Do nového bytu mačka nepôjde
Macka, ktora bola u veterinara( je prepisana na dceru, na zaklade jej OP) a je zacipovana...Ide o to..Ze dcera mi doniesla macku domov a chce si ju nechat.Ja mam alergiu.Vysvetlovala som jej ,ze ma svoju skolu a kruzky a nebude mat cas sa starat o macku a JA AKO AJ JEJ STARSIA DCERA JEJ NEMIENIME SUPLOVAT STAROSTLIVOST O MACKU. A tak to aj je...Vsetko sa robi za nu....(proste vsetko)..ako aj financie idu do toho ...Macku mam rada..Som rozvedena...Byvam s dvoma dcerami...Akurat sa budeme stahovat do noveho bytu...Z toho bytu co sa stahujeme( je vlastnikom bytu ja aj muz)..Povedala som,ze v novom byte nebude macka, lebo nemienim to robit za nu dalej(vlastnikom bytu som ja) ..I ked naozaj macicku mam VELMI VELMI RADA...Ale chapete o co mi ide...Ide o princip...Cely cas sa jej prepieklo vsetko...Vzdy ju ex zachranoval...Hocijaky problem...Vyzehlil..Ako aj teraz to chce vyzehlit......Povedala, ze pokial nepojde macka do noveho bytu, nepojde ani ona a zostane s otcom....Povedala som.Ok 🙂)...Ze super konecne spravne slova...je to tvoje posledne slovo?Ze ano...Povedala som otcovi, ze dcerka zostava u neho a zadala dovod...On dostal AMOK..On ze v ziadnom pripade🙂..Predstava, ze by mal vychovavat taku pubertiacku je prenho neunosna...Dalej svoj biznis ma a dalej frajerku s deckom...Ja mam tiez svoj biznis...S bytom ma plany, chce ho zrekonstruovat a tak zmanipuloval dceru a povedal jej...Ze nech nie je sprosta...Ze ona patri ku mne a bla bla....A dcera svoju verziu zmenila...Zas podrazila ako vzdy.....Uz chce byt so mnou ale pojde aj macka😳...Este raz macku neskutocne milujem ale toto je uz moc....Jedina vec co ma napadla ako z toho celeho vycuvat s najlepsim riesenim je, ze by sa dala prepisat macka na starsiu dceru...Ona ma tiez uz dost....A potom by sa nasla pre macku milujuca rodina so zahradou a prepisala by sa na danu rodinu...Ide o to este ze dcera dostala macku od frajera, ktory ju dost ovplyvnuje...A ked som spominala ze najlepsie riesenie by bolo vratit spat frajerovi macku( ktory to ma z dediny, kde je zahrada a dalsi mackin brat)....Povedal jej..Ze nie...Hovori, ze ich macka je ich babatko...🙄Otazka znie. Je mozne prepisat danu macku na starsiu dceru?Je plnoleta.Bez pritomnosti mladsej dcery?Dakujem za odp.
Daj dcere macaciu toaletu do izby a uvidis, ci sa nepostara .. Fakt ste to mali riesit hned, ako dcera zacala odmietat starostlivost o zviera. Teraz sa uz zbytocne rozculujes a chces robit kroky, ktore by si podla mna casom lutovala a robis ich v hneve. Hnevat sa mozes akurat na seba, nie na dceru a uz vobec nie na macku. Mas sancu v novom byte nastavit nove pravidla a trvat na nich.
no dobre, v podstate ste roky zanedbávali dcérinu výchovu, a zrazu čakáte, že dcéra bude poslušná.
Riešenie na toto: akceptovať mačku, ale všetku zodpovednosť preniesť na slečnu. Neyčistí mačke záchod? Ide mačka z domu. Alebo jej to vysypem do postele, nech si do toho večer ľahne. Nenakŕmi ju? No bude hladná. Veterina? Nuž nech si šetrí vreckové alebo pýta od otca.
Prepis - no nie som si istá, či to ide bez súhlasu pôvodného majiteľa, ale každopádne bol by to škaredý podraz dať prepísať mačku na druhú dcéru a následne sa jej zbaviť. To ti vzťahy s mladšou určite nevylepší.
@cocolino234 a mala možnosť nedovoliť?! Veď to dostala od frajera?? Pýtal sa niekto matky či súhlasí?!
@martul vidíš? jej matka si nevie dať s dcérou poriadky. Prečo by jej to mala dovoliť preboha? lebo to dostala od frajera? a to má akú výpovednú hodnotu? nepustila by som ich cez dvere a dovidenia. Ja by som nedala na výber dcére a nie, že ona mne, ona dala, rozhodla sa tak ako sa rozhodla, tak teraz to má na zlatom podnose. Nikto sa ma ani nemusí pýtať či súhlasím, ak s niečím nesúhlasím ozvem sa aj sama.
