icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

iva812
23. jún 2022

Manipulator sa nezmení.

maja2017
23. jún 2022

Teraz to ukončiť nebudeš vedieť.. Si do toho vtiahnutá.. On spraví chybu, skôr či neskôr. Ukáže svoju pravú tvár. Keď budeš najbližšie sedieť v slzách na zemi, tak to utni. Zablokuj, vymaž, nekontaktuj. Zabojuj sama so sebou! Vráť sa z kratšej cesty. Strašne by si trpela, ver mi.

k0l0b3zka
23. jún 2022

Manipulator nema limit. On prekracuje bez mihnutia oka akekolvek zasady slusnosti aj ked sa bude tvarit, ze to co robi je v poriadku. Pre neho neexistuje riesenie situacie z pohladu "MY". On pozna len "JA" a je mu jedno ci Ta to nici alebo nie. A jediny dovod kedy sa k Tebe sprava uctivo je ked mu robis sluzbu. Ale on to len hra, v skutocnosti si pre neho nic, sluha.

jenny04
23. jún 2022

Radšej preč od takého človeka

jenny04
23. jún 2022

Odpovedala si si sama že tomu neveríš

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
23. jún 2022

Autorka: Manipuluje každý jeden človek, neexistuje taký, ktorý by z času na čas, vedome alebo nevedome nemanipuloval. Dôležité či ide o "bežnú" manipuláciu alebo patologickú. Teda či je to sem tam a keď dotyčného upozorníš, rešpektuje to a bude sa snažiť nemanipulovať alebo či sa to deje takmer stále, ty ho upozorníš a on o chvíľu manipuluje opäť (v tej istej alebo inej veci). Áno, ak by mal aj narcistické rysy, pokojne to upozorňovanie na svoje nedostatky a to ako ich chce napraviť, môže byť jedna z techník ako ta vtiahnuť do vzťahu a keď v ňom už opäť budeš, bude sa obraňovať tým "že veď si vedela, aký je, hovoril ti to "narovinu", nič pred tebou neskrýval. Ďalšia dôležitá vec je, že nie každý manipulátor je aj narcistická osobnosť, ale každá narcistická osobnosť je manipulátor, lebo je to jeho súčasť interakcií vo vzťahoch.

macatt
23. jún 2022

Je to proste diagnóza a on je chorý, bez odborníka si neporadí.. skus mu navrhnúť že za nejakým pôjdete a pokial bude súhlasiť tak mozno s tým naozaj chce niečo urobiť.. ale nedostaneš ho tam..

katkine_terapie
23. jún 2022

Autorka: A ešte k tomuto: "Neviem to vyhodnotit, ci aspon uz to je uspech, ze si to uvedomuje, alebo zase to je len nieco v jeho prospech" Ako vieš, že si to uvedomuje? Že to nie je iba hra, aby si sa vratila? Že to hovorí? Naše babky hovorili: slová sa hovoria, chlieb sa je. Prečo na teba tlačí, že sa musíš rozhodnúť teraz hneď? (nátlak je jedna z manipulatívnych techník maniulátorov, presne tak funguju aj rôzne predajné akcie- teraz sa rozhodnite, lebo potom už takú šancnu mať nebudete. Aaaale čoby nie 😀 ) Povedz, že ostanete kamoši a uvidíš čo bude časom.

penelope10
23. jún 2022

čím je človek starší , tým tažšie sa da zmeniť a to by musel chcieť. ak su už teraz konflikty, pri spoločnom bývaní sa pravdepodobne len umocnia. Brala by som nohy na plecia a hľadala šťastie inde. Držím palce !

sidicek
23. jún 2022

Neblázni, sama si pod sebou príliš konár, čakať kým sa ukáže v zlom svetle? A doteraz sa tak neukazoval? Ty si bola výchovavaná v normálnej rodine, keď si taka upnuta na tohto chlapa, aj keď ta ničí?

janickacrazy
23. jún 2022

ukonči to teraz, kým si ešte v pohode, ked bude zle, potom to budeš znášať oveľa horšie alebo možno ani nebudeš schopná to ukončiť. My ti chceme len dobre, ved už to pochop.

autor
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
23. jún 2022

Nemám slov. Vieš čo @autorka pokračuj ako píšeš. Nič iné sa ti už nedá povedať. Nebudem ti nadávať, ale ver tomu, že za všetko čo sa ti od tohto momentu s ním stane, je tvoja chyba.

yoxinka
23. jún 2022

Ako … nedá mi to … Milá @autorka, Ty si presne ten typ ženy, ktorú takýto chlap potrebuje. Naivná submisívna trubka (sorry, ale už neviem inak to napísať), ktorá má potrebu všetkých okolo zachraňovať. Ja by som sa nečudovala, ale že vôbec, keby má popri tebe nejakú bokovku, aj dve, lebo to takýto chlapi dosť často mávajú. To k tomu, že, chudáčik, nikoho okrem teba nemá. Robíš asi najväčšiu chybu svojho života a pokiaľ sa nespamätáš, budeš to veľmi, veľmi trpko ľutovať. Moja teta s takým žije 20 rokov a teda, hospitalizovaná bola opakovane na psychiatrii 🤦‍♀️ kvôli hentomu degešovi.

