Dokonalosť podľa instagramovej matky
Ahojte dievčatá, možno vám to bude pripadať čudné ale musím sa už niekomu zdôveriť. Nehľadám kritiku skôr pochopenie alebo take povzbudenie od vás ostatných mamičiek lebo som zúfala. Mám dve malé deti pod 3 roky a som s nimi doma na MD. Na instagrame často sledujem jednu známu influencerku a od nej som si vytvorila obraz o tom ako by mal deň s deťmi vizerať, ako by som mala hneď ranno zabehnúť maratón, zároveň byť už o siedmej namaľovaná, najstajlovaná, s čistou kuchyňou, navareným obedom, o deviatej už uprataný celý dom, nikde žiadnej hračky, prechádzka vonku, prísť dnu, obed, najlepšie popri tom celý deň nejesť, resp. niečo ľahké do seba nahádzať a nepribrať, a zase cvičiť, a nabehať 10000 krokov denne, a robiť pri tom lievance a koláče, a staršie dieťa číta encyklopédie a je z neho hotový prírodovedec, a pozná písmená a celý deň má vzdelávacie aktivity štruktúrované podľa škôlky, a na ihrisko chodíme vyparádení a čistí a pred spaním treba ešte upratať celý dom, natrieť na seba všetky kozmetické produkty, a celú noc dobre nespať a ráno vstať a byť plná energie a úplne sa zničiť cvičením a popri tom sa usmievať a hlavne byť namaľovaná a neviem čo ešte a v nedeľu už o 9 ráno byť nachystaná s celou rodinou v sviatočných outfitoch a celú zoo obehnuť v kožušine a čižmách na opatku a každú sobotu vypucovať celý dom nech je všeto v top stave a popri tom stíhať pracovať a venovať sa sebe a mužovi. Všetko som robila podľa jej vzoru s tým najlepším úmyslom, lenže vôbec to nezvládam, totálne som sa vyčerpala a nechápem kde robím chybu, ako to že jedna mama toho toľko stihne a vždy vládze a ja nie? Cez deň som s detmi sama, rodičov už nemám.
už si počula, že instagram je nereálny svet? Na sieťach sa vieš odprezentovať ako len chceš, je to fejkový život. Nemáš tucha, ako je to v skutočnosti. Každý človek, deti, rodina... sú jedinečné. Každý funguje inak. Takže ťažko môže jedna matka s inými deťmi fungovať rovnako. Prečo sa nepozeráš skôr na seba a svoje deti a vytvoríš si život tak, aby ste sa v ňom cítili dobre? Urob si láskavosť a zruš sledovanie tých blbostí a ži svoj život. Rýchlo to ubehne a na čo budeš spomínať? Na to ako si sa stresovala a uháňala kvôli nejakej fejkovej dokonalej matke? Nesleduj to, nedávaj jej zarobiť, zameraj sa na seba a svoju rodinu.
Dobrý vtip 😏! Autorka aj sa ešte ozveš ci to píšeš ako iróniu alebo to fakt myslíš vážne?
internet veľa znesie
Ty si riadne mimo reality, zena 😑. Ak to teda myslis vazne, ze jej toto zeries. To je chora doba, instagramova "dokonalost".
A ak je to ironia...dobre, vdaka za oznam.
A mozno je to zase tema na rozprudenie vasni...😅
Zahod telefon a investuj do vzdelania deti. IG je jednoducha zabava a zdroj obzivy ludi, ktorym sa realne nechce pracovat ale su dostatocne sikovni aby zarabali na ludskej hluposti. A ich zdroj je nevycerpatelny. Rovnaka klientela kedysi pozerala telenovely v TV, ich nasledujuca generacia IG
Presne pre taketo "rozpravkove" profily,sledujem radsej Mambu Dashu.pre niekoho negativna zena,pre mna clovek co pridava realny zivot,s problemami,nenamalovana,postazuje sa ako mala na pčko den,ze zas pribrala,aka je k.o a nic nestiha.nie ze by ma to tesilo,ale aspon viem ze to,co pridava nie su len sladke nerealne blbiny ale bezny zivot.skus radsej taketo profily sledovat 😉
Odinštaluj si Instagram a garantujem ti že hneď budeš spokojnejšia a vyrovnanejšia osoba. 😉 Sorry ale tieto tvoje omáčky som nezvládla dočítať ani do polovice. Ak tomu veríš, tak dovidenia zdravý rozum. 😏
Asi viem koho myslíš, chvíľu som ju tiež sledovala do momentu kedy som ju stretla osobne. Zatiaľ čo ja som behala za svojimi malymi detmi s vyplazenym jazykom naozaj sama v kutiku, jej manzel jej s prepáčením robil poslušného psíka, jedno dieťa na rukach, chlapec bol pri ňom zatiaľ čo ona si prečesávala vlasy, dala labello, daj podaj mi malú, chlapcovi nakazala ist k nej na fotku a pan manzel ju nastajlovanu fotil. Potom zobral deti spat a ona si kukala fotky či je spokojna zatiaľ čo on behal za detmi po kutiku taktiež ako ja s vyplazenym jazykom.
