icon

Dnešný svet plný nevery

mirat
28. sep 2013

už viac krát som tu videl ako diskutujete o nevere a delíte ju na mužskú a ženskú.takže by som rád tomu niečo pridal.
Mužská nevera-samec si chce zaistiť čo možno najviac potomkov s čo možno najviac samicami.aby zaistil prežitie svojho rodu.(čo je iba inštinkt ktorý nám má pomôcť prežiť)
Ženská nevera-samica chce zaistiť svojím potomkom čo najlepšie podmienky na prežitie s čo možno najsilnejším a najperspektívnejším samcom.(k čomu nám pomáha aj naše úžasne podvedomie 😀 ktoré nám klame a zafarbuje skutočnosť len aby sme si splnili svoju biologickú povinnosť)
možno že sa to zdá trochu divné ale prosím neglorifikujte ľudí bo stále sme aj my iba zvieratka 😒 (toto všetko sa deje podvedome)
navyše tieto vlastnosti sa prejavujú hlavne u ľudí s nižším IQ.(čím nižšie iq tým bližšie ku zvieratkam 😀 ) a bude ešte horšie bo za posledných 100 rokov kleslo v západnom svete iq o vyše 14 bodov 😒 a budúcnosť nieje nijak ružová.bo tu máme úžasnú demokraciu a voličov ktorý nechodia voliť pre lepšie zajtrajšky ale preto že nejaký politik dá po hube inému.sľúbi čo môže.a nakoniec skutek utek(a o 4 roky mú to znova zožerú.)
no to by bolo na dlho to tu všetko rozoberať 😀
Takže hlavná téma tejto diskusie znie.prečo sme tak nezodpovední a hlúpi?(z čoho sa odvíja väčšina dnešných problémov)a ako to riešiť?teraz nemyslím politiku ani nič také 😢 skôr by som sa chcel zamerať na rodiny(ich problémy a fungovanie.)
Ps:prosím admina aby túto tému nepovažoval za spam.dakujem 🙂

indiankaindi
30. sep 2013

@zuzkat1 dokonale si sa trafila. Tiež si myslím, že dnes by bola podstata viery iná. Takto krásne povedané, jednou vetou, som to ešte nevidela. Ďakujem 🙂

zuzkat1
30. sep 2013

@indiankaindi no nemas za co🙂 nie je to z mojej hlavy a ani to nebol presny citat kedze si to nepamatam presne,ale aj mne sa to velmi pacilo.

adri266
30. sep 2013

@gretocka to nemas pravdu...zo statistik vyplyva, ze vacsina nevier sa deje, aj ked ziadne problemy vo vztahu nie su 😖 Jednoducho je tam len prilezitost. TAkze zial, povedat si, ze my mame dokonale manzelstvo a nam sa to teda nestane, je zial predcasne...su chlapi, ktori miluju aj svoju rodinu, manzelku, aj milenku...vytvoria si dva svety, v ktorych funguju...

No a potom su tu nevery, kde partner vidi na druhom partnerovi chyby, problemy, o ktorych v podstate ten druhy partner ani nevie, ale neriesi ich s nimi, ale s niekym inym a takyto vztah potom prerastie do fyzickej nevery...no a este je tu samozrejme zvedavost, nizke moralne hodnoty, a pod...

A ked sme uz pritom, nemali by sa najprv riesit problemy vo vztahu a az potom hladat vztah novy???