@elizabet173 veď jasné ja tak isto. Mňa len štve ako sa ti všetky navážajú do autorky aká je necitlivá. Ale nikto nerieši,,chudatentko lebo puberta " že si robí čo chce, citovo vydiera mami, potom uz aj otca nestará sa, ao tom že bývanie u rodiča podmienuje prijatím mačky uzcani nehovorím.
@dusankomoj Bolo jej to vysvetlene a presne takto povedane. Este som sa jej pozerala do oci...A povedala som, ze vidim riesenie, ze macicku moze vziat odkial prisla...Pretoze tam je ZAHRADA, bude mat VYBEH a ma tam dokonca brata...Bude medzi svojimi...A kludne moze byt prepisana na nu a ma o dovod viac ju navstevovat na dedinu...Alebo ju prepise na niekoho kto jej toto poskytne, co ona neposkyla doteraz...Pretoze macicka nie je vec....Lenze nechcela pocut ani jednu ani druhu verziu...Tak som sa spytala ake ine riesenie ma...Pretoze jej babatko nieco stoji..Pretoze je v skole a potom na svojom kruzku od 7-18h...Co ma jej babatko z nej?A ak ma nejaku volnu chvilu bezi za frajerom...A splechla mi do tvare, ze ona ostane s ockom v starom byte aj s mackou, ze nepojde do noveho...(Ze ocko o tom uz vie?Za chrbtom sa s nim dohodla..On jej pisal, ze nema s tym problem)..Ja som pozerala ako puk a povedala som, ze to ako uz s nim o tom hovorila?...Spytala som sa, ci je to posledna verzia co hovori...Ona ze ano..So 100p.presvedcenim...Mne doslo z toho na grc..Tak som potom volala s exkom.Exko zacal hucat po mne...Ze som krava...Ze on s nou nebude...Ze ma ine plany.....Potom sa s nou dohodol zas poza moj chrbat na stretnuti, kde jej asi nabulikal ake to bude super ked pojde so mnou a ze ma spracuju...Lebo vedia, ze mam rada zvierata...Povedal, ze sa spolu vsetci porozpravame...A tam vystekol ze ona bola mimo...Ze ona mi chce nieco povedat a ja co...?Ze ostava u mna ale ze aj macka pojde....A ona ze ano a este sa aj usmievala..Tak to som uz mala uplne dost...Nemala so slov...A toto je len stipka z toho co Vy tu rozpravate ako ja jej ublizujem...Aka matka som..Ano nie som topkova matka ale urcite sa snazim najst riesenie...Vzdy hladam co najlepsie riesenie...Pardon ale pre mna riesenim nie je ze si dam od neplnoletej dcery srat na hlavu..A ona sa este bude smiat a ublizovat mi a este aj zvieratu...Lebo ona chce...A nevidi dosledky, nasledky....Ze macicka potrebuje za tych 10h zrat, spolocnost, ze je to zive stvorenie...
@cocolino234 ale veď ja hovorím to isté. Ani neviem či môžem napísať, že u nás vnútri by som nezniesla živého tvora okrem človeka, lebo ma tu virtuálne ukamenuju. Mňa len hnevá že všetky odcudzuju autorku ale že dcéra nevie čo so sebou to je asi ok.
Múdro, držím palce.
@simca06022011 Hocijaké zviera môžeš dať ocipovat
@cocolino234 samozrejme, ja som to myslela tak ze ked niekto donesie rovno z ulice zver ☺️
Ze nebyvaju cipovane, ani kopa psov takto chovanych doma roky este cipy nemá...
@simca06022011 jaaaaj takto si to myslela, jasné už rozumiem. 😊
@cocolino234 sú (boli) obe čipované 🙂
Iba som povedala, že nám boli darované...
Tiež mi to pripadalo trochu čudné, lebo však som ich mohla aj ukradnúť (čo teda tak nebolo 😀)
Som jediná, čo to nedokáže prečítať? 😀
Ked pominiem ten vylev v uvode... Prepisat macku na neplnoletu dceru? To je haluz... som nevedela, ze macky sa pisu na niekoho. Za chvili budu predmetom dedenia a rozvodoveho konania. Da sa dat do krabice a odviezt 300 km daleko.