Takze od toho momentu som ju prestala sledovať. Toto pre mna nie je vzor nicoho, žiadna normálna matka nemá v ruke nonstop telefon a inak je úplne dokonala…zabudni. Matka ktorá sa venuje deťom domácnosti navarit nakúpiť dobre vyzerať nestíha tocit ešte aj videjka a fotit sa. Aby mi chlap držal deti dokym sa ja precesem kvôli fotke? To určite
@kristinka92 no a kto to teda je, ved nas uz nenapinajte, ci preco je to take tajomstvo 😀
@simona92101 vidíš, ja ju takto napr vôbec nevidím. Pre mňa je večný sťažovateľ, nikdy nie je spokojná, šťastná, na všetkom jej niečo vadí, nesedí, nie je to dostatočné. Ten jej spôsob prezentovania mne osobne nesedí, príde mi neuspokojitelny človek 🙂 zaujimave pre mňa, ako ju dokáže niekto vnímať takto ako ty 🙂
Počuj, to že niekto niečo prezentuje na ig neodzrkadluje jeho reálny život. Na ig dávame veci, ktoré CHCEME, aby ľudia videli. A už vôbec, by som sa neporovnávala s tým, že mamička na storke vyzerá ako keby ani nemala dieťa. Každá mamička je dokonalá pre svoje dieťatko najlepšie ako vie, a žiaden ig ma nepresvedčí o opaku.❤️Žienky prosím Vás, už si toto nikdy nemyslite. Ste pre svoje potomky ochranný prístav, do ktorého môže kedykoľvek vojsť, bez akýchkoľvek výčitiek a dávajte im to najavo.✨☺️
Ja sledujem asi 2-3 profily matiek, ktoré áno, dajú to pekné, ak majú "dokonalý deň".
Ale hneď na to pridajú aj ten na hovno. S čím sa pasujú, ako ich deti nepočúvajú, nejedia, majú tantrum, nechcú spať, ako majú všade bordel a idú na prechádzku ako posledný bezdomovec, len aby vyšli z tých štyroch stien.
Ak sleduješ nejakú "dokonalú matku" a veríš jej, nevieš objektívne pochopiť, že nič také dokonalé neexistuje, tak by si mala sociálne siete vymazať a žiť v realite.
niekolko problemov naraz... uverila si instagramu- mas vazny problem... ono totiz vela videi je predtocenych... a je to fake... druha vec- ak sa teda neradis sedliackym rozumom , knihami, kamoskami na materskej, alebo hoc aj neviem cim, ale instagramom- mas vazny problem... ale pozitivne je urcite fakt- ze je z toho cesta von... najdi iny profil... realny... proste kde uvidis mamu aj s ovracanym trickom, deckom co ma cely den koliku a v obyvacke, kde je totalny bordel... mozno prestanes v sebe hladat chybu, ako nedokazes drzat jeden krok s vyfejkovanym profilom nejakej supermatky... drzim ti palce... a tvoj partner je kde v pribehu? on ta toci, ako toto cele nestihas?
@kristinka92
no veru by aj mňa zaujimako ktože to je. Ja som kedysi obcas na youtube pozrela jednu nemku, ma 4 deti a vyzerá super. Samozrejme dom úžasný uoratany, kvetiny vo väzení kuchyňa dokonalá. Ona nepatrí k tým, čo permanentne deti ukazuje, ak vôbec.
Asaale - v zopar videách spomenula, že nehrozi aby mala tak krásne upratané, vzdy navarene a nastailovane, keby nemala pomocníci v domácnosti! A teda ze varenie nie je jej obľúbená činnosť ale snaží sa, i keď po pôrodoch siaha casto po mrazených polotovaroch. Teda rybie prsty, kasa zo sáčku, pizza atd.
To je aspom potom realne co opisuje. A teda to znie od nej aspom dôveryhodne.
Odporucam traumatku😂
No jo zacnem rodit ako hruska kazdy rok, lebo vsak hilaria s alecom baldwinom maju zo 10 deti a ona si pri nich s usmevom cvici jogu, vari s nimi nejake tie ich cookies, chodia jazdit na kone, odvaza ona sama deti do a zo skoly - vsetko stiha a este aj na IG vesia a po veceriach a gala veceroch behaju - to ze zenska ma pravdepodobne zo 2-3 sluzky a zo 4 babysitterky to tam uz tak moc na tych instagramoch nie je vidno.