macamac
30. sep 2013

@indiankaindi ja nepopieram, že aj medzi kresťanmi sú ľudia, ktorí vlastne nežijú podľa svojej viery, nedodržujú desatoro, podvádzajú, klamú,.... ono nik nie je dokonalý, ani ten kresťan
ja poznám tiež takých aj onakých, dobrých aj zlých a sú medzi nimi kresťania...aj nekresťania
skrátka, nedovolím si ja osobne odsúdiť niekoho na základe jeho ne / vierovyznania, ale skôr to beriem ako zlyhanie človeka, nie moslima, kresťana, žida, ateistu,....
ani ja nie som dokonalá a ani nik z nás
a určite sme každý v svojom živote spravili nejaké to zlo, či už menšie, väčšie,....
každý robí chyby
len podstatné je, či si to uvedomujeme a chceme úprimne spraviť nápravu a pracovať na sebe 🙂

gretocka
30. sep 2013

@adri266 - no statistiky nemam prestudovane, ale ak to je naozaj takto, tak je stav dnesnej spolocnosti velmi smutny, pretoze ak muz alebo zena ma doma vsetko co potrebuje a napriek tomu pri prvej prilezitosti podrazi svojho partnera, tak to je naozaj koniec... ako sorry ale ak sa nase deti ucia odpozorovanimm, tak nasledujuce generacie sa maju na co tesit - niekomu mozno staci toto konstatovanie, no nam nie.... ono aj na tych prilezitostiach clovek musi pracovat, aby ich nevytvaral... vsetko je to o nastaveni v hlave - to nech mi nikto nehovori.

adri266
30. sep 2013

@gretocka suhlasim, pekne si to napisala...preto aj trochu suhlasim s tym, co napisal Mirat v tom uvodnom prispevku, ze to moze zavisiet od klesajucej inteligencie nas ludi 😎 Lebo neviem, ak niekto vedome podvadza, ak je vsetko doma v poriadku, a hoci aj nie je, ale neriesi to, pytam sa, moze byt takyto clovek normalny??? 😖 😖 😖 Ak si manzelia ci partneri slubovali vernost a jedneho z nich omrzi ten druhy partner, nesnazi sa nieco pre ten ich vztah urobit, tak takeho cloveka pokladam za zbabelca, pretoze nechce riesit problemy, za idiota, lebo riskuje, ze pride o svoju rodinu, a riskuje aj zdravie svojej partnerky, za sebca, lebo dava svoje chvilkove potesenie pred svoju rodinu, atd...A ako pises, aj ja mam obavy, v akom svete bude vyrastat moja dcerka...

gretocka
30. sep 2013

@adri266 - pre mna jedinou nadejou je, ze spravim maximum pre to, aby moje deti prevzali od nas principy ktore vyznavame a ak si budu vyberat partnerov s Bozim suhlasom ako sme sa brali my, tak to je najviac co mozme urobit.
Nas vzor je jedine co im mozemedat a aj preto si s manzelom uvedomujeme este viac ake je dolezite aby sme mali otvoreny a laskyplny vztah....

nymeria
30. sep 2013

@gretocka
@adri266
mozno je to preto, ze tie sluby nikto neberie vazne. nikto nerozmysla nad tym, ze zalubenost prejde a pride kazdodennost.
a este k tej debate o viere. viera nema nic spolocne s vernostou. skutocne veriacich ludi, ktori beru vieru a jej "podmienky" vazne je minimum. mladi chodia vacsinou do kostola, aby bol pokoj od babky. moja svokra, ktora vykrikovala, ze svadba musi byt v kostole, inak nepride, tam sama chodi raz za rok. Moj svagor (prudko veriaci) sa bez rozpakov rozviedol. kamaratka si za krstnu matku svojich deti vybrala priatelku, ktoru uprednostila pred rodinou, prave pre jej "vieru". par rokov na to si tato stara dievka chytila zenateho a dokopala ho k rozvodu. takisto sa rozvadzaju aj ini znami, ktori s kostolom nemaju nic spolocne.
takze nevera je skor vecou prilezitosti, samopase a neschopnostou odhadnut nasledky.

