icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

yoxinka
21. jún 2022

Z tvojich príspevkov mi príde, že si veľmi submisívna osoba a on to vie a krásne to používa. Zase ti sem nakopírujem, čo si o ňom napísala:

“snazi manipulovat, je sebestredny, on sa v nicom nikdy nemyli a ma vzdy pravdu (to takto hovori), rad kritizuje a potrebuje urazit, je impulzivny, lahko sa rozculi a rozkrici, pride mi, ze ani od agresivity nema daleko, nie je taky pokorný, úctivý”

Fakt ťa tu napriek tomu, čo si napísala, musíme všetky presviedčať, že ten chlap ťa zničí, ak s ním ostaneš? Nedokážeš si to sama uvedomiť, keď si všetky tie veci o ňom uvedomuješ?

autor
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
21. jún 2022

Tak ale samotná existencia s takým chlapom musí byť totálne vyčerpávajúca. Písala si, že ťa priťahuje fyzicky, tak k tomu toľko, že keď máš kvalitný vzťah, dokážeš v ňom vytvoriť skvelý sex, ale pokiaľ je vzťah na tom zle, sexom to neudržíš, ani nezlepšíš. Ja by som sa pri takom chlapovi cítila ako handra.

jarnajar
21. jún 2022

Kto chce kam, pomôžme mu tam. Autorka, daj sa s ním dokopy. Máš tu x rozumných názorov a dokonca aj osobné skúsenosti, ale ty to nevnímaš. Hocikto vyrastal v toxickej rodine a nie je s prepáčením d*bnutý. On taký je, zlý človek a bol by ním aj keby ho vychovali inak, rodina je len jeden z faktorov.

elizabet173
21. jún 2022

si normálne učebnicovým príkladom, ako manipulátor dokáže niekoho opantať, už len tým, že píšeš, že je chyba v tebe. On vie dokonale, čo na teba zaberá. Pozri, je zbytoční ti vypisovať na ďalších piatich stranách, že toto je muž do vzťahu absolútne nepoužiteľný, ty sa tak či tak rozhodneš sama. Následky svojho rozhodnutia sú tiež len tvoje.

bosorka2302
21. jún 2022

je to porucha osobnosti a tie sa liecit nedaju. Mozno terapiou a liekmi ciastocne eliminovat vybuchy hnevu, inak nie , vzdy to sklzne do starych kolaji

sidicek
21. jún 2022

Títo ľudia sa len vedia naučiť, ako reagovať v určitých situáciách, aby to bolo pre okolie prijateľné, ale nikdy sa nezmenia, nikdy to tak naozaj nebudú cítiť a je otázkou času, kedy sa prestanú kontrolovať.

zorienka333
21. jún 2022

Ano, k horsiemu. Manipulatori ostavaju tam, kde ich manipulacia funguje.

anita6666
21. jún 2022

Áno,bude to robiť najskôr akože potajme a ty budeš ťa,ktorá je paranoidna a žiarivá a bla bla a neskôr ti to bude podsúvať vedome,síce sa bude tváriť,že o nič nejde,že to je náhoda,ale vedome ťa bude udupavat a skúšať,co všetko vydrzis v konečnom štádiu ti aj narovinu povie,že s nejakou ženou strávil čas,ale o nič nešlo,aby ťa vyprovokoval k reakcii a urobil z teba šialenú,zatiaľ,čo on si bude užívať sex s inými...utekaj,kým nemáš sebahodnotu a sebavedomie úplne v p*delí.

marisoul
21. jún 2022

A je to tu: on nie je úplne zlý, aj ja som na vine. On ťa už má v hrsti. Vieš u mňa/nás to bolo rovnaké, na začiatku to bola naša chyba, čo vzťahu su dvaja, ja mám tiež svoj podiel a ja som bola mladá, hlúpa a verila som tomu, ospravedlnovala som ho. A postupom času som bola vinníkom už iba ja, lebo on sa snaží, robí všetko pre nás a ja to sabotujem, nevazim si to a dokonca sa na počkanie rozplakal, aby počiarkol moju vinu a jeho zúfalstvo zo mňa.
Toto vážne nechceš.

mikadooo
21. jún 2022

Obávam sa, že vo fáze zamilovanosti, alebo keď si ťa bude chcieť udržať, tak bude vedieť na sebe pracovať, akonáhle sa ale zo vzťahu stane zvyk (nedajbože si ťa "poistí" svadbou a dieťaťom), tak už sa nebude kontrolovať.

luccija
21. jún 2022

@soldi nepochybuj...cas nevratis u teba je vidiet ako je mama a jej laska, prijatie u malych deti dolezita.Presla si kusisko cesty za svojim ja.

