Dokedy mám pomáhať rozvedenej dospelej dcére?
Dobry den
Chcela by som poznat nazor matiek, hlavne tych s uz dospelymi detmi, dokedy je ziaduce pomahat dospelej dcere.
Dcera sa rozviedla, ex zat ju zo spolocneho bytu vyplatil, peniaze nerozvazne minula. Kupila nove drahe auto, lebo ona chce deti vozit bezpecne. Boli na drahej dovolenke pri mori, lebo ona sa potrebuje spamatat z rozvodu. Kupila novy nabytok a elektrospotrebice, lebo po rozvode hrdinsky odisla byvat do podnajmu. Vydrzala tam 4 mesiace, kym sa jej minuli vsetky peniaze a odvtedy je s detmi u mna. Uz viac ako rok. Zivot sa mi otocil hore nohami a priznam sa, ze svoj zivot som si na prahu 60 takto nepredstavovala. Ona je presvedcena, ze ja mam psiu povinnost ako jej matka jej donekonecna so vsetkym pomahat. Kazdy jej argument zacina a konci slovami ved si moja mama. To som. Clovek prvych 20 rokov obetuje detom, prisposobuje sa, kym dospeju a osamostatnia sa. Potom ked uz si moze pokojne zit svoj zivot zase sa ma clovek prisposobovat. Som z toho nestastna. Mam 15 rokov partnera, je to dobry charakterny pracovity chlap. Odstahoval sa odo mna, pretoze mu samozrejme taky zivot tiez nevyhovuje. V malom trojizbaku 5 ludi 3 generacie. Dcera sa z toho smeje, ze a co ze odisiel, ved sex uz hadam nepotrebujem kazdu noc. M
tvoja dcera je ako pijavica..zial sa jej uz nezbavis.. ako? na ulicu ju nevyhodis ... a ona sama neodide.. najst jej lasny podnajom ..pomoct zaplatit najom na 3 mesiace a vytahovat ju ... doma vymenit zamky a nedavat jej uz ziadne kluce a nevpustat si ju dnu ..nic ine s ati neda robit ...
Z takýmto prístupom dcéra nedcéra ODCHOD!!!
Tu už si si čo sa detí a výchovy týka odkrútila a dcéra nech sa konečne spamätá postaví sa na vlastné nohy.
Veď ona ťa len využíva?!
Prečo sa rozviedla do toho má nič ale ak sa takto správala aj voči vlastnému manželovi tak sa ani nečudujem že dopadla ako dopadla.
Od teba odišiel priateľ a ona sa smeje?
Ty máš právo na vlastný život, dcéra býva u teba a treba jej nastavíte hranice.
Mala by si jej uštedriť zopár výchovných po papuli.
Peniaze rozflakala a ďalej čo? Nebyť teba kam by išla a čo by robila?
@anonym_autor tak už včera bolo neskoro s tým pomáhanim v štýle: bývaj u mňa. Nech si hľadá lepšie platenú prácu a nájde hoci aj garsónku. Toto si žiadny rodič nezaslúži. Výnimku by som spravila iba v pripade, že je dieťa na invalidnom dôchodku, alebo ma zdravotné problémy. Ale tu sa mi javí, že okrem lenivosti, dceru netrápi vôbec nič. Dokonca ani bývanie jej nerobí vrásky.
Ak ju vyhodíte, stratíte nie len ju, ale aj svoje vnúčatká. Počítajte s tým, že ich už nikdy neuvidíte. Mne tu chýba jasné stanovisko vášho partnera. Ako sa chce zariadiť v budúcnosti? Chce ostať s vami, alebo si skočí k vám len vtedy, keď ho chytí chtíč a dcéra s deťmi nie je doma? Som tu naozaj so svojím názorom v úplnej menšine, ale nikdy, opakujem nikdy by som svoje dieťa s vnúčatami z domu nevýhodil. A buďte si istá, že viem o čom hovorím.
Držím palce, už len kvôli deťom
@anonym_autor Nečítala som komentáre, ale Tvoja dcéra je neskutočne sebecký, sebecký a ešte raz sebecký človek... Mne bolo nevoľno, keď som to prečítala.