gretocka
30. sep 2013

@nymeria - vsak to hovorim od zaciatku, ze sa neberu sluby vazne... a k viere - konkretne u mna ma moje rozhodnutie - a vlastne vsetky moje rozhodnutia maju silny podtext mojej viery. Vierou zijem kazdy den, nie len raz za rok a nie preto ze musim, ale preto, ze mi to dava zmysel a mam to odskusane. Ale ako som uz niekolkokrat hovorila ano da sa slusne zit aj bez viery. To ci ma clovek moralne zasady alebo nie, to mu viera nezaruci aj ked podla mojho chapania veriaci clovek nemoze robit hrube prestupenia proti moralnemu kodexu.... tam nieco nie je v poriadku. A este taka drobnost: to ako sa spravaju ini nas sice moze ovplyvnovat, ale zodpovedni pred ostatnymi aj pred Bohom sme vylucne za svoje spravanie. Tj. ak aj pride clovek do situacie, ze ten druhy ho podvedie, pripadne sa s nim rozvedie - moja zodpovednost je polozit si otazku co som spravila nespravne ja pripadne co mozem zmenit ja. Za to co nespravne spravil ten druhy a co moze zmenit on - za to je zodpovedny on.

mirat
autor
30. sep 2013

@zoraroz - ak napr: u levov vyženie jeden samec druhého tak jeho mladé väčšinou zabije.pretože ako si povedala nechce kŕmiť potomkov iného samca.čím si tak zabezpečí pokračovanie iba svojej línie potomkov.myslím že im absolútne nezáleží na tom či je samica čistá (iba ľudom na tom záleží)

ok tak my ľudia máme veľa spoločného s primátmi(kedže sú to naši predkovia)tieto primáty žijú v skupinách čo zvyšuje šancu na prežitie druhu.bežne v skupinách má právo páriť sa zo samičkami iba najsilnejší.ako to môžme vidieť napr:u goríl alebo paviánov.samce bojujú o samičky a tie si vyberajú iba tých silných.a kedže sú skupina nemusia samičky riešiť či sa o nich ich alfa postará pretože spolupracujú.(samcova primárna úloha je ochrana)

takže ak žena podvedie svojho muža urobí to preto lebo ju podvedomé pritahuje.lenže je podvedomie je už nastavené o narodenia takže nevie že ľudské samičky už nežijú v tlupach ale v monogamnom vzťahu takže ju na to neupozorní aby si dala pozor lebo má deti.ona chce proste podvedome toho naj samca.(česť výnimkám)

ps:nechcel som uraziť tvoje iq ani nič také.

adri266
30. sep 2013

@nymeria mas pravdu, len je cudne, ze v dnesom svete, ked sa ludia vydavaju a zenia uz skoro 30tnici, ze nemaju uz dost rozumu a skusenosti, ze to CHCU brat vazne...A este nieco...ono mozno v case svadby to tak bolo, ze si mysleli, ze budu navzdy spolu, ze budu stastni, atd...ale potom pride ta rutina, nova kolegyna v praci,ktora si s nim tak dobre pokeca, alebo novy kolega, pri ktorom jej neskutocne bije srdce /nedavno tu preberala jedna baba takyto stav, no nepochopila som ju 😖 /....zrazu sa manzelka viac venuje detom, vsak bodaj by nie, ked on sedi pri PC, alebo on priberie a ona chce vyskusat nieco nove...jednoducho tych pricin je milion...bud ho ona prilis zavali pracou, alebo vobec...bud on investuje prilis do ich vztahu, alebo primalo 🙄 🙄 🙄
Ludia sa menia, ak mal niekto silne moralne zabrany ci principy za mladi, v 40tke 50tke sa to moze zmenit vplyvom kolegov, rodiny, kamosov...

