Dokáže byť dobrým pedagógom matka bez dôvery detí?
pedagog, zena, ktora denne vyucuje stovky ziakov, ma im dat informacie a rozbehnut do zivota, predstavte si ze taka zena ma doma 3 deti, opusti manzela, co je z jej vole bez zavaznejsieho dovodu, a nedokaze svoje deti dostatocne zabezpecit, postarat sa o ne, ci vychovat, deti k nej z daleka necitia to co k beznej matke ine deti, ich vztah nieje velmi spravny, dve z troch su utiahnute a trpia depresiou. Aka je pod vas hodnota takej matky a zaroven pedagoga? Blizsie to nechcem rozoberat nakolko je mozne ze ju ako ucitelku ich deti niektore spoznate, ale chcem pocut vas nazor. Moze zena, ktorej nedoveruju jej vlastne deti a maju s nou v podstate vztah, ze cakaju kedy dospeju a pojdu prec, ako moze taka zena vyucovat? Ucit a mat zodpovednost za nase deti ?
Podľa mňa záleží od toho, či tak nezodpovedne ako sa správa vo svojom súkromnom živote aj učí.A či vie ustrážiť svoje komplexy a problémy a neprenášat ich do prace
Aj katolicky farar melie o vztahoch a rodine a prd o tom vie.
@nyusika nevsimla som si, ze by sa niekto na tvojom komente bavil...
takze nie, ked trapka prida takyto koment, nil sa na nom nesmeje
@anonym_autor Tebe ide o čo? Tiež nebudeš psychicky ok.
Súkromný život pedagógov mojej dcéry má nikdy nezaujímal, pokiaľ bol dobrým pedagógom a svoju frustráciu zo súkromného života si nevybijal na žiakoch.
Ty si predpokladám ohrdnuty manžel. A potrebuješ špiniť tvoju este manzelku alebo exmanželku. Apropos na výchovu a zabezpečenie deti si dvaja , nielen matka ale aj otec. Ale najľahšie je hľadať chybu a hodiť špinu na druhého ako si priznať svoj podiel viny
@anonym_autor nemusis utocit na @viestta , nie je u nej standard, ze je vedla, naopak ma casto velmi trefne, logicke poznamky ku problemu.
Mna by tiez zaujimalo, preco si zvolila "hon na tu ucitelku ", musi za tym byt nieco osbne
@jennky13 klasika - bude sa tu dlhsie diskutovat, dobrye zvolena "tema"
Čiže podľa teba musí mať každá učiteľka deti a príkladne sa im po večeroch venovať? Slobodné bez detí nemôžu byť dobré učiteľky?
Vieš, že jej deti majú aj otca a môže sa im venovať bez ohľadu na to kde bývajú? Že ak im bývanie u nej nevyhovuje môže sa o ne starať on? Či vždy je na vine len matka?
Čiže podľa teba musí mať každá učiteľka deti a príkladne sa im po večeroch venovať? Slobodné bez detí nemôžu byť dobré učiteľky?
Vieš, že jej deti majú aj otca a môže sa im venovať bez ohľadu na to kde bývajú? Že ak im bývanie u nej nevyhovuje môže sa o ne starať on? Či vždy je na vine len matka?
@januska12323 telocvikar na zoznamkach nevadi, aj keby bol zenaty. Zena, ktora odisla z nefunkcneho manzelstva a hlada si partnera je uz podozriva.
(inac, kurna, bohovsky by ma zaujimalo ako dotycna zistila, ze pani ucitelka je na nejakej zoznamke, pretoze je vonkoncom netusim ake internetove aktivity maju ucitelia mojho dietata, dokonca u vacsiny ani netusim ich rodinny stav ani pocet deti)
@anonym_0d5b95 ucitelka, ktora nedokaze riadne vychovavat a venovat sa svojim detom, deti trpia jej rozhodnutim, a ona beha po zoznamkach a hlada hlupaka ktory ju vytiahne ze jej pruseru do ktoreho sa sama dostala, je asi malinko ine ako chlap co "kasle na deti"
@anonym_autor deti by mohli zit aj u otca … on je rovnaky rodic. Preco nemaju striedavku, aby sa im mohli obidvaja rodicia plnohodnotne venovat a 2 tyzdne behat po zoznamkach 🤔 rozvod, rozchod poznaci kazdeho - aj deti. Nevies ako fungovali za zavretymi dverami - nechodis v jej botach, nestaraj sa … ako ucitelka moze byt super. Ak by sa pediater rozviedol, ma chore dieta a nepojde na OCR tak k nemu nepojdes, lebo sa nestara a budes ho ohovarat? Ak by si mala chore dieta bola by si vynervovana, ze sedi doma a ty musis hladat nahradu … Zi svoj zivot a nestalkuj ucitelku na zoznamkach …
Mne by viac vadila prorusky orientovana ficovka alebo antivaxa plochozem vyznavajuca ucitelka ako taka, co odisla od manzela z dovodu ,ktory ani nemam sancu poznat ,kedze s nimi nezijem
Pedagog ma inu funkciu ako matka doma
Snáď hodnoty sa stepuju v domácom prostredí,ja v tom problém nevidím
To by nemohol vyučovať nikto keby sa bral parameter ich osobného života
@anonym_0d5b95 ucitelka, ktora nedokaze riadne vychovavat a venovat sa svojim detom, deti trpia jej rozhodnutim, a ona beha po zoznamkach a hlada hlupaka ktory ju vytiahne ze jej pruseru do ktoreho sa sama dostala, je asi malinko ine ako chlap co "kasle na deti"
@anonym_autor Niesi náhodou ty jej bývalý? 😀
@anonym_autor Čiže dve z jej detí s ňou nemajú dobrý vzťah. A nie sú tie dve deti náhodou v puberte? A preto vidia matku len ako trápnu zlyhávajúcu osobu? Vieš, v puberte začnú takmer všetky deti vidieť nedostatky svojich rodičov (inak milujúcich) a obširne o nich rozprávať. Ale to ešte neznamená, že tie deti majú celkom pravdu.