Ona čaká, že sa o ňu budeš starať do jej dôchodku a ona je stred vesmíru? Neuveriteľné... A argument, že čo, však si jej mama a čo tam po Tvojom osobnom živote...Normálne sa mi zvýšil tlak... Snáď má prácu a príjem, nech si nájde čo najskôr vlastné bývanie, prepána. Ona by sa mala starať o Teba, nie Ťa takto sprosto zneužívať a že jej to je ešte smiešne, na to už skutočne nemám slov, to je čo za človeka?
Ja som teda tiež rozvedená, dcére som chcela dať čo najviac, ale hlavne zabezpečiť jej stabilné byvanie, pozornosť, lásku... Na dovolenku sme išli s batohom po Slovensku a ona mala z toho zážitky a iskry v očiach. Auto nemám, nechýba mi. 3izbovy byt, kde býva moja mamina je papierovo po ocinovej smrti môj, ale ani by mi nenapadlo sa tam k nej nasťahovať a ani si to neviem predstavit, ak mamina, aj moja dcéra a v podstate aj ja potrebuje taký svoj kľud a svoje zázemie.
V prípade Tvojej dcéry je niekde chýba a stopercentne nie je na Tvojej strane. Veľmi držím palce...❤️
Chod byvat s frajerom a neplat ziadne ucty. Presmeruj vsetky platby na jej ucet a spis nejaku zmluvu o najme na dobu urcitu pocas, ktorej si ma najst byvanie a pomahat by som chodila fakt minimalne - nijake babysittings a nakupy potravin, drahe dary, nic. A tiez by som Vypla kablovku a internet pokial je to na tvoje meno. Nech sa mlada zacne stavat na vlastne nohy.
@anonym_b26a91 toto nie je riešenie
Prajem pekný večer, ak tiež pridať sa smiem , pár riadkou sem ti napíšem . Dieťa bude vždy pre rodiča ,jeho malým dieťaťom, no tvoja dcéra je arogantný sebec . Deti sa daju bezpečne voziť aj lacným autom , tým skôr keď na rozhadzovanie peniažkou naviac nieje. Ty nie si jej otrok ! Ale jej mama , a doma si tý pánom situacie, čím skôr jej daj ultimátum , nech preberie sa mladá "dáma" a najde si pekne krásne vlastné bývanie. Argument že nemá peniaze ??!! Neber vôbec na vedomie ( súcit a ľútost bokom ) , nech predá drahé auto kým neni zodraté a lacnejšie si zoženie . Veď sme ľudia či nie !!!??? A ešte niečo , TYY NEMÁŠ absolute žiadnu psiu povinnosť voči nej !!! Je to hodne ťažké , ale musíš jej to ultimátum dať , proste musíš a musíš na ňom trvať !! Inak ti bude mlada pani o chviľu po hlave behat . Ja som ochotný pre svoje dcéry urobiť aj zazraky, ale nech u mňa byvaju a mi skúsia raz povedať že je to moja psia povinnost, v momente maju tašky pred dverami .
Mama mojho kamaráta raz povedala múdru vetu. ,,Ak je to len trochu možné ,mladý človek po 30tke už musí bývať sám ."
@anonym_autor autorka, aj ja som dostala ponuku na pracu v statnej sprave za 750 euro, poviem ti uprimne ten pracovny cas a ta pracovna povinnost boli lakave, ale 750 je skoro vyska vsetkych mojich vydavkov aj s hypo.
Nechcela som zomriet od hladu a synovi som chcela dopriat, tak som sla do logistiky, riadila som kamiony, dobre platena praca, ale aj vecer o 10tej zvonil telefon, vikendy, sviatky, neustale byt v strehu a blizko telefonu. Teraz po 3 rokoch som dostala lepsiu ponuku, casovo aj financneje to ovela lepsie, osud mi doprial, konecne.
Ale vsak dieta mi hladovat nebude, keby trebalo tak by som sa vratila do starej prace.
Tvoja dcera je pohodlna.
@mira0611 prajem pekný večer, ja by som povedal že dcera autorky je priam LENIVÁ AKO KOTNÁ BLCHA.