adkalu
23. jún 2022

Nie, nikdy

finett
23. jún 2022

Obklop sa bezpečnými blízkymi ľuďmi. Fyzicky ťa podržia vždy keď bude treba. Ja som naozaj potrebovala byť pri niekom, alebo aspoň rýchlo napísať keď aj o polnoci jednému z mojich piatich dôverníkov, keď bolo zle. Boli ochotní má podržať a v situáciách, kedy som strácala súdnosť mi povedať "toto nerob, nepíš mu, nechoď tam.."
Je fajn, že máš tu na koňovi ženy, čo ti to povedia dokonca z vlastných skúseností a chápem, že aj napriek tomu vahas a stále hľadáš nádej tam kde už je tma. Pretože zmanipulovaný človek sa veľmi ťažko odliepa od svojho tyrana. Ale keď už to raz urobíš, naozaj dôsledne, tak treba naozaj prečkať dosť dlhé obdobie (u mňa to bolo trápenie a točenie sa dookola cca 3 mesiace, po prerušení kontaktu mesiac a už som bola na Tom tak, že keď sa chcel vrátiť, už by mohol aj na pozlatenom vrtuľníku pristáť na predzáhradke a akurát by som ho oplula). Niekto potrebuje viac , iný menej.
Potom, keď som už bola vyliečená a dostatočne sebavedomá, som sa s ním ešte pár krát (asi 2*) stretla na jeho žiadosť. Paradoxne riešil problémy so svojimi nasledujúcimi frajerkami. Mal ich 5 a jedna ho tak ranila, že sám plakal, či je ozaj tak zlý človek. Tej babe tlieskam. Bola u jeho rodiny na návšteve a počas nej zistila, že on má povahu, ktorú už zažila vo svojom dome a ona toto v živote nechce. Poslala ho veľmi rýchlo do chladu a on bol z toho v šoku. Niekto veľmi skoro odkodoval jeho narcizmus. A viete smco si uvedomil? Že ho tých nasledujúcich 5 vzťahov unavovalo a že túži po monogamii. Nechcem sa veľmi rozpisovať ☺️, ale naozaj, kým nevzíde dieťa z takéhoto chorého vzťahu, tak utekaj. Sekni to pri najbližšej príležitosti a na čas totálna izolácia. Keď budeš už naozaj uvedomelá, môžeš sa s ním stretnúť, ale ver mi, už ani nebudeš chcieť 😉

finett
23. jún 2022

A ešte jedna vec - znie to ako hrach na stenu. Každá ťa tu varuje pred kontaktom s narcisom, manipulátorom (vzťah by som to nenazvala) a ty máš aj tak pochybnosti. "Čo ak sa zmení, čo ak je to úprimné, čo ak ja som mu nedala dosť lásky, priestoru neviem čo..."
Ono je to prirodzené. Kľudne sem napíš každú jednu pochybnosť, ale počítaj s tým, že ženy budú už unavené a nebudú ti stále dookola na dvesto spôsobov vypisovať ako to riešiť. Preto sa aj v reálnom živote obklop milujúcimi ľuďmi, ktorí ťa poznajú a podržia nech budeš mať akékoľvek nelogické reči a nutkania.
Píš to aj sem, treba to dostať zo seba von, a potom keď urobíš ten krok, napíš, keď to prejde a spomenies si, že si to ti riešila, napíš tiež. Už budeš nová žena a môžeš byť pozitívnym príkladom pre ostatné, ktoré sa boria v ťažko pretnuteľných cykloch.

luxus10
23. jún 2022

autorka- ja by som takeho nechcela, ani keby k nemu davali 1mil.€
- a nie je pravda, ze sa chlapi nemenia, chlapi sa zvyknu menit - k horsiemu!!!
- ty si velmi vhodny material k manipulacii, s tebou ma lahku pracu...
- teraz mate este len "pytacky", ak by prisiel spolocny denno denny zivot, a deti,
az vtedy by si uvidela, zistila, co jeako sa hovori "panboh na nebesiach"
- ak potrebujes v 40ke po papuli, hor sa do toho
- a pozri sa , co to vlastne zijes....ty nezijes, trapis sa, myslis, ze sa neda inak?

autor
Autor odpoveď zmazal
luxus10
23. jún 2022

autorka, bud mas 17-20r. si totalne neskusena, alebo si prave vyliezla z kukurice....

