Dokedy spávajú vaše 18+ deti a pomáhajú doma?
Ahojte. Chcem sa spýtať do kedy spávaju Vaše 18+ deti a či tolerujete prespávanie frajerov a frajeriek? Prípadne, či Vám aj niečo pomáhajú v domacnosti, keď sú u Vás? Alebo sú zatvorení celý čas iba v izbe?
V tom veku bežne spal do tej 12-13.. Nebudila som ho, pubertak ten spanok potrebuje. Ani ma to nevytacalo, tiež som v tom veku vyspavala celé doobedie. S pomocou v domácnosti to u nás vždy bolo na požiadanie, nikdy nemal nejaké stabilné povinnosti, ale od tých cca 16+ už nemal problém pomôcť s čímkoľvek, o čo som požiadala. Prespávať u nás nik neprespaval, ale ak by si doviedol frajerku, nemala by som s tým problém.
@anonym_autor jaaj. No to im musíš povedať, oni to potom urobia... mojim tiež musím všetko hovoriť, inak by neurobili nič 🤦♀️
@anonym_autor fakt to nemyslí zle. Treba mu to povedať. Sú to ešte také teliatka títo naši chlapci
Nemam este 18 rocne dieta ale uz teraz moju 10 rocnu vediem k pomahaniu v domacnosti a domacim pracam, aby ked bude mat 18 nebola lenive, neschopne teliatko, ktore nevie ani riady umyt. S prespavanim frajerov este nedokazem povedat ako bude.
straasne dlho, aj o pol druhej poobede je schopny vstat. nebudim ho, preco aj. len nech sa vyspi, ja uz len so slzou v oku spominam na taketo spanie.
zatial u nas nikto nespal, nejaka znamost myslim.
@kofa77 bože, vždy som chcela mamu s takým prístupom. Ja som už pracovala a durila ma z postele v sobotu ráno, o 7:30 lebo bolo treba robiť!!!Nenávidela som to, a toto je spomienka na moju mamu. Bordel vnútri, poriadok navonok. Pritom som nebola žiadna lemra, ani lajdák, všade čisto, v skrini komínky. Nie, ona sa už dobíjala ráno do izby s vysávačom. 🫣 Celkovo mám do dnes pociť, že ona musela tú vlečku svojho hnoja vyklopiť v mojej izbe a ja som mala byť akože spolupútnik.
@anonym_autor deti cez víkend nikdy nebudim, dnes syn vstával na obed rovno pri stol 🙂
@anonym_autor tak mas Mamahotel, bud to zmenis alebo to toleruj dalej
No ked to tu tak citam, my sme asi divni.. dcera 22 vstava o siedmej- osmej, syn 19 max vie vyspavat do 9:30. Ale u nas je aj skoro vecierka, nie prikazana, od malicka su nauceni chodit skoro spat. Frajerka u nas uz spala (synova) a aj on prespava u nej.
@kofa77 bože, vždy som chcela mamu s takým prístupom. Ja som už pracovala a durila ma z postele v sobotu ráno, o 7:30 lebo bolo treba robiť!!!Nenávidela som to, a toto je spomienka na moju mamu. Bordel vnútri, poriadok navonok. Pritom som nebola žiadna lemra, ani lajdák, všade čisto, v skrini komínky. Nie, ona sa už dobíjala ráno do izby s vysávačom. 🫣 Celkovo mám do dnes pociť, že ona musela tú vlečku svojho hnoja vyklopiť v mojej izbe a ja som mala byť akože spolupútnik.
@anonym_230543 moja mama mala taku duriacu mamu, tak u nas sa toto vikendove vyhananie z posteli nekonalo a ani ja som to nikdy nepraktizovala na detoch.
No ked to tu tak citam, my sme asi divni.. dcera 22 vstava o siedmej- osmej, syn 19 max vie vyspavat do 9:30. Ale u nas je aj skoro vecierka, nie prikazana, od malicka su nauceni chodit skoro spat. Frajerka u nas uz spala (synova) a aj on prespava u nej.
@anonym_f57dcf a potom tu budeme o par rokov citat ako partner s nicim doma nepomoze a vyspava. A budeme sa tomu cudovat? Ja teda nie, po tom co som si tu dnes precitala.
@anonym_autor 18+ by už nepomáhalo, ale podieľalo sa na všetkom, vrátane varenia, upratovania. Keby nechodili do školy, aj finančne by muselo. Nie kvôli mne, ale kvôli sebe.
@anonym_autor veď kľud, ušetríš za ranajky. Každý víkend si odlož za každé nezjedené raňajky 5€ a potom si kúp niečo pre seba za to 🙂🙂🙂.
@anonym_autor tak mas tieto pocity prevzate z povodnej rodiny. Nasa mama mala velmi prisnu vychovu a rozhodla sa, ze na svoje deti prisna nebude. V nedelu nas sama posielala oddychovat a nic nerobit. Vobec nam to neuskodilo, priam naopak. Neboli sme lemry a pomahali sme dobrovolne, a aj v nasich vlastnych domacnostiach sme fungovali v pohode, akurat sme neboli zatazene na upratovacie soboty, ako to bolo v tej dobe zvykom. Nasa mama upratovacie soboty zrusila, v sobotu sa u nas robili ine veci. A upratovali sme vzdy priebezne, ked bolo treba a co bolo treba. Proste nasa mama neznasala rezim a prikazy a nejako tu volnost preniesla na nas.
@anonym_autor v skratke, dúfaj že ich vzťah nebude mať budúcnosť v podobe rodiny. Dcéra bude na všetko sama a pridá sa k zástupu žien čo "plačú na MK". A ty ako babka budeš kmitať o 106. Bohužiaľ vlastná skúsenosť (som babka). Dcéra mi povedala, že si to musí prežiť na vlastnej koži, aby pochopila, rady boli k ničomu ☹
Spi dokedy chce. Ak by chcela aj cely deň tak nech. Keď je doma na vikend chodí aj na brigádu a z tej príde ráno. Upratuje len po sebe nič iné od nej nevyzadujem. Nemá však problém navarit, upiect, ale nevyzadujem to. Vyzadujem len aby sa učila. Neprespava u nás frajer iba kamošky
nas ma 19 a vstava tak okolo 12tej ked nie je v skole. Neprespáva u nás nikto
@anonym_230543 mna nikto tiez nebudil, moja mama za mlada prisla “zo zabavy” 😃 a ju mama takto durila. Ona mna uz nie, kedy som vstala , bolo jedno. Ani som nevarila, nemusela nic robit. A tu som, mam rodinu, vsetko som sa naucila. Ziadna lemra zo mna nie je. No, trosku hej, ale to je iny pribeh😃😃

@anonym_autor vsak nemusis ich budit na obed. Navar a najedz sa, Ked vstanu, postaraju sa o seba a spracu po sebe.
A s tym drevom, hovori sa, ze nememu decku ani vlastna mama nerozumie. Ked od niekoho nieco ocakavas, netreba cakat kym sa dovtipi, lebo do hlavy nikto nikomu nevidi. Normalne staci povedat Mlilan, prosim ta, dones drevo z kolne. Dakujem.