icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
21. jún 2022

@yoxinka to by som už ja s mojou papuľou nevydržala, bolo by mi jedno, či som hosť. By som ho spucovala, ale ako poznám také ženy, ona by bola ešte nahnevaná na mňa, lebo už bohužiaľ nie je schopná reálne vidieť skutočnosť

autor
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
21. jún 2022

@elizabet173
Presne tak! My sme už párkrát naňho nahúkali pred tým, že sa ako sa to správa a ona sa ho začala zastávať a my sme boli tí najhorší. Preto sme už vedeli, že tam nemá zmysel to riešiť.

elizabet173
21. jún 2022

určite ho prostredie, v ktorom vyrastal poznačilo a či to teba nepoznačí? No teba to už poznačilo, ináč by si tomu už dávno urobila koniec a ani neuvažovala o vzťahu s týmto človekom. Už len to, že ti nie je ľúto seba, ale jeho, napriek tomu, že spomínaš jeho impulzívnosť, kritickosť, to, že od agresivity nemá ďaleko, je znakom toho, že ťa on veľmi ovplyvňuje. Prečítaj si viac krát po sebe svoje príspevky a odpovedz si sama, či toto je muž vhodný pre vzťah. Možno by nebolo od veci pár sedení s odborníkom. No každý si je strojcom svojho šťastia sám

yoxinka
21. jún 2022

Ty máš úplne blbé nastavenie základných princípov vzťahu. Ty nemáš s niekým byť, lebo ti ho je ľúto, lebo v detstve trpel … vzťah nie je charita ani modré z neba s Rozborilom, ty máš byť vo vzťahu s človekom, ktorý je tvoj partner, ktorého miluješ a on miluje teba, s človekom, ktorý si ťa váži, ktorý ťa má v úcte, ktorý ti pomáha rásť. Vzťah ti má dávať krídla, nie byť ti guľou na nohe.

elizabet173
21. jún 2022

@yoxinka viem, poznám, mali sme to v rodine, aj keď ďalekej, ale nie tak ďalekej, aby sme to nevnímali. Z krásnej, milej ženy sa po rokoch s takým človekom stala troska.

elizabet173
21. jún 2022

@yoxinka presne, lenže autorka si asi nikdy nepoložila otázku, čo ten vzťah dáva jej.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
banderaska29
21. jún 2022

nie, nezmení :(Bohužiaľ :(

jaskolka
21. jún 2022

A čo ti ten vzťah dáva? Cítiš sa milovaná, naplnená, vnímaš, že ten človek sa snaží, aby si bola šťastná?
Cítiš sa pri ňom "sama sebou?"
Lebo zatiaľ tu opisujes jedného dosť egostickeho chlapa a svoju ľútosť, ako on bude trpieť

yoxinka
21. jún 2022

@mandzula
Tiež by ma zaujímalo, čo je na tom chlapovi popri tomto, čo @autorka napísala:

“ze sa snazi manipulovat, je sebestredny, on sa v nicom nikdy nemyli a ma vzdy pravdu (to takto hovori), rad kritizuje a potrebuje urazit, je impulzivny, lahko sa rozculi a rozkrici, pride mi, ze ani od agresivity nema daleko, nie je taky pokorný, úctivý”

také dobré, že sa s ním dá normálne fungovať. Lebo s hentakým človekom to musí byť peklo.

elizabet173
21. jún 2022

nemáš rada len svoju predstavu a dosadila si do nej nesprávneho muža? Čo máš na ňom rada? Že je arogantný? Že kritizuje? Že ťa uráža? Že sa rozkričí? Že má sklony k agresivite? Potrebuješ ešte viac? Ty nemáš rada seba, to je tvoj problém, on ťa urazí, tebe to nevadí. Presviedčaš sama seba, že ho máš rada možno zo strachu, že zostaneš sama. Kde bol tie týždne, keď sa ti neozval? Nenašiel inú samaritánku? Alebo našiel, ale prekukla ho a poslala do čerta? Tak prišiel za tebou? Viac krát si sa s ním rozišla a napriek tomu, že sa nezmenil, tak to s ním skúšaš opakovane a pýtaš sa, či sa nezmení. Naivita? V tvojom veku? No dúfaj, buď mesiace a roky pod psychickým tlakom a rob zo seba Matku Terezu, ale zázraky neočakávaj, v týchto prípadoch sa nedejú.

zuzinka888
21. jún 2022

Nie nezmeni, zmeni teba oberie ta o sebavedomie, sebauctu,vlastny nazor...

linkapaulinka
21. jún 2022

Prec prec prec od takej osoby ! Nezmeni sa... nemoze za to...je taky... ak mas rada sama seba ...dajte si pokoj

elizabet173
21. jún 2022

@zuzinka888 podľa jej príspevkov ju už žiaľ oberá

autor
Autor odpoveď zmazal
luccija
21. jún 2022

@soldi teba diagnostikoval psycholog ci to je tvoj usudok?Lebo podobne sa moze prejavovat aj tvrdohlavost, vysoke ego...tiez mam dost z toho, ze viem co chcem, ako a nikto sa mi do toho nebude montovat🙂 a muz je skor poddajny, takze vela veci riesim ja.Ak by som mala ineho muza asi by sme sa pozabijali🙂nie si na seba prilis prisna, ze sa vidis tak negativne?Manipulator je pre mna jednoducho povedane chcem sa mat dobre hoc aj muz si ustve infarkt hlaclvne, ze mam z toho ja prospech v skratke...ono v podstate kazdy manipuluje kazdym mama deti, sef podriadenych, muz zenu, zena muza...zalezi kolko sa kto necha.

soldi
21. jún 2022

@luccija moj usudok 😀 mam dva znalecke posudky a oba konstatovali, ze som psychicky zdrava, aj ked pod vplyvom traumatizujuceho spoluzitia s ex su u mna naznaky anxioznej a schizoidnej poruchy.
ale boli robene ked uz som bola niekolko mesiacov mimo toxickeho prostredia, myslim, ze par rokov dozadu by vysli inak. ale ked tu citam o tom, na co sa zeny u muzov manipulatorov stazuju, tak so mnou to veru zdaleka nebolo take zle, hlavne, ja som nikdy neklamala, aby som docielila svoje, skor zvyknem robit na ludi natlak, ci som dokonca kedysi vedela aj emocne vydierat - to mi uz teraz pride uplne hnusne, uz by som sa k tomu neznizila.

luccija
21. jún 2022

@k0l0b3zka ano, vie ako zaposobit na druhych, ma potrebu sa za kazdu cenu zapacit,vie co kedy pouzit tam mam znamych, toto viem vybavit preto tak vela ludi neveri, ze sa dokazu doma zmenit a navonok su to prijemni spolocnici.

luccija
21. jún 2022

@soldi to je fajn, ze si to vies sebakriticky priznat.Zila si v toxickom vztahu a to sa podpisalo aj na tebe.Mozno Ti nic ine nezostavalo.V podstate na kazdom cloveku zanecha vychova, vplyv rodicov nejake neduhy🙂nikto nie je bez chyby.

soldi
21. jún 2022

@luccija ano, ta toxicka vychova tam urobila vela. ja som ale prve tri roky zila u babky, aj ked si to moc nepamatam, ale viem, ze som sa casto krat doma necitila dobre. ze som citila, ze to nie je uplne v poriadku to prostredie v ktorom vyrastam, aj ked navonok vyzeralo vsetko idealne. stale ma to tahalo k babke a jej sposobu zivota, nerozumela som si moc s vlastnou rodinou a snazila som sa v podstate len zapadnut.
dakujem Ti za mile slova, vzdy ma to povzbudi, stale o sebe casto pochybujem.

anita6666
21. jún 2022

Autorka,este jedna vec...neviem koľko ste spolu,nepostrehla som,ale uvedom si ešte jednu vec...on sa bude snažiť posúvať tvoje hranice aj čo sa sexu týka a aj keď si budete trebárs sexuálne rozumieť a klapať to aj tam,nikdy nebudeš jediná sex.partnerka,budeš plniť iba úlohu jeho primárneho zdroja

acrobaleno
21. jún 2022

@soldi Nechcem veľmi rýpať, ale zase tiež by som si nebola istá tým, že aj tvoj partner vie, čo je to manipulácia. Alebo v tomto prípade či to tak trochu aj nepoužíva proti tebe a kvázi tebou práve on nemanipuluje. To, že chceš niečo večer uvariť je iné ako keď niekomu vykrikuješ, čo si pre neho kedy v živote urobila a tie také pátosné reči. Prepáč, ale vyskočila mi red flag, keď si povedala, že toto s tebou rozoberá, hlavne, keď je to tvoja sebadiagnóza. No ty to najlepšie musíš vedieť, ty s ním žiješ. Avšak nikdy nie je nič zlé na tom pracovať na rozvoji svojej osobnosti.

soldi
21. jún 2022

@acrobaleno dakujem za Tvoje slova. nie, ja s nim nezijem. a on by mi v zivote nepovedal, ze som manipulatorka, on mi vzdy len povie na nejaku moju divnu reakciu (nielen z manipulatorskej oblasti), ze preco mu prisla divna a ponukne mi pohlad z druhej strany. to, ze som manipulatorka a ze on mi pomaha sa napravit, to je moj vyklad situacie. mozno trosku prehnany, ako tak citam diskusiu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal