icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

yoxinka
21. jún 2022

Ok, tak ešte táto jedna veta odomňa. Len problém je, že on presne VEDEL, aká bude tvoja reakcia … preto prišiel.

anita6666
21. jún 2022

To je tzv.hoovering...ty prejav lásky...mne sa smeje,lebo viem čo tým sleduje,ale teba mi je úprimne ľúto,že čakáš nejakú lásku

sticker
jarnajar
21. jún 2022

Nemyslím to v zlom, no koľko si mala vzťahov? Toto vyzerá ako dievča, čo má prvého, druhého frajera. Vieš, manipulátorovi je v podstate jedno, či sa preženie 500 km, berie to ako hru, on nerozmýšla ako ty. Vidí dobrý objekt, tak skúša.

marisoul
21. jún 2022

Osobne si myslím, že sa mu len nechce "pracovať" a vycvičiť ďalšiu, keď s tebou to už vie. Cukor a bič. Bude pritvrdzovať, potom urobí veľké gesto, ty si povieš, že to nie je až také zle, veď predsa ta miluje, ty sa budeš unášať na vlne lásky do ďalšej hadky alebo iného pruseru. Zasa bude zle, keď uvidí, že už to nedávas, prídu ďalšie medove týždne, ktoré tiež skončia až raz ti neostane nič, iba ten bič.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
hodiny22
21. jún 2022

Písali ti tu už viaceré, a pridávam sa s k nim. Nedokáže sa zmeniť! Bude to stále horšie a horšie... ver mi, vlastná skúsenost, ak sa máš rada aspoň teda zatiaľ, tak mysli na seba, a odíď z toho "vztahu" kým je čas. Vóbec sa mu neozývaj, žiadny kontakt sa neodporúča. Mám osobnú skúsenosť, s takýmto človekom. A teraz trpím ja. Dokonca to pocítilo aj moje zdravie, okrem toho, že som psychicky na dne, na dostávam sa veľmi pomaly z toho. Držím ti palce, aby si sa rozhodla správne, a to odísť

nurielka
21. jún 2022

On presne vie kedy má prísť, vie kedy sa začínaš z toho dostávať.. ako smutný pes.. a bude to robiť aj po 10 rokoch keď ťa začne fyzicky napádať, stále s plačom..a ty si stále povieš, že to ty si na vine, že on je taký. Žieňa drahé, naozaj psychológ je v tvojom prípade dobrý nápad, len rozhovor nič viac.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
erickatt
21. jún 2022

Prec prec prec, radsej sama ako toto

hodiny22
21. jún 2022

Presne taká istá naivná prepáč ale je to tak, som bola aj ja... naozaj ťa chceme len varovať, nedopadneš dobre. Stále budeš robiť, to čo ti povie on, to čo bude vyhovovať jemu, všetko bude tvoja vina, nikdy sa ti neospravedlní. Stratíš sebaúctu, sebadôveru, a budeš sa neskôr z toho dostavať oveľa oveľa dlhšie, než si to vieš predstaviť. A ešte je otázne ,ak s ňím teraz zostaneš, či sa budeš vedieť, a ci budeš schopná z toho vzťahu odísť, pardon, nie vzťahu, z toho boja... a ak sa ti to aj podarí, tak ver mi, že to bude omnoho horšie ako by to bolo teraz... to je moja osobná skúsenosť, a už som poučená

marisoul
21. jún 2022

Zlatko, teraz ti poviem niečo, čo by som povedala svojim dvom dcéram: nevstavala som v noci, nenosila som ťa nodiny v náručí, netisila po nočných morach, nepresedela som cele noci pri tvojej posteli, keď si bola chora a neplakala, keď ti bolo ublížené len preto, aby sa k tebe nejaký pako správal ako k handre a cvicil s tebou ako sa mu hodi.
Ak raz budeš mama a budeš mať dcéru, garantujem ti, že takému chlapovi by si ruky dolamala, keby sa k nej spraval tak, ako sa ten tvoj kvietok správa k tebe.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
cicuca
21. jún 2022