jaskolka
21. jún 2022

Už ťa manipuluje a celkom sa mu darí.. Apelacia na "tvoju lásku, dobrotu a trpezlivosť" že spolu to zvládnete, a nech mu dáš ešte jednu šancu atd... Akonahke ty sa začneš zamýšľať, či to je tvoja chyba, to jeho sibnute správanie, tak ver tomu, že ťa už má v hrsti a bude pritvrdzovat.
Nie naraz, to určite nie, vieš ako sa hovorí, keď žabu dáš do horúcej vody, tak vyskočí. Ale keď ju dáš do vlažnej a budeš ju ohrievat, neurobí nič.
Keby na začiatku ti vulgárne vynada, strelí zaucho, povie, aká si sprostá, blbá a neschopná, tak myslím, že by si sa zbalila a nevrátila.
Ale keď pôjde pomaly, postupne, spôsobom, že "pomôž mi, zvládneme to, veď ty si dobra a láskavá" a ty začneš mat vycitky, tak už si na najlepšej ceste nechať sa zmanipulovať

jaskolka
21. jún 2022

Okrem toho, vieš, ake hlboké debaty dokázal viest môj ex? Takí ľudia sú majstri v tom.
Neskutočne pôsobil múdro a inteligentne, všetci okolo neho bolo pre neho len "hlúpi a neschopní". Každého udivoval, ako on vie zásady zdravého života a stravovania a neviem co ešte, plne ústa múdrych reči a skutky šli úplne bokom.
Aj sex bol fajn, vlastne to jediné bolo dlho fajn,lebo vserko ostatné už mi nesmierne vadilo. To, ako sa predvádza, povyšuje, ako nikdy nezavrie ústa, ku všetkemu musel dačo povedat, aký on je scestovany, vzdelaný, rozhľadeny, všetci ostatní, hlavne moje kamarátky, rodina boli pre neho nedoleziti, lebo jemu nesiahaju ani po päťy a ja ich v živote nepotrebujem, lebo mam jeho. 🙈🙈🙈
Najprv boli sladké reči, aká som úžasná a jeho bývalé boli všetky 🐄, a potom začal postupne podpichovat, neskôr otvorené vyčítať, nesmela som piť mlieko, lebo to bola nevhodná značka, nesmela som nosiť legíny, lebo "škodia na trávenie",nesmeka som chodiť ku kamoškam, lebo "sú hlúpe, a nepotrebujes ich",.az po vyslovene útoky, agresiu, kmasanie za vlasy, chmatnutie pod krk, so slovami že toto nie je útok, to len ja som "neskúsena vo vzťahu" a nerozumiem sa tomu, zle si to vysvetľujem. Keď som ukázala mu modriny, čo urobil, povedal, že je to hlúposť, ze to je len malá modrinka, že to nič nie je. 🙈🙈🙈🙈A ja som mu spočiatku to verila, že asi fakt si to zle vysvetľujem.A podobne veci, proste vždy sa z toho "vykecal".
Ešteže mi to po 4 rokoch došlo a je konečne bývalý

janickacrazy
21. jún 2022

@mandzula koľko mal rokov, keď ste sa dali dokopy? Predpokladám, že menej ako 40? Je super, že vám to vyšlo, ale ozaj to je skôr výnimka.

mandzula
21. jún 2022

@janickacrazy 31. Ved presne preto by som nikdy nikomu nepovedala, aby sa na to dal.

autor
Autor odpoveď zmazal
marca12
21. jún 2022

Nezmeni sa. Na chvilu to vie mozno potlacit,ale ma vyznam zit s clovekom,ktoreho musis neustale napominat a vytvara ti stres svojimi prejavmi povahy?

yoxinka
21. jún 2022

Ty aj čítaš, čo ti tu všetky píšeme alebo si sa uplna len na JEDINÚ autorku príspevkov, ktorá ti píše, že ona takého chlapa zmenila????

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
21. jún 2022

@mandzula
Ďakujem za tvoju reakciu. Len aby si to autorka vzala k srdcu.

autor
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
21. jún 2022

Ten chlap si s tebou robí, čo chce, ty hráš vždy podľa jeho scenára, on rozdáva karty. Si len bábka, ktorú si on posúva ako potrebuje. Vyhodila si ho. Ok. O dva týždne príde s plačom “poďme to spolu skúsiť”. Cíti tú tvoju slabosť, pochybosti atď. Vie presne, čo má urobiť, povedať, nepovedať, aby si ty ostala úplne mimo a ešte z toho mala aj sprostý pocit, že ty robíš niečo blbo. Moju tetu mal chlap tak spracovanú, že raz pred CELOU rodinou na oslave povedal o svojej žene, že je šĺapka, lebo sa vydávala tehotná. Bola tehotná s NÍM a on normálne pred jej mamou, otcom, sestrou, bratom, ich deťmi dal, že ona je šľapka a ona na to len sklonila hlavu a že dobre. My sme boli všetci v takom šoku, že sa nikto nezmohol na slovo. Potom jej moja mama šla povedať, že to akože bolo čo a teta “on to tak nemyslel” 🤦‍♀️. Už ti nejdem nič písať, keď s ním chceš byť, buď. Je to tvoj život, ako si ustelieš, tak budeš spať.

nurielka
21. jún 2022

A na tom to vždy stroskota, že ti je ho ľúto. Čo je snáď malé dieťa? Príde za tebou aj 10 krát, lebo si pre neho ideálna..ono skôr či neskôr na to prídeš sama a nebudeš potrebovať rady.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal