Dokonalý manžel
Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.
@augustovkaa Ak s ním chceš ďalej žiť a netrápiť sa, tak si musíš všímať aj jeho pozitívne stránky. Ja sa o to snažím, keď som mala zdravotné problémy, tak mi partner pomáhal dosť, tak si vždy na to spomeniem ako som ho vtedy potrebovala. Nás práveže problémy spájajú, aj problémy s deťmi. Asi na to príliš myslíš, lebo si na neho nahnevaná ešte stále. Nám prospieva dosť, že sa nesnažíme tráviť všetok čas spolu nasilu. Veľa zla narobila v našom vzťahu svokra, ktorá je sama rozvedená, tak má veľa času rýpať do nášho manželstva.
@augustovkaa napíšem ti tu to isté čo každá. Tým, že mu meníš slipy a ponožky a objednávaš ho kade tade... tým z neho robíš neschopné decko. Ako sa môžeš vôbec s ním milovať? Ale ak ťa to vzrušuje, že máš v posteli neschopné decko a nie chlapa, tak v pohode.
Neber to v zlom. ALE JE TO choré aby si manželovi menila slipy, ponožky a ešte mu aj zuby umývaš?
však nech je špindír. dlho nebude, lebo takého hnusného, špinavéo a smradlavého bych ho nepustila do postele a dávala by som mu to najavo. fuj
NEROB Z NEHO DECKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JE DOSPELý, VIE čO Má ROBIť A AKO MA DODRžIAVAť HYGIENU A OBJEDNAVAť SA K LEKAROVI A NA PNEUMATIKY. AK NIE, TAK KLOBUK DOLE, žE CHCEš TAKOHéTO ŤULPASA.
@augustovkaa a ak nepije, nefajčí a nefetuje tak ho nechaj sa hrať na PC. Kedysi ludia vedelí čítať knižky a to nikomu nevadilo, že sa mi nevenuje ale číta knižku. Teraz ludia sedia za PC.
Môj to robí tiež a nevadí mi to. Halvná vec, že sa nefláka po krčmách a nemíňa prachy.
Ale mám šťastie, čo sa týka hygieny a tak. On to má v krvi, že sa normálne stará o seba a vymieňa si prádlo a tak.
@natuska87 asi tak
@natuska87 no prepáč, tak ešte aby som sa starala o dospelého človeka??? Akože keď príde a opýta sa, či sa táto košela hodí k tejto kravate,alebo či mu trčí brucho z trička, alebo či sú tie gace čo si kupil dobré.... je to v pohode.
Ale aby som mu chystala ponožky, slipy a objednávala kae tae.. preboha, to nemylsíš vážne?
Ved aj deti učíme samostnatnosti... a prvý znak je, že sa vedia obliecť a vedia isť k doktorovi alebo k zubarovi sami, ked už su dospelé.
@augustovkaa prestaň sa o neho starať ako jeho mama a uvidíš, že nebude ti hovoriť... že máš byť dobrá aby bol s tebou.
podľa mňa sa ho snaží klofnúť nejaká iná. lebo ked ti povedal, bud dobrá lebo tě vymením... no držím palce
@augustovkaa a daj mu pocítiť že je chlap a tvoj geroj. to mi povedala každá kolegyňa čo žije v manželstve už viac ako 35 rokov. a to poznám aj ich mužov, lebo tam robia tiež s nami.
@borkavan on nie je neschopný, umýva sa, len nemá problém obliecť si dvakrát to isté a to mne vadí. Tiež sa veľakrát oblečie nemozne. Proste večer chystám oblečenie celej rodine. Ale od včera už nie.
@borkavan nepovedal že ma vymení len že sa bude viac hrať. Ale aj tak ďakujem za radu.
prepacte mi zeny ze pisem takto mimo ale ako sa zaklada diskusia? neviem si uz naozaj rady :( dakujem vopred
to ze manzelka chlapa neobjedna k zubarovi, este neznemena, ze si vzala Chuka Norisa. A zas normalny chlap sa ma vediet objednat aj sam. Ale!!! Robim prevazne v muzskych kolektivoch a viem, ze chlapi su v tomto vo vseibecnosti nemozni. Teda objednat sa do servisu na vymenu gum este zvladnu ale objednat sa na preventivku k urologovi alebo k zubarovi "pre istotu" zabudaju 🙂 To nesuvisi s tym, ze to nezvladnu, ale ze su predposrati (lepsi a slusnejsi vyraz na to nie je) z doktorov. Su ale povolania, kde to ani zvladnut nemozu. Operator na linke nemoze vyvolavat cely den do ambulancie, ci mu nahodou nezdvihnu telefon.
@borkavan Suhlasim s tebou. Deti ucime samostatnosti. Pani svokra od augustovky tuto fazu vychovy zjavne nezvladla. Borec mal stastie, teda doteraz mal stastie, ze manzelka ho obskakovala ako maminecka. Ale ako sme sa docitali na predchadzajucich stranach, uz su tieto obskakvacie dni minulostou a borec pomaly prichadza na to, kde byvaju slipy a fusakle v ich domacnosti. Mozno casom pochopi, ze starat sa o auto je aj dnesnej emancipacno-feministickej dobe chlapska zalezitost 🙂 Borcovy zacina novy zivot a otvaraju sa mu samostatne obzory 🙂 Drzme palce @augustovkaa -e nech z tych jej povinnosti milacik preberie co najviac 😀 😀 😀 Zehlit nemusi, ale zas okna umyt by mal vediet aj nadpriemerne lavy a gramblavy chlap 😀 😀 😀
@augustovkaa no tak teraz sa asi pokrčíš hnusom, ale ja si napr. ponožky vymieňam každé dva dni a niekedy ked mám iba chvilu vonku ponožky tak ich nosím viacej dní. lebo ja mám na doma ponožky... tie také mäkké a do práce ponožky a na von.
ale dobre si spravila, že si mu ich prestala chystať. však
skôr je to o tolerancii... ja napr. tiež chodím aj dve hodiny potom ako sa zobudím v pyžame. Je pravda, že nemám zatial deti... takže mám pohodu.
@zita19 áno, môj chlap je vojak aké lekárov nemá rád a snad aj preto sa k nim zabúda objednávať🙂 proste u zubára nie je hrdina. Ale oblečenie mu už chystat nebudem
@augustovkaa jaaaj, tak som si to zle prečítala. tak sorry. ale je to spôsob vydierana... keď nebudeš ako já chcem ja budem takto a takto.
ale čo sa týka PC asi som tolerantnejšia. Lebo sama vela vysedávam za PC.
však skús mu aj ty odpvedať vydieraním... ked sa budeš viacej hrať. . tak neviem čo...
no ja vydierať neviem. to som robila, ked som bola malá. vydierala som segru... že to poviem našim a tak..
ale asi každá ma na mužovi neičo čo vadí... neboj mne tiež nejaké veci vadia na mojom. ale je to hlavne o mne. lebo tu čítam, že čo iným vadí mne nie.
@borkavan keď môj chlap ma 2 m a 100 kg a hlavne v lete sa potí a preto trvám na kompletnom prezleceni každý deň🙂
@augustovkaa vieš čo, ale ked je vojak... nechaj ho ventilovať sa za PC... však si stanov kolko času je pre teba umerné, aby si to nepokladala, že sa ti nevenuje. No.
Som učiľka a učím aj v base... a poviem ti... obdivujem všetkých uniformovaných. Je to teror a je jedno, či je to vojak, policajt alebo bachar. Proste takýto ludia musia mať ventil, lebo si to bude ventilovať na tebe a ako vidím už začína.
ešte skús s tým, že aby ti zavolal, že sa zdrží. Proste mu to vysvetli ako človeku. ja používam na takéto veci... ked chcem niečo dosiahnúť.. že takýchto čo sa Napr. "neozvú nájdem v krčme dosť" a je to pravda
@borkavan ja viem že ma náročnú pracu len sa akosi nevieme dohodnúť na čase hrania:(
@augustovkaa tak skúste jednu vec. hehe, nikdy som to nerobila. ale kdesi som to videla ako návod. Napíšte si na papieriky, čo tebe vadí na nom a čo jemu na tebe. Každý musí mať rovnaký počet papierikov s rovnakými témami. čiže obaja budete držať v ruke papierik o tom, že tebe vadí jeho čas čo sa hrá. a on tam napíše, kedy by sa chcel hrať a ty tiež kedy si želáš aby sa hral. a si to ukážete a potom kompromis, no. a to isté aj s inými vecami. len tam musí byť rovnaký počet čo vadí jemu na tebe a tebe na ňom.
@borkavan ok skúsime to
@borkavan a on po krčmách nechodí, občas ide s kolegami na nejakú akciu, ja mu nebránim. Mám len jednu podmienku aby mi zavolal že sa zdrží a kedy asi príde.
Dokonalý manžel neexistuje 😀 😀 😀 , rovnako ako neexistuje dokonalá manželka 😉
@burina111 možno 90 ročný dedko s miliónmi na konte a 40 - kou horúčkoup;)
@augustovkaa a ešte ten dedko musí byť bez rodiny. hehe
no takého manžela bych aj ja chcela. joj ako bych ho milovala ten jeho krátky život pri mne hehehehehe
@borkavan veru veru🙂
Ahoj, tiez si myslim, ze ked nefajci, nepije tak to neznamena, ze je idealny. Pretoze ak by idealny bol, tak nezakladas temu s tym, ze nejaky ten problem s nim mas.
Uprimne? Podla mna su toto co pises uplne zbytocnosti. Aj mne na zaciatku muz pisal, volal a teraz sa neozve ako je den dlhy. Ale neprekaza mi to a hnevat sa na to je podla mna zbytocnost. Ja by som to riesila vecernym posedenim pred tv a vinom. Obaja ste po celodennej sichte uvolneni a lepsie sa komunikuje. A nie ked on je v praci, nevie kde mu hlava stoji a ty nevies, co skor s detmi.
A tie hry? Nech hra dve hodinky svoje hry a potom nech sa dalsie dve venuje detom a ty si tie dve hodiny oddychni. Navrhla si mu to uz?
K stvrtemu bodu asi len tolko - nedoliezaj. Bav sa s nim normalne, slusne aj pred detmi, ale neponizuj sa. Ty mas tiez svoju hodnotu a pokial ju on nevie ocenit, jeho smola.
Kazdy den menime slipy a ponozky skoro kazda. Ale pokial chcem, aby chodil v cistom tak to robit musim. Chlapi su v tomto uplne inak nastavení. Bohuzial. Na cisto muzske prace sa mu vykasli. On ti snad umyva doma riad a vysava?
Upozornujem dopredu (pre niektore), ze si ho neobranujem, ani nie som prehnane tolerantna a nenecham si srat na hlavu. Ale ucim sa zit s chlapom a to, co opisujes, su uplne zbytocnosti. O niecom sa do komunikovat a dohodnut a nad nieco sa dokazes povzniest, nie?
Prajem pevne nervy 😉
@veron_dorusincova veď to som chcela vedieť či sú to blbosti alebo sa rozčuľujem oprávnene. Vďaka za názor.

@augustovkaa drzim palec 😉 ... uz ma najvyssi cas, nie je to ziaden mladenec 😉