Dokáže sa manipulátor zmeniť?
dokaze to?
Je chorý, je to diagnóza!! Nie je taký, je chorý! Je to psychická porucha..
@macatt to jej nepis, lebo ho bude chciet vyliecit laskou...
Autorka: Je uplne jedno preco to robi, ty to zmenit nevies a v podstate ani on sam, kedze jemu tento konštrukt, ktorý si vytvoril vyhovuje, pomaha mu to prezit sam so sebou.
Ako, máš 40 a bojiš sa, že ostaneš sama … to je prvá vec, preto si celá dototo z toho, že nebudeš s ním. Hocaký chlap by bol lepší, ako hento. Druhá vec. Ty si myslíš, že moja teta sa neohradila voči nemu? Že mu nepovedala, že sa správa zle? Ona totiž napríklad mala zakázané po 17.00 jesť, nemohla chodiť von s nikým, návštevy musel on schváliť. Najskôr sa dohádali a potom ju presvedčil, že je to pre jej dobro. Oni sa tak hádali niekedy, že tam lietali veci po byte. Potom prišiel, celý chrumkavý, že ju ľúbi a chu*oviny a toto stačilo. Majú dve deti. Obe dcéry doslova čakali na 18 a zdrhli z domu. Sesterka mi povedala, že jej je mamy ľúto, ale keď ona je trúba s ním chce žiť, je to jej problém, ona sa na to kukať už nemôže.
@katkine_terapie najhorší liek aký kedy vynašli.
@katkine_terapie no ja som si s kamoškou prežila svoje.. jak malému decku x krát vysvetľovať že je psychopat, ktorý ju chce dohnať nad priepasť.. a tak to aj bolo, moc nechýbalo..milovala ho jak koňa, nevedela bez neho žiť, nevedela urobiť bez neho krok, všetko som ju musela učiť..🙆♂️
@macatt ja len nechápem, ako môže jedna žena/ľudská bytosť potlačiť pud sebazáchovy až takýmto spôsobom. Na prvom mieste je vždy moje mentálne a fyzické zdravie, žiadna láska k debilovi.
@acrobaleno zmanipuluje ju, presvedčí ju že je najhoršia na svete a on jediný ju miluje..a my ženy nepotrebujeme nič, len chceme aby nás niekto miloval💁♂️ A sme v ri*ti🙈
Nie, je to psychicka porucha.Od takeho čo najďalej lebo ti zniči život.
@acrobaleno a tento mojej kamošky bol mladý pekný chalan a vyberal si ženy po 40tke, rozvedené, nešťastné v manželstve atd.. nebolo ťažké pre neho takú dostať..
@autorka Ako písala @katkine_terapie , on žije z tvojich emócií. Racio nehľadajme.
Ja som zasa tiež nebola bezducha príšera, ktorú pravidelne vycical, tiež som sa bránila, tiež som kričala, bojovala, viedla siahodlhé debaty, ale stále to nejak použil proti mne. Stále ma dokázal nejak oblbnut alebo prekrútiť... Keď bolo zle, zvoľnil aby som nadobudla pocit, že sa polepšil a že to spolu zvládneme, potom zasa postupne pritvrdzoval. Až tak, že svoje vlastné chyby vyčítal mne. Nedávalo to ani zmysel.
Poviem jeden príklad ukážkový - misia pečené zemiaky.
Na intraku som mu upiekla americké zemiaky s tým, že ho prekvapím, lebo to bolo jeho obľúbené z čias keď pracoval v Amerike. Akože ozaj pitomost. Prišiel , potešil sa, dal mi pocítiť, že aká som super, potom začal nenápadne kritizovať. Všetko som vedela odpinkať.
-Sú zle urobené zvrchu, ako si to robila?...
-najskor zakryte alobalom.
- to nevieš, že to sa musí bez, lebo...?
-poradila mi to Janka, lebo že táto prastará plynová rúra pečie inak ako tie naše elektrické
-nevies urobiť ani blbé zemiaky? Musíš si nechať radiť od spokubyvajucej?!
