icon

Do nového bytu mačka nepôjde

9. sep 2022

Macka, ktora bola u veterinara( je prepisana na dceru, na zaklade jej OP) a je zacipovana...Ide o to..Ze dcera mi doniesla macku domov a chce si ju nechat.Ja mam alergiu.Vysvetlovala som jej ,ze ma svoju skolu a kruzky a nebude mat cas sa starat o macku a JA AKO AJ JEJ STARSIA DCERA JEJ NEMIENIME SUPLOVAT STAROSTLIVOST O MACKU. A tak to aj je...Vsetko sa robi za nu....(proste vsetko)..ako aj financie idu do toho ...Macku mam rada..Som rozvedena...Byvam s dvoma dcerami...Akurat sa budeme stahovat do noveho bytu...Z toho bytu co sa stahujeme( je vlastnikom bytu ja aj muz)..Povedala som,ze v novom byte nebude macka, lebo nemienim to robit za nu dalej(vlastnikom bytu som ja) ..I ked naozaj macicku mam VELMI VELMI RADA...Ale chapete o co mi ide...Ide o princip...Cely cas sa jej prepieklo vsetko...Vzdy ju ex zachranoval...Hocijaky problem...Vyzehlil..Ako aj teraz to chce vyzehlit......Povedala, ze pokial nepojde macka do noveho bytu, nepojde ani ona a zostane s otcom....Povedala som.Ok 🙂)...Ze super konecne spravne slova...je to tvoje posledne slovo?Ze ano...Povedala som otcovi, ze dcerka zostava u neho a zadala dovod...On dostal AMOK..On ze v ziadnom pripade🙂..Predstava, ze by mal vychovavat taku pubertiacku je prenho neunosna...Dalej svoj biznis ma a dalej frajerku s deckom...Ja mam tiez svoj biznis...S bytom ma plany, chce ho zrekonstruovat a tak zmanipuloval dceru a povedal jej...Ze nech nie je sprosta...Ze ona patri ku mne a bla bla....A dcera svoju verziu zmenila...Zas podrazila ako vzdy.....Uz chce byt so mnou ale pojde aj macka😳...Este raz macku neskutocne milujem ale toto je uz moc....Jedina vec co ma napadla ako z toho celeho vycuvat s najlepsim riesenim je, ze by sa dala prepisat macka na starsiu dceru...Ona ma tiez uz dost....A potom by sa nasla pre macku milujuca rodina so zahradou a prepisala by sa na danu rodinu...Ide o to este ze dcera dostala macku od frajera, ktory ju dost ovplyvnuje...A ked som spominala ze najlepsie riesenie by bolo vratit spat frajerovi macku( ktory to ma z dediny, kde je zahrada a dalsi mackin brat)....Povedal jej..Ze nie...Hovori, ze ich macka je ich babatko...🙄Otazka znie. Je mozne prepisat danu macku na starsiu dceru?Je plnoleta.Bez pritomnosti mladsej dcery?Dakujem za odp.

Strana
z5
dusankomoj
9. sep 2022

Aurorka,ja ťa neobviňujem zo zlej výchovy! Uvedomujem si,že ťažko vychovávať,keď ste s mužom nemali rovnaké názory a niekto podkopáva toho druhého+ do toho slečnina puberta= problém! Jednoducho si dupni a povedz,že keď otec súhlasil s byvaním dcéry aj mačky,tak nech drží slovo. Žiadne,že rozmyslela som si. Aj ty predveď AMOK. Ak teraz povolíš pri hlúpej mačke,tak u dcéry stratíš tvár už navždy a bude ti robiť ešte horšie veci.

jana_eyre_2
9. sep 2022

Ak máš mačku rada ako píšeš, tak ako môžeš v tomto hľadať nejaký princíp? Fakt nechápem.. keby šlo o to, že si na ňu alergická tak, že mačka žije len u dcéry v izbe a ty sa jej ani nechytis, ešte by som to pochopila, ale ty sa o tu mačku staráš, čiže ti nič také zle zrejme nerobí, vravíš že ju mas rada a budeš kvôli tomu hrotit vzťahy s dcérou? 😒 Ja už dávno tvrdim že som z iného sveta...

leangela
9. sep 2022

Hlavnou chybou je to, ze ani dcera nema na macku dostatok casu, aky potrebuje a to sa tyka aj stravy a veterinara. Ono to vo vseobecnosti podla mna funguje tak, ze pokial rodic sam nechce nejake to zviera, tak by ho dietatu nemal zaobstaravat

dusankomoj
9. sep 2022

@jana_eyre_2 autorka písala,že má alergiu. A ani s alergiou by som ju nenechala hladnú mravčať, takže tá starostlivosť je taká nedobrovoľná.

chupakabra
9. sep 2022

Nečítala som komenty ale mám taký pocit z tej mačky , že má viac rozumu ako ty. Ale chápem , že nakoľko nezvládaš viesť dcéru k zodpovednosti a starostlivosti o nenáročné zviera ako je mačka tak je pre teba jednoduchšie sa zbaviť zvieraťa. Nevieš vychovať z dcéry slušného človeka a pritom riešiš prepis mačky ... Žena , žena ....panvičkou po hlave by som ti dala a možno by si aj mňaukať začala 😁

koniarova
9. sep 2022

Ja teda dosť pochybujem o tom,že neplnoletého človeka nemusí nikto zastupovať. V prvom rade by som zavolala veterinárovi a zistila si,aké sú možnosti prepisu.

gabika128
9. sep 2022

@zefyra akože neplnoletá napadne dajme tomu na súde, že jej matka si dovolila darovať mačku o ktorú sa nestará? 😂 či kde to tá neplnoletá napadne? Keď si matka prepíše mačku na seba, tak neplnoletâ dcéra ju udá na polícii?

