icon

Dokázali by ste zniesť po svojom boku takého chlapa?

de_cember
6. okt 2022

Ahojte, idem si vyliať dušu, prípadne po vaše názory ...som krátko s manželstve s človekom, ktorý stále rozdeľuje peniaze na moje a tvoje, nikdy nekúpi nič navyše, všetko platíme vždy presne na polovicu a pri pokladni pri platení v obchode sa ma vždy pýta, či máme ešte spoločne peniaze( áno,sme spoločnú peňaženku z ktorej všetko kupujeme ).
Ak sa stane,že už nemáme a zaplati on, doma vyťahuje bločky a pýta sa ma, či sme sa za toto a za toto už vysporiadali.
Snažila som sa mu ukázať,že da sa fungovať aj ináč, idem do obchodu, kúpim niečo, prekvapím ho, prípadne uvarím, ale ja sa nikdy nedočkam ani len malej pozornosti navyše, okrem štandardných sviatkov, kedy sa to patrí a očakáva.
Dokonca aj keď ma zavolá či s ním idem na obed, zaplatim svoju polovicu...niesom na peniaze,ani zlatokopka...ale toto ma tak akosi uráža. Sme manželia, ale stále fungujeme oddelené,každý za seba.
Povedala som mu,že mám obavy,keď teraz funguje takto,že ako si to predstavuje napríklad ak by som bola náhodou na materskej, a budem mať obmedzený príjem,ako chce toto zvládnuť...jeho reakcia je,že preto musime šetriť.
Mám po 30tke, ale mám strach ísť s ním do zakladania rodiny, necítim v ňom istotu a oporu. Vlastne som ho prestala ľúbiť za to,ako mu viac záleží na materiálnych veciach a peniazoch, mam strach,že by som počúvala reči potom na materskej, že nás živí on a podobne.
Pýtam sa sama sebej, prečo som si ho vzala, vždy bol taký, len som dúfala,že nás manželstvo spojí a budeme fungovať spoločne. Aká som bola naivná. Drží ma nad vodou len to,že našťastie nemáme spolu ešte deti, pretože ja s takým mužom žiť nedokážem.
Do poradne kde by sme si veci vykomunikovali ísť odmieta, nevidí problém u seba..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marfica
6. okt 2022

@babu11 presne, veď ide aj o pozornosť, spoločne strávený čas. Človek je rád, že s niekým blízkym môže ísť na výlet, na dovolenku. S držgrošom ísť na výlet? Na dovolenku? No určite, nech chodí sám. Jednoducho vzťah nie je o 50:50 vo financiách. Muž mal takého kamoša zamladi. Sedeli v pube a keď mal držgroš zaplatiť rundu, rýchlo zdúchol. Dnes toho týpka stretávame. Vyliečený alkoholik, sám, chodí venčiť psa. Akože keď niekto takto opustený chce skončiť, nech sa páči. Kalkulačka do ruky a ideš.

acrobaleno
6. okt 2022

Zoro9836 vysvetľujúci osadenstvu MK pochybné zákutia mužskej mysle (2022 kolorizované)

viestta
6. okt 2022

@jaroe ja som trafená feministka ale u nás sú peniaze spoločne, kazdy prispieva koľko môže, kazdy si zoberie koľko potrebuje, o zásadných veciach sa dohodneme vopred, ja nemusím vysvetľovať kolko som minula u kadernícky, on nemusí vysvetľovať prečo si kúpil ďalšiu hračičku a ani nepočítame rezne pri obede.

simona92101
6. okt 2022

@zoro9836 pises akoby vsetky zeny boli lemry lemrave a len cakali s natrcenou rukou nech ich manzel sponzoruje..tak ako tu uz bolo spomenute,su manzelstva kde sa jeden musi obetovat v ramci rodiny,pretoze nieje mozne aby obaja budovali karieru na ukor deti.a povacsine je to zena,ktora sa vzda lepsie platenej prace,pretoze sa treba aj o deti postarat..
My sme sa s manzelom spoznali,ked ja som zarabala podstatne viac ako on,ale nikdy ani ako partnery sme si takto nevydelovali vydavky do posledneho centu.ked sme sa vzali,vsetko sme financovali spolocne,peniaze sa dali dohromady a s tym sa pracovalo,ked ja som mala vyssiu vyplatu-viac som napr.kupila do domu ci investovala do prerabky.za moju matersku sa napriklad porobila polka domu.teraz som opat na materskej,manzel medzitym karierne postupil a taha vela veci on.ale nikdy mi nic nevycital ze kvasim doma a nemam taky prijem,kedze on chodi vela po sluzobkach,byva dlho v praci,dari sa mu..realne by takto pracovat nemohol keby ja nepolavim v praci,a nestaram sa o domacnost,deti,dom,zahradu.pomoct nam nema kto,neviem si predstavit ako zavesim deti imobilnym starkym,a ja si pojdem tiez plnit sny len preto,aby manzel mal pocit ze sa dostatocne snazim🙈 my sme sa takto dohodli,a sme obaja s tym ok,ze ja po materskej budem robit menej narocnu pracu za menej penazi aby bolo o deti postarane,a on bude na sebe pracovat a budovat karieru. Bez vycitiek,bez vydelovania penazi, proste peniaze su spolocne a hotovo.

marfica
6. okt 2022

@simona92101 užívateľ @zoro9836 asi nemá deti, preto nevie pochopiť, ako funguje rodina aj s deťmi

babu11
6. okt 2022

@marfica presne aj ja poznám takých a väčšinou sú sami, bez ženy, rodiny čo z toho, že zhŕňa chcechtáky keď si ich nemá s kým užiť a furt sa len trase a zťažuje...my si chceme život užiť, takisto ako mne dopraje chlap doprajem aj ja jemu, najvýhodnejšie fifty-fifty v partnerstve ☺️

kaca222
6. okt 2022

@osky voľakedy. Haló, je rok 2022. Viem presne, čo je mojou hlavnou úlohou. Byť v živote šťastná. Nie starať sa, aby bolo doma upratané. Nie starať sa, aby mali deti a muž navarené. Tak ako nie je mužovou úlohou živiť deti a ženu. Trošku si sa asi zasekla v minulosti, ale okej, keď to teba napĺňa a tvojmu mužovi vyhovuje, tak to je super.

babu11
6. okt 2022

@kaca222 práveže je rok 2022 a preto si môže každá žena vybrať či chce byť žienka domáca alebo jadrový fyzik, ženy v domácnosti by som nedehonestovala, keď sa tak rozhodla s partnerom prečo nie,ich rozhodnutie ich život a spokojnosť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
retatka
6. okt 2022

Toto nieje dobrý muž ako píšeš .Takto sa správa ZLÝ,bezcitný muž ktorý je na peniaze .Nezaujíma ho ,ako sa ty cítiš,má ťa na háku.Máš veľmi nízke nároky na muža .Nikdy by som si lakomca nevzala .Jediné riešenie ROZVOD ,žiadne poradne ani nič nepomôže ,je to v ňom a vekom by ťa zruinoval úplne …

babu11
6. okt 2022

@zoro9836 že ty sa vidíš v tom jej chlapovi 😁čo to splietaš autorka rozmýšľa nad budúcnosťou, keď budú mať deti a možno až teraz jej to docvaklo bohužiaľ že chlap je lakomec

jaskolka
6. okt 2022

@zoro9836 ale tu nejde o to ze autorka chce aby on ju živil a platil všetko.
Lenže je až smiešne, aby dvaja manželia, po tom, ako minú "spoločné" peniaze (v normálnom manželstve je beztak vsetko spoločné teda neexistuje moje tvoje a ani neviem, o akých zvlášť spoločných peniazoch sa teda tu partneri bavia ) začali sa v kuchyni rozratavat, že teda som ja zaplatil dnešný nákup, kde si mala ty svoje vložky a šampón, a dáke ovocie ktoré zješ len ty, takže daj mi nabudúce o 5 eur navyše lebo toto už nešlo zo spoločných peňazí.
Toto je akože normálne? A potom príde ona, a povie, že tak dnes som platila nákup ja a tam si mal ty svoj gél na holenie a cigarety, čiže daj mi 8 eur nabudúce lebo to už bolo mimo spoločných peňazí...
Veď to je choré takto sa v manželstve rozratavat.
A opakujem, tam už zo zákona neexistuje žiadne moje- tvoje, proste všetky peniaze sú spoločné.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
marfica
6. okt 2022

@zoro9836 a ty nečítaš, že som reagovala na reakciu @simona92101 ? Je to rozvinutie myšlienky do budúcna, ukážka, ako sa nedá deliť na polovicu, keď prídu deti, materská, rodičovská atď. Ale toto nemáš vyskúšané, tak si hudieš stále svoje. Áno viem, že pár z diskusie deti nemá, ale rozvíjame diskusiu ďalej, ok?

ibrunova
6. okt 2022

@de_cember že pred materskou musíte šetriť, to asi myslel tak, že ty si máš našetriť. U neho sa nič nezmení , ja by som mu vysvetlila, že takto nie..

jsrv82
6. okt 2022

@zoro9836 Niektorí ľudia rešpektujú názory ostatných a ten zvyšok zmýšľa jednostranne a neberie ohľad na názor niekoho iného....... Presne ako ty.

doriiis
6. okt 2022

@babu11 ...zoro asi aj je taky chlap ako autorkin muz

viestta
6. okt 2022

@zoro9836 keď už sa tak strašne ohanas tou spravodlivosťou, tak vieš čo je spravodlivosť v suziti dvoch rovnopravnych jedincov, bez ohľadu či sú rodičia alebo nie? Každý prispeje 90% zo svojho zárobku do spoločného, z toho spoločného sa zaplatí všetko čo sa fungovania rodiny ako takej týka a ten zvyšok je jeho "vreckové" a môže s nim naložiť ako uzná za vhodné. Na chode domácnosti sa podieľajú rovnako aj co sa času týka. V takých rodinách sa potom hovorí, Kúpili sme vysávač, Nasetrili sme na dovenku. V takej rodine sa nehovorí Kúpil som žene vysávač, Zobral som ženu na dovolenku, Dal som žene nech deťom niečo kúpi.
Pretože mnohé ženy zarábajú menej iba a len preto, že musia hľadať robotu, ktorú môžu skĺbiť so starostlivosťou o rodinu a nie preto, že sú lemry lemrave, ktoré sa vydávali len preto aby ich muž živil.

veroniq85
6. okt 2022

@zoro9836 ale ty si stale mimo proste. Ano autorka deti nema ale to nic nemeni na fakte ze vydelovat kazdy cent nie je normalne. A autorka uz nad detmi uvazovala a jej manzel jej odkazal ze ma zacat setrit aby "prezila" na rodicovskej. Cize ak by dovtedy nenasetrila dost penazi a jej uchvatny manzel by mal rovnake naroky na financie tak by islo o financne tyranie,

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
danieladeley
6. okt 2022

no nechcem byt hnusna, ale co si si zobrala, to mas....toto je podla mna pekny dovod na rozvod, lebo patri do 5 top: alkac, gambler, nasilnik, lakomec, mamickar. Len s nim nemaj dieta :/

marfica
6. okt 2022

@zoro9836 aha, takže keď sú deti, súhlasíš s peniazmi dokopy. Keď ešte deti nie sú, tak sa ti peniaze dokopy nepozdávajú? Má si teda žena hľadať druhú robotu aby sa finančne mužovi dorovnala? Aby to skutočne všetko mohlo byť presne napoly?
Alebo si muž má hľadať druhú robotu ak žena zarába viac?

de_cember
autor
6. okt 2022

@janetinka27 on platí hypotéku, byt je jeho, auto mame každý svoje, ostatne všetko na polovicu

danajahotkova
6. okt 2022

Ja ako vôbec nechápem takéto delenie peňazí a dorovnávanie mesačných nákladov. Fakt. Veľká chyba však bola, že si si to nepriznala už pred svadbou, že takto fungovať nevieš. Takéto delenie vo vzťahu podľa mňa nemá čo hľadať

osky
6. okt 2022

@kaca222 ty riesis seba-byt stastna.
Ja riesim-aby so mnou boli vsetci stastni.
Nie som zienka domaca,moja profesia si vyzaduje casto neskore vecery a vikendy.
Ale viem,ze mijou ulohou teda je mat navarrne aj upratane.a ano ,moj muz vie aj navarit,aj upratat,ak treba...
Ale ocividne si nepochopila pointu...
Ja som nepisala ze zeny maju sediet doma a starat Sa vyhradne o domacnost a deti.
A nie nezasekla som Sa.
Napr.u moslimov Sa muz smie ozenit az vtedy,ak dokaze,ze Sa o svoju rodinu dokaze postarat..
Ty bx si dala svoju dceru niekomu,o kom by si vedela,ze ju nedokaze zabezpecit?
Z coho by zili?
Z jej prijmu?
Alebo z lasky?
Chapeme Sa?

marfica
6. okt 2022

@osky rodič určuje v dnešnej dobe za koho sa dcéry majú vydať? Dcéra sa niekomu dáva? Pomoc.

1gabriela13
6. okt 2022

@de_cember nevadí že sa ti až teraz otvorili oči,ešte stále to máš vyhráte v prípade ak sa hneď rozvedies a začneš nový život. Buď rada že nemáte ešte deti,to by bola sodoma gomora s takým dementom čo rozdeľuje peniaze. Rozved sa a nájdi si iného,ešte si stále mladá baba. Len si s ním nezakladaj rodinu pls.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená