icon

Dokážem odísť a začať odznova v cudzine v 40tich rokoch?

leria
7. nov 2013

Ahojte baby.... ani neviem kde začať..... uz tretí deň chodím vyklepaná ako nedeľný rezeň 😀 môj priateľ s ktorým žijem v spoločnej domácnosti 4 roky, uvažuje nad trvalým odchodom do Austrálie. Viac menej som aj ja uz rozhodnutá, len mám neuveriteľný strach. Budem mat 40 rokov, ukončenú mám obchodnú akadémiu, pracovala som vačšinou v obchode a dlhé roky som mala prácu ktorá bola psychicky aj fyzicky veľmi náročná, no nevedela so odtiaľ odísť kedže som tam pekne zarobila a mala istotu.A dá sa povedať, ze som na to poriadne doplatila, hlavne zdravím lebo z toho stresu som nevedela celé roky otehotnieť. Rozpadol sa mi aj dlhoročný vzťah. V 35tich som ostala totálne sama bez podpory rodiny, hlavne mamy, ktorá všetku vinu dala mne.Ona mala veľmi ťažký a zlý zivot, vychovala 6 detí zväčša sama,z toho 2 pochovala, ja som sa jej narodila v 44- rokoch v druhom manželstve, v ktorom tiez natrafila na alkoholika. Ona v tom svojom nešťastí ani nevedela ako vychovávať.... nevedela nám dát toľko lásky, stále led dirigovala, kritizovala a zhadzovala.....nechcem ju viniť za cely svoj zivot, no aj vďaka nej je moje sebavedomie na bode mrazu.... aj ked sa mi niečo podarí a ma niekto vychváli do nebies, jednoducho mu neverím...... Stále s tým bojujem, lebo viem ze mám na viac, ked sa okolo seba obzriem, no stále to s tou mojou sprostou povahou udupem a snažím sa z radu vyčnievat co najmenej. Trosku som odbočila, no to aby ste v závere pochopili súvislosti. Takze po tom 10 ročnom vzťahu a bolestivou rozchode som sa ako tak dala dokopy a dúfala som v nádej ,ze snáď este stretnem nejakého muža, ze snáď este budem mat šancu na rodinku. Uz som v to neverila a nechcela som ani vzťah silou mocou, no moje prosby boli vyslišané. Stretla som muža o 4 roky mladšieho, trpezliveho, starostliveho. Kedže v tej dobe sa mu veľmi darilo a aj dobre zarábal, tak mi navrhol aby som z toho teroristického zamestnania odišla. Stalo sa. Pochodila som po všetkých možných vyšetreniach, no hlavne som totálne vypla. A podarilo sa mi behom roka a pol otehotnieť, no žiaľ aj trikrát potratiť. Priateľ bol na vyšetrení, no a tam mu zistili teratozoospermiu. Táto diagnoza sa upraviť vraj nedá a teraz navyše sa mu v práci totálne prestalo dariť, takze psychika tiez robí svoje. Je z toho všetkého na nervy a jedine riešenie vidí v odchode z tejto krajiny. Vsetko a všetkých tu nenávidí nechce tu uz žiť. Ja som sa z tých potratov ako tak pozbierala a začala hľadať prácu, no žiaľ akosi sa mi nedarí a navyše mi na nejednom pohovore bolo naznačené, ze som stará! A ked vidím niektoré tie mladé nastylované pipky v obchodoch, ktoré sa nevedia ani pozdraviť a o predaji nemajú ani tušenie, tak gratulujem tým zamestnávateľom za vyber, aj ked na druhej strane niektorí nemajú zase záujem šikovní pracovníčku odmeniť. Som z toho uz rozčarovaná a obaja sme usúdili, ze by sme to s tým odchodom mali skúsiť, len ja o tom nie som na 100% presvedčená...... Mám strach, či nebudem mat výčitky ze tu nechám svoju starú mamu, ktorá sa rozhodla, ze bude odkázaná na moju pomoc( aj ked mám este súrodencov, no oni majú svoje rodiny a prácu, ze?) Mám strach či zvládnem tu angličtinu, tam je škola nutná a priateľ chce aby som potom pokračovala na nejakej univerzite aby som si vedela nájsť lepšiu prácu a aj kvôli vízam. Ja viem niekomu to tu príde smiešne co tu riešim, lebo veľa mladších báb je zvyknutych ze lietajú hore dole po svete a ovládajú jazyky. Pre mna však bude vsetko nove uz od nástupu do lietadla. Angličtinu neovládam a neviem či sa ju dokážem za pol roka naučiť tak aby som mohla ísť na odbornú školu. Či to vsetko v mojom veku ma zmysel? Či nebudem svojmu priatelovi( čoskoro manželovi 🙂 )na príťaž, lebo to nebudem zvládať......No na druhej strane tu co? Snáď tam za takých 5 rokov aspoň niekde sa posuniem, alebo hoc aj ked budem umývať riady, no aspoň si zarobíme na dostojnejsi zivot. Celé mi to príde ako dobrý nápad, konečne niečo urobiť so svojim životom, kec uz nemam rodinu, ani karieru 😀 ..... mám pocit, ze som odflakla cely svoj zivot, ze som neschopná a ked neodidem teraz, tak uz nikdy....... dnes ma napadla aj taká myšlienka, ze najlepšia cesta ako bojovať so strachom je, ísť mu naproti..... len keby som si tak verila, bojím sa ze ten prví krok neurobím..... co mám robiť? Ma to zmysel v takom veku?,hm