Nie. On je taký,.lebo taký chce byť

autor
Autor odpoveď zmazal
hodiny22
21. jún 2022

Podľa mňa to bude skúšať, kým ťa nezlomí, alebo kým ho neprestaneš baviť, a začne hľadať inú vhodnú obeť... aj preto sa odporúča no contact...

katkazuz
21. jún 2022

Ja budem zrejme jediná, čo ti napíšem, že by si mu možno mohla ešte dať šancu. Ale zrejme by som trvala na parovej terapii a v každom prípade počkala s otehotnením. Vieš ty ho poznáš reálne, my len z toho, čo si napísala. Možno mu naozaj doteraz nikto nepovedal, že je jeho správanie nie OK, hlavne keď píšeš, že to videl v rodine. Možno je naozaj len arogantný a nadmieru sebavedomý a da sa s ním pracovať.
Príbehy a skúsenosti sú tu všelijaké, každá z nás má hranicu tolerancie inde. To čo iná neakceptuje, by druha možno so smiechom odpinkala 😊

hodiny22
21. jún 2022

Aj mne v začiatkoch hovoril, že si niečo uvedomuje, a ze to bude riešiť. Vieš kam sme dospeli? Nikam... len do väčšieho blata. Lebo tvrdí, že to nikdy nepovedal. Ako aj iné mnoho vecí, ktoré povedal, tvrdí že nepovedal.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
21. jún 2022

no môžeš si to vysvetliť tak, že tým, že hovorí, že si chyby uvedomuje, že ťa tým upokojí, uchlácholí a vzbudí v tebe ľútosť, čo sa mu veľmi dobre aj darí

nurielka
21. jún 2022

Manipulátor si uvedomuje chyby, aspoň ten čo v tom už vie chodiť. Sú aj taký, ktorý si to ani neuvedomujú. Keď si nenechaš rozkazovať, začneš si stáť za svojim tak on svojimi nezlomnými taktikami ťa dostane aj tak tam kde on chce. Dávaj si pozor, sú aj manipulátori, ktorý majú ďalšie bokovky pri svojej submisivnej žene a ak aj im na to príde, tvrdia jej, že to ona nepracovala na vzťahu a preto ho k tomu donútila, lebo ho nechcela počúvať a nenechala si od neho rozkazovať. A nakoniec takej žene príde ľúto, že na vine sú predsa dvaja aj keď muz ti bude tvrdiť, že áno sme na vine dvaja, v hlave si bude tlieskať ako ta dostal kam chcel. (A ešte mu to aj odpustis).

Odputaj sa a pracuj na sebe.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
timing
21. jún 2022

Autorka, nezmeni sa. Aj ked Ti slubuje,ze zacina si uvedomovat chyby, a ze mu to mas vzdy pripominat atd atd --> to je manipulacia lebo on VIE,ze toto chces pocuť. Nasype si popol na hlavu, aby si Ta udrzal do momentu kedy odkopne on TEBA. Lebo vies co neznasaju manipulatori ? Ak su odkopnuti. Vtedy maju extra ranene ego a urobia nemozne, aby partnere presvedcili, ze su si sudeni. A potom bum, urobi to on tebe po svojom teatralne.
Uz ta ma v hrsti- ty mu na rozlucku nechces povedat lubim Ta, on to akceptuje, ty mu napises sms. Naco??? On cokolvek prekusne, momentalne je ciel presvedcit Ta,ze patrite spolu.
On sa nezmeni bude to len a len horsie. Nemate deti ,utekaj.

sidicek
21. jún 2022

Ale on si ta vybral, lebo si určitý typ osobnosti. On nad tebou vždy zvíťazí, majú na to radar. Naozaj vyhľadaj toho psychológa, lebo aj do budúcna ti hrozí, že si nájdeš nejakého paka.