@vilma7 ona nema ziaden plan. Stale len opakuje, ze zo svojho platu neutiahne podnajom. Keby nekupila drahe auto a nedala niekolko tisic za dovolenku, mala by mozno tretinu na maly dvojizbovy byt a zvysok mohla zobrat hypoteku, kludne by som jej urobila rucitelku hovorila som jej to vtedy. Peniaze sa rozkotulali a ona si uz nikdy tolko nenasetri, aby mohla mat vlastne byvanie.
@anonym_autor Nechcem byť zlý, ale ak sa toto stane, a ty jej pôjdeš za ručitelku , buď prídeš ty o svoj byt , alebo jej budeš platiť ten jej byt uplne celý ty.
@anonym_autor je na tebe čo spravíš lenže keď vyhodis dcéru je dosť pravdepodobné že sa ti už neozve ani ona a vnúčatá neuvidis
Potom sa síce partner nasťahuje ale budeš tak šťastná ?
A na to že máš partnera 15 rokov tak sa zachoval ako malé dieťa
Mali ste sa obaja porozprávať s dcérou rozumne
Ale aspoň vidíš ako stojí pri tebe keď hneď zdupkal
@anonym_autor mňa by moja matka nevpustila ani cez prah dverí s kufrom🤣 vlastne ani ja dcéru a hlavne s takým prístupom. Každý musí v živote len zomrieť, nič iné nemusí. Pekne ju pošli preč, nech si kúpi lacnejšie auto a vráti sa do podnájmu. Síce žijem s mužom, máme 2deti, ale veru vozíme sa na starých autách a na dovolenke sme neboli 8rokov. Pretože na to skratka nemáme. A nikomu to nevyčítame, nikomu neukladame povinnosť nás živiť.
Ak ju vyhodíte, stratíte nie len ju, ale aj svoje vnúčatká. Počítajte s tým, že ich už nikdy neuvidíte. Mne tu chýba jasné stanovisko vášho partnera. Ako sa chce zariadiť v budúcnosti? Chce ostať s vami, alebo si skočí k vám len vtedy, keď ho chytí chtíč a dcéra s deťmi nie je doma? Som tu naozaj so svojím názorom v úplnej menšine, ale nikdy, opakujem nikdy by som svoje dieťa s vnúčatami z domu nevýhodil. A buďte si istá, že viem o čom hovorím.
@staryjarec konečne názor s ktorým súhlasím. Partner nemal utiecť. A neviem si predstaviť vyhodiť dcéru s vnúčatami.
Prajem pekné ráno . Neviem či niekto napisal že dceru s detmi maš vyhodiť na ulicu ? To určite tak na tvrdo nie . Aj keď podľa jej správania by si to ona,zaslužila . To že partner odišiel , neviem aké dcera k nemu mala vystupovanie , ani akej povahy on je , Ale už za tie hlúpe reči tvojej dcéry o vašom sexe , mal ostať pri tebe! No budem sa zas opakovať , ultimatum nech najde si vlastne byvanie . Vnučatá za to nemôžu že ich mama hlúpa je , ak máš s nimi pekny vzťah , neprideš o ne v žiadnom pripade .
@anonym_autor že auto a dovolenky ale tlačia sa v 1 izbe 🤦♀️ inak je príčetná?
Odpoviem hromadne. Dcera pracuje na urade,ma nizky tabulkovy plat. Vnuci su mali, chorlavi, mimo statnu spravu by jej nikto neumoznil byt tolko doma s detmi. Cez vikendy by mohla brigadovat a privyrobit si, som ochotna byt s vnukmi, ale ona dalsiu pracu nechce. Dakujem vam za tieto pohlady, postavim sa k tomu celom a budem raznejsia. Dala som jej ultimatum 6 mesiacov, ked ku mne prisli, uz preslo 13 mesiacov a nic sa nedeje. Nechcem aby skoncili na ulici, ale rovnako nechcem, aby tu zostali u mna navzdy.