Strana
z3
leria
autor
3. apr 2014

@veronika33 mama to je kapitola sama o sebe..... uz nemôžem na ňu brat ohľad, lebo nevládzem....ona silou mocou chcela aby som sa ja asi o ňu starala, odmietla opatrovateľku, ktorú som chcela jej zaplatiť a odmieta aj pomoc blízkej rodiny..... je veľmi tvrdohlavá a ja uz s ňou nemienim bojovať ani ju prosiť, chcem zit konečne svoj zivot..... a nie sa neustále kvôli ním trápiť.... je to tažké na vysvetlenie, no urobila som maximum a kedže nepovolila, tak som jej dala jasne najavo, ze končím...... je s tým asi zmierená, no ktovie co bude o rok.... viem, len ze nepolavím a snáď konečne sa súrodenci spamätajú a uvedomia si aj oni svoju zodpovednosť voči nej....

v_alika12
3. apr 2014

urcite chod! ja velmi tuzim po usa (bola som tam 4 mesiace),mam 28 a novy krasny velky dom a len to nas tu s manzelom drzi ☹ deti sa nam nedaria a ktovie,mozno sa raz odhodlame aj my na zivot za velkou mlakou.drzim ti palce,nerozmyslaj ani sekundu.ludi v tvojom veku je tam mnoho.poznam osobne...

bronia13
3. apr 2014

moja mama mala 42 rokov ked zacala a 26 rokov neskor je tu v zahranici.... vsetko sa da... ak chces

leria
autor
3. apr 2014

@adri266 vies výhody sme akosi neriešili..... vsetko ma svoje plusy aj mínusy.... v tomto prípade odlúčenie, no voľakedy chlapi chodievali na vojnu na 2 roky a museli vačšinou vydržať tie páry.... je to pre nas skúška, no mam silný pocit, ze niečo sme uz preskákali, tak to vydržíme..... brala som to skôr z praktického hľadiska, tu mám svojich lekárov, som v domácom prostredí a navyše nie som najmladšia, tak co by som si počala v prípade komplikácií, ked angličtinu poriadne neovládam..... môj manžel išiel s celkom dobrým základom a predsa tam nikomu nerozumie, je tam iný dialekt...... no a ked som si predstavila, ze on bude stale v škole a v robote a ja budem mat problém, tak ho budem vkuse otravovať? co by sme tam jeden z druhého mali? trvala som však na tom, ze ked uz nebude pri narodení, tak cez prázdniny, vychádzajú na október, príde domov na 2-3 týždne. Myslím, ze to zbehne rýchlo.....Ja si chcem do pôrodu tiez poriadne oddýchnuť, lebo potom to uz tak skoro možné nebude 🙂 Ale ako som uz spomenula, bude mat cas v klude nám tam pripraviť nejaké zázemie a nebudeme musieť riešiť vsetko s dieťaťom za pochodu.....takze, také to rozhodnutie nám prišlo vyhodnejsie 😉