@anonym_autor a ty si KTO v tomto príbehu?
@anonym_autor
@anonym_autor a ty či vies o tom aký bol ich manželský zivot,fakt toto je uplne úžasne ,tak súdiť ľudí
Deti majú problémy aj keď rodicia žijú spolu a koľko deti z rozvedených rodinnej uplne v pohode
@anonym_autor Si neuveritelne zatrpknuta zena. Ty sa radsej staraj o blaho svojich deti lebo sa velmi lahko moze stat, ze tu zlc prenesies na ne.
@anonym_autor
Vzťah s vlastnými a zverenými deťmi sú 2 odlišné veci, vôbec neriešim súkromie učiteľov mojich detí
Nesúď, lebo budeš súdená. Chodila si v jej topánkach? 😡 neuveriteľné, že sa do toho vôbec montuješ.
Ubližuje nejak deťom v škole?
@anonym_autor a ty si KTO v tomto príbehu?
@zmrzlinka8 myslím ze svokra 🤭
Ja som pedagóg, bez detí, na zoznamke a stretneš ma aj v bare popíjať víno, či ísť tancovať na party. Ale keď sa opýtaš rodičov mojich detí, či samotných drobcov, zistíš, že môj osobný život nemá vplyv na moju prácu. V školstve sú "horší" ľudia než to čo opisuješ.
@anonym_autor čo má jej súkromný život spoločne s jej prácou?Čiže do jej súkromné ho života sa nestaraj.
@anonym_autor Pedagóg= učiteľka nemôže mať vlastný súkromný život? Akože fakt súkromný, do ktorého sa nestaráte?! V práci zlyháva?! Ste jej nadriadená, št. inšpekcia?! Pani o vás vie, čo ste zač?! Že ju preberáte tu na MK?! Ste nasr…. manžel, či žiarlivá suseda, svokra atď. ktorá na ňu potrebuje kydať?!
Tiez mi bolo povedane, ze odiska od dibreho muza... Casom po rozhovore vysiel najavo aj dovod. Samozrejme bol z jeho strany bagatelizovany. Ved to predsa robi kazdy!
No nie, nerobi.
Dalsi priklad paru, ktory poznam. Taky klasicjy, muz kade chodil tam svoju zenu ospevoval aka je uzasna zena aj matka, aka je starostliva azd. A teda ze aj naozaj je!
Ale ten domaci tetor by nik neuveril, co jej robil! On posobil ako dokonaly muz a otec. Mne nic neurobil, dokonca pomohol, prijemny pan. Keby tu zenu nepoznam velmi dobre, mam problem uverit jej.
Asi tolko na temu - odisla bez vazneho dovodu 😏.
A ako iz bolo x krat pisane, moze byt dobra ucitelka, i ked to spolu s mizom s detmi doma nezvladli.
Si uvedom, ze za vlastne deti ma zodpovednost, starosto atd. V skole len byucuje a netiesi ine stranky vychovy.
Nedá mi nereagovať na túto diskusiu. Samozrejme riešiť súkromný život pedagógov je prerazenie dna. Rovnako to platí aj naopak. Som z malého mesta. Konkrétne Starej Turej. Na ZŠ som bola svedkom, ako triedna môjho syna riešila rodičov detí, ktorí neboli zosobášení, alebo žili s inými partnermi. Riaditeľka na poradách riešila kto je koho dieťa. Rodičia sa boli aj sťažovať. Nech sa každý pozrie sám na seba a bude dobre.
To sú dve samostatné role. To, že nie je dobrá matka a nemá možno vyvinutý materinský pud, neznamená, že nie je dobrý pedagóg, nemá vedomosti a že nedokáže odovzdať učivo a informácie žiakom. Sú dve samostatné role. Jedna je životná a druhá je pracovná. Navzájom sa nevylučujú.
@anonym_c214fe jj, moja mama bola naprd mama vzdy, psychopat a tyran. Ale cele krajske mesto ju pozna ako super ucitelku... malokto z jej ziakov by mi veril, keby som im povedala, co som si s nou uzila.
Nedá mi nereagovať na túto diskusiu. Samozrejme riešiť súkromný život pedagógov je prerazenie dna. Rovnako to platí aj naopak. Som z malého mesta. Konkrétne Starej Turej. Na ZŠ som bola svedkom, ako triedna môjho syna riešila rodičov detí, ktorí neboli zosobášení, alebo žili s inými partnermi. Riaditeľka na poradách riešila kto je koho dieťa. Rodičia sa boli aj sťažovať. Nech sa každý pozrie sám na seba a bude dobre.
@alena223 o tomto tato tema nie je
@anonym_autor jedno je sukromie a druhe je praca. Niekomu sa v praci brutalne dari a v sukromi je to nahovno. Moze to mat aj ona takto. Netreba ju sudit, nevies cim si v detstve presla, akeho dilina stretla atd. Uci cudzie deti, tam je vztah iny, tam sa neprelinaju role z detstva a ako sa hovori, kazdy nesie svoj kriz.

@viestta Si vedla. Co je u teba standard.
@anonym_autor nemusis utocit na @viestta , nie je u nej standard, ze je vedla, naopak ma casto velmi trefne, logicke poznamky ku problemu.
Mna by tiez zaujimalo, preco si zvolila "hon na tu ucitelku ", musi za tym byt nieco osbne