@anonym_autor velmi vela korporatov ma homeoffice 50% z mesiaca, praca vyhovujuca pri detoch sa najst da a aj lepsie platena ako urad 🙂…keby mala dcera tazky zivotnu situaciu a robi vsetko pre to aby sa z nej vyhrabala tak okej ale to co si popisala je obycajna lenivost a hlupost..prehrndakala peniaze, znicila si jednoduchsi start do nivej etapy zivota a teraz nici zivot tebe…je len a len na tebe ako sa k tomu postavis…vyhodit nie je cesta ale nejake ultimatum na osamostatnenie v dohladnej dobe riesenie je..treba na tom trvat a aj pomoct (napr so strazenim) ale ozaj iba ak bude zatial ona makat na tom aby sa postavila na vlastne nohy a nie ze strazit ked ona bude v kine
Prajem pekny deň, mám činske prislovie , čo hodí sa asi sem. ,,HLADNEHO NENASÝTIŠ TÝM ŽE MU DÁŠ DO RUKY RYBU !?! ALE TÝM, ŽE MU UKÁŽEŠ ,AKO SI JU MÁ CHYTIŤ. "
@anonym_autor Uff, toto by som v živote svojej mame neurobila. Najneskôr od nového roka nech ide bývať sama. Ak nemá na podnájom, nech predá auto a nevyhovára sa stále. Hold, je dospelá a navyše matka, tak nech sa k tomu tak postaví. Ty neustupuj, lebo to bude len horšie. Povedz si, že jej týmto dávaš cennú lekciu do života. A raz Ti možno bude vďačná. Pevné nervy a veľa síl želám.
@anonym_autor Tak ako aj @staryjarec budem v menšine, ale ako nehnevajte sa, @anonym_autor, neuvažovala by som nad vyhodením malých chorľavých vnúčatok na ulicu pre nejakého partnera, čo sa v kríze zdekoval. Síce mám len Malé Detičky (5 a 8 rokov) ale veď je to Vaša dcéra pre Boha. Kto jej ma pomôcť? Áno, som za bezpečné auto, nie plechovku, čo hneď pri nehode je spučená aj s deťmi. Keby mala muža nepoviem, ale je sama a deti bez otca. Veď pracuje. Však Váš priateľ má dom. Radšej vyhodiť malé deti, vlastnú krv, aby ste nemusela dochádzať z dediny? Neviem si predstaviť, že by som Ja takto uvažovala. A to máme vlastný dom a nikdy sme s Deťmi nebývali u rodičov ani jedných, nestrážia Nám nikdy Deti, vôbec ale ak by ma Muž opustil a by som ich popýtala o pomoc tak by som veru nechcela, aby mali po roku pocit, že si mám kúpiť nový byt s tabuľkovým platom sama žena asi ťažko hypotéka. Neverím, že vyplatenie od muža by stálo za kúpu nehnuteľnosti keď za to kúpila 1 auto a dovolenku a pár spotrebičov tak za 50000 euro u Nás sa ani garsónka nedá kúpiť. Najviac mi je ľúto tých detí veď oni za nič nemôžu. Prepáčte ale srdce mi nedalo to nenapísal keď toľko žien tu Vás hecuje dcéru vyhodiť a žiť si s frajerom a vnúčatá nech sa pretĺkajú. Veď ceny nehnuteľností a v obchodoch dnes a nedajú skoro nikomu hypo kto je rozvedený a má nízky plat. Podľa Mňa ak ich vyhodíte tak vnúčatá si to zapamätajú na celý život. Želám Vám správne rozhodnutie.