veronika33
3. apr 2014

@leria myslím, že ste našli najlepšie riešenie, teraz sa musíš plne sústrediť na bábätko 😉 Držím palce nech všetko dobre dopadne.

leria
autor
3. apr 2014

@veronika33 ďakujem veľmi pekne.... áno to je teraz pre mňa najdolezitejsie 🙂 som veľmi vďačná za to požehnanie a tie nové pocity a skúsenosť ktorá nám obom dáva silu 🙂

womankc
7. apr 2014

@leria tak želám všetko najlepšie do života 🙂

leria
autor
29. sep 2016

Ahojte baby 😉 po čase som tu zablúdila a spomenula na to ako ste ma niektoré z vás podporili....tak sme tu už vyše roka....všetko je super, so mnou je to raz hore raz dole, keďže som vacsinou sama s malým a mám ešte problém s jazykom....pridávam zopár fotiek a dakujem ešte raz za podporu a prajem vám aby ste boli zdravé a šťastné 😘

leria
autor
29. sep 2016

Ahojte baby 😉 po čase som tu zablúdila a spomenula na to ako ste ma niektoré z vás podporili....tak sme tu už vyše roka....všetko je super, so mnou je to raz hore raz dole, keďže som vacsinou sama s malým a mám ešte problém s jazykom....pridávam zopár fotiek a dakujem ešte raz za podporu a prajem vám aby ste boli zdravé a šťastné 😘

leria
autor
29. sep 2016
majka99999
29. sep 2016

@leria krasny syncek a som rada, ze vam to vyslo 🙂

katka253111
29. sep 2016

@leria kraaasne fotky ☺☺☺ vidno, ze drobcek je stastny ☺ a ty urcite z neho tiez ☺

lubkaurm
29. sep 2016

Nepoznam ta ale tesim sa tiez velmi s vami🙂)) vsetko sa da a nikdy nie je na nic neskoro🙂))

kvetinka75
29. sep 2016

nečítala som všetky príspevky, je tu toho veľa ale ja by som išla. Dohodla by som sa s nejakou pani, aby na mamu dohliadla a ako písala jedna pani, ak máš víza iba na rok, po roku prídeš a uvidíš. Neriešila by som veci tak dopredu. Potom sa zase rozhodneš čo a ako a možno keď budeš preč, postarajú sa o mamu ostatní súrodenci. Keď si teraz po ruke, tak necítia možno tú potrebu. Ja mám tiež 40, deti študujú, s prácou nič moc, ak o ňu raz prídem tak sa tiež chystám von. Tu nevidím perspektívu. Už sa učím jazyk aby som mala aspoň základy. Poznám veľa žien, ktoré po 40-ke, 50-ke odišli a zvládli to. Držím palce. Ja by som určite išla. Ty máš tiež právo žiť podľa seba a nie sa stále iba prispôsobovať, a to hlavne vtedy, keď stále každý od teba niečo očakáva a druhí neprispejú ničím. Rok nie je až taká dlhá doba.

melonik7
29. sep 2016

@kvetinka75 už tam žijú 🙂

kvetinka75
29. sep 2016

jáj to je nejaká staršia diskusia? 🙂

mamcotka
19. apr 2019

Ja som prečítala túto diskusiu až dnes a autorke drzim veľmi palce. Nech ma krásny život

Strana
z3