zorana999
21. jún 2022

Len si hľadáš neustále dôvody prečo s nim ostať 🙂 a aj s nim ostaneš. Nie si dostatočne silná, aby si to utla. Škoda. Príde to neskôr.
Naši otcovia urobili najväčšiu chybu - vychovali nás bez sebaucty

jaskolka
22. jún 2022

Panebože, žena... To znie ako keď bude tu niekto hovoriť, nechoď k tomu tigrovi, lebo ta roztrha
Ale ty budeš vidieť, že to je taky milý tigrik, pôjdeš k nemu, on zavrci, a ty sa stiahneš. No potom zase budeš pozerať, joj, taky milý tigricek, čo ak si to len nepochopila, a on bol unavený? Skúsiš to znovu, a tiger práve bude znudeny, tak sa pozrie a zapradie. Ty už v siedmom nebi, no stále ti budu ľudia vravieť, že nie, on je nebezpečný, nerob to.
A ty budeš stále skúšať, že "ale on je taky milý, čo keď urobím tak a rak, a on bude stále milý?"
A budeš za ním chodiť stále on bude vrcat, potom ta aj poskrabe, ale sem tam znudene zapradie, az kým sa raz na teba skutočne nevthne a nedoztrha ta.

karolinav
Odpoveď bola odstránená
monuska112
22. jún 2022

vies vzhladom k tvojej otazke "uvedomele chyby" je to ako clovek v base co vykradol banku a uvedomuje si svoju chybu - ano prekrocil som zakon a som si toho vedomy, lenze on to nelutuje, on nelutuje ze vykradol banku, on lutuje ze ho za to chytili a musi sediet v base, lutuje ze si nespravil lepsi plan. a stavim sa ze tvoj partner manipulator taktiez nelutuje ze tebe ublizil, alebo ze nejakym sposobom riadi aj inych ludi, on lutuje ze si ho prekukla, lutuje ze mas o nom pochybnosti ale v jeho hlave to dava len jeden odkaz - nabuduce to rob lepsie, pomalsie, tak aby ti na to neprisla. a preto sa teraz vsestranne snazi, oblbuje aby si ho cepovala, sype si popol na hlavu atd atd sak to vidis....
a odznelo tu ze si ho okaslala co on nezvlada a teraz caka ze to urobi po svojom....no doplnila by som to ak je to psychopat a prestanes ho bavit, neposle ta len tak do kelu ale znici ti pri tom zivot, lebo jeho to bavi a prestane az vtedy ked mu ty das jasne najavo hranicu za ktoru ho nepustis alebo ho prestanes bavit (lenze to by si musela byt tak zubozena, ze uz by nemal co nicit) a preorientuje sa potom na inu obet....ak je to narcis podobny scenar - on je ten najlepsi, poociernuje ta ponadava zmanipuluje este aj ty sama uveris aka si socka a to by mu v idealnom pripade mohlo stacit nebude ti mozno nicit zivot i ked ak ho nastves a to sa oni nasieraju lahko, moze sa stat ze aj to. cize nechala by som to tak este v zarodku ja osobne kedze si uvedomujem nebezpecenstvo by som ho aj blokla pripadne si vymenila cislo, ak by chodil za mnou mozno by som uvazovala aj nad stahovanim.

evangelina0
22. jún 2022

Nezmení sa všetko,čo robí,robí cielene.drzi ťa v napätí,následnej bombarduje láskou (love bombing),následne Ťa ponížiť a zneisti,aby si videla,ako ho potrebuješ,aký je na Teba dobrý a aké máš šťastie,že ho máš...po ponížení a hádkach je veľmi dobrý,máte tzv.medove týždne,len postupne sa bude intenzita a frekvencia meniť,bude viac zlých a málinko dobrých. Máš pri ňom pocit,že ho zachraňuje,že sa kvôli Tebe meni...nemení,všetko je hra,manipulátor nemá empatiu, je bezcitný a všetko má vykalkulovane,aby Ťa dostal,kam chce. Myslí si,že všetko čo robí,je správne,že koná dobre.on nevidí,že je chorý,že má problém,podľa seba je bezchybný a všetko je správne...ujdi,lebo Tá znici....a spraví z Teba situacneho manipulatora tiež,pretože aj obeť,ktora s ním žije ,začne manipulovať,aby prežila,aby bolo dobre. Ja som ušla po 15 rokoch