@zorana999 ale ona to sama neustale opakuje,ze vie aka je povaha,ze tym ze je stale nespokojna,tak ju to posuva vpred a maka na sebe/svojej praci,ale aj si uvedomuje,ze pre niekoho to moze byt odpudzujuce ked dennodenne to musi pocuvat,preto aj na to v orofile upozornuje,ze nie je influencer a nerobi ziadne platene reklamy,ze ukazuje len bezny zivot bez pozlatka a komu sa nepaci,sledovat nemusi 🤷♀️ ja napriklad,ked obcas vidim co pridava,ako mali problemy na dovolenke ci ine,tak viem ze nielen mne sa deju take s**cky a ze zivot je jednoducho taky.aj tie,co tam ukazuju len to krasne,maju v skutocnosti problemy ale nebudu to tam ukazovat lebo sledovanost,lajčíky 🙈
Toto je jedna veta:
“ Na instagrame často sledujem jednu známu influencerku a od nej som si vytvorila obraz o tom ako by mal deň s deťmi vizerať, ako by som mala hneď ranno zabehnúť maratón, zároveň byť už o siedmej namaľovaná, najstajlovaná, s čistou kuchyňou, navareným obedom, o deviatej už uprataný celý dom, nikde žiadnej hračky, prechádzka vonku, prísť dnu, obed, najlepšie popri tom celý deň nejesť, resp. niečo ľahké do seba nahádzať a nepribrať, a zase cvičiť, a nabehať 10000 krokov denne, a robiť pri tom lievance a koláče, a staršie dieťa číta encyklopédie a je z neho hotový prírodovedec, a pozná písmená a celý deň má vzdelávacie aktivity štruktúrované podľa škôlky, a na ihrisko chodíme vyparádení a čistí a pred spaním treba ešte upratať celý dom, natrieť na seba všetky kozmetické produkty, a celú noc dobre nespať a ráno vstať a byť plná energie a úplne sa zničiť cvičením a popri tom sa usmievať a hlavne byť namaľovaná a neviem čo ešte a v nedeľu už o 9 ráno byť nachystaná s celou rodinou v sviatočných outfitoch a celú zoo obehnuť v kožušine a čižmách na opatku a každú sobotu vypucovať celý dom nech je všeto v top stave a popri tom stíhať pracovať a venovať sa sebe a mužovi.”
Wow 😯
tak funguje 30 minut kym to natoci na video 😂
https://www1.pluska.sk/gal/spravy/zo-zahranicia...
https://www.cas.sk/clanok/3002569/tragicka-smrt...
https://www.interez.sk/tag/vrazda-influencerky/
Pozri si dokument o Gabbi Pettito. Alebo o rodine Wattsonovych. Pochopíš.
Všetko je jedna obrovská lož. Klamstvo a faloš. Never ničomu co vidíš na tých šťastných rodinách. Je to hnus.
V oboch hore uvedených príkladoch tým chlapom z tých šialených žien proste preplo. Nonstop sa natacaju. Tvária sa milo a šťastné a keď sa kamera vypne, realita je iná.
Podla mňa je to choroba a influencerky majú vážnu diagnózu. Úprimne ľutujem hlavne ich deti a aj ich chlapov.
Takže sa upokoj, ráno si kľudne pospi a určite nemusíš mať napecene
Odinštalovať IG a hneď budeš mať viac času na to všetko 🙂
@vieronika14 tak ta Stará na mňa posobi fakt "realisticky" 😂
@hederamonstera Ja sa obavam, ze taki ludia realne existuju...je to na internete, tak to musi byt PRAUDA🙄
a co tak zit realitu a vypnut blbosti
Ja sa na to pozerám z druhej strany - tie deti sa môžu tváriť neviem ako šťastne a spokojne, mať doma tony hračiek, ale reálne matkinu tvár poznajú len za mobilom. Ja si neviem predstaviť tak fungovať že každú sprostosť budem natáčať, fotiť, stále mobil v ruke...ja byť tým jej dieťaťom, asi by mi to išlo aj riadne nervy 😄 inak, tiež mi to sedí na tú Dominiku Starú, nesledujem ju ale sem tam si ju tuknem a stále 20 príbehov denne, presne to čo autorka píše v úvodnom príspevku..a minule keď v jednej storke vravela ako si zakladá na Tom aby bol jej profil autentický a nie ,,ideálny,, má skoro vykotilo 😄 ale zasmiala som sa a žijem si svoj život, v ktorom pridám na sociálne siete niečo asi raz za pol roka 😄
Niektorý ľudia by nemali mať prístup na internet.

Bože, takúto debilinu vymyslieť