0kristina0
23. jún 2022

Autorka, napisem ti novinku, ty uz si zmanipulovana.

janickacrazy
23. jún 2022

No čo nastane? Bud sa s tebou rozíde a nájde si inú alebo sa bude tváriť, že sa polepšil, uvedomil a bude ťa skúšať manipulovať rafinovanejším spôsobom.

katkine_terapie
23. jún 2022

Autorka: To, ze na neho nakricis, zvysis hlas, obranujes sa atd. je presne to co narcisticky jedinec potrebuje- emocie. Akekolvek, pozitivne alebo negativne, je to jedno. Proste ked na neho reagujes, vtedy dostava to, co potrebuje. Ked nereagujes, ignorujes, je ti lahostajny, nedostava to co chce. A potom sa snazi ta do vztahu (interakcie) opät vtiahnut - teda hoovrovat (je vela sposobov, ako to robi, zalezi od narcisa, obete, situacie...). A k tejto vete: "zatial sebavedomie nemam znicene a ani si ho nechcem dat udupat a znicit. som si tohto vedoma" Nie, nie si si vedoma svojej hodnoty, ak by to tak bolo, nebola by si vi vztahu s niekym, kto tebou vedome a cielene manipuluje. To, ze sa "ohradzujes" proti nemu nie je sebavedomie/sebahodnota. To je iba tvoja naucena reakcia na spravanie niekoho ineho (casto odpozorovana v detstve od rodicov).

acrobaleno
23. jún 2022

@autorka nebuď smiešna, veď už si zmanipulovaná, to nie je jedna vec, že mu povieš. On ťa manipuluje aj keď to nevidíš. A úprimne, nie si taká povaha. Sama píšeš, že ti je ľúto, že je smutný. Akože nechápačky. Dobre, keby ste spolu 10 rokov a ty ani nevieš ako sa pomaly voláš, máte spolu 3 deti, tak to chápem tieto tvoje reakcie, ale vy nie ste ani manželia a stále riešiš, že čo ak. No nie je čo ak, a ani žiadne čo ak nebude.
edit: jasné ty si ho odhalila, čo neuraz sa tu vyznievaš, že nevieš ani kde je sever.😂 To bola prvá manipulácia, kde ťa dal na piedestál pred jeho bývalými, aká si jedinečná atď.

evangelina0
23. jún 2022

Ako Ti tu uz písali,žije z emócií,on ani nevníma obsah toho,čo mu hovoríš,ale to že kričíš,si rozculena,plačeš,že jednoducho vie,ako ta vykolajit a pod ...a on je kľudný,spokojný,to Ty sa nevieš ovládať. A má ťa dobre podchytenu,postavil Ťa na piedestál,lebo TY si ho odhalila, kvôli TEBE sa mení....vraví presne to,aby Ťa dostal,kam chce. @autorka

macatt
23. jún 2022

Budeš taká zaneprázdnená ním, že postupne prestaneš mať silu a energiu sa brániť, lebo budeš chcieť mať kľud a nebudeš sa chcieť 20 x za deň hádať.. bude sa to striedať, bude najúžasnejší chlap na svete a potom ti povie z ničoho nič také veci aby ta zlomil a ty budeš seba obviňovať ze ty si tá zlá a budeš chcieť byt lepsia..a dostane ta kam chce.. pekne postupne.. je proste chorý, jeho hlava chce len to jedno, aby ťa zničil

mis_h
23. jún 2022

Príliš veľa co ak, príliš veľa nezodpovedaných otázok, neistota, ľútosť, vidíš len čo chceš vidieť, ospravedlňujes ho sama pred sebou, uz ani nepokračujem lebo zoznam by bol príliš dlhý. Ale presne tieto veci co som začala vymenuvavat do zdravého vzťahu nepatria. Ako mu môžeš veriť ze nemá nikoho? Len preto ze ma takú povahu a nie je pekný? A vidíš sama si sa na neho ulakomila. Debilna povaha, škaredý a si v tom až po uši. Myslíš ze si nedokáže nájsť ešte taku jednu, dve, tri...? Musíš spadnúť na papulu aby si pochopila co ti tu každá žena radi. Ak skutočne máš záujem vás vzťah riešiť tak si precitaj knihu nenechte sebou manipulovat. Je dostupná aj v pdf na nete. A snáď už pochopíš aké hry manipulátor rozohráva. To ze ty zvýšis hlas on sa z toho neposerie, ak sa niekedy stiahne tak preto aby si ho neodhalila, pripadne aby zmenil stratégiu ako ta môže inak týrať. Ak ti je život milý a zdravie fyzické aj psychické prednejšie tak sa na neho vyser a utekaj co ti nohy stačia. Na to ze ti je uz 40tka na krku tak si naivná ako nejaká 15stka. Manipulátor presne vie kedy to prepiskol a potom to kompenzuje, vola sa to medové týždne, kedy sa k žene správa pekne a to môže mať rôzne formy od milých slov až po drahé dary. A ak mu budeš vzdorovať vieš čo sa stane? Ze raz sa neovladne a jednu ti utne keďže sama vidíš ze ma sklony k agresii. Ale ty mu to utnutie prepáčis lebo veď on nechcel to za to môže jeho detstvo lebo tak vyrastal a tak prídu ďalšie a ďalšie útoky. Ved on taky chudáčik všetci sa k nemu zle správajú. Človek sa môže zmeniť ale musí sám chcieť. No manipulátor nikdy, lebo on nikdy neprizná ze je v ňom niečo zlé. A ty ho nezmeníš lebo ti to nedovolí. Och čítaj odborné články dievča lebo skončíš bud dobita na traumacke alebo zavretá na psychiatrii...

autor
Autor odpoveď zmazal