bela89
9. sep 2022

Ja mám taký dojem, že autorka si už komenty nečíta.....tu odpísala naposledy o 10:00
...asi sa jej niečo dotklo 🤔

mandarinka555
9. sep 2022

Mňa zaráža fakt, ako tú vašu dcéru obaja "milujete" ☹ Aj ty, aj tvoj exmanžel...Prehadzujete si ju ako horúci zemiak a ani jeden z vás ju nechce....Že vás oboch hanba nefackuje...

ivkarel
9. sep 2022

V tomto príbehu mi je ľúto úplne všetkých okrem autorky 🤦🏼‍♀️ nechce sa mi veriť, ze takíto ludia existujú...

wieruska1
9. sep 2022

Pre man je neuveritelna hlavne jedna vec- ten nedostatok respektu z kazdej strany. Ani neviem ci sa smiat alebo plakat. Moje deti su velmi respektujuco vychovavane, ale ak mam raz na nieco vyhraneny nazor a nechcem ustupit tak neustupim. Bodka. Bodka aj s vykricnikom.
Ty sa nechas dcerou manipulovat. Polavis, potom zakazes a znova polavis a chuda decko vlastne ani nevie kde je problem lebo sak pred chvilou nebol a zrazu je.
Toto je na psychologa.

cacianka
9. sep 2022

Žasnem. Ako ťa baby okydavaju,
V spoločnom byte sú dosť pravdepodobne musela držať hubu a krok, tzn.aj súhlasiť s mačkou, lebo ex je debil, jeho prístup k rodine a hlavne k dcére je taký aký je, až ste sa rozviedli, mala si nádej že dcéra pri takejto "vychove" aspoň o to zvieratko bude mať normálny záujem. Teraz keď ideš do svojho vlastného bytu, ty si majiteľ a pán , tak tvoje pravidlá a zákony ! A bodka !
Nech si dcéra uvedomí že napriek tvojej snahe riešiť, ona svoje sľuby nesplnila, tak musí niesť následky. Dala si jej viac možností, mačku nezabíjaš, neodrezies jej hlavu, nehadzes ju pod auto.
Ja viem že sa nechceš dcéry zbaviť, veď sa mali obe dcéry sťahovať s tebou, ale ex je egoisticky spratek, dcéru obalamutiť, nahucka ju a ešte z teba urobiť debila, to mu ide, . Tu ťa kamenuju že sa dcéry chces zbaviť, ale veď to bolo jej rozhodnutie , jej voľba,že chce zostať s otcom, on ju nalákal ku sebe, a odrazu keď si uvedomil že mu bude doma žrať nervy pubertálna žaba, možno mu frajerka narobila scénu že tú žabu doma nechce, tak to teatralne zhodil na teba. Ty si tá krava, čo robí problémy, čo nevie čo chce. A chúďa dcéra je aj tu na koni top, ale ty si vrahyňa mačiek 🙈 dobre tu na teba nakydali ! Fuj!
Má dcéra už viac ako 15 rokov, už by mohla vedieť kde je sever, aj znášať dôsledky. A ty si už nedaj srať na hlavu.
Len trochu nechápem, prečo si nezistujes prepis u veterinára, ale dáš otázku do tejto skupiny , pricom problem máte fakt rodinný.
PS. Chytím mačku, odveziem frajerovi a do môjho bytu ide iba ten a to kto je tam vítaný od teba

cacianka
9. sep 2022

Baby nepíšte že autorka nechce svoju dcéru, že sa jej chce zbaviť. Dcéra sa rozhodla že chce byť u otca. To otec ju nechce, tak nesplietajte konšpirácie

anita6666
10. sep 2022

Takychto jeb*utych ľudí by mali povinne sterilizovať už pri narodení,keď už nezabránili ich počatiu

cacianka
10. sep 2022

@anita6666 škoda že nesterilizovali tvojich rodičov. Neustále utocíš, urážaš

elizuella
10. sep 2022

Tak no comment. Mačka by sa prasila až by chlpy lietali. Dobre s tebou zameta.

simonaniky
10. sep 2022

V Kamenaku bol taký vtip… “s bývalim se soudime o deti, on je taky nechce..”
Lenže v živote to vtipne nie je. Je na zamyslenie, prečo je dcéra “problémová”.

elementissa
10. sep 2022

Navždy si zodpovedný za to, čo si k sebe pripútal. Dcéra je neplnoleta, ale mačke vystavili čip na základe jej OP- takže v čase, keď si mačku vzala, tak mala už viac ako 15. Ťažko povedať, ako dlho už s nimi mačička býva. Navyše, dcéra má frajera. Na tipujem, že má okolo 17 rokov. Kým nadobudne plnoletosť, to už bude iba chvíľa. Kľudne potom môže ísť pracovať a bývať do podnájmu aj s macickou. Mačka fakt nie je žiadna starosť (viem to, máme 4 v byte) . Vyčistiť zachodík je na pár minút denne, krmivo nasypes doslova za sekundy, fontánku vycitis raz za dva týždne a medzitým len dolievas vodu. A keď si doma, tak ich máš niekde blízko a pomojkate sa. mačka 16h, či koľko, spí. Aspoň naše toľko spia. Ale tuto je na tom psychicky zle celá rodina, neviem, či by som im nejakého živého tvora nechala...

jozef1890
8. dec 2024

Ale to zvieratko za nič nemôže chcete ho vyhodiť na ulicu ako prašivú?? veď aj ono cíti NIČ V ZLOM. Je to kruté.

Strana
z5