@anonym_autor Tak ako aj @staryjarec budem v menšine, ale ako nehnevajte sa, @anonym_autor, neuvažovala by som nad vyhodením malých chorľavých vnúčatok na ulicu pre nejakého partnera, čo sa v kríze zdekoval. Síce mám len Malé Detičky (5 a 8 rokov) ale veď je to Vaša dcéra pre Boha. Kto jej ma pomôcť? Áno, som za bezpečné auto, nie plechovku, čo hneď pri nehode je spučená aj s deťmi. Keby mala muža nepoviem, ale je sama a deti bez otca. Veď pracuje. Však Váš priateľ má dom. Radšej vyhodiť malé deti, vlastnú krv, aby ste nemusela dochádzať z dediny? Neviem si predstaviť, že by som Ja takto uvažovala. A to máme vlastný dom a nikdy sme s Deťmi nebývali u rodičov ani jedných, nestrážia Nám nikdy Deti, vôbec ale ak by ma Muž opustil a by som ich popýtala o pomoc tak by som veru nechcela, aby mali po roku pocit, že si mám kúpiť nový byt s tabuľkovým platom sama žena asi ťažko hypotéka. Neverím, že vyplatenie od muža by stálo za kúpu nehnuteľnosti keď za to kúpila 1 auto a dovolenku a pár spotrebičov tak za 50000 euro u Nás sa ani garsónka nedá kúpiť. Najviac mi je ľúto tých detí veď oni za nič nemôžu. Prepáčte ale srdce mi nedalo to nenapísal keď toľko žien tu Vás hecuje dcéru vyhodiť a žiť si s frajerom a vnúčatá nech sa pretĺkajú. Veď ceny nehnuteľností a v obchodoch dnes a nedajú skoro nikomu hypo kto je rozvedený a má nízky plat. Podľa Mňa ak ich vyhodíte tak vnúčatá si to zapamätajú na celý život. Želám Vám správne rozhodnutie.
@lucia_089 nikto nikde nehucka autorku, aby dcéru a vnúčatá vyhodila na ulicu. Nevkladaj ženám do úst čo nepovedali.
To že máš malé deti, ešte neznamená že aj po tvojej dobrej výchove ti nevyparatia niečo také, čo ťa urazí, že ťa nebudú vydierať, smiať sa ti do tváre a zneužívať ťa - nekrič hop... Uvedom si jedno - autorka svoju dcéru vychovala, ale to ako sa správa dcéra k matke je vysoko cez čiaru slušnosti. Vysoko !
A tie peniaze - mohla si zaplatiť strechu nad hlavou a hypotéku splácať.
@lucia_089 Tiež neviem, kde sa písalo o vyhodení malých vnúčatok a dcéry na ulicu... Tu išlo hlavne o zodpovednosť dcéry voči svojim deťom a jej neuveriteľné bohemske a detinské správanie. Jedna vec je, že prídem pokorne, "mami, prosím, môžeme tu zostať 6 mesiacov, kým sa nejako postavím na nohy...?" Druhá vec je, že autorke sa dcéra vysmieva do tváre a očakáva od nej, že jej psou povinnosťou je starať sa o ňu ešte desaťročia, lebo ona je rozvedená dcéra a autorka mama a má povinnosť sa o ňu starať (snáď až do smrti) a kto je viac ako ona... a tak jej to aj prezentuje.
Mňa by pri takomto extrémne drzom a egocentrickom správaní mamina snáď vydedila a vôbec by som sa jej nečudovala.
Ja mám 10rocnu dcéru, rozvedená som tiež už nejaký čas, ale bývame inde ako mama, ako som už písala, lebo fakt každá z nás to má inak nastavené a potrebujeme svoj kľud a svoje súkromie. Aj keď papierovo vlastním byt, kde žije mamina už cez 40 r., nešli by sme tam.
A pracujem v malej súkromnej firme, kde dnes som, zajtra nemusím.
Hej hej ...dcera by sa Vam vysmiala do ksichtu ze skrz preplneny byt a ziadne sukromie pridete o partnera , este Vam povie ze naco by Vam bol sex a je Vasa povinnost sa o nu postarat a Vy by ste ju pohladkali po hlavicke 🥹😃😃
Prajem pokojnú noc , ak smiem pár riadkou uložiť sem , veď napísané je tu toho veru dosť , tak verím že autorke to pomôže. Každý komentár kus pravdy skrýva ,aj "výrazné" vyjadrenia , nech dcéru pošle rychlo preč , no o VYHODENÍ NA ULICU tu @staryjarec začal čosi pliesť . Zbytočnú paniku zasial sem , veď autorka dceru ani drobcov na ulicu nevyhadzuje . Každý rodič pomôže deťom ako najlepšie vie , a je mu jedno či sú za to vďačné , alebo nie . No všetko má svoje hranice , aj dobrota ku správaniu dcery pijavyce. Tiež som ja napisal že dal by som mojej tašku pred dvere , no medzi riadkom bolo ; nech si moja zlata vyberie . Alebo sa bude spravať normalne , alebo nech sa zbalí a vypadne . A tu je hľa ultimátum prehľadné. Keďže autorka sa zverila sem, predpokladám že s vnučatkami ma vzťah normálny , čiže o ne nepríde , aj keby im babku ich mama vykreslila v zlom svetle (čo aj urobí) , pravda sa k nim časom dostane , (vlastná podobná skusenosť) a bude im zas s babkou krasne. Prajem krásne ráno 😊.
@lucia_089 1.mala veľký cash z vyplatenia
2.je arogantná a sprostá voči autorke...
Tvoj súcit si táto žena absolútne nezaslúži.ak mi niekto pomôže tak držím keks a nebudem "pluvat" na osobu ktorá mi pomohla
@lucia_089 a jak si to predstavuješ? minieš všetky peniaze, nepostaraš sa o strechu nad hlavou a tvoja mama, hoci nechce, budeš dalšich 30rokov unej? ona platit za tvoju sprostost? ja napr.auto nemam, odkial všetci maju, že povinna vybava je mať drahe auto, aj benzin niečo stoji a to su peniaze, čo chybaju do hypoteky, čo sa kružkov tyka, tam som chodila sama od druhej triedy..ked si niekto mazna dieta a vyvaža ho do strednej školy, to je jeho problem, to maš ďalši benzín
dovolenka sa da odložit na iny čas
mama sa ma uskromnit, dcera sa nemusi uskromnit, dcera nech miňa bezhlavo ďalšich 20rokov, ale mama nech sa uskromni, žiju tam este dalšich 20rokov, nech sa jej vztah s mužom rozbije, dokonca radiš, že sa ma ona odstahovat na dedinu, nechat jej cely byt, lebo dcera je flakačka, čo sa v čase krízy neuskromni, len bude využivat druhych a na konci nezabudni vyhražku - vnučatka si to zapätajú
tak ked taketo su vychcane dnešne deti nevďačne a marnotratne, rovno by som vymenila zamky na dverach bez diskusie
@lucia_089 veď nemusia hneď kupovať nehnuteľnosť. Nemusia žiť na dedine. 50000 je slušná suma, jazdia pre ľudí autobusy, vlaky. Aj ak by brala hypo s tabuľkovým platom, to by jej už dali na nejaký dvojizbak. Každopádne by sa musela uskromnit. Poznám štyridsiatnikov, ktorí ešte nikdy neboli pri mori na dovolenke a žijú, dokonca ani auto nevlastnia. Život nie je len o tom “mať všetko” a ešte sa drzo správať k matke a dirigovať jej, čo musí a nemusí 🫣
@anonym_autor Autorka ozvy sa ako to dopadlo.Dala si s dcérou reč?

@vilma7 ona nema ziaden plan. Stale len opakuje, ze zo svojho platu neutiahne podnajom. Keby nekupila drahe auto a nedala niekolko tisic za dovolenku, mala by mozno tretinu na maly dvojizbovy byt a zvysok mohla zobrat hypoteku, kludne by som jej urobila rucitelku hovorila som jej to vtedy. Peniaze sa rozkotulali a ona si uz nikdy tolko nenasetri, aby mohla mat vlastne byvanie.
@anonym_autor autorka, aj ja som dostala ponuku na pracu v statnej sprave za 750 euro, poviem ti uprimne ten pracovny cas a ta pracovna povinnost boli lakave, ale 750 je skoro vyska vsetkych mojich vydavkov aj s hypo.
Nechcela som zomriet od hladu a synovi som chcela dopriat, tak som sla do logistiky, riadila som kamiony, dobre platena praca, ale aj vecer o 10tej zvonil telefon, vikendy, sviatky, neustale byt v strehu a blizko telefonu. Teraz po 3 rokoch som dostala lepsiu ponuku, casovo aj financneje to ovela lepsie, osud mi doprial, konecne.
Ale vsak dieta mi hladovat nebude, keby trebalo tak by som sa vratila do starej prace.
Tvoja dcera je pohodlna.