@gretocka ano, detom mozeme vstepovat vsetko o moralke, o laske k Bohu, o tom, ze drogy su nespravne, ze netreba brat sladkosti od cudzich ludi...ale ak sa raz dostanu do zlej partie, ak sa dostanu do spolocnosti, kde je nevera *normalna*, clovek je tvor prisposobivy, zial 😔 😔 😔

adri266
30. sep 2013

@mirat takze chces tym povedat, ze clovek za neveru vlastne nemoze, lebo to je vec jeho podvedomia??? Ci??? Lebo nesuhlasim...mozno pochadzame z opice, ale od zvierat sa lisime tym, ze mame rozum a ze mozeme zvazovat svojej konanie...moje podvedomie mi moze hovorit, zeby som sa mala vybrat na dva tyzdne na Havaj, oddychnut si od prace ci rodiny, ale rozum mi vravi, ze musim ostat doma a makat, aby som mala cim platit ucty...

mirat
autor
30. sep 2013

@adri266 - o áno máme rozum a vieme ho aj používať.ale podvedomie v nás hraje stále veľmi dôležitú úlohu.či sa nám to páči alebo nie.na to aby bol človek vôbec zaľúbený potrebuje impulz ktorý mu vyšle podvedomie ktoré nám povie že dotyční jedinec je nám príťažliví.(plodný)my ľudia sme stále iba zvierata(aj keď o dosť lepší) a o tom je aj nevera

adri266
30. sep 2013

@mirat no dobre, podvedomie mi moze povedat, ze sa mi paci sused od vedla, ale ak si normalny, prizvukujem, normalny clovek, tak to nechas v hladine pacenia sa...A ver mi, ze niektori ludia su neverni bez ohladu na tie reci ohladom podvedomia, plodnych dni a a zachovania rodu 😖

mirat
autor
30. sep 2013

@adri266 - normálni nie(iq 100) možno tak inteligentnejší človek ktorý sa dokáže lepšie ovládať.bo čím nižšie iq tým sa vie človek horšie ovládať a podvedomie má väčšiu moc.

omg podvedomie im dá ten impulz aby boli neverný! bez toho impulzu nieje vášeň.

maminuska
30. sep 2013

@mirat vidíš a ja mám skusenosti z okolia, že čím vzdelanejší človek a teda sa tak nejak predpokaldá že má aj vyššie IQ, tak tým väčší neverník.
Ja by so to neopierala o to IQ ale skôr o to EQ, čím ho má človek nižšie , tak tým viac sa správa ako zvieratko. Hranice , povinosti k manželovi / manželke mu nič nehovoria, spoločne strávené roky už vôbec nie.

gretocka
30. sep 2013

@ adri266 - no to je rozdiel prave v tom, ci sa nechas ovplyvnit vacsinou, alebo si stojis za svoim nazorom a rozhodnutim napriek tomu ,ze vsetci ostatni maju iny nazor a tomu by som chcela svoje deti naucit. Lebo prepacte ale ospravedlnovat neveru tym, ze vsetci naokolo to povazuju za normalne, tak to normalne je???? To akoze ked spolocnost zacne povazovat pedofiliu za normalnu, tak sa pridate? Urcite nie! Ked raz nieco normalne nie je tak nie je ani keby to hned vydali prikazom. Ci?

maminuska
30. sep 2013

@gretocka byt verný manželovi je otázka rozhodnutia, aspoň ja to tak vnímam.

ultra
30. sep 2013

@mima4 No a ako vysvetlis to ze ja neuznavam RKC - pretoze podla mna hlasa iba svoju pravdu ktora jej vyhovuje takze podla tvojho ponimania som neverec- hoc ja svoju vieru mam a nieje totozna s RKC a pritom som manzelke verny a tak to aj citim srdcom - takze to nieje iba otazka viery ale osobnosti ako takej.

adri266
30. sep 2013

@mirat nevera nie je vec podvedomia, ale vlastneho vyberu a rozhodnutia

mirat
autor
30. sep 2013

@adri266 ok máš pravdu.podvedomie spúšťa reakciu.no nevera je naše rozhodnutie.

adri266
30. sep 2013

@gretocka lenze zial, v zivote to tak chodi...zober si takych Nemcov v 2.sv. vojne. Myslis, ze keby sa ich teraz niekto pytal, ci by znovu bojovali za Hitlera, ze by povedali ano? Boli zblbnuti, mozgy mali vymyte...a tak je to aj teraz...kolko mladych ludi zacina fajcit marisku, lebo *vsak to nic nieeeeeeeeeeeee jeeeeeeeeeeeeee...vsak to neniiiiiiiiiiiiiiiiiii droga, nebud trapny*...a zaradit sa do spolocnosti je jedna z ludskych potrieb...
A aby clovek odolal, musi mat silnu volu a musi chciet. Su aj manzelia, ktori su vo vztahu nespokojni, ale nepodvadzaju....