-ja som alobal dala dole aby sa zapiekli ale asi to bolo neskoro....naozaj to pečie nejak divne, ale veď nie sú zlé, akurát nie úplne dokonalé...
- nemôžeš si nechať poradiť od niekoho, kto v tej rúre pečie často?
- ale veď som povedala, že mi Janka radila...
..... Takto ma točil až som vybuchla a nakricala aj poplakala si a jeho reakcia?..:
-preco mi dovolíš, aby som sa k tebe takto správal?! Prečo sa nevieš obrániť a dopusis to aby si potom plakala?
-wtf!?
Vždy som ja bola tá vadná. On mi akoby navodzoval pocit, že chýba je vždy vo mne, pričom ma držal v šachu. Keď som skúsila vybočiť, navodili zas pocit, aké jenon chudatko a potrebuje polutovat a dať druhú šancu. Chvíľku mi dal pocítiť, že to mám v rukách ja. Ale pritom on držal zaseknute pazúry.
pre každú bol ako splnený sen, milujúci pekný chlap, inteligentný a chápavý.. a keď sa do neho zamilovala po uši tak robila všetko aby si ho udržala..a už nevnímala že čo od nej chcel nie je normálne..
Hlavne mu Nehovor nič o rodine, kamarátkach, všetko otočí a použije proti tebe..vytrhne z kontextu, rodina a známy budú mať pocit že si chorá ty a budú dávať ruky od teba preč.. jemu hlava pracuje na plné obrátky a pamätá si všetko do podrobna a tvoju hlavu zamestná tak že nebudeš vedieť čia si..rozchod nebude taký jednoduchý a použije naozaj všetko proti tebe a bude čakať že to vzdáš a vratis sa k nemu
Vraj nemá nikoho iného takéto blízkeho 😄 ver tomu, že má rozrobenú ešte minimálne jednu.
Na mňa jedinú neprišiel, lebo nie som na Fb a nikde, ostatným všetkým písal a informoval aká tá moja kamoška je, čo všetko povedala a urobila, vedel určité detaily aj nevinné a dal to do kontextu že to vyzeralo že moja kamoška je zákerný zlý človek, čo sa neváži rodinu, ide po peniazoch a je neprajná hyena..
No on si keď bol s tebou dotyčnú napr. zablokoval, to mojej kamoške robil furt, vždy si našiel zámienku, napr do minúty neodpisala tak ju zablokoval.. potom sa mala polepšiť atd.. blokoval ju kedy sa mu hodilo.. a určite aj ten ,,tvoj,, má nejaký systém ako to robí.. nepreštíš ho proste..
Ked s nim neplanujes byvat tak s nim neplanujes ani buducnost, tak naco tento vztah este natahujes?
Akože ja neviem, ale, nepadla si náhodou na hlavu? Tak nechceš s ním byť, neplánuješ s ním budúcnost’, ale furt sa mu ideš pchať do zadku. Ten chlap čaká len na to, na ďalšiu šancu, aby mohol krútiť a namotať ťa. Prečo mu proste nemôžeš napísať: “vzťah s tebou pre mňa nemá budúcnosť, už sa s tebou nechcem nikdy stretnúť” všade ho bloknúť a nereagovať, ak by dobiedzal, vyhrážala by som sa políciou. Toto by pre neho bola najväčšia rana. A ty by si mala slobodný život a mohla by si začať normálne fungovať a nie furt v hlave riešiť toho chlapa.
Skúsenosť je neprenosna. Mudry človek sa pouci z chýb a skúsenosti iných a ty proste potrebujes spadnúť na hubu. Len ti prajem, aby si sa z toho dna potom pozbierala, pretože to bude 100x tazsie a horšie ako teraz, budeš zničená psychicky aj fyzicky. To ti píše žena, ktora sa voči nemu tiez ohradzovala, tiež som na neho vedela kričať a myslela si, ako to mám pod kontrolou. Veľké gulove. Tak ma vyčerpal svojimi excesmi, sebaľútostou, výčitkami, obviňovanim, že mi to nešťastie v ktorom som žila, prišlo už normálne. Na konci vzťahu som mala 48kg pri 168 cm. A áno, podvádzal ma, nie s jednou... keď sa tváril, že má nadčasy a fušky, tak sa neboj, oni si cestu nájdu.
