlavná téma tejto diskusie znie.prečo sme tak nezodpovední a hlúpi?(z čoho sa odvíja väčšina dnešných problémov)a ako to riešiť?teraz nemyslím politiku ani nič také 😢 skôr by som sa chcel zamerať na rodiny(ich problémy a fungovanie.)
Ps:prosím admina aby túto tému nepovažoval za spam.dakujem 🙂

Strana
z5
zoraroz
1. okt 2013

@mirat Nemaj boja, mňa len tak niečo neurazí. Muži často testujú ženské IQ - žeby si tým chceli dokazovať svoju "nadradenosť"? (Netvrdím, že ty tiež 🙂 ) Už som si na to zvykla a viem sa pobaviť aj na svoj účet. Pri chatovaní neskutočne chýba neverbálna komunikácia a pár smejkov to nevynahradí. Ale k téme: V knižnici svojich rodičov som našla knihu z roku 1984. Tam psychológ radí snúbencom: "Vezmite sa, ak znesiete neveru partnera. Nie je dôvodom na opustenie detí, keď si otecko privedie slečnu alebo mamička pána. Je to síce nehoráznosť v zmysle starej morálky, ale v skutočnosti až v 90% manželstiev sa vyskytuje tajne či zjavne nevera. Prečo sa nevyrovnať s realitou rozumom? Nebrániť sa jej, nezotročovať partnera, netajiť ..." Čo na to poviete??? A vraj je dnes nevery viac! Skôr by som tvrdila, že sa dnes menej toleruje. Ale isto platí, že ľahšie sa o nevere diskutuje, ako sa ju žije - alebo prežíva.
@maminuska IQ verzus EQ. V knihe o emočnej inteligencii bola uvedená štatistika, že z prieskumu vyplynulo, že EQ je priamo úmerné IQ. Čím vyššie IQ, tým vyššie EQ. A tiež bolo dodané, že IQ sa nacvičiť nedá, ale EQ áno. Tak neviem, či práve toto súvisí s neverou - vernosťou. Možno že z časti aj hej 🙂

maminuska
1. okt 2013

@zoraroz s emočnou inteligenciou sa dá vždy pracovať , v tom s tebou súhlasím avšak jadro , ten základ nikdy nezmeníš. Máš množstvo vzdelaných , inteligentných ľudí ktorí sú emočne na bode mrazu, nemajú morálku , nevedia sa vcítiť do pocitov druhých a v konečnom dôsledku ani nechcú . Typickým príkladom môžu byť biznismani, v obchode často a opakovane neberú ohľad na nikoho a nič .....
Potom máš jednoduchých prostých ľudí, ktorí sú pri svoje manželke/ manželovi až dokonca, staraju sa o postihnuté deti , sú to tí dobráci od kosti
Taktiež nesúhlasím s tým že IQ sa nacvičiť nedá - IQ nie je nemenná hodnota, môže stúpať ale aj padať s prostredím v ktorom žijeme , s tým ako sa vzdelávame resp. nevzdelávame. Aj tu je určité jadro , ktoré je nemenné a retardovaný človek nikdy sa nedostane na úroveň normálneho IQ ( okrem sociálnej retardácie ), tak ako človek s normálnym iQ aj v chudobnom prostredí si to jadro zachová , myslím chudobnom na podnety.
Ďalej medzi retardovanými ľuďmi , máš množstvo ľudí ktorých EQ je pomerne vysoké .

zoraroz
1. okt 2013

@maminuska Áno, aj to som sa v tej knihe o emočnej inteligencii dočítala: že EQ nie je priamo úmerné IQ a vysoké EQ môže mať aj človek s nižším IQ. O tom, či je IQ naučiteľné alebo nie, polemizujú aj vedci, tak ja to radšej nechám na nich. Niekde sa dočítam, že IQ s vekom klesá, inde zas, že vekom a skúsenosťami stúpa - otestujem si na sebe 🙂 Jedno je však isté: od môjho prvého IQ testu pri psychologičke uplynulo 16 rokov a moje IQ sa vzdelávaním zatiaľ nezmenilo - asi vrátim tituloty! Poriadne sme odbočili od témy, čo?

mirat
autor
2. okt 2013

@zoraroz iq klesá iba ak človek prestane používať mozog(učiť sa,premýšľať)s vekom to vôbec nesúvisí.navyše som niekde čítal že mozgové bunky sa neustále tvoria a neodumierajú ako to tvrdili v minulosti.

modryzrebec
19. máj 2022

@mirat veď si to napísal dokonalo. Presne preto to tak je! A preto to tak je (viď. úvodný príspevok) lebo Homo Sapiens nieje monogamný tvor.

Strana
z5