adri266
30. sep 2013

@mirat ved preto 😉

maminuska
30. sep 2013

@ultra ty si verný lebo chceš, lebo tvoje EQ je niekde inde ako človeka ktorý podvádza.
Ale zas na druhej strane musím povedať že naozaj medzi silne veriacou mládežou ( RKC , EC ) je zdržanlivosť a čistota pred manželstvom a vernosť v manželstve podstatne na lepšej urovni , ako u nevercov. Sama som neveriaca , ale v mojom okolí je dost veriacich mladých ľudí , ktorí sa rozhodli takéto niečo dodržať. Osobne ja sama by som s dodržaním čistoty pred manželstvom mala problém , nie som na to stavaná a bála by som sa že to potom nebude jednoducho klapať, ale na druhej strane ich v tomto obdivujem.

nymeria
30. sep 2013

@mirat tie tvoje reci o levoch a opiciach, to co ma byt? instinktivne chovanie je vec okamziku, ale nevery, ktore sa teraz deju, su chladnokrvne planovane zalezitosti. nehovorim o roznych akciach, ze sa dvaja opiju a "padnu na seba". nevernik je neverny casto dlhsi cas a na to je potrebna dost zlozita logistika. Utajit nepritomnost, naplanovat stretnutia, schovat ucty, darceky....
to nie je pudove konanie, to nie je vec okamihu... to je umyselne klamanie partnera.
a takisto ani ziadne pobluznenie netrva tak dlho.

nymeria
30. sep 2013

@adri266 mozno prave ten vek je pricina. mozno su 30nici uz pohodlni a neprisposobivi. zvyknuti na svoje pohodlie a urcity zivotny standard a ked im do toho "vbehne" dieta, tak su sokovani a unaveni.... po rokoch, ked sa venovali len sebe a konickom sa zrazu musia "obetovat". velakrat to tu citam, pricinou rodinnych problemov je unavena matka, ktora nevladze, nechce byt po rokoch aktivnej prace "len sama" doma na materskej a muz, ktory sa nechce vzdat svojich kamaratov, konickov alebo aktivneho zivota.

mirat
autor
30. sep 2013

@nymeria - prirovnal som zvieratá k ľudom pretože sa nám dosť podobajú.(veď aj my sme iba zvierata)
a o pár komentárov nad tebou som uznal že nevera je naše rozhodnutie ale ten spúšťač je podvedomí.

nymeria
30. sep 2013

@mirat spravne. ja by som povedala, ze instinkty nam mozno stale nasepkavaju ako zvieratam, ale rozhodujeme sa ako ludia.

mima4
30. sep 2013

@ultra ako ja mam vysvetlit tebe uznavanie ci neuznavanie konkretnej denominacie? 😀 To predsa ty najlepsie musis vediet, ja nepoznam fungovanie kazdej denominacie.

moonlight1210
30. sep 2013

@kveta myslim, ze ich lovia vedome, ale vedene su k tomu svojim podvedomim. proste maju potrebu patrit medzi alfa-samice, podobat sa im a mat ich vyhody, a preto vedome konaju tak, aby podvedome tuzby naplnili (snaha zabezpecit sa spolocensky a majetkovo).
preto sa nikdy nezmenia, a preto budu neustale trpiet strachom, ze stratia svoje tromfy a moc a prevalcuje ich dalsia kvazi alfa-samica. alebo ich prevalcuje skutocna alfa-samica, na ktoru sa oni len hraju. a najhorsie je, ked sa im nevedomky podari niekde darovat srdce a tam ich zvalcuje ina zena.