Prajem ti pád, z ktorého sa dúfam pozviechas, lebo padnes a bude to masaker.
Zbytočne hľadáš niečo prečo to chceš s ním skúsiť.. keď budeš mať šťastie a podarí sa ti ho zbaviť on ti možno povie ako to robil, budeš pozerať.. tak ako to povedal mojej kamoške.. napr ju na víkend zablokoval a on bol cez víkend s ďalšou.. ja osobne som bola za dvomi peknými paničkami, ktoré mi potvrdili že s ním majú vzťah a tiež ich blokoval atd a žiadna si nechcela pripustiť že nie je jediná.. on sa výživa keď ti môže ublížiť, teda keď mu povieš ze vernosť je tvoja priorita tak jemu hneď zasvieti a pokial ťa hneď nepodvedie tak nebude spokojný.. je to hrozne veľa, je to chorý psychopat a uteč 🙏🏼 Je to diagnóza, vidíš že sa to všetko zhoduje, sú to jednoducho fakty..
Žila som s takým 12 rokov. Presne toľko mi trvalo kým som od neho nabrala silu odísť aj s dvoma deťmi a jedným kufrom...najsmutnejsie na tom celom je asi to, že od neho sa mi podarilo vymaniť, ale to že budem asi naveky tým poznačená a budú sa mi veci premietať do terajšieho vzťahu, že keď nemôže ničiť život mne, tak ho bude s úsmevom na tvári ničiť deťom lebo vie že oni sú moje všetko, na to som pripravená nebola. Nikdy nič zle nikomu neprajem ale takíto ľudia si nezaslúžia rodiny ani manželky. Sú sami zo seba nešťastní a nechápu prečo by mali byť iní stastni keď oni sami nie sú. Nie, nechoď s ním do vzťahu.
@autorka vôbec mi nevadí ten smajlík. Ja sa na Tom tiež už len smejem, ale zároveň varujem, keď vidím podobné správanie v okolí. Písala som ti asi ten najdlhší príspevok kde som opísala, aké zle bolo rozchadzanie a aj to bol len mikro zlomok, lebo nechcem to tu na knihu vypisovať.
Príhoda so zemiakmi je taká ukážková. Trošku zjednodušená, ale slúži ako príklad toho ako taký človek motá svoju obeť. Nejak intuitívne vie kedy je treba pritlačiť, kedy povoliť.
Ja som tiež dovtedy nechápala, ako nejaká žena môže so sebou nechať takto zametať, šak kopnem do rici a hotovo. A ono to niekedy tak býva, že keď si povieme, že toto sa nám nemôže stať, tak už sa voda varí.... A buď je tomu človek blízko, alebo sa v obdobnej situácii ocitne. Preto je dobré pripustiť si, že "áno, môže sa to stať aj mne, preto som obozretna a viem, to tak seknúť v zárodku"
Veľmi ľutujem ženy, ale aj mužov, čo majú s psychopatickymi patologickymi toxickými ľuďmi deti. Preto bijem na poplach keď zanucham taký vzťah, parfont pseudovztah. Vzťah to nie je, na vzťah sa to len hrá.
Našťastie som mala v okolí ľudí čo boli na poplach, čo má chránili. A aj to nešlo hned.

@autorka počuj dievča...ty sa toto pýtaš seriózne? Alebo si troll? Toto je už čistá provokácia. XY ti napíšu, že je chorý na hlavu a ty zakaždým zaklincuješ, že prečo. Načo to rozoberáš, aj tak ho vezmeš späť, tak sa ho opýtaj jeho. Počuj zlatko, si fakt iba j*bnutý alebo máš z toho orgazmy.