Akože, neprečítala som všetky príspevky, diskusia už má 4 strany 🥱
Nebolo by lepšie nabudúce pri takejto problematike zavolať rovno kompetentému (veterinár) a opýtať sa rovno jeho namiesto vypisovania na koníka kde si akurát tak rozpútala vášne???
najhoršie na tom je, že dieťa nemá rodiča, ktorý by bol rád, že s ním dieťa ostane. ako keby vám to bolo úplne jedno, kde to dieťa bude. mačka, no ak na ňu nemá dcéra čas, tak proste mačka nebude
neries prepisovanie macky.. odnes ju sama naspat k jej frajerovi a koniec.. a mlada nech si dupe.. potrebuje pevnu ruku a pokial bude zit s tebou, tak budu pre nu platit tvoje pravidla a ex nech drzi hubu, alebo ked chce rozhodovat o jej zivote, tak nech s nou zije on.. musis byt pevna.. vidis, ze pri takychto ludoch s dobrymi umyslami neuspejes, lebo to len zneuziju.. stahujete sa, bude to tvoj byt a ty nemas ziadnu povinnost tam prijat niciu macku.. bodka.. a dalej neries.. a nemusis sa ani obhajovat, ze macku mas rada..
Ty si urobila tu chybu ze ked si tu macku nechcela do buducna mala si jej to hned zatrhnúť a nie ze ta macka s vami bola v starom byte tak pohoda a zrazu ma ist prec. Ja by som to nedovolila mat v byte zviera.. plus je neplnoleta macku by som niekomu dala a nenechala si skakat po hlave od pubertiacky kvoli mačke. Choré fakt
@miriamik77 najhorsie na tom je, ze ta zena ma za muza evidentne nezreleho blbca, ktory si mysli, ze vychova je dietatu vsetko dovolit, aby bol za dobreho a nasledky svojej 'vychovy' potom necha na matke, lebo on ma ine plany.. ona sa v takomto pripade moze so svoju vychovou aj rozkrajat.. lebo dcera je zvyknuta len na ockovu slahacku.. a sama este prilis hlupa, aby pochopila a uvidela pravdu.. ze keby bol ten ocko taky uzasny, tak ju nenatlaci byvat k matke, lebo on o nu v skutocnosti nema zaujem
@ninusa221 konečne normálny názor, každý si tu zástava sprostú mačku
A ta macka mor za dodrbanu vychovu decka a este aj za rozvod. Ako naozaj neviem preco ma zviera trpiet za chyby rodicov. Vsak ste uplne nekonzistentni a chcete nieco od dietata. Teba stve, ze dcera dokaze manipulovat rodicmi, o macku tam nejde. Na to si mala mysliet skor nez si mala deti a macku k tomu. To je len ceresnicka na velmi pokazenej torte. Kamoske toto matka spravila so psom. Momentalne nema s matkou kontakt. Situacia to bola podobna, matka tam argumentovala tym ako sa musi starat. Pritom to take horuce nebolo
Autorka, mačku si raz povolila ,tak už by som ju nevyhadzovala. Ale dohodli si s dcérou čo a ako bude fungovať. Nech aj ona navrhne ako to chce a aj čo bude keď sa to nebude dodržiavať (ale nedala by som že ak nebude toto sa dodržiavať mačka pôjde z domu).
Ak ju vyhodia,prídeš o dcéru. Porozmýšľaj či to to za to stojí. Mne by nestalo.
Bez súhlasu majiteľky veterinár nemôže len tak čip prepísať. K prepisu čipu potrebuješ darovacia, pripadne kúpnu zmluvu, teda súhlas majiteľa zvieraťa. Ak by to aj veterinár spravil, majiteľka mačky, teda tvoja dcéra to môže napadnúť a budú z toho problémy, zviera už u nás nie je vec ako kedysi, je to živý tvor. K ostatnému sa radšej vyjadrovať nebudem.
Chudera mačka 🤦♀️ koľko má dcéra rokov? Hovoríš o nej naozaj nepekne, ako by si nedokazala prekusnuť, že má vzťah k otcovi. Ja nechápem ako môžeš zviera, ktoré vraj miluješ, čomu neverím, dať preč, lebo ty si sa rozhodla dcére ukázať kto velí, z princípu.
A teda jasné, mačka potrebuje jesť, veterinár nie je každý deň ale teda nejakú extra starostlivosť naozaj nevyžaduje.🤷♀️
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Však nech dá tatko o 20 eur mesačne viac výživného dcére, myslím že dá aby k nemu nešla bývať podľa toho čo píšeš a budeš mať aj na jedlo pre mačku a čo ostane odkladaj na veterinára.

@simca06022011 moja havka je pouličná a má čip. Zo zákona je povinný mať čip každý jeden pes. A odjakživa som mala bezpapierové psy s čipom. 🙂